標題: [國際] 慢鏡頭:車路士已決定邀請林柏特執教,之後會正式宣布 [打印本頁]

作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 05:52 AM     標題: 慢鏡頭:車路士已決定邀請林柏特執教,之後會正式宣布

5月16日訊

據意大利媒體《慢鏡頭》報導,車路士已經決定邀請林柏特執教球隊,並且球隊將很快正式宣布這一決定。

外界一直有傳言稱,沙利並不適合執教車路士,特別是從戰術角度來看。並且沙利與球隊的關係也並不是很好,所以車路士老闆阿布正考慮換掉沙利。

如果沙利真的會離開車路士的話,作為車路士名宿的林柏特很適合接替他的位置,如果林柏特成為車路士的主帥,車路士的球迷是不會對此提出質疑的。

但是成為車路士教練對林柏特來說也是一個考驗,因為在費格遜卸下曼聯教練一職之後,還沒有一位英國本土教練能率領球隊拿下英超冠軍。

據悉,沙利可能會在今年夏天重回意甲執教,米蘭和羅馬都是沙利的潛在下家,而沙利可能會在歐霸盃決賽之後再決定自己是否要離開車路士。

https://www.sportmediaset.mediaset.it/mercato/calcioestero/il-chelsea-ha-gia-scelto-il-successore-di-sarri-prenotato-lampard_1275737-201902a.shtml

神燈執教英超藍獅嗎 ?   有些令人期待

作者: wantfunming    時間: 2019-5-16 06:05 AM

揾加利佬教
作者: 織菊妨基    時間: 2019-5-16 06:11 AM

搵明叔教波好多時都仆街
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 06:39 AM

名宿:期待切爾西競爭聯賽冠軍;很驚訝薩里還在任上

https://www.goal.com/en/news/bridge-very-surprised-sarri-is-still-at-chelsea-despite-upcoming-/87lls6ld9gf51nbm1mzokh5d0
作者: new文    時間: 2019-5-16 06:54 AM

引用:
原帖由 wantfunming 於 2019-5-16 06:05 AM 發表

揾加利佬教
加利佬最好教曼聯
作者: 車前倒後2    時間: 2019-5-16 07:12 AM

感覺早左d,咁早埶教頂級賽事並非好事,除了是名宿冇乜暫時冇乜特別,在外磨多兩年先,像謝拉特教住格流學野,高普它日離開好大機會回家。
作者: healchu    時間: 2019-5-16 07:30 AM

唔信。至少等多5年
作者: khcchk123321    時間: 2019-5-16 07:34 AM

Good job
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 07:47 AM

電訊報:切爾西將在歐聯決賽結束後再決定薩里的去留

5月16日訊

根據《每日電訊報》的報導,切爾西將在歐聯盃決賽結束後再決定主帥薩里的未來。據悉,如果能擊敗倫敦的同城對手、拿下一座獎杯,再加上確保歐冠的名額,薩里應該能再在斯坦福橋留一個賽季,但球隊還未向他做出保證。

儘管意大利媒體稱,薩里在切爾西“形同死人”一樣,但《電訊報》稱情況並非如此。雖然意甲的羅馬對他有興趣,但薩里公開表示他希望能留在切爾西,且在確保前四後,薩里的情況有所好轉。

但切爾西方面的擔憂是,薩里和球迷們的關係不佳,而且他的踢法遭到了球迷們的嘲笑,薩里也因此沒參加最後一個主場後的互動環節。

因此,若能拿下阿森納,各方面的情況就會有所緩和,但如果輸球,薩里可能又將面臨著困境。此外,《電訊報》指出,若切爾西遭到了轉會禁令,那麼薩里更有可能留任。若切爾西還能簽人,他們則更傾向於更換主帥。

https://www.telegraph.co.uk/football/2019/05/15/chelsea-decide-maurizio-sarris-future-aftereuropa-league-final/
作者: superparma    時間: 2019-5-16 07:59 AM

引用:
原帖由 織菊妨基 於 2019-5-16 06:11 AM 發表

搵明叔教波好多時都仆街
其實個個都係名叔,只差在係邊隊波嘅名縮啫
作者: tom167169    時間: 2019-5-16 08:11 AM

林伯未够料。
作者: omega33    時間: 2019-5-16 08:12 AM

名叔教波,諗起着偶像亨利去法甲教波
作者: qgal    時間: 2019-5-16 08:16 AM

蘇B豬肉在前!
作者: kk_k仔    時間: 2019-5-16 08:22 AM

個陣最鍾意的中場
作者: ~Zola~    時間: 2019-5-16 08:58 AM

引用:
原帖由 織菊妨基 於 2019-5-16 06:11 AM 發表

搵明叔教波好多時都仆街
林伯特確實令人其待。
作者: ~Zola~    時間: 2019-5-16 09:00 AM

引用:
原帖由 車前倒後2 於 2019-5-16 07:12 AM 發表

感覺早左d,咁早埶教頂級賽事並非好事,除了是名宿冇乜暫時冇乜特別,在外磨多兩年先,像謝拉特教住格流學野,高普它日離開好大機會回家。
林伯擁有最強大腦
作者: cc19880910    時間: 2019-5-16 09:08 AM

咁阿仙奴幾時搵亨利,曼城幾時搵孫繼海,熱刺幾時搵安達頓
作者: 張寶成打老虎    時間: 2019-5-16 09:19 AM

呢家打緊友誼波0-2

咁快開始練習咁勤力?
作者: 惡魔三六九    時間: 2019-5-16 09:55 AM

走左夏神應該好教d既 希望最少俾2-3年時間佢重建同執行戰術啦 唔好又一季定生死
作者: 木木P仔    時間: 2019-5-16 10:01 AM

仙丹不錯嗎?最少做到保嬰丹功效!
作者: 乂大簡    時間: 2019-5-16 10:02 AM

林伯IQ Test 150係少數的天才
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 10:17 AM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-16 10:02 AM 發表

真定假 ?  他IQ有這麼高 ?
作者: happyday8188    時間: 2019-5-16 10:31 AM

又掟炒, 過唔過到聖誕
作者: fbe6c6d0c61fc3    時間: 2019-5-16 10:36 AM

如果打比上英超,林伯教到年成功護級再接棒係最好既劇本,而家去接火球,咪推佢去死。
作者: acjuventusII    時間: 2019-5-16 10:36 AM

林伯請留住夏薩特
作者: 大寶二寶    時間: 2019-5-16 10:50 AM

第二個蘇B, 死得喇
作者: vincenzostanley    時間: 2019-5-16 11:05 AM

唔係個個好似蘇b咁成功
有曼聯DNA
一來就 十幾場連勝 反勝PSG
激活隊來球員魔性
作者: 木木P仔    時間: 2019-5-16 11:30 AM

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-5-16 10:17 AM 發表

https://www.goal.com/en-sg/slideshow/2662/7/title/10-brainy-footballers
作者: 乂大簡    時間: 2019-5-16 12:28 PM

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-5-16 10:17 發表

真....當年已經有新聞報過,林伯係少數天才黎

Frank Lampard may have a higher IQ than Carol Vorderman, it has been claimed.

The footballer returned one of the highest scores ever seen by experts who tested the intelligence of the entire Chelsea squad.

The former public schoolboy, 30, is now referred to as The Professor by Stamford Bridge team-mates, according to the Daily Star.

The tests were conducted by Brian English, the Chelsea club doctor, as part of research into how head injuries can affect footballers' neurological development.

"John Terry was in the top three, but Frank Lampard scored one of the highest set of marks ever recorded by the company doing the tests, and higher than me," Dr English said.

He declined to released the England midfielder's precise score, but the newspaper quoted sources claiming it was more than 150 on the IQ scale, putting him in the most intelligent 0.1 per cent of the population.

Vorderman, the former Countdown presenter famed for her mathematical prowess, has an IQ of 154, while the national average is 100.

Lampard was educated at the fee-paying Brentwood School in Essex where he obtained 12 GCSEs – including an A in Latin – before turning professional at his first club West Ham.

https://www.telegraph.co.uk/news/celebritynews/4940708/Frank-Lampard-has-higher-IQ-than-Carol-Vorderman.html
作者: 電梯原始的獅子    時間: 2019-5-16 12:28 PM

林伯如果令到打比郡,英冠決賽升到上英超,就冇可能教車仔啦!
作者: vincenzostanley    時間: 2019-5-16 12:29 PM

我覺得球會 點都應該過埋 歐霸決賽才公佈出此類新聞吧
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 12:31 PM

引用:
原帖由 電梯原始的獅子 於 2019-5-16 12:28 PM 發表

林伯如果令到打比郡,英冠決賽升到上英超,就冇可能教車仔啦!
這個事情說不定   很難評估  預估
車仔不是沒錢  付違約金給對方放人都得
車又是神燈的最愛  自然很吸引他執教 !
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 12:33 PM

引用:
原帖由 vincenzostanley 於 2019-5-16 12:29 PM 發表

我覺得球會 點都應該過埋 歐霸決賽才公佈出此類新聞吧
是    不過傳媒都係咁   始終都是要賺取流量 !
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 12:35 PM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-16 12:28 PM 發表

Frank Lampard may have a higher IQ than Carol Vorderman, it has been claimed.

The footballer returned one of the highest scores ever seen by experts who tested the in ...
你怎麼看這件事 ?

https://www.standard.co.uk/sport/football/chelsea/chelsea-yet-to-confirm-if-gonzalo-higuain-stay-breaks-transfer-embargo-a4143051.html
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 12:36 PM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-16 12:28 PM 發表

The footballer returned one of the highest scores ever seen by experts who tested the in ...
https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-7033673/Loan-flop-Gonzalo-Higuain-heading-Juventus-Chelsea-decide-NOT-extend-loan.html
作者: 乂大簡    時間: 2019-5-16 12:40 PM

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-5-16 12:35 發表

你怎麼看這件事 ?

https://www.standard.co.uk/sport/football/chelsea/chelsea-yet-to-confirm-if-gonzalo-higuain-stay-breaks-transfer-embargo-a4143051.html
冇咩睇法,當買唔到人就要局借多一季,如果唔係邊有人用

延期唔使transfer ban就可以飛起西瓜唔要佢再買另一個
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 12:43 PM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-16 12:40 PM 發表

冇咩睇法,當買唔到人就要局借多一季,如果唔係邊有人用

延期唔使transfer ban就可以飛起西瓜唔要佢再買另一個
世三走了   那個Odoi好像很高興   很開心
應該是會想留隊了   有機會變成車的新指標性人物 !
作者: loveyouy2k    時間: 2019-5-16 12:44 PM

唔係麻,又換領隊。。。。。
作者: 乂大簡    時間: 2019-5-16 12:48 PM

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-5-16 12:43 發表

世三走了   那個Odoi好像很高興   很開心
應該是會想留隊了   有機會變成車的新指標性人物 !
無錯....假如球會想走青春班路線 abraham ,mount, james, hudson-odoi, cheek, 甸神等等新星上位,好合理地清走舊血然後換林伯上任帶班新人,助攻請返terry, morris, holland便會成隊由底層到面層全套換班
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 12:51 PM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-16 12:48 PM 發表

無錯....假如球會想走青春班路線 abraham ,mount, james, hudson-odoi, cheek, 甸神等等新星上位,好合理地清走舊血然後換林伯上任帶班新人,助攻請返terry, morris, holland便會成隊由底層到面層全套換班 ...
不過我會比較好奇  車的那位女當家   女管家
那位西女人   她會不會有機會能離開車 ?
作者: 乂大簡    時間: 2019-5-16 12:54 PM

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-5-16 12:51 發表

不過我會比較好奇  車的那位女當家   女管家
那位西女人   她會不會有機會能離開車 ?
阿布多年心腹點會俾佢走呀
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 12:55 PM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-16 12:54 PM 發表

阿布多年心腹點會俾佢走呀
那個女人只要一日   一天不走   
總感覺車就永遠都不會平靜 !
作者: fm701    時間: 2019-5-16 06:23 PM

請堛魔連奴仲好啦
作者: LWCW    時間: 2019-5-16 06:23 PM

引用:
原帖由 vincenzostanley 於 2019-5-16 11:05 AM 發表

唔係個個好似蘇b咁成功
有曼聯DNA
一來就 十幾場連勝 反勝PSG
激活隊來球員魔性
之後咪卜直囉
作者: kenken747    時間: 2019-5-16 06:32 PM

林8教多幾年英超先返車仔較好
作者: khfsmbcz    時間: 2019-5-16 06:36 PM

排第三 有歐聯踢 又冇內亂 炒人理由係乜 
作者: louie186    時間: 2019-5-16 06:43 PM

沙利點都好過林伯下話
作者: estateman    時間: 2019-5-16 07:39 PM

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-5-16 05:52 AM 發表

5月16日訊

據意大利媒體《慢鏡頭》報導,車路士已經決定邀請林柏特執教球隊,並且球隊將很快正式宣布這一決定。

外界一直有傳言稱,沙利並不適合執教車路士,特別是從戰術角度來看。並且沙利與球隊的關係也並不是很好,所以車路士老闆阿布正考慮換掉沙利。

如果沙利真的會離開車路士的話,作為車路士名宿的林柏特很適合接替他的位置,如果林柏特成為車路士的主帥,車路士的球迷是不會對此提出質疑的。
...
點解吾搵麼佬?
作者: 嘻哈嘻哈    時間: 2019-5-16 07:59 PM

我真係唔信打比郡上到英超林伯會離隊!
作者: paulchen    時間: 2019-5-16 08:20 PM

打比郡好有機會升英超
林伯睬你都傻
除非對維拉輸咗
作者: stephen009    時間: 2019-5-16 08:25 PM

夏蕯特,泰利,哥斯達

呢三大25走晒

叫返摩佬返嚟都啱時候
作者: 快樂的飛機師    時間: 2019-5-16 08:44 PM

引用:
原帖由 qgal 於 2019-5-16 08:16 AM 發表

蘇B豬肉在前!
蘇B 接手時曼聯排第幾,而家又排第幾?
作者: 乂大簡    時間: 2019-5-16 09:21 PM

林伯講過若果有日車仔搵佢是不會拒絕的因為教車仔係佢夢想,唔知頭唔知路唔該收口....

呀...仲有果d咩叫車請返摩連奴更加可以收皮,呢個人已經完敗左英超,要證明自己請去返曼聯丫唔該
作者: man35    時間: 2019-5-16 09:25 PM

引用:
原帖由 惡魔三六九 於 2019-5-16 09:55 AM 發表

走左夏神應該好教d既 希望最少俾2-3年時間佢重建同執行戰術啦 唔好又一季定生死
林百特在車仔地位比泰利還高雖都不用怕,什杯都拿過還是車仔入球最多中場
作者: 白鴿眼黨1    時間: 2019-5-16 10:37 PM

引用:
原帖由 new文 於 2019-5-16 06:54 AM 發表

加利佬最好教曼聯
好呀! 日日狗咬狗, 娱樂性豐富!
作者: 亂9咁ban人    時間: 2019-5-16 11:09 PM

分數高過上季(如果唔係讓4應該仲高)
聯賽盃決賽和左曼城(唔係kepa可能贏左12碼)
嚟緊仲有場歐霸決賽

沙利今季响車表現合格啦,下季買返個勁前鋒勁後衛有得打下
林伯或泰利可以返車教下B隊先,再帶班子弟兵上一隊,行哥帥施丹條路會好行啲

作者: 69728    時間: 2019-5-16 11:31 PM

我覺得教多年打比先
話唔定重番英超對下車仔先
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 11:34 PM

引用:
原帖由 estateman 於 2019-5-16 07:39 PM 發表

點解吾搵麼佬?
不可能的   都過去了   雙方都要向前看 !
作者: Winso2395384997    時間: 2019-5-17 12:06 AM

林伯執教車氣,肯定未到聖誕就執包袱啦
作者: 將軍抽兵!    時間: 2019-5-17 03:39 AM

無咩經驗唔應該咁早教班霸啩...
作者: bitebite    時間: 2019-5-17 03:55 AM

support him
作者: Marlboro22    時間: 2019-5-17 04:33 AM

引用:
原帖由 cc19880910 於 2019-5-16 09:08 AM 發表

咁阿仙奴幾時搵亨利,曼城幾時搵孫繼海,熱刺幾時搵安達頓
利物浦搵謝拉特在跌多次
作者: Silver-Lion    時間: 2019-5-17 04:58 AM

林伯係新手
亦無教大球會經驗
又不知能否壓制到球員的情緒
如由他執教
真的可能只得一年貨仔
作者: 殺人花    時間: 2019-5-17 05:10 AM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-16 09:21 PM 發表

林伯講過若果有日車仔搵佢是不會拒絕的因為教車仔係佢夢想,唔知頭唔知路唔該收口....

呀...仲有果d咩叫車請返摩連奴更加可以收皮,呢個人已經完敗左英超,要證明自己請去返曼聯丫唔該 ...
摩佬無論能力同經驗遠超過林伯。
作者: investgogogo    時間: 2019-5-17 05:16 AM

林伯雖唔錯還需累積經驗
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-20 07:02 AM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-16 09:21 PM 發表

呀...仲有果d咩叫車請返摩連奴更加可以收皮,呢個人已經完敗左英超,要證明自己請去返曼聯丫唔該 ...
林柏穩了   回歸車倒數計時 !
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-20 07:03 AM

引用:
原帖由 khfsmbcz 於 2019-5-16 06:36 PM 發表

排第三 有歐聯踢 又冇內亂 炒人理由係乜  
這就是原因

但薩里和切爾西球迷們的關係非常一般
作者: 乂大簡    時間: 2019-5-20 12:53 PM

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-5-20 07:02 發表

林柏穩了   回歸車倒數計時 !
假如車仔如傳聞講冇上訴cas延期買人,咁就接近90%機會將會搵林伯返來教班青訓新人,單純呢點沙利唔會比林伯更適合,而且沙利都有祖記、ac、羅馬三隊搵佢回意甲根本唔會再浪費時間在車仔俾人吊到仆街
作者: 乂大簡    時間: 2019-5-20 01:15 PM

林伯執教經驗係冇乜,唯一優勢只係智商高,當然有人會諗智商高唔代表一切...
無錯聰明唔係大晒但當聰明人結合超強感染力+領導力,咁此人一定有條件將來發展成一個好領隊、好leader

頂級領隊需要什麼? 來來去去得四樣野: 感染力、智慧、戰術、經驗

林伯已擁有感染力、智慧兩點,論戰術思維作為球員時跟過摩連奴、肥安、肥賓、卡比路、大飛、波亞斯等歐陸踢法戰術底子差極有個譜,唯一欠缺只是經驗
作者: 老千股集資搵水    時間: 2019-5-20 02:36 PM

真的嗎
作者: Silver-Lion    時間: 2019-5-20 07:11 PM

老林尔無乜做領隊的經驗
現今的他隨時是水貨
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-20 08:05 PM

引用:

你都別太緊張啦   你看看你   仆街個性又顯現出來了
那些人講的話會算數嗎 ?  摩連奴根本就沒有任何機會可以在回去執教車
紅字部份你就沒必要在繼續說以及在抽他水了  我不想因為摩連奴
而來破壞我跟你之間的友情  你明未 ?  過去的事  就都已經過去   就都已經算了 !
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-20 08:08 PM

引用:

摩連奴沒有完敗英超   他沒有敗走英超
記住我說的話   就這樣 !
作者: stephen009    時間: 2019-5-20 08:46 PM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-16 10:02 AM 發表

你估唔到

估你唔到

IQ test

1. 碧基 170

2. 林柏特 150

3. 巴路迪利 147
作者: 乂大簡    時間: 2019-5-20 09:31 PM

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-5-20 20:08 發表

摩連奴沒有完敗英超   他沒有敗走英超
記住我說的話   就這樣 !
連續兩次季中俾人炒走唔係完敗咁叫咩?
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-20 09:49 PM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-20 09:31 PM 發表

連續兩次季中俾人炒走唔係完敗咁叫咩?
我們認知觀點看法不同   就無謂在爭論這個   沒有意義 !
作者: stephen009    時間: 2019-5-20 09:51 PM

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-5-20 09:49 PM 發表

我們認知觀點看法不同   就無謂在爭論這個   沒有意義 !
三冠扮睇唔到,睇到都當冇到,拗嚟做乜
作者: 乂大簡    時間: 2019-5-20 09:59 PM

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-5-20 21:49 發表

老老實實而家係BEIN做講波佬幾岩佢,聽佢d個人見解學到唔少野
作者: Aimaeda    時間: 2019-5-20 10:12 PM

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-5-16 10:17 AM 發表

是真的
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-20 11:18 PM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-20 09:59 PM 發表

老老實實而家係BEIN做講波佬幾岩佢,聽佢d個人見解學到唔少野
他只是需要改進一些個人的缺點與缺失   技戰術方面也是
管理掌控更衣室方面也是  他可以變的更好  他會回到最初最原始的那個摩連奴 !
作者: kakaol    時間: 2019-6-5 09:48 AM

Source?