標題: 九反之地,好快進入無政府狀態 [打印本頁]

作者: andypo    時間: 2019-7-17 11:48 PM     標題: 九反之地,好快進入無政府狀態

誰大誰惡誰正確,多謝無能嘅政府,同嗰啲所謂2,000,000嘅遊行人士,造成今日嘅後果。

見唔到有解決嘅方法,阿爺又唔會出手,香港人自求多福!

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190716/bkn-20190716194550562-0716_00822_001.html
作者: mrpossible    時間: 2019-7-17 11:51 PM

引用:
原帖由 andypo 於 2019-7-17 11:48 PM 發表

誰大誰惡誰正確,多謝無能嘅政府,同嗰啲所謂2,000,000嘅遊行人士,造成今日嘅後果。

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190716/bkn-20190716194550562-0716_00822_001.html ...
係 2000000 + 1
作者: 讓球達人    時間: 2019-7-17 11:54 PM

支持中央blacklist哂有份參與遊行的人......所謂和理非的人也一併blacklist唔比入境內地 !
無呢班和理非也不會加大左暴徒既膽和氣焰, 他們絕對有責任 !

Black得一個得一個, black左一個,佢身邊的朋輩也會驚死~
到時候,口就死撐話冇所謂,但肯定成世人都週身唔聚財 !
雖則有d地方未必會去,但給人封殺你,開埋口你不能來,總會唔知點咁,.....
(就好似南極或者你一世都未必會去,但當地政府開口說你這一世都不能來,感覺也不好受,感覺自己被限制了~)

作者: CHEEK    時間: 2019-7-17 11:56 PM

林鄭,政治問題政治解決,唔好再搵警察做磨心。
作者: iambigx3    時間: 2019-7-17 11:57 PM

以前啊爺為左面子揽住香港,
宜家啊爺为左面子放弃香港。
作者: 負資產BBQ    時間: 2019-7-17 11:58 PM

我地呢d係外地嘅最開心
作者: andypo    時間: 2019-7-17 11:59 PM

引用:
原帖由 CHEEK 於 2019-7-17 11:56 PM 發表

師兄,請教一下有乜高見,點樣可以解決呢個問題?
作者: andypo    時間: 2019-7-18 12:02 AM

引用:
原帖由 iambigx3 於 2019-7-17 11:57 PM 發表

阿爺是為了一國兩制,不會直接落手,但又搵唔到可以幫手既人
作者: andypo    時間: 2019-7-18 12:03 AM

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2019-7-17 11:58 PM 發表

我地呢d係外地嘅最開心
是否香港人?
作者: 讓球達人    時間: 2019-7-18 12:04 AM

引用:
原帖由 iambigx3 於 2019-7-17 11:57 PM 發表

香港再咁攪落去,可能20年後,
中國只會當"香港"係國家中的"垃圾站".......
將有問題既人都放在香港~任由他們自生自滅.....水,電,糧食都不供 !
作者: bigmouth2006    時間: 2019-7-18 12:06 AM

紅眼睛 幽幽的看著這孤城
如同苦笑 擠出的高興

瓊樓玉宇 倒了陣形
來營造這絕世的風景

煙花會謝 笙歌會停
顯得這故事尾聲 更動聽
作者: andypo    時間: 2019-7-18 12:06 AM

引用:
原帖由 讓球達人 於 2019-7-18 12:04 AM 發表

將有問題既人都放在香港~任由他們自生自滅.....水,電,糧食都不供 ! ...
唔洗太悲觀,炒一獲大既,香港人就會團結,就有力量向前
作者: 枯燥無味    時間: 2019-7-18 12:07 AM

引用:
原帖由 andypo 於 2019-7-17 11:59 PM 發表

你問佢
作者: democrazyboy    時間: 2019-7-18 12:09 AM

北戴河會議後,香港會有個了斷,香港依家個局同六四有D似,就是中央高層未有共識,會議後,各派達成共識後,香港問題就會了斷。
作者: andypo    時間: 2019-7-18 12:09 AM

引用:
原帖由 枯燥無味 於 2019-7-18 12:07 AM 發表

你問佢
我只想問下點樣可以政治解決,沒有惡意,如果有冒犯,說聲對不起
作者: 讓球達人    時間: 2019-7-18 12:09 AM

引用:
原帖由 andypo 於 2019-7-18 12:06 AM 發表

要清走呢一大班喪屍.....都要一大段時間.....
到清得哂既時候, 香港都已付出好大代價,內傷都唔少~
作者: CHEEK    時間: 2019-7-18 12:10 AM

引用:
原帖由 andypo 於 2019-7-17 11:59 PM 發表

我小市民唔會有高見,但社會聲音要求成立獨立委員會調查,官員問責,佢乜七都聽唔到,剩識叫警察出黎打打打,以後俾人以暴易暴打番轉頭,即係叫警察去c。
作者: iambigx3    時間: 2019-7-18 12:12 AM

引用:
原帖由 讓球達人 於 2019-7-18 12:04 AM 發表

將有問題既人都放在香港~任由他們自生自滅.....水,電,糧食都不供 ! ...
共产党唔係食素的,已经发展大湾区啦,更多一國两制的地区将会解锁,全面向世界展示有特色的社会主义,香港已经完成历史任务,可以落幕了。
作者: andypo    時間: 2019-7-18 12:13 AM

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2019-7-18 12:09 AM 發表

北戴河會議後,香港會有個了斷,香港依家個局同六四有D似,就是中央高層未有共識,會議後,各派達成共識後,香港問題就會了斷。
希望係真,我見唔到解決問題嘅出路,大家都係中國人,大家都係中國人,可能好多人都認同,但呢個係事實,唔應該喺度搞埋內鬥。
作者: 讓球達人    時間: 2019-7-18 12:14 AM

引用:
原帖由 iambigx3 於 2019-7-18 12:12 AM 發表

共产党唔係食素的,已经发展大湾区啦,更多一國两制的地区将会解锁,全面向世界展示有特色的社会主义,香港已经完成历史任务,可以落幕了。
Oh....
希望唔好啦,土生土長既我真心唔想見到香港變廢城~
作者: iambigx3    時間: 2019-7-18 12:15 AM

引用:
原帖由 andypo 於 2019-7-18 12:06 AM 發表

所以唔好指意啊爺了,香港人食粥食飯靠自己
作者: democrazyboy    時間: 2019-7-18 12:16 AM

我估中央都睇到香港問題仲嚴重過六四,六四主力是大學生,香港不但有大學生而且有大量十四五歲中學生,對付呢D受敎協荼毒嘅少年最難搞。
作者: 雞毛當令箭    時間: 2019-7-18 12:17 AM

唔好再比暴徒攪亂香港!

https://m.facebook.com/supporthk ... ype=3&source=48

請聯署及分享,支持警方依法追究暴徒!

致年輕的朋友:

你的新聞自由不包括無線電視
你的言論自由不包括異見市民
你的人權不包括影到你相的路人
你的法治不包括破壞公物示威者
你的正義不包括和平
你的民主是你自己做主

你聲稱要保衛的是犯法的義士
你認為所有的問題都是政府衰
你要給犯罪者特赦
你要讓執法者坐監

為了你心中的公義
馬路可以堵
火車可以攔
欄杆可以拆
地磚可以起
路牌可以掉
牆壁可以花

對警察,你恨之入骨
你可以打警察,因為是自衛
警察不能使用武力,否則是黑警
你可以唔俾身分證,因為有人權
警察必須有委任證,要方便投訴
警察不應該進入大商場執法困獸鬥
警察更不應該退出立法會擺空城計
有事要搵警察,因為佢地好快就到
無事可以鬧警察,因為佢地有出糧

有政客幫你掩護
有傳媒幫你美化
有社工幫你輔導
有老師幫你放假
有律師幫你開罪
有基金幫你外逃

你認為廢中廢老只是收錢做嘢
你覺得老邁父母根本不了解事實
你以為自己是為了公義,為了香港
一直義無反顧向前衝以致無法輓回

但當有一日
你走在異國他鄉的街頭
聽到當地人歧視的恥笑
回憶起被你搞亂之前的香港
想起遠方的親人
霎時百般滋味在心頭
雙眼不由得布滿淚水

圍新鴻基詢問處有咩用?
新地根本唔需要買任何人「怕!
你可以唔買新地樓,
唔坐九巴,唔用數碼通,唔行大欖隧道,
揸車唔好泊入Wilson停車場、唔去一田,
甚至唔行新鴻基商場的,
不過你嘅人生會無咗沙田新城市廣場、Element、觀塘APM、旺角新世紀廣場、銅鑼灣世貿中心、東港城、大埔超級城、葵芳新都會廣場、元朗YOHO Mall之類啦…

就等於杯葛TVB廣告客戶一樣,
連老麥、翠華、KFC都唔好食,
可口可樂、藍妹都唔好飲,
更加唔好幫襯匯豐、恒生、揸打...

支持警察!
作者: pqmboss    時間: 2019-7-18 12:18 AM

阿爺話知你玩死佢
作者: iambigx3    時間: 2019-7-18 12:21 AM

引用:
原帖由 讓球達人 於 2019-7-18 12:14 AM 發表

Oh....
希望唔好啦,土生土長既我真心唔想見到香港變廢城~
真心話,鬧又鬧過,劝又劝过,可惜班年轻人已经被洗脑,認定游行緊要过食饭。等到佢地醒翻果日,已经被追唔翻了。惟一指望班有良心的60,70後,有人出頭,绝地反击。
作者: 廚房粗俗的留言    時間: 2019-7-18 12:21 AM

唔喜歡國家既就要捉去大西北建設,慢慢用愛去同化佢,同化唔到直接燒毀,蝗屍教既人多就正確
作者: 一風堂    時間: 2019-7-18 12:23 AM

引用:
原帖由 andypo 於 2019-7-17 11:48 PM 發表

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190716/bkn-20190716194550562-0716_00822_001.html ...
唔解決又特止!明之故犯明知批出遊行必暴動,重继續批,玩死人咩!差人個個星期日疲勞轟炸,又受傷压力又大!林鄭如你每次都在落場……睇你重批唔批!你同聰仔梗爽㗎!坐冷氣房睇賽果……之後又係果兩句……極度為憾,强力譴責。………………收工……。下星期見
作者: 前往大大核心    時間: 2019-7-18 12:24 AM

根本冇人有辦法,如果政府應死狗,咩都應承佢地又特赦,咁警察政府更覺無能,仲有,以後有咩唔滿意出來靠惡就得。呢班人口講法治,卻破壞法治不自知。
作者: democrazyboy    時間: 2019-7-18 12:25 AM

中央唔會俾香港呢個毒瘤長期流膿不止,領導層有共識一定會有大動作修理香港,現在只是黎明前的黑暗。
作者: 愛你就是害你    時間: 2019-7-18 12:28 AM

https://1253590913.vod2.myqcloud.com/30b3dda5vodgzp1253590913/5d18068b5285890790773720133/AbNw3N3Sy6wA.mp4?videoid=5285890790773720133
作者: iambigx3    時間: 2019-7-18 12:29 AM

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2019-7-18 12:16 AM 發表

我估中央都睇到香港問題仲嚴重過六四,六四主力是大學生,香港不但有大學生而且有大量十四五歲中學生,對付呢D受敎協荼毒嘅少年最難搞。
香港只不过係件衣不称身的老土西装,啊爺無錢果阵就想著住扮开明。宜家有钱有技术連英女皇都要跪低,仲使日日烫件二手野?摆埋一邊慢慢封尘啦
作者: 沙田變態的救星    時間: 2019-7-18 12:29 AM

過左暑假可能會好d掛
作者: iambigx3    時間: 2019-7-18 12:30 AM

引用:
原帖由 沙田變態的救星 於 2019-7-18 12:29 AM 發表

過左暑假可能會好d掛
外国势力肯比你过到暑假?眼看可以KO对手点解要打下一 round?
作者: andypo    時間: 2019-7-18 12:32 AM

引用:
原帖由 iambigx3 於 2019-7-18 12:21 AM 發表

真心話,鬧又鬧過,劝又劝过,可惜班年轻人已经被洗脑,認定游行緊要过食饭。等到佢地醒翻果日,已经被追唔翻了。惟一指望班有良心的60,70後,有人出頭,绝地反击。 ...
一出頭,就比人話廢中、老,同文革嗰陣時啲批鬥冇乜分別
作者: 明日紅色世界    時間: 2019-7-18 12:34 AM

引用:

對,我都係咁睇,將香港做一個所謂民主制度既隔離佢,將d民主廢物掉黎香港,香港唔會再有咩生機了,只怪被班犯攪爛左,香港自己選的.
作者: andypo    時間: 2019-7-18 12:34 AM

引用:
原帖由 iambigx3 於 2019-7-18 12:30 AM 發表

外国势力肯比你过到暑假?眼看可以KO对手点解要打下一 round?
你估阿爺比得少維隱費香港呀,只不過用不得其所,其實阿爺都有D責任
作者: kitkityuan    時間: 2019-7-18 12:35 AM

引用:
原帖由 CHEEK 於 2019-7-17 11:56 PM 發表

唔肉博…… 
作者: andypo    時間: 2019-7-18 12:36 AM

俾啲警察放暑假
作者: 壯陽小羔羊    時間: 2019-7-18 12:36 AM

香港人攬炒
作者: andypo    時間: 2019-7-18 12:37 AM

比人冊post
作者: 每一天望海    時間: 2019-7-18 12:37 AM

https://1253590913.vod2.myqcloud.com/30b3dda5vodgzp1253590913/b23e3f645285890790781899763/S2mDaX2ZsIkA.mp4?videoid=5285890790781899763
作者: 多拉肥夢    時間: 2019-7-18 12:38 AM

喺youtube睇到好多片係一大群喪屍圍一兩個唔同意見嘅市民,喺度鳩叫,又叫人返大陸,真係好恐佈。
作者: 每一天望海    時間: 2019-7-18 12:38 AM

https://1253590913.vod2.myqcloud.com/30b3dda5vodgzp1253590913/b23e3f675285890790781899766/sWH7sudxBaQA.mp4?videoid=5285890790781899766
作者: andypo    時間: 2019-7-18 12:38 AM

圖片附件: mobile_1.jpg (2019-7-18 12:38 AM, 145.27 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: andypo    時間: 2019-7-18 12:39 AM

各位:是什麼意思?
作者: 山邊忽然世界    時間: 2019-7-18 12:40 AM

引用:

呢個真,連搵人孭飛落台都廢時做比班曱甴睇,邊個接替都一樣,多謝曱甴
作者: democrazyboy    時間: 2019-7-18 12:42 AM

引用:
原帖由 iambigx3 於 2019-7-18 12:29 AM 發表

香港只不过係件衣不称身的老土西装,啊爺無錢果阵就想著住扮开明。宜家有钱有技术連英女皇都要跪低,仲使日日烫件二手野?摆埋一邊慢慢封尘啦
香港長期亂會影響中國內地,港獨分子要求政府承諾正式撤銷逃犯修例,唔係林鄭死硬,而是佢根本無權力決定,暫緩修例是林鄭向中央提出得到同意,不過已是底線。港獨分子要衝破呢條㡳線再要求雙普選是實際目標,遊行示威暴動一定無日無之,七月二十一日暴動肯定更激烈,呢個局只能由中央出手收拾,不是不報時候未到,時間成熟一定會出手鎮壓。
作者: myself_1992    時間: 2019-7-18 12:42 AM

班學生變成蟥衛兵 仲惡過共產黨
作者: 山邊忽然世界    時間: 2019-7-18 12:44 AM

引用:

好認同,我都叫內地親戚唔好來港,亦叫佢地同佢地親友講唔好來香港,等佢地知邊個係幫香港,邊個係害香港,如再咁拖落去只會慢死,不如整個快炒,希望炒醒大部份香港人
作者: 洋奴廉價漢奸    時間: 2019-7-18 12:44 AM

引用:
原帖由 CHEEK 於 2019-7-18 12:10 AM 發表

我小市民唔會有高見,但社會聲音要求成立獨立委員會調查,官員問責,佢乜七都聽唔到,剩識叫警察出黎打打打,以後俾人以暴易暴打番轉頭,即係叫警察去c。 ...
咁就好喇 又班仆街想做乜咪示威解決曬囉可以
作者: 金毛史納莎    時間: 2019-7-18 12:45 AM

引用:

你D留言一個比一個on9,咪撚引人笑OK?
作者: andypo    時間: 2019-7-18 12:45 AM

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2019-7-18 12:42 AM 發表

香港長期亂會影響中國內地,港獨分子要求政府承諾正式撤銷逃犯修例,唔係林鄭死硬,而是佢根本無權力決定,暫緩修例是林鄭向中央提出得到同意,不過已是底線。港獨分子要衝破呢條㡳線再要求雙普選是實際目標,遊行示威暴動一定無日無之,七月二十一日暴動肯定更激烈,呢個局只能由中央出手收拾,不是不報時候未到,時間成熟一定會出手鎮壓。 ...
系泛民推翻普選,應該叫香港人打鳩泛民
作者: iambigx3    時間: 2019-7-18 12:46 AM

引用:
原帖由 明日紅色世界 於 2019-7-18 12:34 AM 發表

對,我都係咁睇,將香港做一個所謂民主制度既隔離佢,將d民主廢物掉黎香港,香港唔會再有咩生機了,只怪被班犯攪爛左,香港自己選的.
嚟緊立法会选举,好大机会出现60/40, 随住年轻选民的增加,建制估计十年後就守唔住,出现逆转,啊爺底线靠功能係议会投反对票,内耗香港苟且残存,等到國力足够,將香港拼入大湾,接轨新一國两制。
作者: 多拉肥夢    時間: 2019-7-18 12:46 AM

引用:
原帖由 iambigx3 於 2019-7-18 12:21 AM 發表

真心話,鬧又鬧過,劝又劝过,可惜班年轻人已经被洗脑,認定游行緊要过食饭。等到佢地醒翻果日,已经被追唔翻了。惟一指望班有良心的60,70後,有人出頭,绝地反击。 ...
咁又唔係個個都係被洗腦,我同有d 80後朋友都正常,識有d90後都正常,不過佔好少數,但呢群人有個共同特徵就係唔會怨天尤人,唔自私,做好自己本分,而家個個人生上哂軌道。
一個社會就係咁,叻人,精英只佔少數,中間至中下永遠最多。
其實太年輕果班我都理解,但到中年都仲係咁就....
作者: andypo    時間: 2019-7-18 12:47 AM

引用:
原帖由 金毛史納莎 於 2019-7-18 12:45 AM 發表

你D留言一個比一個on9,咪撚引人笑OK?
點解on9?
作者: Play_game    時間: 2019-7-18 12:48 AM

引用:
原帖由 iambigx3 於 2019-7-18 12:12 AM 發表

sad but true
有部份人都感受到香港冇未來
所以先亂來都唔出奇
但係呢個其實唔係林病的錯
只係好多人仲以為香港仲係以前香港
睇唔起大6
唔肯和大6一起合作
作者: 山邊忽然世界    時間: 2019-7-18 12:48 AM

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2019-7-18 12:25 AM 發表

中央唔會俾香港呢個毒瘤長期流膿不止,領導層有共識一定會有大動作修理香港,現在只是黎明前的黑暗。
同意,希望雨後有晴
作者: lforlotism    時間: 2019-7-18 12:49 AM

唔好以為下下搞亂左都搞得返好同無事,咩事都有代價,問題係你付定無辜既人同你班廢狗一齊付。
再者搞咩要搞到用暴力?你無飯食?飢荒?稅重?咁暴力又解決到乜

作者: 明日紅色世界    時間: 2019-7-18 12:49 AM

引用:
原帖由 iambigx3 於 2019-7-18 12:46 AM 發表

嚟緊立法会选举,好大机会出现60/40, 随住年轻选民的增加,建制估计十年後就守唔住,出现逆转,啊爺底线靠功能係议会投反对票,内耗香港苟且残存,等到國力足够,將香港拼入大湾,接轨新一國两制。 ...
等緊解防軍連根拔起犯民,毒果,教協,黃媒體,黃教師,黃教會,一日不除,香港永無寧日!
作者: iambigx3    時間: 2019-7-18 12:49 AM

引用:
原帖由 andypo 於 2019-7-18 12:34 AM 發表

你估阿爺比得少維隱費香港呀,只不過用不得其所,其實阿爺都有D責任
所托非人,建制班友自私自利,一盘散沙,中国人玩科技可以,玩政治真系輸鬼佬九條街。
作者: dailau    時間: 2019-7-18 12:51 AM

引用:
原帖由 mrpossible 於 2019-7-17 11:51 PM 發表

係 2000000 + 1
係2,000,000+1
作者: andypo    時間: 2019-7-18 12:51 AM

引用:
原帖由 lforlotism 於 2019-7-18 12:49 AM 發表

唔好以為下下搞亂左都搞得返好同無事,咩事都有代價,問題係你付定無辜既人同你班廢狗一齊付
師兄,首先唔好人身攻擊,一出口就傷人,其實你知唔知點樣做人?
作者: iambigx3    時間: 2019-7-18 12:51 AM

引用:
原帖由 山邊忽然世界 於 2019-7-18 12:40 AM 發表

呢個真,連搵人孭飛落台都廢時做比班曱甴睇,邊個接替都一樣,多謝曱甴
连环组合拳,先道歉,道歉就要落台,落台就要普选,终极目标夺取政权。
作者: 梁小艾    時間: 2019-7-18 12:53 AM

引用:

每一泒一個膠袋,因為佢哋話要求膠袋。
作者: andypo    時間: 2019-7-18 12:53 AM

引用:
原帖由 iambigx3 於 2019-7-18 12:51 AM 發表

连环组合拳,先道歉,道歉就要落台,落台就要普选,终极目标夺取政权。
呢一個係好戇鳩嘅諗法,香港嘅政權,一定係中國大陸肯定嘅,如果比一啲九唔搭八嘅人攞到,咁香港真係仆街了
作者: 港人無能治香港    時間: 2019-7-18 12:54 AM

搞乜鬼吖,香港冇得玩,死梗。
作者: dailau    時間: 2019-7-18 12:54 AM

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2019-7-18 12:42 AM 發表

香港長期亂會影響中國內地,港獨分子要求政府承諾正式撤銷逃犯修例,唔係林鄭死硬,而是佢根本無權力決定,暫緩修例是林鄭向中央提出得到同意,不過已是底線。港獨分子要衝破呢條㡳線再要求雙普選是實際目標,遊行示威暴動一定無日無之,七月二十一日暴動肯定更激烈,呢個局只能由中央出手收拾,不是不報時候未到,時間成熟一定會出手鎮壓。 ...
共產黨唔會咁傻出手鎮壓,一定要等到香港求生不得求死不能既地步,而且連國際都覺得出手係冇問題既時候先會出手,當然一出手就唔係咁好玩。
作者: CHEEK    時間: 2019-7-18 12:54 AM

咁既爛post,引左我入黎吹水閒聊,見到班垃圾九吹。

等睇北戴河會議後中國點樣制裁香港,斷水斷糧,自生自滅,咪笑死人喇。中國搞掂自已外匯管制,先再講摧毀香港。
作者: 港人無能治香港    時間: 2019-7-18 12:55 AM

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2019-7-18 12:16 AM 發表

不用對付,真接放棄香港最實際
作者: iambigx3    時間: 2019-7-18 12:55 AM

引用:
原帖由 明日紅色世界 於 2019-7-18 12:49 AM 發表

等緊解防軍連根拔起犯民,毒果,教協,黃媒體,黃教師,黃教會,一日不除,香港永無寧日!
今时唔同往日,老豆打仔系想救先打。
但啊爺为面子,唔會出老解,大6盤生意比香港重要亿亿生聲。
作者: Play_game    時間: 2019-7-18 12:56 AM

引用:
原帖由 andypo 於 2019-7-18 12:53 AM 發表

呢一個係好戇鳩嘅諗法,香港嘅政權,一定係中國大陸肯定嘅,如果比一啲九唔搭八嘅人攞到,咁香港真係仆街了
九唔撘八的人多的是
作者: 樓下疑惑的師兄    時間: 2019-7-18 12:57 AM

引用:
原帖由 CHEEK 於 2019-7-18 12:10 AM 發表

我小市民唔會有高見,但社會聲音要求成立獨立委員會調查,官員問責,佢乜七都聽唔到,剩識叫警察出黎打打打,以後俾人以暴易暴打番轉頭,即係叫警察去c。 ...
有社會聲音,代表要求正確?你話就是?

暴徒衝衝衝,警察捉捉捉!
作者: EHH03    時間: 2019-7-18 12:57 AM

無政府狀態,有什麼問題,可以公投選出真正為人民的正府。
作者: andypo    時間: 2019-7-18 12:58 AM

引用:
原帖由 CHEEK 於 2019-7-18 12:54 AM 發表

咁既爛post,引左我入黎吹水閒聊,見到班垃圾九吹。

等睇北戴河會議後中國點樣制裁香港,斷水斷糧,自生自滅,咪笑死人喇。中國搞掂自已外匯管制,先再講摧毀香港。 ...
點解你話我哋係垃圾?我係三大畢業,有車有樓有老婆有仔女,愛國愛港,為香港貢獻超過二十年,同埋曉得尊重人,如果咁樣都係垃圾,師兄你唔知係乜
作者: 明日紅色世界    時間: 2019-7-18 12:58 AM

引用:
原帖由 iambigx3 於 2019-7-18 12:55 AM 發表

今时唔同往日,老豆打仔系想救先打。
但啊爺为面子,唔會出老解,大6盤生意比香港重要亿亿生聲。
我都明,所以香港只能自求多福,睇黎仲有排衰,呢一獲再解決唔到香港一定衰十年!
作者: lforlotism    時間: 2019-7-18 12:58 AM

引用:
原帖由 andypo 於 2019-7-18 12:51 AM 發表

師兄,首先唔好人身攻擊,一出口就傷人,其實你知唔知點樣做人?
緊係無你做人咁叻啦
作者: 港人無能治香港    時間: 2019-7-18 12:58 AM

引用:
原帖由 iambigx3 於 2019-7-18 12:30 AM 發表

即係九月前分勝負
作者: andylouis1    時間: 2019-7-18 12:58 AM

香港有今日之亂,年青人有責,支持年青人既成年 更有責,仲有反中亂港既議員同學者全都有責,支持都要理性和平,但盲目支持暴力只會令年青人越踏越深,有朝後悔已經跌左落深淵,恨錯難返,青春無悔只係呃傻仔做傻事。
作者: Play_game    時間: 2019-7-18 12:59 AM

引用:
原帖由 EHH03 於 2019-7-18 12:57 AM 發表

理想化
比你有個政府但冇國家支持和承認
點生存
食乜野飲乜野
點和外國外交
由零開始?
就憑而家最黃的人?

作者: EHH03    時間: 2019-7-18 01:00 AM

從來全世界的獨裁政權,都是由人民推返。
作者: 明日紅色世界    時間: 2019-7-18 01:00 AM

引用:
原帖由 EHH03 於 2019-7-18 12:57 AM 發表

發夢個時可能得既,無政府狀態下,解防軍就會接管,到時仲有冇一國兩制都仲未知...
作者: iambigx3    時間: 2019-7-18 01:00 AM

引用:
原帖由 andypo 於 2019-7-18 12:53 AM 發表

呢个係对方的部署,無話on 9唔on 9, 起码宜家政府只可以死忍,侵侵話斋,好奏效。
作者: andypo    時間: 2019-7-18 01:00 AM

引用:

雖然我都好明白你嘅諗法,但現實情況係蠢嘅人俾叻嘅人都好多,如果搞公投,即係又蠢嘅人去揸主意,令到啲叻嘅人,呢個香港唔知會變成點
作者: man321man    時間: 2019-7-18 01:00 AM

講真。不要搞商場,好多人養家。要示威去政府地方,公務員返唔到照出糧。
作者: andypo    時間: 2019-7-18 01:02 AM

引用:
原帖由 iambigx3 於 2019-7-18 01:00 AM 發表

呢个係对方的部署,無話on 9唔on 9, 起码宜家政府只可以死忍,侵侵話斋,好奏效。
明白,我只係話好多人有呢個戇鳩嘅諗法
作者: 山邊忽然世界    時間: 2019-7-18 01:02 AM

引用:

真係無問題,但選左出來之後中國唔供水,唔供豬牛羊,乜都唔供應,香港真係有能力靠中國以外輸入來供給?諗清楚政府呢兩個字,係有國先有政府,定有政府先有國?
作者: iambigx3    時間: 2019-7-18 01:03 AM

引用:
原帖由 港人無能治香港 於 2019-7-18 12:58 AM 發表

即係九月前分勝負
流血在所難免,一定有大镬野发生。
作者: andypo    時間: 2019-7-18 01:04 AM

引用:
原帖由 iambigx3 於 2019-7-18 01:03 AM 發表

雖然唔希望見倒,但機會不少
作者: andonlyu    時間: 2019-7-18 01:04 AM

引用:

點會水,電,糧食都不供
但將來會唔會係國家政策發展中的一個重要城市, 就好難講了.
好既話仲可以同新一線城市睇齊, 差既話可能變二線城市
作者: andypo    時間: 2019-7-18 01:06 AM

突然想起CY,雖然好多人都唔認同佢,不過佢肯定可以幫助到香港
作者: 山邊忽然世界    時間: 2019-7-18 01:07 AM

引用:
原帖由 EHH03 於 2019-7-18 01:00 AM 發表

從來全世界的獨裁政權,都是由人民推返。
認同,如果因獨裁民不聊生,所以比人推反。架下GPD中國全球第2大,簡單D你有無見新加坡有好多人反政府?
作者: luihung    時間: 2019-7-18 01:07 AM

自求多福。
作者: 讓球達人    時間: 2019-7-18 01:08 AM

引用:
原帖由 iambigx3 於 2019-7-18 01:03 AM 發表

好似唔狠狠的攪鑊大,好難會停咁!
作者: iambigx3    時間: 2019-7-18 01:08 AM

引用:
原帖由 andypo 於 2019-7-18 01:02 AM 發表

明白,我只係話好多人有呢個戇鳩嘅諗法
当然啦,人地个政权真枪實弹搵條命博翻嚟,想奪權根本就係天荒夜谈,同意,真系有人 on 99, 有甘唸。
作者: 運通    時間: 2019-7-18 01:10 AM

引用:
原帖由 andylouis1 於 2019-7-18 12:58 AM 發表

香港有今日之亂,年青人有責,支持年青人既成年 更有責,仲有反中亂港既議員同學者全都有責,支持都要理性和平,但盲目支持暴力只會令年青人越踏越深,有朝後悔已經跌左落深淵,恨錯難返,青春無悔只係呃傻仔做傻事。 ...
言之有理
作者: Play_game    時間: 2019-7-18 01:11 AM

引用:
原帖由 andypo 於 2019-7-18 01:06 AM 發表

突然想起CY,雖然好多人都唔認同佢,不過佢肯定可以幫助到香港
我認同佢勤力,不過手法低
作者: andypo    時間: 2019-7-18 01:11 AM

同意,不過邊個未年青過,邊個冇做錯事,邊個冇戇鳩過,真心希望有人可以幫下你班年青人,因為我都年青過
作者: pqmboss    時間: 2019-7-18 01:12 AM

引用:
原帖由 每一天望海 於 2019-7-18 12:37 AM 發表

影片
呢班街坊好波
作者: 運通    時間: 2019-7-18 01:12 AM

自求多福
作者: 今天大壽包    時間: 2019-7-18 01:13 AM

清洪都講過 如果香港變得無政府主義 其自治權就會停止  
“基本法”第十八條的實際用語明確指出,如果“危害國家統一或安全並且無法控制”的“混亂”,那麼全國人民代表大會就可以宣佈進入緊急狀態。並在香港適用“有關國家法律”。
再咁搞落去。分分鐘真係有呢日