標題: 超特急:樓市剛剛又多一個急升五成嘅理由! [打印本頁]

作者: ujh    時間: 2019-6-15 11:43 PM     標題: 超特急:樓市剛剛又多一個急升五成嘅理由!

冇水冇希望繼續遊行日灑雨淋,有水有時間慢慢買樓任我行!!

太古烈士(R I P) 會令樓市更火上加油,林鄭今次做左間接兇手,一定會被天下圍攻,逃犯例永遠也不會再被提起,明日大嶼也會永遠被廢,樓價更加無王管,地產霸權更加肆無忌憚,裡應外合反政府反中央推高樓價。

明天開始有cash嘅一定要密密睇樓,大學生年青人也要多多遊行不斷玩下野反政府反中央幫手推高樓市,記住推埋林鄭落台,要求立即普選特首,到時樓價更加無王管如萬馬奔馳!然後老一輩有錢佬父幹子弟同身有屎富豪就全力入市賺錢,大家分工合作,民陣籌款佢地一定重手捐獻!Win-win !

-------------------------------------------------

對泛民主派及外國勢力來説: 年輕人沒有希望,他們才可以盡情利用佢地去動摇政府,是政府令到您們上不到車,是政府令到您們變成逃犯,所以泛民主派會盡其所能去減少土地供應令樓價急升,令年輕人更加絕望,更加憎恨政府,令更多年輕人可以被其利用,現在林鄭又被人入多一條罪(太古烈士),那些填海計劃更加冇可能通過,難道他們會支持政府解決樓價問題從而提升民望?

對於地產霸權來說: 令年輕人沒有希望,他們就會不斷遊行暴動去騷擾政府施政,尤其是處理土地供應問題,所以今次事件那些地產商就裡應外合,用小小錢玩撻定玩走資,然後扮可憐說自己也是受害者,叫年輕人找政府算帳,現在皆大歡喜,條例玩完,林鄭玩完,樓市安全,地產商又可高價賣樓,年輕人繼續没有未來沒有希望,但是所有責任卻由政府一力承擔,高招。

樓價高企,令年輕人及普羅大眾没有未來沒有希望,對泛民主派又好,地產商又好,外國勢力又好,都是他們的最大利益,有這麼龐大的力量在背後推動,樓市焉能不急升?年輕人焉能不絕望?

香港落入如此田地只怪林鄭當初沒有好好重視民生,控制樓價物價 ,做好對內管治 ,連人民的基本居住需要都處理得如此差勁,令到香港民不聊生, 現在官逼民反也是很自然的事。 中央也應引以為戒 ,任由樓價飆升, 人民居無定所 ,任由地產商當家, 到最後不單令到民不聊生, 而且還影響管治威信 ,他朝君體也相同, 中共政權未來面對樓價高企引發嘅政府威信管治問題嘅機會亦在所難免, 香港已經完全失控,現在看來真是後悔莫及,以及愚不可及。

香港不搞定樓價問題,就算換一百個特首又好,叫習總做特首也好都絕對駕馭不了。

作者: 股票輸爆廠    時間: 2019-6-15 11:54 PM

引用:
原帖由 ujh 於 2019-6-15 11:43 PM 發表

太古烈士(R I P) 會令樓市更火上加油,林鄭今次做左間接兇手,一定會被天下圍攻,逃犯例永遠也不會再被提起,明日大嶼也會永遠被廢,樓價更加無王管,地產霸權更加肆無忌憚,裡應外合反政府反中央推高樓價。

明天開始有cash嘅一定要密密睇樓,大學生年青人也要多多遊行不斷玩下野反政府反中央幫手推高樓市,記住推埋林鄭落台,要求立即普選特首,到時樓價更加無王管如萬馬奔馳!然後老一輩有錢佬父幹子弟同 ...
班靚仔長期咁樣俾人洗腦法,死人真係遲早嘅事,政棍一定有報應
作者: 風翔萬里    時間: 2019-6-15 11:59 PM

引用:
原帖由 ujh 於 2019-6-15 11:43 PM 發表

明天開始有cash嘅一定要密密睇樓,大學生年青人也要多多遊行不斷玩下野反政府反中央幫手推高樓市,記住推埋林鄭落台,要求立即普選特首,到時樓價更加無王管如萬馬奔馳!然後老一輩有錢佬父幹子弟同 ...
如果年輕人上街要求政府進行租金管制,如果政府唔答應就日日掟磚,咁你會否繼續支持呢班熱血年輕人?
作者: 風船    時間: 2019-6-16 12:28 AM

經濟 樓市 GO GO GO
政府一定全力用經濟塞住市民把口
作者: ujh    時間: 2019-6-16 12:35 AM

引用:
原帖由 股票輸爆廠 於 2019-6-15 11:54 PM 發表

對泛民主派及外國勢力來説: 年輕人沒有希望,他們才可以盡情利用佢地去動摇政府,是政府令到您們上不到車,是政府令到您們變成逃犯,所以泛民主派會盡其所能去減少土地供應令樓價急升,令年輕人更加絕望,更加憎恨政府,令更多年輕人可以被其利用,現在林鄭又被人入多一條罪(太古烈士),那些填海計劃更加冇可能通過,難道他們會支持政府解決樓價問題從而提升民望?

對於地產霸權來說: 令年輕人沒有希望,他們就會不斷遊行暴動去騷擾政府施政,尤其是處理土地供應問題,所以今次事件那些地產商就裡應外合,用小小錢玩撻定玩走資,然後扮可憐說自己也是受害者,叫年輕人找政府算帳,現在皆大歡喜,條例玩完,樓市安全,林鄭玩完,地產商又可高價賣樓,年輕人繼續没有未來沒有希望,但是所有責任卻由政府一力承擔,高招。

所以樓價高企,令年輕人及普羅大眾没有未來沒有希望,對泛民主派又好,地產商又好,外國勢力又好,都是他們的最大利益,這麼大的力量在背後,樓市焉能不急升?
作者: Babana    時間: 2019-6-16 12:40 AM

又關林鄭咩事,係出手救人果幾個消防員啦
作者: 果個長長樓主    時間: 2019-6-16 12:54 AM

几人欢喜几人愁
作者: fbb62354c30d90    時間: 2019-6-16 01:40 AM

Own choice
作者: ujh    時間: 2019-6-16 11:49 AM

引用:
原帖由 Babana 於 2019-6-16 12:40 AM 發表

好明顯今次 佢哋一定會將所有責佢哋一定會將所有責任推曬落林鄭到啦 林鄭今次真係水洗都唔清
作者: billyho189    時間: 2019-6-16 11:53 AM

RIP
作者: waichaiso    時間: 2019-6-16 12:10 PM

引用:

明天開始有cash嘅一定要密密睇樓,大學生年青人也要多多遊行不斷玩下野反政府反中央幫手推高樓市,記住推埋林鄭落台,要求立即普 ...
呢班年青人守護香港既同時,亦都守護咗D犯罪人士陳同佳(仲包括劉生,同埋班大陸貪完錢,帶埋D錢走佬落來香港買樓既人)
作者: 燈神中仁    時間: 2019-6-16 12:10 PM

引用:
原帖由 股票輸爆廠 於 2019-6-15 11:54 PM 發表

你咁蠢都洗唔到你腦,d靚仔又會洗到?
作者: discuss.woddboy    時間: 2019-6-16 12:40 PM

一早叫咗 班年輕人 一定要撐林鄭啦, 不過大部分人都係蠢嘅.
作者: kenneth6    時間: 2019-6-16 12:44 PM

引用:

明天開始有cash嘅一定要密密睇樓,大學生年青人也要多多遊行不斷玩下野反政府反中央幫手推高樓市,記住推埋林鄭落台,要求立即普 ...
呢個係佔中嘅續集
港獨先至係背後嘅目的,
要一步步來

劇本:

反國教➡XX萬人遊行➡佔中暴動 C Y下台

反送中➡XX萬人遊行➡反送中暴動 林鄭下台 (coming soon)
(暫緩冇用嘅,文革緊重唔無限加碼正白痴, 借條例過橋暴動啫)

反(it doesn't matter) ➡XX萬人遊行➡反(it doesn't matter)暴動 (who cares)下台

ㄨ (1-2) 次之後

中央選的無個得,我要真普選(真港獨)➡中央 睬你都傻➡解放軍鎮壓➡顔色革命成功了( 台灣美國佬揞住嘴笑說:香港儍仔一年去幾次旅行,攪噤多嘢死噤多人,一人一票咪又未係黃背心)

=====

2019香港文革,

警察係黑警
打警察係英雄,
犯法搗亂最正義,
奉公守法無良知!

反送中的七大誤解
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=28279119&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy

=====
作者: jasonli0919    時間: 2019-6-16 01:06 PM

樓價高企惹民怨沸騰,正是一幫政棍教唆年輕人上街的藉口,所有政棍們會千方百計阻擋政府增加房屋供應,因為樓價越高,社會多越矛盾,政棍們才可以混水摸魚
作者: 出入活潑的賤嘴    時間: 2019-6-16 01:10 PM

淋病今次卜街正確,好過累全港供緊樓嘅業主跳樓
作者: 股票輸爆廠    時間: 2019-6-16 01:27 PM

引用:
原帖由 燈神中仁 於 2019-6-16 12:10 PM 發表

你最叻
作者: beelzebub    時間: 2019-6-16 01:42 PM

引用:

如果被洗腦洗到返唔到轉頭,對傑青嚟講,早d投胎亦不失為一件好事
作者: tobemarkmartin    時間: 2019-6-16 02:37 PM

引用:

不需要問價,早買早享受
作者: 果個幼小的妹頭    時間: 2019-6-16 02:41 PM

Short鬼晒
作者: IPUser    時間: 2019-6-16 02:51 PM

引用:

後生仔始終都係後生仔
作者: kk2964    時間: 2019-6-16 03:10 PM

講咗好內,係冇得跌
作者: martin101    時間: 2019-6-16 03:25 PM

反正都買唔起 你有本事再炒 炒到租唔起 大把人一齊訓街 更多人做爛泥
作者: ujh    時間: 2019-6-16 04:27 PM

引用:
原帖由 jasonli0919 於 2019-6-16 01:06 PM 發表

樓價高企惹民怨沸騰,正是一幫政棍教唆年輕人上街的藉口,所有政棍們會千方百計阻擋政府增加房屋供應,因為樓價越高,社會多越矛盾,政棍們才可以混水摸魚 ...
林鄭好返去下載 土地供應的項目更加冇人理所以樓市應該會有進一步上升
作者: 殘廁熱情的牛牛    時間: 2019-6-16 04:30 PM

作者: ujh    時間: 2019-6-16 04:33 PM

引用:
原帖由 martin101 於 2019-6-16 03:25 PM 發表

反正都買唔起 你有本事再炒 炒到租唔起 大把人一齊訓街 更多人做爛泥
咁請你哋繼續做爛啦幫手繼續推高樓價我哋就繼續買買買
作者: 淡淡情何以堪    時間: 2019-6-16 04:58 PM

引用:

跌5成
作者: ujh    時間: 2019-6-16 05:00 PM

引用:
原帖由 淡淡情何以堪 於 2019-6-16 04:58 PM 發表

跌5成
你應該係講緊嗰啲 冇樓嗰啲人 或或者上街暴亂嗰啲人嘅生活質素
作者: 淡淡情何以堪    時間: 2019-6-16 05:04 PM

引用:
原帖由 ujh 於 2019-6-16 05:00 PM 發表

你應該係講緊嗰啲 冇樓嗰啲人 或或者上街暴亂嗰啲人嘅生活質素
樓價會跌5成
作者: ujh    時間: 2019-6-16 05:12 PM

引用:
原帖由 淡淡情何以堪 於 2019-6-16 05:04 PM 發表

樓價會跌5成
唔好咁天真啦 
今日問過地產代理所有業主放盤價都提高咗兩成喇 下個禮拜林鄭落咗枱之後土地供應更加冇可能有人你都是後樓價升5成就真
作者: michael    時間: 2019-6-16 05:55 PM

既然年青人玩七政府,政府放軟手脚起樓玩九番佢地
作者: 虎榮    時間: 2019-6-16 06:04 PM

引用:
原帖由 Babana 於 2019-6-16 12:40 AM 發表

宜家講道理係無人聽的。

憤怒 已蓋過理智了
作者: hkdean    時間: 2019-6-16 06:10 PM

政治永遠係骯髒既
係政治上
從來只有利益
為民請命只係包裝手法
古今中外
幾多革命者成功套權後
歷史都證實佢只係另一個暴君
作者: kk2964    時間: 2019-6-16 06:12 PM

政府更借口不會壓抑樓價,年青人買唔起樓底鳩死啞!
作者: sycindy2606    時間: 2019-6-16 06:20 PM

引用:

唔好怪地產商,佢地買同泛民阻收地做地填海有佢自由,最蠢係支持佢地班黃毛,自己令自己買唔到樓
作者: 假如性感的主角    時間: 2019-6-16 06:25 PM

好 你地買埋我個份 加油💪
作者: sycindy2606    時間: 2019-6-16 06:26 PM

引用:
原帖由 燈神中仁 於 2019-6-16 12:10 PM 發表

會,佢地只👀到中國的不好,樣樣陰謀論,頭先係地鐵只講一句大陸d綠化而家做得好過香港,隔離個憤青立馬bear住我,我好驚啊,香港無言論自由架

其實佢有無上過大陸呢?
作者: michael    時間: 2019-6-16 07:26 PM

正呀
作者: sycindy2606    時間: 2019-6-16 07:27 PM

引用:
原帖由 ujh 於 2019-6-16 04:27 PM 發表

林鄭好返去下載 土地供應的項目更加冇人理所以樓市應該會有進一步上升
林鄭無癮啦,你地年青人咁L buy泛黃,我叫你做地又唔比,填海又話燒晒儲備

做好直接派錢比你班福街去旅行食好西!短視西!拿!

條路自己揀,福街唔好喊
作者: martin101    時間: 2019-6-16 07:36 PM

引用:
原帖由 ujh 於 2019-6-16 16:33 發表

咁請你哋繼續做爛啦幫手繼續推高樓價我哋就繼續買買買
睇下點
作者: fbfc2debd27a44    時間: 2019-6-16 08:00 PM

引用:

班政棍呢舖玩出人命真係嬲嬲地…
作者: christinacheng    時間: 2019-6-16 08:45 PM

不如叫女神周庭做特首,可能班年輕人先會服
作者: ujh    時間: 2019-6-16 09:58 PM

引用:
原帖由 fbfc2debd27a44 於 2019-6-16 08:00 PM 發表

班政棍呢舖玩出人命真係嬲嬲地…
民怨越深,樓價越高,現在泛民主派外國勢力地產霸權齊心天下圍攻中央同政府,未來反反反冇土地供應,來進一步推動社會矛盾。
作者: ujh    時間: 2019-6-16 10:51 PM

引用:
原帖由 kk2964 於 2019-6-16 06:12 PM 發表

政府更借口不會壓抑樓價,年青人買唔起樓底鳩死啞!
市民以后也都反,收地反,填海反,擴地積反,樓價必大幅上升!
作者: 初心仍在    時間: 2019-6-16 11:01 PM

首先星期一買66先 每星期本來好少人搭港鐵 依家每星期迫爆港鐵 7月1日來 呢隻起碼10~20%水位
穩索完再買樓 8月前要買就快 居屋32萬份申請 8月
抽籤 到時中小型住宅 搶到癲
作者: 初心仍在    時間: 2019-6-17 02:27 AM

引用:
原帖由 ujh 於 2019-6-16 05:12 PM 發表

唔好咁天真啦 
今日問過地產代理所有業主放盤價都提高咗兩成喇 下個禮拜林鄭落咗枱之後土地供應更加冇可能有人你都是後樓價升5成就真
全世界最自由既地方
全世界最多洗黑錢既地方
樓價跌五成 升五成就真
作者: 初心仍在    時間: 2019-6-17 02:29 AM

引用:
原帖由 ujh 於 2019-6-16 10:51 PM 發表

市民以后也都反,收地反,填海反,擴地積反,樓價必大幅上升!
推明日大嶼 反反反 供應斷層 樓市GoGoGo
作者: ujh    時間: 2019-6-17 03:01 AM

引用:
原帖由 初心仍在 於 2019-6-17 02:29 AM 發表

推明日大嶼 反反反 供應斷層 樓市GoGoGo
未來香港所有政策都會被人反反反 尤其是係土地供應方便 泛民主派外國勢力地產霸權一定會利用 香港人因為樓價高企民怨沸騰呢個點去攻擊政府同埋中央政府 所以樓價高企 就係佢哋嘅黑材料 佢哋一定會確保 土地供應不足 樓價飆升
作者: ujh    時間: 2019-6-17 11:11 AM

引用:
原帖由 初心仍在 於 2019-6-17 02:27 AM 發表

全世界最自由既地方
全世界最多洗黑錢既地方
樓價跌五成 升五成就真
仲有香港將成為全世界最多逃犯的地方 樓價那會不升?
作者: marco1230123    時間: 2019-6-17 11:26 AM

班資金佬見到原來一唔滿意就全部上街,下次搞地產點算?走資潮有排都未停到,升?想唔跌都難,一係就有幾多劈價盤就掃幾多,掃得晒班走資既貨就起碼唔使跌,不過掃唔晒就GG.....
作者: CHI678    時間: 2019-6-17 11:32 AM

沙田第一城大劈價15% 買家瘋狂鋤價近100萬入市
作者: 逆境男    時間: 2019-6-17 12:00 PM

爆升任何消息都會利好樓市
作者: coldlemon    時間: 2019-6-17 12:23 PM

引用:
原帖由 kenneth6 於 2019-6-16 12:44 PM 發表

呢個係佔中嘅續集
港獨先至係背後嘅目的,
要一步步來

劇本:

反國教➡XX萬人遊行➡佔中暴動 C Y下台

反送中➡XX萬人遊行➡反送中暴動 林鄭下台 (coming soon)
(暫緩冇用嘅,文革緊重唔無限加碼正白痴, 借條例過橋暴動啫)

反(it doesn't matter) ➡XX萬人遊行➡反(it doesn't matter)暴動 (who cares)下台

ㄨ (1 ...
散仇恨者可恥
政府更為可恥
公帑養奸為患
取消議員薪津
取消議員制度
自己人打自己
免疫系統出錯
別人沾沾自喜
然後出手相助
有如神的降臨
作者: 馬汀路德銀    時間: 2019-6-17 04:33 PM

樓價再推高,誰也購冇得
作者: ngben    時間: 2019-6-17 05:17 PM

Gogogo
作者: ujh    時間: 2019-6-17 06:42 PM

引用:
原帖由 CHI678 於 2019-6-17 11:32 AM 發表

沙田第一城大劈價15% 買家瘋狂鋤價近100萬入市
有啲聰明人 想氹業主賣樓啫咁都信正傻仔啦
作者: ujh    時間: 2019-6-19 10:14 PM

引用:
原帖由 jasonli0919 於 2019-6-16 01:06 PM 發表

樓價高企惹民怨沸騰,正是一幫政棍教唆年輕人上街的藉口,所有政棍們會千方百計阻擋政府增加房屋供應,因為樓價越高,社會多越矛盾,政棍們才可以混水摸魚 ...
現在貿易戰拖住有排未打完,中央分身不暇,而且向香港施壓又驚會幫蔡英文拉票,所以今年往後時間,中央只能啞子食黄蓮,眼白白看着香港政府和中聯辦不斷被泛民主派外國勢力地產霸權不斷侮辱,不斷剝削,不斷抽水攻擊,中央只能出幾篇飛機文宣洩做下樣遮下醜,任由各方勢力不斷在香港于取于携。

樓價不用説,各方勢力都會乘人之危,趁中央今年都分身不暇的空檔,無所不用其極去把土地供應政策全廢,令民怨社會矛盾更深,上街人士更多更激,樓價看來只會有上冇落。

總之中央理又死,唔理又死,進退兩難。
作者: kk2964    時間: 2019-6-22 07:03 PM

只要明日大嶼通過,樓市將會?