標題: 今年冠軍算唔算係史上最廢 [打印本頁]

作者: 小早川瀨屎    時間: 2019-6-14 11:43 AM     標題: 今年冠軍算唔算係史上最廢

對面傷到咁撚樣都差d輸埋
作者: ignwong    時間: 2019-6-14 11:48 AM

幾年前有班球迷話,健康都係實力嘅一種嘛!
作者: kinwaing    時間: 2019-6-14 11:48 AM

引用:
原帖由 小早川瀨屎 於 2019-6-14 11:43 AM 發表

did you watch the games? their defense is extremely good on the warriors all series
作者: 挽輪猿    時間: 2019-6-14 11:49 AM

引用:
原帖由 ignwong 於 2019-6-14 11:48 AM 發表

作者: flopman    時間: 2019-6-14 11:49 AM

今年勇士都幾黑仔, 去到final先傷曬~
作者: stern    時間: 2019-6-14 11:51 AM

就算支持勇士都好,都覺得速龍抵贏,佢地既防守同決心都係頂級
最可惜既係KD大傷,勇士賠了夫人又折兵
作者: wai2408    時間: 2019-6-14 11:51 AM

結果就是一切 勇粉接受現實收皮啦
作者: hung2008    時間: 2019-6-14 11:52 AM

為冠軍而傷
作者: MySamSam    時間: 2019-6-14 11:52 AM

引用:
原帖由 小早川瀨屎 於 2019-6-14 11:43 AM 發表

人地5星戰隊!!少兩粒啫

同埋勇士整傷過幾多球員???
作者: jdxma    時間: 2019-6-14 11:52 AM

引用:
原帖由 ignwong 於 2019-6-14 11:48 AM 發表

鬼叫勇士, 主力用到盡咩

作者: tllam8746    時間: 2019-6-14 11:53 AM

算   但只要唔係勇士冠就得
作者: 智若愚    時間: 2019-6-14 11:53 AM

引用:
原帖由 flopman 於 2019-6-14 11:49 AM 發表

今年勇士都幾黑仔, 去到final先傷曬~
報應

還返前年ZAZA ZIP LEONARD既帳
作者: marcogogo    時間: 2019-6-14 11:53 AM

恭喜速龍先!!

不過成個final勇士傷兵真係太多,速龍呢個冠軍「含金量」低左少少呢

但贏左就係贏左!!
作者: 巴巴先生    時間: 2019-6-14 11:53 AM

引用:
原帖由 wai2408 於 2019-6-14 11:51 AM 發表

結果就是一切 勇粉接受現實收皮啦
地勇玻璃心。。。

佢地好識波架。。。
作者: ericlkyuen    時間: 2019-6-14 11:54 AM

其實我同意如果勇士full team嘅話速龍係無得打,不過勇士輸晒3場主場都幾離譜下
作者: m40    時間: 2019-6-14 11:54 AM

引用:

I am sure you never watch one single game of it... so sad for you
作者: dzdz    時間: 2019-6-14 11:54 AM

作者: wai2408    時間: 2019-6-14 11:58 AM

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2019-6-14 11:54 AM 發表

其實我同意如果勇士full team嘅話速龍係無得打,不過勇士輸晒3場主場都幾離譜下
這個嘛5星戰隊FULL TEAM 速龍就真係未必夠做了
作者: c7wc2018    時間: 2019-6-14 11:58 AM

好波,不如好運
引用:
原帖由 marcogogo 於 2019-6-14 11:53 AM 發表

恭喜速龍先!!

不過成個final勇士傷兵真係太多,速龍呢個冠軍「含金量」低左少少呢

但贏左就係贏左!!

作者: wongkamho    時間: 2019-6-14 12:00 PM

好波不如好運啦
你見證左勇士幾年playoff
對手主力都有傷
你仲唔明!?
作者: 小早川瀨屎    時間: 2019-6-14 12:01 PM

引用:
原帖由 kinwaing 於 2019-6-14 11:48 AM 發表

did you watch the games? their defense is extremely good on the warriors all series
我仲睇到班正選球員隱形 咩加素 可愛今場都隱隱地 唔係對面curry係咪都炒輸哂 d 波 今場已經輸左
作者: wesley2010    時間: 2019-6-14 12:02 PM

勇士寸寸貢,抵佢地有今日
作者: 小早川瀨屎    時間: 2019-6-14 12:02 PM

引用:
原帖由 m40 於 2019-6-14 11:54 AM 發表

I am sure you never watch one single game of it... so sad for you
我只係覺得你睇野太單方面 所以先睇唔到我講既野
作者: n008642    時間: 2019-6-14 12:04 PM

終於速龍小隊打殘勇士
作者: Dloading    時間: 2019-6-14 12:04 PM

絕對係好波不如好運既教材
作者: sinnerman    時間: 2019-6-14 12:08 PM

用星計牌面既話
勇去到今日開場前 都仲係比龍好

龍今年贏狀態  贏臨場表現
作者: DZDD    時間: 2019-6-14 12:10 PM

連廢都贏唔倒, 咁GS 同其它team 咪垃圾不如?
作者: wade    時間: 2019-6-14 12:10 PM

傷到只剩curry都只是勝小小絕對算如果只計今場klay沒有傷相信三連霸在望!
作者: 小早川瀨屎    時間: 2019-6-14 12:11 PM

引用:
原帖由 kinwaing 於 2019-6-14 11:48 AM 發表

唔好同我講防守啦大悠 對面球隊主要進攻點 kd kt傷哂 肯定易定架 on99
作者: 鍾無豔    時間: 2019-6-14 12:11 PM

Durant 最冇陰公! 明年都唔知點
作者: RAYRAY10    時間: 2019-6-14 12:13 PM

呢十年廿年應該都算係…
作者: k10xbbs    時間: 2019-6-14 12:13 PM

比D風度啦 
作者: 許健輝    時間: 2019-6-14 12:14 PM

引用:

矛錯
作者: ericlkyuen    時間: 2019-6-14 12:14 PM

引用:
原帖由 n008642 於 2019-6-14 12:04 PM 發表

終於速龍小隊打殘勇士
無用,我勇話速龍用不適當武力打傷勇士主力先贏到,但我勇永遠唔會反省下dirty green果啲衰野
作者: 遇上風眼未紅    時間: 2019-6-14 12:14 PM

一啲都唔廢,有內有外攻守兼備,絕對係冠軍球隊既級數
作者: 遇上風眼未紅    時間: 2019-6-14 12:15 PM

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2019-6-14 12:14 PM 發表

無用,我勇話速龍用不適當武力打傷勇士主力先贏到,但我勇永遠唔會反省下dirty green果啲衰野
駛hi理班我勇咩,佢地都傻既
作者: DAHLIA2012    時間: 2019-6-14 12:18 PM

AGREE
又唔係HEA打, 兩邊攻防都係搏到盡
而且歷史3連不論身理/心理本身就係好難
作者: DAHLIA2012    時間: 2019-6-14 12:18 PM

引用:

Well said
作者: m40    時間: 2019-6-14 12:21 PM

引用:
原帖由 wade 於 2019-6-14 12:10 PM 發表

傷到只剩curry都只是勝小小絕對算如果只計今場klay沒有傷相信三連霸在望!
Where is Green, Ai and Cousin? Are they all weak?
作者: 另一個天堂    時間: 2019-6-14 12:21 PM

引用:

小早川秀秋,適者生存
作者: small__gun    時間: 2019-6-14 12:22 PM

引用:

呢個post今日最廢
作者: flopman    時間: 2019-6-14 12:24 PM

引用:
原帖由 智若愚 於 2019-6-14 11:53 AM 發表

報應

還返前年ZAZA ZIP LEONARD既帳
甘果個兇手都走左la...
作者: flopman    時間: 2019-6-14 12:30 PM

引用:
原帖由 marcogogo 於 2019-6-14 11:53 AM 發表

恭喜速龍先!!

但贏左就係贏左!!
我講句公道說話, 如果雙方冇受傷情況下...勇士系一定4-0打敗速龍 (應該吾會有人有異議)~
《但系KD/表妹/湯神/Curry都傷曬, 就吾同講法》~
速龍今年咩陣容? 多左三大高手加盟:
1. Lin仔, 吾多解色~
2. Leon系馬刺巨頭之1, 加上佢得到高比神親自傳受一兩招旁身...Leon實力已經大增, 令速龍攻擊力加強~
3. Green都系馬刺巨星陣容主力之1, 有Ray gun大心臟ge能力...令速龍外圍攻擊加強~
所以今年速龍拎champ, 系好合情合理~
作者: f1kon    時間: 2019-6-14 12:32 PM

通常甚麼「含金量冠軍」只係輸波一方啲球迷用嚟自我安慰嘅一種方式!NBA 係打一年一整季,球員 Keep 住健康去比賽都係表現嘅一種,Raptors 打到最後一刻攞到冠軍絕對係實至名歸,「含金量」一樣係咁高!

作者: YUENGIL    時間: 2019-6-14 12:33 PM

咁勇士CHAMP有兩年..對家都冇KI..冇KL..廢唔廢?
今年一次還番KD..KT...可以加埋k looney
全部FINAL傷的都係K..邪
作者: aqmfc    時間: 2019-6-14 12:34 PM

贏就贏。為何要說什麼一隊二隊。應學下欣賞對手。
作者: f1kon    時間: 2019-6-14 12:36 PM

引用:
原帖由 flopman 於 2019-6-14 12:30 PM 發表

我講句公道說話, 如果雙方冇受傷情況下...勇士系一定4-0打敗速龍 (應該吾會有人有異議)~
2. Leon系馬刺巨頭之1, 加上佢得到高比神親自傳受一兩招旁身...Leon實力已經大增, 令速龍攻擊力加強~
3. Green都系馬刺巨星陣容主力之1, 有Ray  ...
我唔同意!你咁講點解釋 2004年嘅 Finals?
作者: 45MJ    時間: 2019-6-14 12:37 PM

因果報應, 連上帝都睇唔過眼KD 抱大腿走捷徑嘅懦夫行為, 所以要斷佢腳筋, 殺一儆百,以儆效尤
作者: airhei    時間: 2019-6-14 12:40 PM

冠軍已袋
作者: stern    時間: 2019-6-14 12:40 PM

好同意如果勇士full team,一定可以4-0贏到速龍
不過傷病係比賽一部份,冇辦法,勇士攞冠軍既時候都有因為對方球員受傷而受惠
速龍呢隊波其實好完整,內線有細加素、史阿琴、伊巴卡
得分有可愛,羅利控制節奏同防守已經唔再係以前既泡泡龍
勇士內線一路俾人當放題咁食,佢地根本冇正視過問題,只係靠攻擊力去補足,冇傷兵既時候咪無敵,有傷兵既時候,攻力弱左,仲要俾人屈內線,結果咪唔夠打
速龍係抵贏,佢地既決心唔講得笑,勇士有傷兵,都唔可以否定佢地既決心同努力,咁既球隊好值得尊重

作者: 中環浪漫的妹頭    時間: 2019-6-14 12:43 PM

廢人出廢Post!
作者: f1kon    時間: 2019-6-14 12:43 PM

引用:
原帖由 stern 於 2019-6-14 12:40 PM 發表

不過傷病係比賽一部份,冇辦法,勇士攞冠軍既時候都有因為對方球員受傷而受惠
勇士內線一路俾人當放題咁食,佢地根本冇正視過問題,只係靠攻擊力去補足,冇傷兵既時候咪無敵,有傷兵既時候,攻力弱左,仲要俾人屈內線,結果咪唔夠打 ...
一定?我話 Warriors 星散睇嚟就一定成定局,同幾年前嘅 Heat 一樣!
作者: stern    時間: 2019-6-14 12:44 PM

引用:
原帖由 45MJ 於 2019-6-14 12:37 PM 發表

因果報應, 連上帝都睇唔過眼KD 抱大腿走捷徑嘅懦夫行為, 所以要斷佢腳筋, 殺一儆百,以儆效尤
咪咁黑心啦,佢真係儒夫就唔出場啦,佢為左勇士賠上左整個職業生捱,話因果報應會唔會有啲唔尊重
作者: Ming917830    時間: 2019-6-14 12:44 PM

速龍對勇士係今年常規賽全勝喎⋯⋯
作者: stern    時間: 2019-6-14 12:45 PM

引用:
原帖由 f1kon 於 2019-6-14 12:43 PM 發表

一定?我話 Warriors 星散睇嚟就一定成定局,同幾年前嘅 Heat 一樣!
你睇下有KD出嗰十幾分鐘既時候,有KD同冇KD既勇士根本係兩隊波嚟
作者: 台風清涼的小腸    時間: 2019-6-14 12:45 PM

引用:
原帖由 小早川瀨屎 於 2019-6-14 12:11 PM 發表

唔好同我講防守啦大悠 對面球隊主要進攻點 kd kt傷哂 肯定易定架 on99
傷左又點,不嬲係咁架啦,鬼叫你冇其他得分點呀,輸左係度瀨,對手冇傷既,傷患不嬲都係賽事既一部分架啦
作者: wesley2010    時間: 2019-6-14 12:45 PM

D勇迷就係咁,full team會贏到速龍4:0,我一定唔信
作者: photocatcher    時間: 2019-6-14 12:46 PM

如果冠軍係史上最廢會成立,咁亞軍都會係史上最廢,因為亞軍的確輸比冠軍
作者: 乳后情天    時間: 2019-6-14 12:46 PM

勇士仲廢
作者: wade    時間: 2019-6-14 12:47 PM

如果無傷勇士一定三連勝可惜傷了kd仲要傷埋klay真是天命不過下季勇士如果kd真的打不到或唔續約續到klay後備龍尼後備除了al 表弟外其他可以執一執!
作者: 遇上風眼未紅    時間: 2019-6-14 12:51 PM

引用:
原帖由 flopman 於 2019-6-14 12:30 PM 發表

3. Green都系馬刺巨星陣容主力之1, 有Ray  ...
我同意勇士如果齊章會贏,但一定唔係4-0
作者: f1kon    時間: 2019-6-14 12:52 PM

引用:
原帖由 stern 於 2019-6-14 12:45 PM 發表

你睇下有KD出嗰十幾分鐘既時候,有KD同冇KD既勇士根本係兩隊波嚟
我唔否認 KD 喺 GSW 嘅存在價值,不過就算健康嘅 KD 打足成個 finals,我唔覺得 GSW 可以橫掃 Raptors,甚至可能會輸添!Raptors 係唯一一支今季常規賽橫掃 GSW 嘅球隊!
作者: 壯陽中心的水管    時間: 2019-6-14 12:54 PM

健康一向都係運動不可或缺的重要部份,勇士在攞冠的年份,佢既對手一有傷病不齊人腳。
作者: 馬波先生    時間: 2019-6-14 12:56 PM

廢得過勇士,主場一場都贏唔到
作者: fb9695055    時間: 2019-6-14 12:56 PM

拿住5星得2星贏唔到唔識打波 廢到垃圾都不如 
作者: 遇上風眼未紅    時間: 2019-6-14 12:57 PM

引用:
原帖由 f1kon 於 2019-6-14 12:52 PM 發表

我唔否認 KD 喺 GSW 嘅存在價值,不過就算健康嘅 KD 打足成個 finals,我唔覺得 GSW 可以橫掃 Raptors,甚至可能會輸添!Raptors 係唯一一支今季常規賽橫掃 GSW 嘅球隊! ...
我有朋友分析有KD勇士速龍55波,冇KD就會輸,依家個結果好合理
作者: beautifull_II    時間: 2019-6-14 12:57 PM

幾可肯定 KD+KT 唔傷 輕鬆反cup 速龍小隊
作者: 老公跟左佬走    時間: 2019-6-14 12:57 PM

就算根據勇迷講法, curry一人球隊vs可愛一人球隊
仍係公平比賽, 速龍喺實力之下奪冠
作者: 老公跟左佬走    時間: 2019-6-14 12:59 PM

引用:
原帖由 遇上風眼未紅 於 2019-6-14 12:57 PM 發表

我有朋友分析有KD勇士速龍55波,冇KD就會輸,依家個結果好合理
咁睇得起速龍
作者: 怒吼懦夫    時間: 2019-6-14 12:59 PM

抱團隊年年都要對手受傷先贏
作者: fb9695055    時間: 2019-6-14 12:59 PM

勇迷輸不起  又不是第一日
作者: f1kon    時間: 2019-6-14 01:00 PM

引用:
原帖由 遇上風眼未紅 於 2019-6-14 12:57 PM 發表

我就覺得呢個 Finals KT 嘅重要性多過 KD!
作者: 馬波先生    時間: 2019-6-14 01:00 PM

勇迷輸唔起
作者: 谷爆條野    時間: 2019-6-14 01:00 PM

同意傷病係比賽既一部分,但速龍唔會夠健康既勇士打亦好明顯。 curry, KD, KT, 表弟, Looney 都各自有唔同程度既傷。 雖然今次攞唔到三連冠但打到咁都算係咁值得尊重啦
作者: 遇上風眼未紅    時間: 2019-6-14 01:01 PM

引用:
原帖由 老公跟左佬走 於 2019-6-14 12:59 PM 發表

咁睇得起速龍
係,佢好睇得起速龍,我自己就覺得有KD既話速龍會輸
作者: 遇上風眼未紅    時間: 2019-6-14 01:02 PM

引用:
原帖由 f1kon 於 2019-6-14 01:00 PM 發表

我就覺得呢個 Finals KT 嘅重要性多過 KD!
KD出得果十幾分鐘,依家講乜都冇用啦
作者: 遇上風眼未紅    時間: 2019-6-14 01:03 PM

引用:
原帖由 谷爆條野 於 2019-6-14 01:00 PM 發表

同意傷病係比賽既一部分,但速龍唔會夠健康既勇士打亦好明顯。 curry, KD, KT, 表弟, Looney 都各自有唔同程度既傷。 雖然今次攞唔到三連冠但打到咁都算係咁值得尊重啦 ...
調返轉講如果速龍咁都輸既話一定俾人鞭屍鞭到碎晒
作者: discuzzion    時間: 2019-6-14 01:04 PM

Raptors 絕對不是史上最廢. 但今年天時地利人和. 以後再 champ 就好難了.
作者: thxforshare100    時間: 2019-6-14 01:04 PM

引用:

係啦係啦,勇士贏就天經地意,其他隊就廢,樓主係唔識睇波定腦癱,速龍final既防守唔係假ga,你話冇kd所以輸,有kd就一定贏? 係唔係直接係110分上面直接加30分咁簡單
作者: f1kon    時間: 2019-6-14 01:04 PM

引用:
原帖由 遇上風眼未紅 於 2019-6-14 01:02 PM 發表

KD出得果十幾分鐘,依家講乜都冇用啦
𠵱家真係講乜都冇用,笑到最後嘅都係.......

圖片附件: mobile_1.jpg (2019-6-14 01:04 PM, 298.91 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: stern    時間: 2019-6-14 01:05 PM

引用:
原帖由 f1kon 於 2019-6-14 12:52 PM 發表

我唔否認 KD 喺 GSW 嘅存在價值,不過就算健康嘅 KD 打足成個 finals,我唔覺得 GSW 可以橫掃 Raptors,甚至可能會輸添!Raptors 係唯一一支今季常規賽橫掃 GSW 嘅球隊! ...
常規賽就唔好講啦,兩回事嚟
就算唔橫掃,勇士都會贏,你睇勇士有幾場殘陣都唔係輸得太樣衰
作者: 遇上風眼未紅    時間: 2019-6-14 01:05 PM

引用:
原帖由 discuzzion 於 2019-6-14 01:04 PM 發表

Raptors 絕對不是史上最廢. 但今年天時地利人和. 以後再 champ 就好難了.
NBA會再次進入戰國時代
作者: thxforshare100    時間: 2019-6-14 01:07 PM

引用:
原帖由 stern 於 2019-6-14 12:40 PM 發表

勇士內線一路俾人當放題咁食,佢地根本冇正視過問題,只係靠攻擊力去補足,冇傷兵既時候咪無敵,有傷兵既時候,攻力弱左,仲要俾人屈內線,結果咪唔夠打
速龍係抵 ...
今季常規賽速龍完勝勇士,常規賽勇士傷左幾多件? 有kd係唔係直接加30分上去咁簡單? 冇kd輸,有kd會贏面高d,但係一定贏? 唔覺囉
作者: tazcody    時間: 2019-6-14 01:07 PM

引用:

係囉。。最衰無你落場。。唔係的話勇士實4:0大勝
作者: JJ0840    時間: 2019-6-14 01:08 PM

好多人話速龍係一人球隊,但可愛呢六場只有二場命中超過五成。速龍今年嬴係全隊的功勞。
作者: f1kon    時間: 2019-6-14 01:08 PM

引用:
原帖由 stern 於 2019-6-14 01:05 PM 發表

常規賽就唔好講啦,兩回事嚟
就算唔橫掃,勇士都會贏,你睇勇士有幾場殘陣都唔係輸得太樣衰
我唔覺得係兩回事!打到 Finals GSW 全隊七勞八損,Raptors 就全隊健健康康,體能上已分勝負!最後結果都證明一切!
作者: stern    時間: 2019-6-14 01:09 PM

引用:
原帖由 thxforshare100 於 2019-6-14 01:07 PM 發表

今季常規賽速龍完勝勇士,常規賽勇士傷左幾多件? 有kd係唔係直接加30分上去咁簡單? 冇kd輸,有kd會贏面高d,但係一定贏? 唔覺囉
常規賽火箭同拓荒者對勇士都係贏多輸少,結果呢
速龍贏係值得,我只係想講,速龍唔係想像中咁強
作者: flopman    時間: 2019-6-14 01:09 PM

引用:
原帖由 f1kon 於 2019-6-14 12:36 PM 發表

我唔同意!你咁講點解釋 2004年嘅 Finals?
請講多少少, 吾系好明白想講乜?~
作者: flopman    時間: 2019-6-14 01:09 PM

引用:
原帖由 遇上風眼未紅 於 2019-6-14 12:51 PM 發表

我同意勇士如果齊章會贏,但一定唔係4-0
甘都應該會放下水, 刺激收市...可能4-2甘上下~
作者: 遇上風眼未紅    時間: 2019-6-14 01:11 PM

引用:
原帖由 flopman 於 2019-6-14 01:09 PM 發表

甘都應該會放下水, 刺激收市...可能4-2甘上下~
唔一定係放水既,爆seed贏一兩場唔係咩奇事掛
作者: stern    時間: 2019-6-14 01:11 PM

引用:
原帖由 f1kon 於 2019-6-14 01:08 PM 發表

我唔覺得係兩回事!打到 Finals GSW 全隊七勞八損,Raptors 就全隊健健康康,體能上已分勝負!最後結果都證明一切!
結果證明一切,冇人會否定
KD係幾時傷? 係總決賽出左幾多場?
我唔會話因為速龍因為勇士多傷兵而唔值得贏,傷病係比賽既一部份,但速龍實力唔係真係想像中咁強,下季就算冇勇士,仍然有公鹿、76人同西岸一大堆強隊同佢地對決,佢地要衛冕唔係容易既事
作者: f1kon    時間: 2019-6-14 01:13 PM

引用:
原帖由 flopman 於 2019-6-14 01:09 PM 發表

請講多少少, 吾系好明白想講乜?~
你唔知 2004 年嘅 Finals 戲碼係邊兩隊,同嗰兩隊嘅陣容?係嘅話就唔使討論。
作者: Thunderbear    時間: 2019-6-14 01:14 PM

又開始揾籍口😂😂
作者: stern    時間: 2019-6-14 01:15 PM

話速龍打到勇士五勞七傷真係笑話
好多勇士球員對火箭既時候已經打殘左
速龍最勁既地方係識得把握勇士既弱點,加強內線去對付佢地,只係呢樣,已經令佢地值得贏,加埋勇士傷兵既因素,天時地利人和,就造就左總冠軍
作者: f1kon    時間: 2019-6-14 01:16 PM

引用:
原帖由 stern 於 2019-6-14 01:11 PM 發表

結果證明一切,冇人會否定
KD係幾時傷? 係總決賽出左幾多場?
我唔會話因為速龍因為勇士多傷兵而唔值得贏,傷病係比賽既一部份,但速龍實力唔係真係想像中咁強,下季就算冇勇士,仍然有公鹿、76人同西岸一大堆強隊同佢地對決,佢地要衛冕唔係容易既事 ...
要用水晶球嚟睇嘅嘢,喺呢一刻無謂攞出嚟講!標題係「Raptors 今次冠軍係咪最廢」,唔強又點能夠成為皇者?
作者: 台灣小榴槤    時間: 2019-6-14 01:17 PM

不過防守係好勁!
作者: Thunderbear    時間: 2019-6-14 01:17 PM

3場主場都win唔到重好意思講😂
作者: fxckin    時間: 2019-6-14 01:17 PM

其實龍仔應該仲攰,佢地今季打既playoff 場數比柒勇仲要多。
作者: f1kon    時間: 2019-6-14 01:20 PM

引用:
原帖由 fxckin 於 2019-6-14 01:17 PM 發表

其實龍仔應該仲攰,佢地今季打既playoff 場數比柒勇仲要多。
Right,而且佢哋打嚟打去都係嗰八個人(唔計垃圾時間)!
作者: stern    時間: 2019-6-14 01:20 PM

引用:
原帖由 f1kon 於 2019-6-14 01:16 PM 發表

要用水晶球嚟睇嘅嘢,喺呢一刻無謂攞出嚟講!標題係「Raptors 今次冠軍係咪最廢」,唔強又點能夠成為皇者?
個post唔係我出,每一季既總冠軍球隊都要過五關斬六將先贏到,我從來唔會否定每季既總冠軍球隊
速龍贏既唔止係勇士,仲有76人同公鹿,一圈要打到第七場,另一圈都係苦戰,佢地唔係有無比既決心,未必可以捱到今日