標題: [淘寶] 4px 集運收唔到貨揮手區 [打印本頁]

作者: 05354    時間: 2017-11-3 03:47 PM     標題: 4px 集運收唔到貨揮手區

快半個月啦
件貨仲喺大陸倉
未出貨

一直等
等到超過左15個工作日
終於可以申請退款賠償

然後申請退款賠償
死人死xp 竟然哩個時候出左庫
然後話件貨已經岀左庫唔可以申請退款同賠償
叫我繼續等

今日出庫第三日
件貨都未到香港
哩間公司手法真係無得頂

作者: 05354    時間: 2017-11-3 03:49 PM

點算好
作者: 20687254    時間: 2017-11-4 01:15 PM

我啲貨就等左5日,尋日變左<已出庫>,但幾時到未知,對比順風,如果呢間都做到官方集運,真係趕客,我永不再用。
作者: 好人乂傑仔    時間: 2017-11-4 02:56 PM

我星期2落單,佢星期3sd sms話要今星期內先出到貨,一路無消息,岩岩突然sd黎話到左,去到攞又唔見左樣野都唔諗住追了,反正平野,廢是勞氣,第日貴d都用sf
作者: MegaWing520    時間: 2017-11-5 12:10 AM

我上個月26號就比左運費,到今日都未出貨
作者: chauleon    時間: 2017-11-5 08:46 AM

引用:
原帖由 05354 於 2017-11-3 03:47 PM 發表

快半個月啦
件貨仲喺大陸倉
未出貨

作者: chauleon    時間: 2017-11-5 08:47 AM

等左一個星期仲未出庫,以后吾使錢都吾用
作者: hong16888    時間: 2017-11-5 03:46 PM

4PX,我付左運費10日,遲遲都不發貨,這間野無信用,下次用返中通好過
作者: hong16888    時間: 2017-11-5 03:46 PM

4PX,我付左運費10日,遲遲都不發貨,這間野無信用,下次用返中通好過
作者: pipionline1    時間: 2017-11-6 08:59 AM

作者: 明日黃色貓咪    時間: 2017-11-6 11:09 PM

咁就真係奇怪,我之前用過好多次,次次都好快收到哂啲貨架喎。無試過要等10日咁耐。
作者: 05354    時間: 2017-11-7 12:27 PM

引用:
原帖由 明日黃色貓咪 於 2017-11-6 11:09 PM 發表

咁就真係奇怪,我之前用過好多次,次次都好快收到哂啲貨架喎。無試過要等10日咁耐。
我用開哩間,雖然有時四五日先收到貨,但係貪平所以都一路用,但今次真係D貨一直唔出庫,到今日都仲係大陸倉庫
作者: 清晨肥肥筍盤    時間: 2017-11-8 12:16 AM

請問而家官方集運
係咪只有順豐 4px 同郵局 ?
作者: 05354    時間: 2017-11-8 07:18 AM

引用:
原帖由 清晨肥肥筍盤 於 2017-11-8 12:16 AM 發表

請問而家官方集運

作者: hong16888    時間: 2017-11-8 01:43 PM

4PX,又再等左三日,還沒出貨,在淘寶催貨,發電郵去4PX都沒反應,貨物以過確認收貨期,原來退款只退運費,咁你的貨沒有了,什麼都做不到
作者: hong16888    時間: 2017-11-8 01:44 PM

4PX,又再等左三日,還沒出貨,在淘寶催貨,發電郵去4PX都沒反應,貨物以過確認收貨期,原來退款只退運費,咁你的貨沒有了,什麼都做不到
作者: 05354    時間: 2017-11-8 02:09 PM

引用:
原帖由 hong16888 於 2017-11-8 01:44 PM 發表

我件貨仲未出倉,我搵淘寶客服,距話15個工作日可申請賠償(包括貨物價錢)。
作者: 鬼屋進擊的蛋    時間: 2017-11-8 04:00 PM

咁伏?!我重有十幾盒野等著集運喔
作者: vicky12vicky    時間: 2017-11-8 07:39 PM

我揀左佢地既送上門服務 因為有樣野大件
今日收到貨 但差左果件大件野 問個司機大佬佢話佢地跟單送貨 可能未到大陸倉 我問下次送貨又要俾多次$25?佢話係丫 一張單$25
我明明集運時 係全選五樣野到晒倉我先集運 佢依家分兩張單送 收兩次錢 有冇人試過咁既情況
作者: gigi2004hk    時間: 2017-11-8 10:46 PM

亲爱的淘宝网会员您好:

受4PX递四方仓库搬迁影响,4PX香港地区的出库和派送时效将会存在一定程度的延迟,目前4PX正加班加点进行包裹出库运送,将会尽快恢复日常派送时效,期间造成的不便敬请谅解,感谢您的支持和配合。

温馨提示:

1)您可以在【已买到的宝贝】中对应的订单【查看物流】查看您的包裹的最新物流信息;

2)如有您对包裹有其他物流咨询,您可以联系4PX转运商客服(工作时间:9:00-21:00 周一到周日):https://ospservice.taobao.com/support/onlinecs/ocs.htm?spm=a21bp.8142062.414749.4.360b9d52CVH1d0&source_id=1511104450

阿里巴巴集团客户服务体验事业群
作者: 05354    時間: 2017-11-8 11:45 PM

引用:
原帖由 gigi2004hk 於 2017-11-8 10:46 PM 發表

亲爱的淘宝网会员您好:

受4PX递四方仓库搬迁影响,4PX香港地区的出库和派送时效将会存在一定程度的延迟,目前4PX正 ...

搬完又搬 俾D新借口啦

圖片附件: mobile_1.jpg (2017-11-8 11:45 PM, 198.03 KB) / 該附件被下載次數 78

圖片附件: mobile_2.jpg (2017-11-8 11:45 PM, 157.28 KB) / 該附件被下載次數 62

作者: 水晶礦    時間: 2017-11-9 12:51 AM

同騙局無分別、大家一起發動,告訴所有人、最好上TVB 免得4PX 害人。根本他們辦理不到貨運。
作者: 水晶礦    時間: 2017-11-9 12:52 AM

骗$
作者: 水晶礦    時間: 2017-11-9 02:08 AM

4PX 會吾會最後都,收吾到貨、呃人$同貨?
作者: 可伶    時間: 2017-11-9 02:11 AM

呢間4PX暑假果陣用完一次就無用過,D物流很慢,D貨成2星期先到香港,原來仲有咁多受害者
作者: 05354    時間: 2017-11-10 09:08 AM

引用:
原帖由 水晶礦 於 2017-11-9 02:08 AM 發表

4PX 會吾會最後都,收吾到貨、呃人$同貨?
我件貨已經半個月係四方大陸倉未郁過,問四方賠錢問題,復都唔復我
作者: 水晶礦    時間: 2017-11-10 09:59 AM

我都已經兩星期、未出庫、呃$。
作者: 水晶礦    時間: 2017-11-10 10:00 AM

電騙。
作者: hong16888    時間: 2017-11-11 06:35 PM

佢講話4號搬完倉,又正常運作,但一個星期我的貨都還未出倉,東莞倉去香港有幾遠,有心送貨早又送到,淘寶說過除假期外過了15天還收不到貨全額賠償,大家去淘寶投訴852-30183610,你搬倉應該唔好做生意
http://hk.taobao.com/market/act/hkshproscheme.php?spm=a213y.6633709.20%2015012212.1.G5CqT1
作者: 6ho    時間: 2017-11-12 02:14 AM

佢有無窮藉口!吾會再用佢!
作者: kookitty    時間: 2017-11-12 04:38 PM

作者: kookitty    時間: 2017-11-12 04:43 PM

引用:
原帖由 清晨肥肥筍盤 於 2017-11-8 12:16 AM 發表

請問而家官方集運
仲有中通 及直送(圓通)
作者: walker11    時間: 2017-11-13 02:53 PM

收到email話搬倉,有延誤!
上次買野用佢都正常,今次等咗十幾日!
作者: sce0701    時間: 2017-11-13 07:15 PM

我第一次係天貓買野,一用 4px 就出事。 29/10比左運費,13/11都話未出庫。客伏只說唔好意思,因為搬倉,叫你等下。 日日見4px貨車,大大個大強倉係觀塘海賓。 4px 真令人失望。 到了11.11眼見我買的貨做特價。 我在4px國內倉的貨買貴左,又未到手。 當過了15日工作天我就申請理賠。
作者: 6ho    時間: 2017-11-13 11:40 PM

等左一星期,終於到港
作者: 6ho    時間: 2017-11-13 11:42 PM

用左年幾,都未試過咁
作者: 05354    時間: 2017-11-15 04:10 PM

今日申請退款同賠償,以後哩間公司永不錄用
作者: 05354    時間: 2017-11-15 04:11 PM

引用:
原帖由 05354 於 2017-11-3 03:47 PM 發表

快半個月啦
件貨仲喺大陸倉
未出貨
己申請退款賠償
作者: xanonwk    時間: 2017-11-15 11:18 PM

引用:
原帖由 05354 於 2017-11-8 02:09 PM 發表

我件貨仲未出倉,我搵淘寶客服,距話15個工作日可申請賠償(包括貨物價錢)。
請問你如何揾淘寶客服?
香港個淘寶客服電話, 一通就斷線
作者: xanonwk    時間: 2017-11-15 11:23 PM

4PX今日(11月15日)俾淘寶ban咗?
現在只有中通同順豐可以揀
作者: 05354    時間: 2017-11-16 08:57 AM

引用:
原帖由 xanonwk 於 2017-11-15 11:18 PM 發表

請問你如何揾淘寶客服?
香港個淘寶客服電話, 一通就斷線
我係上網搵在線客服
作者: DDHAPPYDD    時間: 2017-11-16 11:42 AM

引用:
原帖由 05354 於 2017-11-10 09:08 AM 發表

我件貨已經半個月係四方大陸倉未郁過,問四方賠錢問題,復都唔復我
我發現係電腦淘寶入面搵佢地d售前客服會解答詳細d, 手機淘寶入面d客服十問九唔答。同埋電腦淘寶客服每個都略有不同,呢個話賠唔到,熄左佢搵第二個客服,不停問佢係埋可以賠,佢答你話可以,截圖跟住按程序去申請就得啦。好快就可以退款。本人成功申請退款2次。
作者: xanonwk    時間: 2017-11-16 12:36 PM

引用:
原帖由 DDHAPPYDD 於 2017-11-16 11:42 AM 發表

我發現係電腦淘寶入面搵佢地d售前客服會解答詳細d, 手機淘寶入面d客服十問九唔答。同埋電腦淘寶客服每個都略有不同,呢個話賠唔到,熄左佢搵第二個客服,不停問佢係埋可以賠,佢答你話可以,截圖跟住按程序去申請 ...
是退50%運費, 還是退100%貨錢+100%貨錢?
作者: DDHAPPYDD    時間: 2017-11-16 12:37 PM

引用:
原帖由 xanonwk 於 2017-11-16 12:36 PM 發表

是退50%運費, 還是退100%貨錢+100%貨錢?
一次係退100%運費,一次係退10蚊24小時內冇準時出庫賠償。
作者: szfan    時間: 2017-11-16 12:41 PM

我11月3號集運。。。依家16號還未收到,打電話去客服問幾時可以收到給個確實時間。。。客服那邊說在寫字樓不清楚件貨在那。叫我不要為難他,真吹脹。。。我件貨係你哋到唔問你唔通問米呀!
作者: xanonwk    時間: 2017-11-16 12:44 PM

引用:
原帖由 DDHAPPYDD 於 2017-11-16 12:37 PM 發表

一次係退100%運費,一次係退10蚊24小時內冇準時出庫賠償。
退100%嗰次係遲出庫幾耐?
想睇吓我應該申請50%定100%退運費
作者: DDHAPPYDD    時間: 2017-11-16 12:53 PM

引用:
原帖由 xanonwk 於 2017-11-16 12:44 PM 發表

退100%嗰次係遲出庫幾耐?
想睇吓我應該申請50%定100%退運費
有幾種情況,收到貨,但超過5天工作天收貨,賠50%運費。15工作天收唔貨,100%運費&貨價。一種係24小時內冇出庫每單即賠10蚊。我d貨係度,所以只賠運費,冇賠貨價。
作者: hong16888    時間: 2017-11-16 01:45 PM

引用:
原帖由 DDHAPPYDD 於 2017-11-16 11:42 AM 發表

我發現係電腦淘寶入面搵佢地d售前客服會解答詳細d, 手機淘寶入面d客服十問九唔答。同埋電腦淘寶客服每個都略有不同,呢個話賠唔到,熄左佢搵第二個客服,不停問佢係埋可以賠,佢答你話可以,截圖跟住按程序去申請 ...

作者: hong16888    時間: 2017-11-16 01:46 PM

引用:
原帖由 hong16888 於 2017-11-16 01:45 PM 發表
在那申請全額賠償
作者: DDHAPPYDD    時間: 2017-11-16 01:54 PM

引用:
原帖由 hong16888 於 2017-11-16 01:46 PM 發表

在那申請全額賠償
確認收貨下有一個叫退款/投訴的,點入去跟住填資料
作者: DDHAPPYDD    時間: 2017-11-16 01:58 PM

引用:
原帖由 DDHAPPYDD 於 2017-11-16 01:54 PM 發表

確認收貨下有一個叫退款/投訴的,點入去跟住填資料
問佢地售前客戶,佢会好仔細教你点申請,我都係問佢地,佢地教我步驟。要用電腦淘寳。
作者: 05354    時間: 2017-11-16 02:03 PM

引用:
原帖由 szfan 於 2017-11-16 12:41 PM 發表

我11月3號集運。。。依家16號還未收到,打電話去客服問幾時可以收到給個確實時間。。。客服那邊說在寫字樓不清楚件貨在那。叫我不要為難他,真吹脹。。。我件貨係你哋到唔問你唔通問米呀!
我件貨十月份都未出,依家搞緊賠償。你件有排等,間公司都唔知會唔會破產。
作者: kittychiba    時間: 2017-11-16 02:24 PM

引用:
原帖由 DDHAPPYDD 於 2017-11-16 01:58 PM 發表

問佢地售前客戶,佢会好仔細教你点申請,我都係問佢地,佢地教我步驟。要用電腦淘寳。
我情況也一樣,十一月二日的單,至今仍未發,我想八成是遺失了,但他們客服只會叫人等,採拖字訣。
問他們沒用,請問怎樣可申請全額賠償?申請退款那邊,只能退運費,不能加上貨款。
作者: DDHAPPYDD    時間: 2017-11-16 02:29 PM

貨款要15工作天後收唔到貨先有得申請。https://www.taobao.com/go/chn/transit/weiquan/cht.php?spm=a1314.20150124.0.0.5b8d1beHeQsJ4
作者: DDHAPPYDD    時間: 2017-11-16 02:29 PM

https://hk.taobao.com/market/act/hkshproscheme.php?spm=a1314.20150124.0.0.7782f5048bTZ4S
作者: 05354    時間: 2017-11-16 02:38 PM

引用:
原帖由 DDHAPPYDD 於 2017-11-16 12:53 PM 發表

有幾種情況,收到貨,但超過5天工作天收貨,賠50%運費。15工作天收唔貨,100%運費&貨價。一種係24小時內冇出庫每單即賠10蚊。我d貨係度,所以只賠運費,冇賠貨價。
我超過十五個工作日未出庫,然後申請賠償,距地拒絕然後跳左去出庫中,問客服距話件貨己出庫,叫我再等,已經等左等三日,依然出庫中,點算
作者: 05354    時間: 2017-11-16 02:40 PM

引用:
原帖由 kittychiba 於 2017-11-16 02:24 PM 發表

我情況也一樣,十一月二日的單,至今仍未發,我想八成是遺失了,但他們客服只會叫人等,採拖字訣。
問他們沒用,請問怎樣可申請全額賠償?申請退款那邊,只能退運費,不能加上貨款。
申請左都無用,一申請就會跳去發貨中,然後繼續無了期等
作者: kittychiba    時間: 2017-11-16 02:40 PM

引用:
原帖由 DDHAPPYDD 於 2017-11-16 02:29 PM 發表

貨款要15工作天後收唔到貨先有得申請。https://www.taobao.com/go/chn/transit/weiquan/cht.php?spm=a1314.20150124.0.0.5b8d1beHeQsJ4
請問星期六是否不計算為工作日?
作者: DDHAPPYDD    時間: 2017-11-16 02:41 PM

引用:
原帖由 kittychiba 於 2017-11-16 02:40 PM 發表

請問星期六是否不計算為工作日?
不計六日,大陸香港紅色假期
作者: kittychiba    時間: 2017-11-16 02:43 PM

引用:
原帖由 DDHAPPYDD 於 2017-11-16 02:41 PM 發表

不計六日,大陸香港紅色假期
謝謝你,那現時還是只能等⋯⋯
作者: DDHAPPYDD    時間: 2017-11-16 02:50 PM

引用:
原帖由 05354 於 2017-11-16 02:38 PM 發表

我超過十五個工作日未出庫,然後申請賠償,距地拒絕然後跳左去出庫中,問客服距話件貨己出庫,叫我再等,已經等左等三日,依然出庫中,點算
有兩種情況,一: 等到貨到先俾你申請,詳情要問佢客服,一個問唔到再問第二個,我都係問左最少3,4個先問到有一個解答到我問題。二: 問佢可唔可以依家申請退款取消訂單重新打包,佢話可以先即刻申請退款。但申請前所有野要截圖,以便日後申訴。重點係要問到佢答你15天冇送貨可以申請賠100运費。重新付款後的包裹唔知點解即日就出庫第二日過埋關運到香港。之前等左n日係一d動靜都冇。等到新個嗰包裹到左香港我先申請貼款,send曬之前d截圖俾佢,第二日上午就收到賠款啦。我係用第二種方法申請到賠款既。
作者: caca1986    時間: 2017-11-16 08:47 PM

作者: walker11    時間: 2017-11-16 11:59 PM

前日係PC問我件貨, 佢話啱啱出庫, 但check物流, 仲係2/11, 之後無更新.件貨好平, 當係食咗晚餐算, 真係收到貨就當中六合彩安慰獎!

好彩之前個相機背包無事!
作者: lkslky0901    時間: 2017-11-17 12:08 AM

唔掛之得啦。我件野成十日都未去到集運倉
作者: kittychiba    時間: 2017-11-17 03:59 PM

我終於煩到佢肯全額賠貨款,但佢竟然要攞實名認證支付寶先退到。我冇大陸銀行卡,根本認證唔到⋯⋯我再問下睇下有冇其他方法,再update大家
作者: kittychiba    時間: 2017-11-17 04:08 PM

引用:
原帖由 kittychiba 於 2017-11-17 03:59 PM 發表

我終於煩到佢肯全額賠貨款,但佢竟然要攞實名認證支付寶先退到。我冇大陸銀行卡,根本認證唔到⋯⋯我再問下睇下有冇其他方法,再update大家
又,之前試過有次賣家少發貨但唔肯退款,淘寶介入,肯代賣家賠錢,入返錢落我支付寶,當時都冇話要實名制先入得。今次唔知係咪4px想耍走我
作者: xanonwk    時間: 2017-11-17 04:37 PM

del

作者: szfan    時間: 2017-11-17 05:54 PM

【转运四方】包裹91000000xxxxxx因门店无位,需您及时通过淘宝联系在线客服处理或联系客服热一线0755-23238333!

已經第三次收到同樣訊息。
淘寶4Px 客服。。傳訊息去不讀不回,呢間野可能真係玩完!
作者: szfan    時間: 2017-11-17 05:58 PM

呢間嘢咁無賴。。。呢度又有咁多苦主,我哋係唔係應該集體去消費者投訴呢?!
作者: szfan    時間: 2017-11-17 06:04 PM

不用约定一齊去,但係係一兩日内去,消委會。。會不會可能因為人數多會馬上去查詢4px
作者: happydl    時間: 2017-11-17 07:17 PM

引用:
原帖由 kittychiba 於 2017-11-17 03:59 PM 發表

我宜家又等紧佢賠$,雖然二十蚊,但條氣吾顺,慢慢同你玩,好彩我支付寶實左名!
作者: kittychiba    時間: 2017-11-17 09:40 PM

4px問咗我兩次有冇實名制後,夜晚又話叫我俾淘寶ID佢就得,已承諾話退貨款俾我。不過一日未到賬,一日都唔知係咪真係賠。佢哋啲客服講嘢一時一樣,拖得就拖,如果大家搵到個肯透露可以全額賠,記得 cap圖。以後再搵任何客服跟進,都一定send cap圖先,否則佢哋都係講廢話耍走你。(我件貨未到15日工作天限期,但我唔等嘈咗先,驚夜長夢多會追唔返)

圖片附件: 48247FD6-FB22-405F-8EA8-A711E51F9895.jpeg (2017-11-17 09:40 PM, 73.13 KB) / 該附件被下載次數 8

作者: hksam123456    時間: 2017-11-17 11:40 PM

點解呀

圖片附件: mobile_1.jpg (2017-11-17 11:40 PM, 154.02 KB) / 該附件被下載次數 7

作者: hksam123456    時間: 2017-11-18 12:06 AM

頭先11:45收到信息話攞得
作者: ek777    時間: 2017-11-18 10:49 PM

有冇人雙11d貨4px收左貨但唔上架呀?我等左好多日都未入庫。
同埋呢間野係咪比淘寶ban左,得返中通同順風
作者: Beeno2211    時間: 2017-11-19 01:19 PM     標題: 回覆 #75: 4px 集運收唔到貨揮手區

X2
頂佢個費
件野大前日到,開頭問佢講我件野到左佢倉但仲未入庫,佢話48小時內會盡快入庫,之後又話可能快遞員派錯件,問我拎快遞簽收單,之後再我問多兩問佢宜家話無主件,吹佢唔漲
中指俾佢
作者: 床上活潑的烈女    時間: 2017-11-19 11:21 PM

想問下你哋係申請賠幾多
作者: 121245    時間: 2017-11-21 02:00 PM

引用:
原帖由 Beeno2211 於 2017-11-19 01:19 PM 發表

X2
頂佢個費
件野大前日到,開頭問佢講我件野到左佢倉但仲未入庫,佢話48小時內會盡快入庫,之後又話可能快遞員派錯件,問我拎快遞簽收單,之後再我問多兩問佢宜家話無主件,吹佢唔漲
中指俾佢
我想問下點樣先至可以問客服 ,我都係 件貨到左,但好多日都未入庫,而家都唔知點算, 想問客服就唔知喺邊度問。
作者: Cepa    時間: 2017-11-21 02:55 PM

我買了件大體積貨物,要直接送到我住址,我想問收到短訉話已送到香港,叫我等電話通知送貨,通常要等幾耐?
我上星期四中午收到短訊,但至今仲未收到通知話幾時送貨。
作者: Cepa    時間: 2017-11-21 02:56 PM

引用:
原帖由 121245 於 2017-11-21 02:00 PM 發表

我想問下點樣先至可以問客服 ,我都係 件貨到左,但好多日都未入庫,而家都唔知點算, 想問客服就唔知喺邊度問。
去淘寶集運,揀你件貨,然後揀聯系客服。
作者: ek777    時間: 2017-11-21 03:14 PM

就算幫你簽收左,你比埋運費,依間死人野都唔知幾時幫你運黎香港。呢間4px真係無下次,無一間好似佢地咁pk, 唔怪得依家淘寶ban左佢地
作者: tracyleung0120    時間: 2017-11-21 08:27 PM

引用:
原帖由 vicky12vicky 於 2017-11-8 07:39 PM 發表

我揀左佢地既送上門服務 因為有樣野大件
今日收到貨 但差左果件大件野 問個司機大佬佢話佢地跟單送貨 可能未到大陸倉 我問下次送貨又要俾多次$25?佢話係丫 一張單$25
我明明集運時 係全選五樣野到晒倉我先集運 佢依 ...
我都係咁呀, 問個客服, 佢話如果個送貨人員再收錢既話, 同返客服講, 佢會申請返, 所以下次佢送貨黎我唔打算再比錢佢啦
作者: MsTomato    時間: 2017-11-21 10:11 PM

真係好pk 雙11買佐了3對NB俾阿女,集運泥香港5件貨浄係冇NB
作者: take-a-break    時間: 2017-11-22 10:12 AM

請問我係4px集貨三件貨,收貨時發現只有二件貨,但淘寶信息顯示已全部收貨。追問4PX淘寶客服回覆,件貨未搵到未出倉,搵到後會再發貨。咁宜家我貨又收唔到,淘寶又以為我收齊貨,4px又只係識拖,我可以點做?
作者: ken526    時間: 2017-11-22 10:56 AM

收左貨唔齊
作者: MsTomato    時間: 2017-11-22 12:04 PM

丟貨的苦主同人,我已經打佐香港hotline, sent compliant mail, 上taobao問佐三個客服, 係微博官網再問。佢地一係唔答㩒線,一係官式答今個月30號仍收唔到漏佐嘅貨,再聯絡佢地客服。呢間野超唔掂,永不再用
作者: take-a-break    時間: 2017-11-22 03:16 PM

佢地條Hotline長期冇人聽。聽你咁講即係明比佢食左啲貨咁.....係淘寶要求退款有冇用呢?
作者: ALEX_YSL    時間: 2017-11-22 06:10 PM

引用:
原帖由 take-a-break 於 2017-11-22 03:16 PM 發表

佢地條Hotline長期冇人聽。聽你咁講即係明比佢食左啲貨咁.....係淘寶要求退款有冇用呢?
我打通左不過熱線係講普通話的
作者: 笑下先    時間: 2017-11-22 10:42 PM

各位師兄,請問我啲貨係咪全部唔見曬 😰😰

圖片附件: 1511361819383.jpg (2017-11-22 10:43 PM, 223.45 KB) / 該附件被下載次數 8

作者: DDHAPPYDD    時間: 2017-11-22 10:51 PM

引用:
原帖由 hksam123456 於 2017-11-17 11:40 PM 發表

點解呀
干線交接成功即係到左香港咁解
作者: DDHAPPYDD    時間: 2017-11-22 10:54 PM

我有件貨19號到左,佢話未收到貨,要送件快递提供簽收底單,問賣家,賣家話會催下發件快递。。。今次双11集运真係好煩,以後双11唔再淘宝。
作者: kinkis426    時間: 2017-11-23 11:27 AM

引用:
原帖由 MsTomato 於 2017-11-21 10:11 PM 發表

真係好pk 雙11買佐了3對NB俾阿女,集運泥香港5件貨浄係冇NB
我都係呀,所有野到齊,就係爭左一條裙,但物流又顯示話我簽收左,依家追唔到,日日吹都無用
作者: 招財進寶    時間: 2017-11-23 11:54 AM

由10號到現在仍然未收貨, 好煩,
作者: 121245    時間: 2017-11-23 01:08 PM

我有4件貨,4px 簽收(有兩件15日),但到現左都未入庫,
問客服只話冇入倉紀錄,要我聯絡賣家快遞公司提供簽收單,咁現在應該怎樣做?
第一次淘野就咁樣,請招教。

謝謝
作者: MsTomato    時間: 2017-11-23 01:46 PM

引用:
原帖由 121245 於 2017-11-23 01:08 PM 發表

我有4件貨,4px𦟌惘(有兩件15日),但到現左都未入庫,
問客服只話冇入倉紀錄,要我聯絡賣家快遞公司提供簽收單,咁現在應該怎樣做?
第一次淘野就咁樣,請招教。

謝謝
純分享,退款啦,無謂同4pk糾纏

作者: Beeno2211    時間: 2017-11-23 05:08 PM     標題: 回覆 #94: 4px 集運收唔到貨揮手區

冇計呀!一定要等,個4px都叫我俾個簽收底單,我問賣家佢都俾唔出。之後過幾日就入左庫
作者: JamesChong    時間: 2017-11-23 08:32 PM

引用:
原帖由 招財進寶 於 2017-11-23 11:54 AM 發表

由10號到現在仍然未收貨, 好煩,
你双11前買都未收到貨?
作者: jj1247    時間: 2017-11-23 10:16 PM

引用:

快半個月啦
件貨仲喺大陸倉
未出貨

一直等
等到超過左15個工作日
終於可以申請退款賠償

然後申請退款賠償
死人死xp 竟然哩個時候出左庫
然後話件貨已經岀左庫唔可以申請退款同賠償
叫我繼續 ...
揾淘宝小二喇,迫4px賠錢,我上次'過左25天(10天+15天售後),最後全數賠錢,再買叫順丰集運,如果過埋15天售後吾處理,就真系無得追究,送吾送就由4px
作者: gascoigne    時間: 2017-11-24 04:17 PM

我雙11買左5件,4px話一其中一件係大件包裹要送上門,今天送貨到了,但就係唔見左嗰個大件包裹貨物,吹脹!都唔知追唔追得番!
作者: doykitlee    時間: 2017-11-24 04:17 PM

我16號出庫送香港(13號收曬貨等幾天入system唔講), 今日第8日依然未有自提消息.
官網提交 "工單/問問題" 冇回應.
打電話31115618,飛左去大陸,佢話管唔到香港,叫我打另外一個電話;
打電話去29772968,試左兩日30次,終於接通,佢話貨已經到香港,不過冇位,所以未有得摞貨住.
啊? 冇位? 咁搞笑? 咩一個禮拜都清唔到一個位俾人摞貨咩?
真係越做越差