標題: 經過7.14,要醒啦! 自己社區自己救!! [打印本頁]

作者: 狗唔搭巴    時間: 2019-7-15 03:11 AM     標題: 經過7.14,要醒啦! 自己社區自己救!!

作者: 狗唔搭巴    時間: 2019-7-15 03:24 AM

作者: uuurrr82    時間: 2019-7-15 03:50 AM

作者: iisunny    時間: 2019-7-15 03:59 AM

支持自制暴徒poster! 學暴徒講,剪一貼10!
作者: xx36    時間: 2019-7-15 04:08 AM

d人又選擇性失明 好替警察吾抵
作者: 四眼魚旦    時間: 2019-7-15 04:32 AM

警察好慘 忍辱負重
仲要大叫
打還打!吾好揸我春袋!仲要用嫁!
作者: derrickt    時間: 2019-7-15 04:37 AM

可以睇到佢哋係早有計劃, 帶備架生示威 !
作者: anti_hkd65    時間: 2019-7-15 04:38 AM

引用:
原帖由 狗唔搭巴 於 2019-7-15 03:11 AM 發表

話我知!經過今晚7.14,你仲覺得D示威者係手無寸鐵????
我話無論遊行搞手,犯民議員全部都係暴亂策劃者!!!!
如果我哋仲容忍,香港一定玩完!!!呢D跟本唔係民主!!!
https://www.youtube.com/watch?v=A1au3vi0LPU&feature=youtu.be ...
東方做到野,呢d先叫真相…
https://www.facebook.com/groups/295202647488775/permalink/1737218166620542/
作者: Mandy0115    時間: 2019-7-15 04:39 AM

引用:
原帖由 狗唔搭巴 於 2019-7-15 03:11 AM 發表

話我知!經過今晚7.14,你仲覺得D示威者係手無寸鐵????
https://www.youtube.com/watch?v=A1au3vi0LPU&feature=youtu.be ...
根本泛民就係煽風點火既人,跟住班學生配合做前線,泛民退居幕後指揮同遣責警察同政府,再加上法官放生,警察拉咗人有咩用?都锄唔入既啦!拉嚟做乜?浪費體力。齊齊請假去旅行好過啦!
作者: Chris.yukman    時間: 2019-7-15 04:48 AM

犯民議員又會話呢次和平優雅行動係政府迫成.
殺人放火,歸咎政府.
我強烈呼籲警方用電槍對付示範者,唔需要容忍暴力
目無法紀,就是有那些要求不要檢控暴力示威者的人,造成犯罪不需負責心態,擊警沒有問題這歪風。

作者: anti_hkd65    時間: 2019-7-15 04:54 AM

畜牲…
https://www.facebook.com/groups/HK.North/permalink/1488558974617955/
作者: 異域藍色工人    時間: 2019-7-15 04:54 AM

香港無得救,要自救就快d走,以前叫班暴徒離開香港,而家覺得香港比佢地啦,有人性既人都唔好留戀啦,佢地是非不分,下一個被圍既隨時係你。
作者: 異域藍色工人    時間: 2019-7-15 04:56 AM

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2019-7-15 04:48 AM 發表

犯民議員又會話呢次和平優雅行動係政府迫成.
殺人放火,歸咎政府.
我強烈呼籲警方用電槍對付示範者,唔需要容忍暴力
目無法紀,就是有那些要求不要檢控暴力示威者的人,造成犯罪不需負責心態,擊警沒有問題這歪風。 ...
每次同一句,因為警方用過度武力,暴徒先會還擊,無用嫁,班人都唔係係前面衝佢點會理你地。
作者: bdrom1    時間: 2019-7-15 05:06 AM

佢地而家轉哂口啦,個個係FB話個D被圍毆既警員無出示委任證,懷疑佢地冒警,
所以佢地幫警方用合理武力制服呢D冒警人士,仲話警方應該表揚感謝佢地喎
作者: kelly2008    時間: 2019-7-15 05:09 AM

其實都係舐共與反共之爭

支持大灣區大遷徙

大灣區租地起50萬間公屋
比香港大三倍面積。。自願一間換一間
再免租2年
作者: tvapple    時間: 2019-7-15 05:18 AM

D虎媽見到自己d仔女變成暴民有乜感覺!
作者: kkhhugo    時間: 2019-7-15 05:23 AM

不如話CIA做
作者: 毛忙禾    時間: 2019-7-15 05:28 AM

引用:

(網上轉發)
*曹宏威博士* - 另一角度看香港問題
🤭🚴‍♀💯💨
香港人要沉穩面對 !一定不可以讓對方得逞! 你們想一想 :委內瑞拉一天之內通貨膨脹2000倍 ,意思就是說 , 你早上用二十元買的雲吞麵 到了晚上要四萬元 ,即是說你們銀行的錢將會變成廢紙 !你們想不想這樣? 不想的話 ,愛國人士目前要做的 ,就是什麼也不要做!

*曹宏威博士* - 另一角度看香港問題:

泰山崩於前而色不變 麋鹿興於左而目不瞬

所羅門王的智慧
"有一次 , 兩個婦人為了一個男嬰而 吵起來 , 兩人都説 自己是孩子的母親 。 所羅門下令把 孩子劈成兩半 , 一 人一半 。 一個婦人 同意 , 但另一個婦人隨即懇求所羅門 把孩子給對方 。 於是所羅門清楚看 出 , 這個慈悲的婦人才是孩子的真正 母親 , 就把孩子交 給她 。 "

現時這個男嬰正是香港,說自己是孩子的母親分別是美國和中國。中國當然是我們的親母親,何解呢?

要看誰人真心為了每一個香港人的明天。從何說起呢?就是我們每一個人口袋裡的港元,和港元計價的資產。

為什麼早一陣子我不停分享了委內瑞拉的情況呢?就是因為如果香港遭到經濟制裁,我們口袋裡的港元會變成廢紙,我們的資産會化為污有。我們會面對史無前例的通貨膨脹,就如委內瑞拉和伊朗。

所需要的就是給美國一個借囗,(陳方之輩去獻的計謀)就如當年六四。中國當年六四後為了保存國運,採取的辦法,雖然有效,但結果遭美同盟多國多年的制裁。

香港是彈丸之地,經不起這樣的風浪。若果真的發生事故,若中央出動解放軍,那就正中美國下懷,美國可以利用最後一個共產強國,來證明共産黨只能用武力解決問題。

如果中國不用解放軍,而用香港本身的武力平亂,那怕有個十四十六歲少青年用磚頭或是鐵枝弄死一個警察在先,只要他事後身亡,整個社會,整個西方媒體的輿論必然仍站在那「可憐被迫殺警察的少年」一邊,到時美國一㨾有藉口制栽香港,現時G20前,CNN 每天都播「6月香港示威壯舉、香港政府苦無對策、你估中央怎麼辦」的宣傳片幾十次!

現時中央又面對兩難局面。若不理香港,香港馬上進入人間地獄,若理香港,也得耗費大量國力,用多年時間,來打做不用美元計價的經濟,把香港救回也只剩下半條人命,中國國力一定大受影響。西方的目的便又可以達到。

西方列強就是需要一件事情,好能阻止中國的高速發展。如果香港發生六四,便正合西方之意。

所以香港接連發生三番四次對政府的衝擊。就算政府暫停修法,也無補於事,在美國背後推動下(特郎普已經公開表示香港示威內亂是最好的談判籌碼)要求越來越荒誕,行動也不斷地升級,為迫中央及港府犯上策略上的錯誤。

中央為了香港人的明天,唯有像男嬰的親生母親忍痛暫時讓上親兒,只求這刻他能生存。美國可理得你死活。到時香港每一個人,不論黃或藍,不論民主或建制派,記者,資產擁有者,或仍然然需要供按揭的人,只要是留在香港,也難逃厄運。就算你撈了幾多黑金,示威衝擊費,到頭來也是廢紙一堆,除非早已轉移資產。

先不評論政府的修例政策得失對錯,我們日日看見特首,律政司長,政務司長,警察一哥,紛紛出來不停道歉,中央按軍未動,看似軟弱。但實在正如文章的題目:泰山崩於前而色不變,麋鹿興於左而目不瞬,為了避過六四重演,忍辱負重,放下尊嚴,是為了這班示威者的性命,是為了香港每一個人的未來,為了每一個人的生活,為了每一個人的私有財產。這種忍辱是需要無比的勇氣,好使香港渡過一場浩劫。香港政府和香港警察的忍讓殊不簡單。

在這裏懇請每一位明事理的人,不要為中央港府添煩添亂,製造事端,為敵人製造制裁的藉口。中國人忍也是一種美德。
作者: samwggg1    時間: 2019-7-15 05:29 AM

引用:
原帖由 四眼魚旦 於 2019-7-15 04:32 AM 發表

警察好慘 忍辱負重
仲要大叫
打還打!吾好揸我春袋!仲要用嫁!
开槍啦
作者: 四眼魚旦    時間: 2019-7-15 05:37 AM

引用:
原帖由 samwggg1 於 2019-7-15 05:29 AM 發表

开槍啦
邊一支
自己果支 定番工果支
建議將d 黃絲妺妺變成慰安妺
安慰下警察之私家槍
作者: samwggg1    時間: 2019-7-15 05:39 AM

引用:
原帖由 四眼魚旦 於 2019-7-15 05:37 AM 發表

邊一支
自己果支 定番工果支
建議將d 黃絲妺妺變成慰安妺
安慰下警察之私家槍
放心!再搞落去,乜都會發
作者: tiger115    時間: 2019-7-15 05:40 AM

引用:

暴民權大到無法無天....市民身家性命財產受害

下賤垃圾
作者: punck    時間: 2019-7-15 05:43 AM

整爛CCTV可以忍,整爛玻璃可以忍,但係監生咬㫁人嘅肢體,實在太恐怖了
作者: 啤啤啤啤啤    時間: 2019-7-15 05:45 AM

引用:
原帖由 anti_hkd65 於 2019-7-15 04:54 AM 發表

畜牲…
https://www.facebook.com/groups/HK.North/permalink/1488558974617955/
on撚9。 跑出馬路。 就擒咪就擒囉。 自己攞黎賤
作者: CS601P    時間: 2019-7-15 05:46 AM

民情開始反彈,電視日日播暴徙如何兇悍...

尤其班暴徙攪無記,無記不會退縮更加強廣播暴民的惡行....

香港有部份平民不識上網,平常反而睇電視為主....

街頭巷尾,街市等平民集中地方,開始議論紛紛,人人對暴徙的行為都破口大罵...
作者: 啤啤啤啤啤    時間: 2019-7-15 05:46 AM

引用:
原帖由 異域藍色工人 於 2019-7-15 04:54 AM 發表

香港無得救,要自救就快d走,以前叫班暴徒離開香港,而家覺得香港比佢地啦,有人性既人都唔好留戀啦,佢地是非不分,下一個被圍既隨時係你。
搞錯! 全部打靶。 兩三年就可以生班新嘅。 好好教育
作者: discussfai123    時間: 2019-7-15 05:48 AM

引用:
原帖由 kelly2008 於 2019-7-15 05:09 AM 發表

其實都係舐共與反共之爭

支持大灣區大遷徙

再免租2年
講有幾難
作者: 不基消失的神童    時間: 2019-7-15 05:55 AM

而家香港政府同警察都受到廣大無理公眾壓力,用武力推趕又話過份武力,攪到政府同警察都畏手畏尾,攪咗咁多破壞公眾地方及社會秩序都不用受法律制裁,鬼叫佢地多人又大聲咩!而D泛民同D所謂和平示威者只會越來越激烈,嚴重衝擊政府同警察呀!
作者: 0qazwsxedc0    時間: 2019-7-15 06:00 AM

引用:
原帖由 bdrom1 於 2019-7-15 05:06 AM 發表

佢地而家轉哂口啦,個個係FB話個D被圍毆既警員無出示委任證,懷疑佢地冒警,
所以佢地幫警方用合理武力制服呢D冒警人士,仲話警方應該表揚感謝佢地喎 ...
咁仲唔去差館領獎?
作者: 木兆    時間: 2019-7-15 06:02 AM

成班暴徒好似韓國嗰套喪屍片咁
作者: yimroy88    時間: 2019-7-15 06:03 AM

情況越嚟越失控,政府快啲搵人開刀平息民憤!不過搵人頂上真係好難呢啲咁嘅3殺位!傳林鄭月娥辭職中央都唔俾,因為搵唔到人頂!個個食花生睇佢點死!
作者: yimroy88    時間: 2019-7-15 06:05 AM

有委任證就掛係心口是常識!返學堂重新嚟過啦!打死都無人可憐!
黑社會打架點解要先響朵?就係費事打錯人!有啲醒目古惑仔明知對方同一字頭,打撚完你之後比阿公吊做乜打自己人時!就會好大聲咁話佢都冇響朵(佢都根本冇機會)!係咪好醒?

圖片附件: mobile_1.jpg (2019-7-15 06:05 AM, 294.16 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: 東方肥肥手背    時間: 2019-7-15 06:05 AM

剩係睇下班死仆街泛民議員就知啦,你老母企响差人面前扮撚晒野一時叫差人冷靜後退,一時又屌9差人撥火,唔係影到你講乜真係可以成個事實調轉晒,你唔撚係叫d暴徒收手走啦,係叫差人撤退,有冇搞撚錯,差人高層做乜7野?咁都唔係暴動?咁由9佢地爆9商埸搶野,見到條女好正衝埋去話佢係差人揸摷佢全身話揾電話,差人被圍打開鎗唔過份,而家d仆街就係知你差人冇乜野做到,最多噴下野同用6棍扑下冇乜作用,所以根本冇符
作者: 蛙蛙蛙蛙蛙    時間: 2019-7-15 06:05 AM

夠啦
作者: Gingerlemoncola    時間: 2019-7-15 06:05 AM

其實黃邪教由3至90歲既都係小學雞思維,大學生既更加係讀緊屎片添,老既又係小學雞家長害死自己喲傻仔女,事實只有佢地先會迷信示威者手無寸鐵啫
作者: 上杉小太郎    時間: 2019-7-15 06:06 AM

引用:
原帖由 狗唔搭巴 於 2019-7-15 03:24 AM 發表

呢条仆街絕對係鬼
邊個?
作者: Gingerlemoncola    時間: 2019-7-15 06:07 AM

引用:
原帖由 yimroy88 於 2019-7-15 06:03 AM 發表

情況越嚟越失控,政府快啲搵人開刀平息民憤!不過搵人頂上真係好難呢啲咁嘅3殺位!傳林鄭月娥辭職中央都唔俾,因為搵唔到人頂!個個食花生睇佢點死! ...
通常3殺位都係中央解放軍頂
作者: spyware    時間: 2019-7-15 06:09 AM

引用:

又份正義人士?
作者: chuen1118    時間: 2019-7-15 06:11 AM

引用:
原帖由 anti_hkd65 於 2019-7-15 04:38 AM 發表

東方做到野,呢d先叫真相…

https://www.facebook.com/groups/295202647488775/permalink/1737218166620542/
琴晚先見到有人性記者
作者: bl1234567    時間: 2019-7-15 06:12 AM

警方咪再怕投訴啦
作者: kingdolld    時間: 2019-7-15 06:12 AM

巫婆又會 扮畀人強姦咁嘅樣 譴責警方使用過份武力
作者: 哈哈你好嗎    時間: 2019-7-15 06:13 AM

引用:

一早就知,但香港幾多on9市民
作者: 唯真唯善    時間: 2019-7-15 06:16 AM

支持警察開槍自衞,暴徒死一兩個,唔好意思死於不幸。
作者: fungdin2000    時間: 2019-7-15 06:16 AM

引用:
原帖由 yimroy88 於 2019-7-15 06:05 AM 發表

有委任證就掛係心口是常識!返學堂重新嚟過啦!打死都無人可憐!
黑社會打架點解要先響朵?就係費事打錯人!有啲醒目古惑仔明知對方同一字頭,打撚完你之後比阿公吊做乜打自己人時!就會好大聲咁話佢都冇響朵(佢都根本冇機會)!係咪好醒? ...
即係市民/任可人可以隨街被打死,因為他們都沒有委任証

以後貼牆的暴徒可以被任何人打死(因他們沒有委任証

作者: MANSVERON    時間: 2019-7-15 06:16 AM

https://youtu.be/xgsjUZO9y4k
電視晤播的片段

作者: 股屎大浸乳    時間: 2019-7-15 06:18 AM

一班政棍在背後策動!
作者: starbug    時間: 2019-7-15 06:21 AM

引用:
原帖由 異域藍色工人 於 2019-7-15 04:54 AM 發表

有能力好走,香港而家淨番曬嗰班怨氣沖天嘅葡萄廢柴, 日日喺度怨天怨地, 憎人富貴厭人貧 ,十足十當年 攪文革鬥地主嗰班農民一樣 咁搞落去冇前途㗎。

除咗憎人富貴厭人貧之外,仲好歧視有得移民嗰班人,凡係有人話移民,佢哋就一定係話:
好行夾唔送
要走快啲走
走咗唔好返嚟
作者: billy_yulap    時間: 2019-7-15 06:21 AM

你唔打人就比人打,合情合理🙄
作者: truthuduno777    時間: 2019-7-15 06:26 AM

引用:
原帖由 kelly2008 於 2019-7-15 05:09 AM 發表

其實都係舐共與反共之爭

支持大灣區大遷徙

再免租2年
食藥啦,知唔知自己講緊咩?
作者: solar169    時間: 2019-7-15 06:26 AM

引用:
原帖由 yimroy88 於 2019-7-15 06:03 AM 發表

情況越嚟越失控,政府快啲搵人開刀平息民憤!不過搵人頂上真係好難呢啲咁嘅3殺位!傳林鄭月娥辭職中央都唔俾,因為搵唔到人頂!個個食花生睇佢點死! ...
平息民憤?先拉喪屍就差唔多!
作者: starbug    時間: 2019-7-15 06:27 AM

引用:
原帖由 fungdin2000 於 2019-7-15 06:16 AM 發表

一樓一出街都要帶委任証, 唔係會俾班暴徒強姦唔俾錢。
作者: 黃昏外圍的樹根    時間: 2019-7-15 06:27 AM

引用:

面對暴徒應該開槍自衛,殺一儆百
作者: rayrayccw2    時間: 2019-7-15 06:30 AM

我想個一哥想點? 好多市民好支持警察打柒啲生蕃,佢係電視問市民,係咪想有人出嚟表態?
作者: BankWest    時間: 2019-7-15 06:30 AM

好地地一個商場又比班仆街搞到亂七八糟,嚟緊又話要搞將軍澳,睇嚟又係會有暴力衝突,成個暑假應該都係比班仆街玩晒
作者: rayrayccw2    時間: 2019-7-15 06:32 AM

引用:
原帖由 uuurrr82 於 2019-7-15 03:50 AM 發表
香討充滿黃狗,請小心
作者: gn5433    時間: 2019-7-15 06:34 AM

有人供應頭盔、面罩、雨傘,暴徒更取到磚頭,鐵枝作武器,隨時取人性命,根本文明社會絕對不能容忍!
作者: fatben2000    時間: 2019-7-15 06:34 AM

東方還有其他片,点解你吾拿出来,選擇性做標題,算把拉,民意已經好清楚,中共可以出解放軍或給香港全面民主

如果你覺得香港不適嘅可以,考慮移民
作者: fatben2000    時間: 2019-7-15 06:36 AM

引用:

東方還有其他片,点解你吾拿出来,選擇性做標題,算把拉,民意已經好清楚,中共可以出解放軍或給香港全面民主

如果你覺得香港不適嘅可以,考慮移民
作者: tse06955253    時間: 2019-7-15 06:39 AM

示威暴徒這班畜生,個個慈眉善目,斯文有禮,文質彬彬,手無寸鐵,被勇武的武装黑警暴力對待!
作者: bbqqzz    時間: 2019-7-15 06:42 AM

引用:

回問d已完,看看牠們怎答
作者: ballball1212    時間: 2019-7-15 06:43 AM

引用:

暴徒真係影哀香港人
作者: 井底默默的主席    時間: 2019-7-15 06:44 AM

手無寸铁一直都係垃圾議員和狗🐶學者講。点會有人信
作者: hohehai    時間: 2019-7-15 06:45 AM

應該亂搶掃射啦!基本都係垃圾
作者: 川子心    時間: 2019-7-15 06:45 AM

作者: rayrayccw2    時間: 2019-7-15 06:46 AM

引用:
原帖由 tvapple 於 2019-7-15 05:18 AM 發表

D虎媽見到自己d仔女變成暴民有乜感覺!
無野講啦,一定講係政府迫成,年青人有年青人想法
作者: 呢個大湯圓    時間: 2019-7-15 06:46 AM

引用:
原帖由 Mandy0115 於 2019-7-15 04:39 AM 發表

根本泛民就係煽風點火既人,跟住班學生配合做前線,泛民退居幕後指揮同遣責警察同政府,再加上法官放生,警察拉咗人有咩用?都锄唔入既啦!拉嚟做乜?浪費體力。齊齊請假去旅行好過啦! ...
果D暴徒好多都係無業游民,好多都係扮學生。全部都係社會的垃圾。
作者: patrick1668    時間: 2019-7-15 06:46 AM

啲所謂香港媽媽,究竟有無教好啲細路,縱壞佢地,變成暴徒
作者: yimroy88    時間: 2019-7-15 06:47 AM

引用:
原帖由 solar169 於 2019-7-15 06:26 AM 發表

平息民憤?先拉喪屍就差唔多!
拉喪屍只係會平息到你嘅憤怒!not good enough
作者: Playmonkey    時間: 2019-7-15 06:51 AM

引用:

機槍快出
作者: 呢個大湯圓    時間: 2019-7-15 06:51 AM

引用:
原帖由 bdrom1 於 2019-7-15 05:06 AM 發表

所以佢地幫警方用合理武力制服呢D冒警人士,仲話警方應該表揚感謝佢地喎 ...
佢地黃色暴徒大曬架嘛,作咩都對架。成紮人圍住D女人,老人來打都唔會有錯架。佢地的道德已經無左啦。
作者: 出入之蛇    時間: 2019-7-15 06:51 AM

佢地拎傘
作者: rayrayccw2    時間: 2019-7-15 06:52 AM

引用:
原帖由 毛忙禾 於 2019-7-15 05:28 AM 發表

(網上轉發)
*曹宏威博士* - 另一角度看香港問題
🤭🚴‍♀💯💨
香港人要沉穩面對 !一定不可以讓對方得逞! 你們想一想 :委內瑞拉一天之內通貨膨脹2000倍 ,意思就是說 , 你早上用二十元買的雲吞麵 到了晚上要四萬元 ,即是說你們銀行的錢將會變成廢紙 !你們想不想這樣? 不想的話 ,愛國人士目前要做的 ,就是什麼也不要做!

*曹宏威博士* - 另一角度看香港問題:

泰山崩於 ...
如果好似博士這編野咁講,什麼都不做,咁一哥即係推前線去死,咁清場嚟做什麼? 曹博士睇嚟這編野一係是假的,一係就是另有目的
作者: 萬家外圍的白襪    時間: 2019-7-15 06:52 AM

全世界看到甚麼是暴徒,甚麼是專業執法者,一定不可放過暴徒,送佢上法庭,強力拉人,不是䳼趕暴徒。
作者: 呢個大湯圓    時間: 2019-7-15 06:52 AM

引用:

其實都係舐共與反共之爭

支持大灣區大遷徙

再免租2年
入返青山啦
作者: 農場平平希望    時間: 2019-7-15 06:53 AM

引用:
原帖由 uuurrr82 於 2019-7-15 03:50 AM 發表
好,絕對支持,最好貼满18區,讓多D人知道真相。
作者: yimroy88    時間: 2019-7-15 06:54 AM

引用:
原帖由 fungdin2000 於 2019-7-15 06:16 AM 發表

理論上可以,不過後果自負!齋呢一單野上到法庭班所謂暴途未必會輸!法官會問點解你咁撚蠢唔掛委任證係心 口?解釋唔到就係冒警!被制服好正常
作者: bearbear0    時間: 2019-7-15 06:55 AM

引用:
原帖由 狗唔搭巴 於 2019-7-15 03:11 發表

暴力又點~一句政府迫暴政迫成嘅就推晌啲責任啦
作者: hohehai    時間: 2019-7-15 06:56 AM

所以香港應該取締立法會,政府紀律部分嚴厲執法,講香港啲不良因素(泛民加暴徒等漢奸行為)逐一消滅
作者: 晚膳行動10    時間: 2019-7-15 06:56 AM

有預謀又好咩都好,示威者已經算統治香港,香港政府已被推翻!
作者: JOEYU    時間: 2019-7-15 06:57 AM

無人阻,警察似乎會被分屍
作者: 220    時間: 2019-7-15 06:57 AM

引用:
原帖由 yimroy88 於 2019-7-15 06:05 發表

黑社會打架點解要先響朵?就係費事打錯人!有啲醒目古惑仔明知對方同一字頭,打撚完你之後比阿公吊做乜打自己人時!就會好大聲咁話佢都冇響朵(佢都根本冇機會)!係咪好醒? ...
張相想話無委任證的人可以打,殺,姦,你們暴徒太無血性了。
作者: 今天疑惑的留言    時間: 2019-7-15 06:58 AM

痴撚線,班暴徒唔係人黎,希望俾天收
作者: Takashiamano    時間: 2019-7-15 06:58 AM

班黃屍話係自編自導自演😡😡😡真智障、完全被洗腦,到今日都話係和平示威,DLLM
作者: 星際邊緣的劉火    時間: 2019-7-15 06:59 AM

引用:
小心D呀陳小姐班暴徒無人性架!

支持你的義舉!
作者: 220    時間: 2019-7-15 07:00 AM

引用:
原帖由 gn5433 於 2019-7-15 06:34 發表

有人供應頭盔、面罩、雨傘,暴徒更取到磚頭,鐵枝作武器,隨時取人性命,根本文明社會絕對不能容忍!
在1香港這叫民主自由
作者: 委屈的壽包    時間: 2019-7-15 07:00 AM

引用:

我想講,我身邊睇完條片仲話係自然反應!話個police 係咪假冒,有冇委任證!有冇病。
係!個個仲要係專業人士講出口!
作者: 社工死全家    時間: 2019-7-15 07:00 AM

作者: yimroy88    時間: 2019-7-15 07:01 AM

引用:
原帖由 220 於 2019-7-15 06:57 AM 發表

張相想話無委任證的人可以打,殺,姦,你們暴徒太無血性了。
打人嘅"暴徒"係有法律責任!唔係你口中嘅打完就算,係要付出嘅!
作者: henryma64    時間: 2019-7-15 07:01 AM

要改變吓見一個打一個
作者: 220    時間: 2019-7-15 07:01 AM

引用:
原帖由 fatben2000 於 2019-7-15 06:34 發表

如果你覺得香港不適嘅可以,考慮移民 ...
中央唔會出解放軍,唔會招人口舌,會繼續實行港人治港,香港變成廢墟,也是香港人自己攞來。
作者: akanesk    時間: 2019-7-15 07:02 AM

而家d暴徒真係倒轉來講,話警方唔俾佢地走所以自衞

睇直播個個遊行完上晒gear俾足幾個鐘唔走

仲有,不反對通知書係有跟你原先路線,一完遊行就走去另外位置咪非法集結囉,原來暴徒係無常識
作者: 花月留痕    時間: 2019-7-15 07:02 AM

白痴問題
作者: yimroy88    時間: 2019-7-15 07:02 AM

引用:
原帖由 社工死全家 於 2019-7-15 07:00 AM 發表

管理員?
黃色管理員係視而不見
作者: 220    時間: 2019-7-15 07:02 AM

引用:
原帖由 patrick1668 於 2019-7-15 06:46 發表

啲所謂香港媽媽,究竟有無教好啲細路,縱壞佢地,變成暴徒
港媽生活無憂,比班後生發洩下無所謂
作者: taifat    時間: 2019-7-15 07:03 AM

吋鐵可切断手指
作者: 社工死全家    時間: 2019-7-15 07:03 AM

作者: 井底默默的主席    時間: 2019-7-15 07:04 AM

警察👮辛苦晒。謝謝。
作者: 社工死全家    時間: 2019-7-15 07:04 AM

作者: 漆哥    時間: 2019-7-15 07:04 AM

D漆頭又話食完飯路過點解差佬唔俾佢地走 
作者: bbc16M    時間: 2019-7-15 07:04 AM

啱啱聽到電台話兩名警員,一名被咬斷手指,另一名是被拑斷手指!!!
你地仲話呢啲唔係暴動?!!係咪要死人先算?!!!