• 瀏覽: 11,596
  • 回覆: 42
引用:
原帖由 1969114 於 2008-3-23 03:48 PM 發表
更更聖誕去 ,2個人花甲蟹4舊多 !
花甲蟹.....唉.....我地講緊既係花甲海鮮.

花甲蟹煲價錢,  係睇隻蟹有幾重.....仲要睇隻蟹個日既價(都好似成2xx一斤).....梗係貴d啦! 兄台!

別因為無法反駁我而禁止我留言
做得警察預咗殉職?
做得人你預咗會死.
咁就無咩好投訴啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 shr000000 於 2008-3-23 04:54 PM 發表

你有冇睇嫁
所以我咪話地方細冇得同我地爭lor
試下Macau同我地一樣咁大會點
ok.ok......當我5明
sorry先....最驚罵戰收場

每個人, 總有優點和缺點. 再多優點的人, 一定也有仍可改進的地方, 而缺點較多的人, 也總有叫人欣賞的地方

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 shr000000 於 2008-3-23 04:54 PM 發表

你有冇睇嫁
所以我咪話地方細冇得同我地爭lor
試下Macau同我地一樣咁大會點
如果澳門同香港鬥,當然鬥唔黎

但單睇澳門近幾年既發展…真係好快…

話時話今次去澳門,少左d自遊神,
記得再上年新年過澳門…班自由神由上船煩到落船過關…

另外今次去覺得冇咁多人,
過關快左…,關員做野快左
相比起上幾次去…d關員唔係同人吹水,就係做野好慢…(冇眼睇…)

~噴射飛航。全球規模最大的噴射船隊~~
~時刻,我們在迎接世界蒞臨澳門。~
。 Jetfoil ~ TriCat ~ FlyingCat ~ PS-30 ~ Foilcat 。

回覆 引用 TOP

睇左相好想食雞湯米同炸旦球

MTV放送區
澳門就是與別不同

身體發膚,受之父母,不敢毀傷,孝至始也。

回覆 引用 TOP

樓主無去金都????

回覆 引用 TOP

thx...你主要去澳門是吃大餐,哈哈,有參觀景點嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bird1015 於 2008-3-25 11:04 發表
睇左相好想食雞湯米同炸旦球
雞湯米收幾點...?

我嗰日食咗沙翁喇~~!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 paulok 於 2008-3-25 12:05 PM 發表
樓主無去金都????
冇呀…

玩一日算喇……

睇下暑假再去,不過應該住酒店多…。

。 Jetfoil ~ TriCat ~ FlyingCat ~ PS-30 ~ Foilcat 。

回覆 引用 TOP

多謝分享,我都有去水佬榮,兩個人叫了大煲,隻蟹大好多噃.花甲又多又甜,不過有多少砂。

整體上覺得點呀?我自己就好值得再去多次,樓主你呢?

我們一直維護的文明、法治、公義、民主、廉潔、良知、秩序、衛生、安全、平等、和最珍貴的自由,漸漸的,不見了。如果我們沉默逃避,得過且過,很快,連自己也不見了。。。。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愚人之石 於 2008-3-25 10:15 PM 發表
多謝分享,我都有去水佬榮,兩個人叫了大煲,隻蟹大好多噃.花甲又多又甜,不過有多少砂。

整體上覺得點呀?我自己就好值得再去多次,樓主你呢?
個日d花甲幾靚,冇砂…又鮮甜,個西芹湯好正!
咁你個日食左幾錢??

至於你話整體上點呀……我覺得都幾滿足,…
因為d食店都係要我去搵d資料,響邊度,然後去到自己要去摸索…
搵到後食個下既感覺……真係好開心,
真係要多謝分享既網友…。
唯家人輸左錢…如果唔係真係有得一人一隻大花蟹…[好正呀]

仲有諗住搭d舊巴士,可惜個日搭唔到呀…[我唔制呀
]

其實呢……我諗住暑假再去多一兩次到…(有諗過下去東南亞,但我幾驚坐飛機…又怕上大陸,d人……澳門係我不二之選],
我好鐘意咁樣自遊自在,想去邊就去邊,鐘意食乜就食乜,最緊要既係澳門以中文為語言,唔識路上黎問下人都容易d,價錢也較經濟實惠。
依一種滿足感,跟旅行團走馬看花,係無法感受到的……。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 michichichan 於 2008-3-25 16:43 發表

雞湯米收幾點...?

我嗰日食咗沙翁喇~~!
哩個我都唔清楚

MTV放送區
澳門就是與別不同

身體發膚,受之父母,不敢毀傷,孝至始也。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 祥星。PENHA 於 2008-3-25 10:51 PM 發表

個日d花甲幾靚,冇砂…又鮮甜,個西芹湯好正!
咁你個日食左幾錢??

至於你話整體上點呀……我覺得都幾滿足,…
因為d食店都係要我去搵d資料,響邊度,然後去到自己要去摸索…
搵到後食個下既感覺…… ...
我食咗七舊水

因為仲有沙羗雞、新鮮魷筒、雜菜同酒水。

兩個人算係貴,但上次去海灣都食咗五佰銀,但我只記個甜品味道,同今次冇得比。

我們一直維護的文明、法治、公義、民主、廉潔、良知、秩序、衛生、安全、平等、和最珍貴的自由,漸漸的,不見了。如果我們沉默逃避,得過且過,很快,連自己也不見了。。。。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愚人之石 於 2008-3-27 02:14 PM 發表

我食咗七舊水

因為仲有沙羗雞、新鮮魷筒、雜菜同酒水。

兩個人算係貴,但上次去海灣都食咗五佰銀,但我只記個甜品味道,同今次冇得比。
哇,七舊水……兩個人去食好貴…。
睇黎除左贏錢外,應該無緣食lu(贏左錢都去食鮑魚喇...)

如果唔計d餸既話…

幾錢到?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]