標題: 有冇人睇緊Bucks vs Raptors? [打印本頁]

作者: simonh54    時間: 2019-5-16 08:59 AM     標題: 有冇人睇緊Bucks vs Raptors?

Raptors今日射波幾準
Siakam屈緊機

Giannis一入禁區就被圍

不過我覺要留意Brogdon同Bledsoe
作者: simonh54    時間: 2019-5-16 09:04 AM

Middleton 24秒無吹,Raptors無左二分
作者: mokisp    時間: 2019-5-16 09:35 AM

saikam跟字母哥跟得好好,其他人包夾既位亦好果斷
預期之中kawhi守middleton會大大減化佢呢一點
Brogdon既復出亦,預左佢係x factor
速龍班guard會生猛亦預左,因為面對既防守輕鬆左, 冇咗又高又快嘅守衛守,冇咗一個防守中鋒block shot
作者: simonh54    時間: 2019-5-16 09:46 AM

引用:
原帖由 mokisp 於 2019-5-16 09:35 AM 發表

saikam跟字母哥跟得好好,其他人包夾既位亦好果斷
預期之中kawhi守middleton會大大減化佢呢一點
Brogdon既復出亦,預左佢係x factor
速龍班guard會生猛亦預左,因為面對既防守輕鬆左, 冇咗又高又快嘅守衛守,冇咗一個防守中鋒block shot ...
上半場Raptors被強姦進攻籃板
作者: BabyRainbow    時間: 2019-5-16 09:49 AM

我得哩場戲碼仲好睇過西決
作者: simonh54    時間: 2019-5-16 09:56 AM

Raptors 係咁turnover

Giannis果球擺明進攻犯規,竟然吹Lowry foul
作者: RAYRAY10    時間: 2019-5-16 10:02 AM

Raptors收窄內線, Bucks今日外圍手感唔順好難打
作者: edmond1993    時間: 2019-5-16 10:15 AM

鹿追近少少 速龍可以好快拉返開
作者: simonh54    時間: 2019-5-16 10:15 AM

引用:
原帖由 RAYRAY10 於 2019-5-16 10:02 AM 發表

Raptors收窄內線, Bucks今日外圍手感唔順好難打
Lopez今日內線打得幾好
作者: soilvvang    時間: 2019-5-16 10:18 AM

小家嫂休息,無人頂盧比屎
作者: mokisp    時間: 2019-5-16 10:20 AM

今場係睇防守,好睇,公鹿殺低肉搏把握得好,不過3分射得差,速龍就啱啱相反,易入果d抄,好似六脈神劍,時靈時不靈
作者: superroy    時間: 2019-5-16 10:23 AM

字母哥今場唔夠屈
作者: superroy    時間: 2019-5-16 10:23 AM

竟然係靠個中鋒兩球三分追返上黎
作者: RAYRAY10    時間: 2019-5-16 10:23 AM

Kawhi一落場即刻比人追分,同埋公鹿後備兵源比速龍好太多了
作者: Endless_vani    時間: 2019-5-16 10:25 AM

Lopez 如果再準d。仲難打
作者: DAHLIA2012    時間: 2019-5-16 10:30 AM

Lowry多救命波, 但好多低級錯誤
作者: okpak    時間: 2019-5-16 10:31 AM

當年kawaii可以頂到james
其實會吾會都頂得住字母哥
作者: RAYRAY10    時間: 2019-5-16 10:32 AM

好耐冇見過Lowry咁醒神
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 10:32 AM

公鹿終於打出了高潮   不容易 !
作者: mokisp    時間: 2019-5-16 10:32 AM

公鹿快攻好犀利,加上速龍回防不嬲唔夠快
作者: stephenmtb    時間: 2019-5-16 10:33 AM

如果今日BUCKS WIN 係WIN REBOUNDS!
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 10:33 AM

引用:
原帖由 okpak 於 2019-5-16 10:31 AM 發表

想多了   頂得住字母哥
作者: Endless_vani    時間: 2019-5-16 10:35 AM

射起埋另一支高射炮 mitrovic
仲難打
作者: kanyuetat    時間: 2019-5-16 10:35 AM

引用:
原帖由 okpak 於 2019-5-16 10:31 AM 發表

頂得住  但吾夠手長腳長
作者: edmond1993    時間: 2019-5-16 10:37 AM

Lowry今日咁勁GE
作者: edmond1993    時間: 2019-5-16 10:39 AM

Lowry今場勁到
作者: stephenmtb    時間: 2019-5-16 10:39 AM

今日大屎忽 D 3分咁勁!
作者: BabyRainbow    時間: 2019-5-16 10:39 AM

Lowry今日精神
作者: DAHLIA2012    時間: 2019-5-16 10:40 AM

真係醒神
作者: mokisp    時間: 2019-5-16 10:41 AM

Lowry今場超神
咁樣更反映出公鹿overall高過速龍一綫波
都未用絕d既字母哥守kawhi,middleton守Lowry
咁做速龍更難打
作者: kanyuetat    時間: 2019-5-16 10:42 AM

Lowry打到咁神都只能打平手   公今日鹿吾系打得特別好
作者: DAHLIA2012    時間: 2019-5-16 10:44 AM

其實對字母哥要早D夾迫佢傳, 好在佢仲未有射波/罰球
作者: edmond1993    時間: 2019-5-16 10:44 AM

Lopez
作者: Uruma    時間: 2019-5-16 10:45 AM

Green 做乜9
作者: sachiel00    時間: 2019-5-16 10:45 AM

Danny Green真係好撚on9
作者: DAHLIA2012    時間: 2019-5-16 10:46 AM

引用:
原帖由 sachiel00 於 2019-5-16 10:45 AM 發表

Danny Green真係好撚on9
攞黎搞好好地PASS左佢咪算
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 10:46 AM

Lopez太強   真是守不住   最主要三分都準
作者: BabyRainbow    時間: 2019-5-16 10:46 AM

Danny Green 真係累全家
作者: 白活    時間: 2019-5-16 10:48 AM

Rap 打到亂哂
作者: edmond1993    時間: 2019-5-16 10:49 AM

速龍Lead咗3節半先輸 好唔抵
作者: superroy    時間: 2019-5-16 10:49 AM

公鹿第四節完全唔同曬
攻防兩端都做到野
作者: soilvvang    時間: 2019-5-16 10:49 AM

速龍急急亂投
作者: DAHLIA2012    時間: 2019-5-16 10:50 AM

輸唔緊要, 但輸埋D ON9野真係
今場LEAD住神準咁都偷唔到, 下鋪感覺無運行
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 10:50 AM

公鹿整體真的蠻強   最主要高大砲台都夠多
真是不好防守 !
作者: DAHLIA2012    時間: 2019-5-16 10:51 AM

入去LOCKER ROOM 打9 DANNY GREEN 啦
作者: sachiel00    時間: 2019-5-16 10:51 AM

公鹿今場打得唔算好 應該偷到嘅一場都偷唔到
希望之後唔好蝕晒氣勢
作者: stephenmtb    時間: 2019-5-16 10:51 AM

今日LOPEZ  GOOD JOB!
作者: 白活    時間: 2019-5-16 10:52 AM

公鹿今場籃板太強
作者: Uruma    時間: 2019-5-16 10:53 AM

Lopez 真心抵👍
由伝統型中鋒改變為現代三分中鋒,並且不乏防守
作者: stephenmtb    時間: 2019-5-16 10:53 AM

今日LOPEZ  GOOD JOB!
作者: sachiel00    時間: 2019-5-16 10:54 AM

雖然已經對勝負冇乜影響
但係見條撚樣炒埋罰仲扯火
作者: 皇子k    時間: 2019-5-16 10:55 AM

第四節頭段又出嗰個戇鳩陣容。速龍個教練真係好撚戇鳩.
一下俾人追返曬啲分。
作者: Tokyohot888    時間: 2019-5-16 10:56 AM

泡泡龍邊夠公鹿打,正選唔輸都輸後備。
作者: DAHLIA2012    時間: 2019-5-16 10:56 AM

引用:
原帖由 皇子k 於 2019-5-16 10:55 AM 發表

第四節頭段又出嗰個戇鳩陣容。速龍個教練真係好撚戇鳩.
一下俾人追返曬啲分。
比正選透氣無問題, 但比人愈追愈近都無調動先火滾
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 10:56 AM

這系列好看    就看暴龍如何拆招了 !
作者: 木臣又土    時間: 2019-5-16 10:56 AM

輸最後2分幾鐘 green 死都唔傳比 可愛(舉哂手mismatch),, 仲要TO.. 之後比人打個10-0 既run 
作者: sachiel00    時間: 2019-5-16 10:57 AM

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2019-5-16 10:56 AM 發表

泡泡龍邊夠公鹿打,正選唔輸都輸後備。
雖然比較支持泡泡 但係你講嘅完全係事實
作者: Davin_abc_123    時間: 2019-5-16 10:58 AM

今場輸細加素,好多球空哂都唔入
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 10:58 AM

引用:
原帖由 Uruma 於 2019-5-16 10:53 AM 發表

Lopez 真心抵👍
由伝統型中鋒改變為現代三分中鋒,並且不乏防守
他真是變好強   內外能力都有了 !
作者: kycheung43    時間: 2019-5-16 10:58 AM

Danny Green 呢條友仔我都留意左好耐,點解咁都場場打到咁耐?
作者: sachiel00    時間: 2019-5-16 10:59 AM

TO果球完全唔知佢控咁耐做乜鳩
根本未到讀秒壓力
作者: 乂大簡    時間: 2019-5-16 10:59 AM

以我認識的公鹿上半埸已經未入局發緊夢,同對boston第一埸一樣好似當常規賽咁打...

下半埸先開始入返局速龍班老野已經開始唔係太跟到,到第四節公鹿直頭體能全勝速龍
作者: stern    時間: 2019-5-16 11:01 AM

泡泡龍打法單調,完全冇得打
原本靠羅利一個射波準令泡泡龍有機會贏
可惜可愛得一招硬爆俾人守到冇啖好食
我諗泡泡龍好大機會俾人橫掃
作者: Uruma    時間: 2019-5-16 11:01 AM

引用:
原帖由 Davin_abc_123 於 2019-5-16 10:58 AM 發表

今場輸細加素,好多球空哂都唔入
以前真心算準,現在下滑太多
作者: Tokyohot888    時間: 2019-5-16 11:01 AM

引用:
原帖由 sachiel00 於 2019-5-16 10:57 AM 發表

雖然比較支持泡泡 但係你講嘅完全係事實
有時冇辨法。正如火箭正選唔輸,後備都輸比勇士。人地正選平均打少左既時間,打幾場下來就有體力差別。你用死果幾件正選,場場40分鐘以上,好快乾塘。
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 11:03 AM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-16 10:59 AM 發表

以我認識的公鹿上半埸已經未入局發緊夢,同對boston第一埸一樣好似當常規賽咁打...

下半埸先開始入返局速龍班老野已經開始唔係太跟到,到第四節公鹿直頭體能全勝速龍 ...
這隊公鹿   坦白說   就算熱火打十次   也都很難贏到一次
真的是還蠻恐怖與可怕的  內外都有   這場公鹿三分砲火未開
否則暴龍會更難打 !
作者: mokisp    時間: 2019-5-16 11:05 AM

公鹿既臨埸調整做得好,值得贏

其實都要讚公鹿防守,守到除左Lowry,全部都低命中,而籃板+快攻更殺到速龍無還擊之力,完全唔夠快,唔夠活力,match唔到

所以Anunoby既缺陣,真係影響好大,Brogdon既復出,真係此消彼長
作者: stern    時間: 2019-5-16 11:06 AM

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2019-5-16 11:01 AM 發表

有時冇辨法。正如火箭正選唔輸,後備都輸比勇士。人地正選平均打少左既時間,打幾場下來就有體力差別。你用死果幾件正選,場場40分鐘以上,好快乾塘。 ...
大家係Curry上半場0分個post等緊你,你唔去回應下?
作者: lexusgs400hk    時間: 2019-5-16 11:07 AM

引用:
原帖由 stern 於 2019-5-16 11:01 AM 發表

泡泡龍打法單調,完全冇得打
原本靠羅利一個射波準令泡泡龍有機會贏
可惜可愛得一招硬爆俾人守到冇啖好食
我諗泡泡龍好大機會俾人橫掃
可愛都打到累啦,打果6,7個人,鹿打10個。格林今日打得差左,有一两個三分都吾敢謝,
作者: 乂大簡    時間: 2019-5-16 11:07 AM

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-5-16 11:03 發表

這隊公鹿   坦白說   就算熱火打十次   也都很難贏到一次
真的是還蠻恐怖與可怕的  內外都有   這場公鹿三分砲火未開
否則暴龍會更難打 !
公鹿最勁係後備深度,基本上10個8個輪住打都唔會太影響戰力,用後備扯到對方正選乾乾地去到第三第四節先加快節奏及防守強度就埋單嬴波.... 所以我一直話速龍未trade前後備深度強係同公鹿打到55波,但trade完得返幾個老野正選但後備冇人可用根本輸9梗
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 11:07 AM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-16 10:59 AM 發表

下半埸先開始入返局速龍班老野已經開始唔係太跟到,到第四節公鹿直頭體能全勝速龍 ...
字母哥真的很不錯   得字母   是可以得NBA天下的
這個人才   可以超越一切 !
作者: lexusgs400hk    時間: 2019-5-16 11:09 AM

引用:
原帖由 mokisp 於 2019-5-16 11:05 AM 發表

其實都要讚公鹿防守,守到除左Lowry,全部都低命中,而籃板+快攻更殺到速龍無還擊之力,完全唔夠快,唔夠活力,match唔到

所以Anunoby既缺陣,真係影響好大,Brogdon既復出,真係此消彼長 ...
两隊教練鹿高幾皮,你睇以前的成績就知
作者: Tokyohot888    時間: 2019-5-16 11:09 AM

引用:
原帖由 stern 於 2019-5-16 11:06 AM 發表

大家係Curry上半場0分個post等緊你,你唔去回應下?
我插都廢L事,未等條儍仔自問自答。阿curry 攞緊NBA 第一既人工,係好係壞,值唔值,表現係點自己評價。手感好果場未3~40分,唔好未1~20分。
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 11:10 AM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-16 11:07 AM 發表

公鹿最勁係後備深度,基本上10個8個輪住打都唔會太影響戰力,用後備扯到對方正選乾乾地去到第三第四節先加快節奏及防守強度就埋單嬴波.... 所以我一直話速龍未trade前後備深度強係同公鹿打到55波,但trade完得返幾個老野正選但後備冇人可用根本輸9梗 ...
對  我之前不知道他們的後備深度是如此深
真的是很強  之前熱火跟他們打一場   好運贏了   是依靠依賴區域防守
否則也是要輸 !
作者: stern    時間: 2019-5-16 11:10 AM

引用:
原帖由 mokisp 於 2019-5-16 11:05 AM 發表

所以Anunoby既缺陣,真係影響好大,Brogdon既復出,真係此消彼長 ...
泡泡龍得一招硬爆,仲衰過拓荒者,對公鹿嚟講冇難度
可愛俾人神化得太緊要,只係之前對手太弱先令佢一招已經夠用
可愛既能力未神到可以好似MJ, Kobe, LBJ, KD咁可以靠個人能力搵食,泡泡龍繼續玩單打盞俾人4-0橫掃
作者: nw709394    時間: 2019-5-16 11:11 AM

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2019-5-16 11:01 AM 發表

有時冇辨法。正如火箭正選唔輸,後備都輸比勇士。人地正選平均打少左既時間,打幾場下來就有體力差別。你用死果幾件正選,場場40分鐘以上,好快乾塘。 ...
呢場已見到Leonard在第三節尾段已死o下死o下, 個教練都唔換, 到第4節, 直頭上唔到力, 好多球都係短左 ... Gasol都要打40分鐘, 真係人都癲 ..... 個教練在調配球員體力方面真係好有問題!!!
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 11:13 AM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-16 11:07 AM 發表

公鹿最勁係後備深度,基本上10個8個輪住打都唔會太影響戰力,用後備扯到對方正選乾乾地去到第三第四節先加快節奏及防守強度就埋單嬴波.... 所以我一直話速龍未trade前後備深度強係同公鹿打到55波,但trade完得返幾個老野正選但後備冇人可用根本輸9梗 ...
不過我想看林書豪打啊   不知而後有沒有機會可以出得 !
作者: 乂大簡    時間: 2019-5-16 11:14 AM

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-5-16 11:07 發表

我一直覺得字母哥防守能力俾人低估得太緊要,佢單防、協防、封波、防快攻全部有齊,仲要冇死角由一號位守到五號位都得果下勁,中鋒爆佢唔到、後衛過到佢九成俾佢後追封波
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 11:15 AM

引用:

不知Pau Gasol何時能出 ?  想看兄弟對決 !
作者: nw709394    時間: 2019-5-16 11:15 AM

引用:

仲有係贏波的決心, 你見公鹿班人幾有火, 係唔係都衝入去搶籃板 .... 又不停換防, double team 咁 .... Raptors 班人鬥志差好遠 ....
作者: stern    時間: 2019-5-16 11:16 AM

引用:
原帖由 nw709394 於 2019-5-16 11:11 AM 發表

呢場已見到Leonard在第三節尾段已死o下死o下, 個教練都唔換, 到第4節, 直頭上唔到力, 好多球都係短左 ... Gasol都要打40分鐘, 真係人都癲 ..... 個教練在調配球員體力方面真係好有問題!!! ...
泡泡龍個教練真係好唔掂
俾人反超都繼續用班後備倒水,之後繼續俾可愛玩單打
嚟嚟去去得一招搵人擋完就入去單打,人地捉唔到路就有鬼啦
泡泡龍唯一值得一讚既係之前識得用成班人企晒係內線守字母哥,勞比絲爆發係非戰之罪
但泡泡龍既進攻真係好差,只係上一圈既76人更差
作者: 乂大簡    時間: 2019-5-16 11:18 AM

引用:
原帖由 nw709394 於 2019-5-16 11:15 發表

仲有係贏波的決心, 你見公鹿班人幾有火, 係唔係都衝入去搶籃板 .... 又不停換防, double team 咁 .... Raptors 班人鬥志差好遠 ....
未到最顛果隊公鹿,呢埸表現大約7-8成投入度,果種一定要食左對手既氣勢仲未打到出來
作者: 乂大簡    時間: 2019-5-16 11:19 AM

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-5-16 11:15 發表

不知Pau Gasol何時能出 ?  想看兄弟對決 !
大加素跟唔到公鹿節奏就算冇傷都唔會出,純粹提供冠軍經驗俾其他球員
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 11:19 AM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-16 11:14 AM 發表

我一直覺得字母哥防守能力俾人低估得太緊要,佢單防、協防、封波、防快攻全部有齊,仲要冇死角由一號位守到五號位都得果下勁,中鋒爆佢唔到、後衛過到佢九成俾佢後追封波 ...
是   字母哥  可愛   LBJ   Embiid   Justise Winslow
這幾位都是全能全方位的人才  一號位守到五號位   一號位打到五號位  都不是問題
而且都夠壯  身板夠硬   速度都有 !
作者: stern    時間: 2019-5-16 11:21 AM

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-5-16 11:07 AM 發表

冇咁誇張,只係對手太弱
以佢既能力,引到既防守可以為隊友製造更多既空位
不過對住泡泡龍,其他人爆發已經夠贏波
泡泡龍真係泡泡龍,入左個可愛都成唔到大器,只係比之前好左
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 11:21 AM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-16 11:19 AM 發表

大加素跟唔到公鹿節奏就算冇傷都唔會出,純粹提供冠軍經驗俾其他球員
想看他上場 !
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 11:22 AM

引用:
原帖由 stern 於 2019-5-16 11:21 AM 發表

冇咁誇張,只係對手太弱
以佢既能力,引到既防守可以為隊友製造更多既空位
不過對住泡泡龍,其他人爆發已經夠贏波
泡泡龍真係泡泡龍,入左個可愛都成唔到大器,只係比之前好左 ...
不會啦   暴龍也很不錯了   在者   這個系列也才剛開始而已
後面還不知會發生何事 !
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 11:30 AM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-16 11:18 AM 發表

未到最顛果隊公鹿,呢埸表現大約7-8成投入度,果種一定要食左對手既氣勢仲未打到出來
現在突然好期待這隊  如果他們可以順利進入到NBA決賽
順利拿下冠軍   開啟他們的王朝就好了 !
作者: 乂大簡    時間: 2019-5-16 11:36 AM

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-5-16 11:30 發表

現在突然好期待這隊  如果他們可以順利進入到NBA決賽
順利拿下冠軍   開啟他們的王朝就好了 !
公鹿呢隊波我一直覺得係終結勇士的真命天子,早幾年勇士739球季就係公鹿結束勇士連勝記錄,由果一刻開始我已經追住公鹿d波睇....
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 11:36 AM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-16 11:19 AM 發表

你有在研究本屆NBA新秀嗎 ?  Zion Williamson
這位到底有多強 ?  身高感覺有些矮啊

身高:6尺6寸(約198cm)
體重:280磅(127kg)
臂展:6尺10.5寸(約210cm)
作者: nw709394    時間: 2019-5-16 11:38 AM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-16 11:18 AM 發表

Brogbon復出打了兩場後備都對辦, 公鹿又多一個人用 ... 只要教練調配得宜 .... 公鹿真係好大機會進級 ...

速龍就睇教練有冇plan B了, 但呢個教練概話 .... 應該只有 plan A only (8人輪換, starter出at least 40分鐘) ...... 打死Leonard和細家嫂只算 .....
作者: 水留情    時間: 2019-5-16 11:38 AM

兩隊咁既表現,入到Final恐怕只會係勇士既點心...
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 11:38 AM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-16 11:36 AM 發表

公鹿呢隊波我一直覺得係終結勇士的真命天子,早幾年勇士739球季就係公鹿結束勇士連勝記錄,由果一刻開始我已經追住公鹿d波睇....
不過如果這次真是由公鹿來終結勇士   你真是捨得 ?
你不是已經變成了勇士的球迷 ?
作者: 乂大簡    時間: 2019-5-16 11:40 AM

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-5-16 11:38 發表

不過如果這次真是由公鹿來終結勇士   你真是捨得 ?
你不是已經變成了勇士的球迷 ?
我幾時係勇士球迷
睇籃球只要係好波就欣賞冇咩特別鍾意,反而呢幾年我好憎火箭不停draw foul的打法
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 11:42 AM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-16 11:40 AM 發表

我幾時係勇士球迷
睇籃球只要係好波就欣賞冇咩特別鍾意,反而呢幾年我好憎火箭不停draw foul的打法
火箭 ?  這隊完了吧 ?  如無意外的話
我是比較心疼CP而已 !
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 11:43 AM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-16 11:40 AM 發表

我幾時係勇士球迷
不如我們兩個  我們兩位一起加入變成公鹿球迷好了
一起做  一起當  勝利球迷
作者: 乂大簡    時間: 2019-5-16 11:46 AM

引用:
原帖由 nw709394 於 2019-5-16 11:38 發表

Brogbon復出打了兩場後備都對辦, 公鹿又多一個人用 ... 只要教練調配得宜 .... 公鹿真係好大機會進級 ...
速龍就睇教練有冇plan B了, 但呢個教練概話 .... 應該只有 plan A only (8人輪換, starter出at least 40分鐘) ...... 打死Leonard和細家嫂只算 ..... ...
Danny Green、羅利、細加素三個老將,我都想睇下速龍埸埸咁用法可以頂幾多埸....就算可愛打到後段都冇力

公鹿只係不停輪換、四個內線lopez、米祖域、伊亞蘇華、字母哥、五個G又不停輪換比拉素、Hill、米度頓、Brogdon、con樂頓已經夠玩死速龍,都未計仲有史達寧布朗、Wilson其實都打得下已經未出到
作者: 台灣超可愛Y神    時間: 2019-5-16 11:46 AM

引用:

我幾時係勇士球迷
講真   James Harden不是不好   不過這位球員向來攻強守弱
就跟甜瓜相同   對於這類型的球員   是能多有寄予厚望以及可期待的 ?
作者: stern    時間: 2019-5-16 11:48 AM

我支持勇士,我完全唔驚字母哥
我只係驚公鹿班後備同高佬三分會對勇士有威脅
但高佬三分唔會場場咁準,如果KD,甚至表妹出到,我覺得呢隊公鹿對勇士未造成到威脅,偷到1-2場已經超額完成
作者: 乂大簡    時間: 2019-5-16 11:48 AM

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-5-16 11:43 發表

不如我們兩個  我們兩位一起加入變成公鹿球迷好了
一起做  一起當  勝利球迷
認真公鹿呢隊波早幾年仲係Kidd教我已經睇緊,果陣超級old school打法只打兩分兩分咬上去,平均一埸拎90分都有難度睇到火滾.... 唯一清泉係當時兩人體能神獸字母哥+Parker唔識射波只會狂飛身入樽唔會浪射三分,我一定唔係公鹿既勝利球迷囉