標題: [翡翠台] 【安心偷食】馬國明除下黃心穎定情戒指疑分手馬明微博5字剖白心情 [打印本頁]

作者: 田七公    時間: 2019-5-16 04:38 PM     標題: 【安心偷食】馬國明除下黃心穎定情戒指疑分手馬明微博5字剖白心情

「安心出軌」事件發生近1個月,事件主角黃心穎、馬國明、許志安和鄭秀文都各自表態後,並各自投入新生活。而早前馬國明專注為新劇《降魔的2.0》開工,但馬國明跟演員合照時,卻被網友發現馬明平時戴著的定情戒指已放下,因此懷疑為安心事件心淡的馬國明,已決定跟黃心穎分手。

其實早前馬國明為《降魔的2.0》拍攝時,已被傳媒拍下他手上已除下去年跟心穎一同買的定情戒指,只餘一直戴開的銀手鏈,不過當被問及跟心穎現時關係,及心穎去美國後有否聯絡,馬明只答之前要講的都已講,不會再作回應。

而觀乎馬國明近日在微博上的發相,手上都似乎沒再戴著這定情戒指,事實上馬國明在安心偷食事件,只曾公開交代對事件看法,卻沒有回應跟心穎的情侶關係是否有變,令到粉絲都擔心不已。

心穎跟馬明同款戒指是二人定情信物。(取自微博)

馬國明在社交平台上,都只有「努力工作」的留言。而最近一次在微博上的留言,馬國明寫上:「希望...在明天。」未知是否暗示跟女友黃心穎戀情已告一段落,期待會有新的開始。

https://topick.hket.com/article/2351448

馬明終於諗通啦
D雞就咪要啦
作者: 至愛老輝2    時間: 2019-5-16 05:18 PM

引用:
原帖由 田七公 於 2019-5-16 04:38 PM 發表
https://topick.hket.com/res/v3/image/content/2350000/2351448/ma_thumb_20190516_J_1024.jpg

「安心出軌」事件發生近1個月,事件主角黃心穎、馬國明、許志安和鄭秀文都各自表態後,並各自投入新生活。而早前馬國明專注為新劇《降魔的2.0》開工,但馬國明跟演員合照時,卻被網友發現馬明平時戴著的定情戒指已放下,因 ...
師兄唔好亂咁話賓穎係雞,咁講好侮辱D雞,雞,都話為勢所迫,為生活,賓穎係自作賤,相比之下,雞嘅品格高級好多 !
作者: 戴敬欽    時間: 2019-5-16 05:31 PM

分手好閒,
馬明值得搵過件更好既

的確唔應該侮辱雞,
人地明買明賣,交易完就冇關連

但成瀨心穎就……大家都知……
作者: tony.hk    時間: 2019-5-16 05:39 PM

雞穎咪再返黎香港喇 唔想再見到妳
作者: sohotabc    時間: 2019-5-16 05:40 PM

綠帽要除得快
作者: kinlun030303    時間: 2019-5-16 05:44 PM

最緊要除得快
作者: 叫禾暴龍    時間: 2019-5-16 06:08 PM

老鼠安🐭;「 女人 如 衣服,咪 小氣

作者: 唔叫G會暈    時間: 2019-5-16 06:13 PM

圖片附件: 1558001602396.jpg (2019-5-16 06:13 PM, 315.24 KB) / 該附件被下載次數 3

作者: TRruth    時間: 2019-5-16 06:16 PM

大坑....大坑....大坑呀....
佢條坑一定好大
作者: 鬼屋勇敢的妹頭    時間: 2019-5-16 06:22 PM

佢濶過巴拿馬運河,仲唔走咩
作者: 舍与得    時間: 2019-5-16 06:45 PM

綠帽徐的快
作者: chris1988    時間: 2019-5-16 06:47 PM

同劉永旋拍
作者: tys96317    時間: 2019-5-16 06:49 PM

作者: newmover2004    時間: 2019-5-16 07:07 PM

早應該走,女的跟本當他水泡
作者: 黑超凸警    時間: 2019-5-16 07:17 PM

開頭以為係私家G.....點知原来係公廁...唔走就真係岸銀鳩
作者: ae98f7586    時間: 2019-5-16 07:19 PM

作者: modys    時間: 2019-5-16 07:27 PM

傳媒咪再問馬明啦,多餘的,由它過去吧!
作者: 虎門叮噹    時間: 2019-5-16 07:40 PM

唔好用雞嚟冇肉女性啦
作者: 電梯回收的主席    時間: 2019-5-16 07:46 PM

雞係為生活,要做架,要話就話有手有腳D老綜人仕拉

作者: 高大小裙色奴粉    時間: 2019-5-16 07:49 PM

咁都唔分唔係男人
作者: estateman    時間: 2019-5-16 07:50 PM

又話有左鼠頭馬身畸胎嘅?
作者: amazingdiscuss    時間: 2019-5-16 07:51 PM

絕對要分,咪益臭雞
作者: Huracán_Spyder    時間: 2019-5-16 07:51 PM

馬明忘記以往一切
作者: 田七公    時間: 2019-5-16 08:06 PM

引用:
原帖由 至愛老輝2 於 2019-5-16 17:18 發表

師兄唔好亂咁話賓穎係雞,咁講好侮辱D雞,雞,都話為勢所迫,為生活,賓穎係自作賤,相比之下,雞嘅品格高級好多 !
好啦,雞嘅品格高級好多
作者: 田七公    時間: 2019-5-16 08:07 PM

引用:
原帖由 estateman 於 2019-5-16 19:50 發表

又話有左鼠頭馬身畸胎嘅?
假新聞你都信
作者: blacksonking    時間: 2019-5-16 08:21 PM

咁大頂綠帽都唔飛比人笑一世。
作者: 炎夏可愛的魚蛋    時間: 2019-5-16 08:23 PM

咁大頂綠帽, 好難唔分架喎
作者: kavid0    時間: 2019-5-16 08:26 PM

撐你馬國明
作者: jayzzzzz    時間: 2019-5-16 08:34 PM

呢d淫娃仲有乜好留戀?
作者: NOVAELED    時間: 2019-5-16 08:42 PM

臭雞梗係快啲飛啦
作者: derrickt    時間: 2019-5-16 08:44 PM

👒🎩🎓🧢⛑帽事嘅💍📿👠👞💔👋🕺💃
作者: ywannal    時間: 2019-5-16 08:46 PM

唔分就真係朱咁春
作者: 港女愛臘腸    時間: 2019-5-16 08:53 PM

引用:
原帖由 至愛老輝2 於 2019-5-16 05:18 PM 發表

用公廁定矛廁去形容佢? 公廁起碼有水沖, 反而矛廁就遺臭萬年
作者: Dicky616    時間: 2019-5-16 08:55 PM

祝福馬明,You deserved better
作者: 大力牛肉    時間: 2019-5-16 08:55 PM

搞成咁點可能吾分啊?
作者: 胡姫爸爸    時間: 2019-5-16 09:02 PM

雞超抵死
作者: kllai1    時間: 2019-5-16 09:02 PM

食過咪算囉
作者: 焦急原始的核心    時間: 2019-5-16 09:28 PM

車,娛樂圈咁多靚人
d新聞多鬼餘
作者: 秋天豐滿的碼頭    時間: 2019-5-16 09:47 PM

太好了
作者: toffy88    時間: 2019-5-16 09:52 PM

今日睇VIP訪問容祖兒, 忽然覺得Joey同馬明係同一類人, 都係顧家, 孝順, 乖, 敬業樂業, 少緋聞, 專一, 拍拖唔使小禮物, 玩驚喜, 中意買磚頭, 年紀又襯,  如果佢地有共同朋友, 不妨撮合佢地
作者: 大寶二寶    時間: 2019-5-16 10:06 PM

明智
作者: 中午白滑的主題    時間: 2019-5-16 10:27 PM

太懷念賓穎摸老鼠安春袋的手法,肯定係劏蛇高手,招招攞命,可能比G還熟手
作者: 遇上風眼未紅    時間: 2019-5-17 12:39 AM

引用:
原帖由 田七公 於 2019-5-16 04:38 PM 發表
https://topick.hket.com/res/v3/image/content/2350000/2351448/ma_thumb_20190516_J_1024.jpg

「安心出軌」事件發生近1個月,事件主角黃心穎、馬國明、許志安和鄭秀文都各自表態後,並各自投入新生活。而早前馬國明專注為新劇《降魔的2.0》開工,但馬國明跟演員合照時,卻被網友發現馬明平時戴著的定情戒指已放下,因 ...
梗係要分手啦
作者: MissBeautiful    時間: 2019-5-17 12:53 AM

引用:

垃圾有乜好一齊
作者: malan111    時間: 2019-5-17 01:11 AM

甘都唔分手咩  佢老母都唔肯過佢啦
作者: 飯盒人生    時間: 2019-5-17 01:35 AM

岩喇,分硬喇
作者: kwailo1233789    時間: 2019-5-17 01:43 AM

引用:
原帖由 kinlun030303 於 2019-5-16 05:44 PM 發表

最緊要除得快
身上衣服
作者: hum~    時間: 2019-5-17 03:20 AM

賤男人,無情無義
作者: channy911    時間: 2019-5-17 07:21 AM

分手都預咗啦, 唔通咁樣仲結婚咩? 結咗畀人唱傻仔遲早都係離, 到時仲要分身家, 真係傻仔先至唔分. 
作者: 炎夏大大高潮    時間: 2019-5-17 08:40 AM

梗係分手,依件嘢咁多人入過點要,早分早着,遲分瞓唔着。
作者: 酥皮蛋撻    時間: 2019-5-17 09:00 AM

引用:

自己條女比個老坑吉
根本冇人頂得順
分手都好正路
作者: 76904yp    時間: 2019-5-17 09:20 AM

唔分手先奇怪
作者: boyboy168168    時間: 2019-5-17 09:22 AM

已無人懷疑是假情侶? 
作者: oloop    時間: 2019-5-17 11:38 AM

綠帽唔怕戴,只要除得快
作者: cebe658    時間: 2019-5-17 11:54 AM

降魔的 除魔戒

作者: smalllllll    時間: 2019-5-17 12:00 PM

除帽除得遲啦
作者: sosadnice    時間: 2019-5-17 03:17 PM

呢d 女, 當雞間中扑下可以, 認真就輸L 晒
作者: green2016    時間: 2019-5-17 08:07 PM

引用:
原帖由 toffy88 於 2019-5-16 09:52 PM 發表

今日睇VIP訪問容祖兒, 忽然覺得Joey同馬明係同一類人, 都係顧家, 孝順, 乖, 敬業樂業, 少緋聞, 專一, 拍拖唔使小禮物, 玩驚喜, 中意買磚頭, 年紀又襯,  如果佢地有共同朋友, 不妨撮合佢地 ...
報紙頭條成日用,孝順仔孝順女,好爸爸好媽媽。
作者: blue1995    時間: 2019-5-19 11:50 AM

咁就岩啦 要move on
作者: cathykk18    時間: 2019-5-19 02:04 PM

都預咗啦,賺夠同情分就快D除帽喇
作者: 討論區會員01    時間: 2019-5-20 01:19 AM

支持馬明。。。
作者: lyretail1969    時間: 2019-5-20 09:27 AM

馬明快D去驗身,D老鼠好多菌,中要用洗干淨條馬L果陣老鼠味,今次馬L入錯老鼠洞。
作者: mm___666666    時間: 2019-5-20 10:19 AM

搞到咁,重唔分咩⋯
作者: hungchoug    時間: 2019-5-20 11:13 AM

分得好 早走早著
作者: kk2964    時間: 2019-5-25 12:01 PM

馬明早已公開講過,心有長路各自飛!可憐人受不了引誘,犯了過錯,比人陷害,安文惡毒,蛇蝎心長,最毒人心,把握適當時機,快狠準,用記招一擊,全力進攻,將對手至珠死地,就算情比金堅,都被打殘,冇回頭路,不能自拔!
作者: HKSAR20170204    時間: 2019-5-26 09:38 PM

引用:

淫娃公厠黃心穎搞其他人老公嘅代價!

http://bit.ly/2W4RB4g

黃心穎傳遭索償3千萬 好在手持3層樓總值逾2,500萬未必要破產

因偷食事件而形象破產嘅黃心穎,其代言廣告包括服裝、內地隱形眼鏡等已全線下架,再加上已拍攝但未出街的廣告,有報道指廣告商將會作出索償行動,金額超過1,000萬元。此外,黃心穎有份參與嘅劇集《堅離地愛堅離地》、《法證先鋒IV》和《牛下女高音》等,如不重拍就極大機會變倉底貨,故有傳無綫將會向黃心穎索償2,000萬元,該報指出由於深知翻身無望,故有人考慮申請破產來避債,不過無綫高層樂易玲就馬上向傳媒表示:「冇咁嘅事!」

而其實除咗破產之外,黃心穎亦可賣樓套現,目前她手上與家姐黃心美以1200萬買入嘅油塘Ocean One、以及斥資850萬買入嘅啟德天寰外,黃心穎亦有喺加拿大以420萬買入當地一個600呎住宅連車位,如果全數放盤的話,至少都有2500萬。自「安心偷食」後,避走美國嘅黃心穎目前完全處於失業、欠債狀態,再加上有傳馬國明已決定斬纜,令黃心穎人又無錢又無。《香港01》就此事聯絡TVB外事部,但未有回覆。

圖片附件: mobile_1.jpg (2019-5-26 09:38 PM, 236.84 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: kk2964    時間: 2019-5-31 07:20 PM

佢冇回頭路!