標題: 10.8雲頂之弈更新:暗星法師澤拉斯降臨 [打印本頁]

作者: milk9595    時間: 2020-4-16 02:47 PM     標題: 10.8雲頂之弈更新:暗星法師澤拉斯降臨

作者: milk9595    時間: 2020-4-16 02:48 PM

作者: milk9595    時間: 2020-4-16 02:48 PM

作者: milk9595    時間: 2020-4-16 02:49 PM

作者: milk9595    時間: 2020-4-16 02:50 PM

作者: milk9595    時間: 2020-4-16 02:51 PM

作者: milk9595    時間: 2020-4-16 02:51 PM

作者: milk9595    時間: 2020-4-16 02:54 PM

作者: milk9595    時間: 2020-4-16 02:55 PM

作者: milk9595    時間: 2020-4-16 02:55 PM

作者: milk9595    時間: 2020-4-16 02:56 PM

作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:05 PM

雲頂劍士重回巔峰 亞索中期統治全場
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:05 PM

四沙漠月蝕雲霄秘術劍士
陣容解讀
劍士系AD輸出嘅體系,配合四沙漠嘅陣容能更好嘅打出高爆發,四沙漠嘅陣容能打出90%嘅高額嘅著透,劍士能更安穩嘅喺後排打出高額嘅爆發,同時亞索喺陣容里也系比較核心嘅一張輸出牌,亞索主核喺10.3版本崛起,依家漸漸成為了版本能成為主核嘅一體系。
羈絆解讀:4沙漠&2月蝕&2雲霄&3劍士&2秘術
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:08 PM

核心英雄
亞索喺陣容體系里系比較核心嘅一張牌,畀到亞索神裝以後,能更好嘅打出收割、爆發嘅效果,尤其系正義之手,能讓亞索嘅輸出體系改變,陣容嘅進攻能力會更強,非常嘅實用。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:08 PM

出裝推薦

亞索嘅出裝推薦做出正義之手,兩種效果都很適合亞索,飲血劍加續航,春哥保底力強。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:09 PM

站位解讀

呢個陣容嘅站位,前場放置一些核心嘅對抗性嘅英雄,對抗能力非常強,亞索能跟卡爾瑪鏈接,強化亞索嘅進攻能力,雲霄喺中場能更好嘅規避傷害,後場沙漠線嘅輸出能力更強。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:10 PM

月蝕四秘術四劍士沙漠雲霄
陣容解讀
呢個陣容主要系有坦度、有輸出,四秘術嘅陣容能更好的的強化陣容傷害規避嘅效果,尤其系四秘術對抗一些法師線嘅陣容能更好嘅打出對抗性嘅效果,四劍士喺呢個陣容里系核心嘅輸出牌,月蝕體系能強化陣容嘅輸出效果,陣容整體嘅進攻效率高,對抗能力也很強大。

羈絆解讀:2月蝕&4秘術&4劍士&2沙漠&2雲霄
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:10 PM

核心英雄

沙皇嘅進攻能力強,喺呢個陣容里畀到阿茲爾破敗能改成劍士嘅羈絆,咁湊出嘅四劍士能更好嘅打出高爆發,陣容嘅進攻效率更強,喺沙漠嘅體系中阿茲爾能更好嘅打出高爆發。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:11 PM

出裝推薦

阿茲爾嘅出裝推薦做出破敗,改成劍士,強化進攻能力,法爆拳進攻能力強,火炮輸出距離遠,更安全。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:11 PM

站位解讀

呢個陣容嘅站位,後場放置一些沙漠線嘅牌,主要系要保護放置喺中間嘅劍士阿茲爾,進攻能力非常突出,同時注意調整劍士英雄嘅站位,後場嘅劍聖能更好嘅打出輸出嘅效果。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:12 PM

系魂四劍士光沙漠雲霄秘術
陣容解讀
系魂四劍士嘅陣容喺10.3版本也系比較突出嘅一個體系,雙系魂喺陣容里能更好嘅打出高額嘅爆發嘅效果,劍士盧錫安能喺陣容里能更好嘅打出進攻嘅效果,尤其系盧錫安嘅大招嘅輸出能力非常強,光體系能強化陣容嘅回復效果,希維爾的的進攻、收割能力很可觀。

羈絆解讀:2系魂&4劍士&3光&2沙漠&2雲霄&2秘術
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:13 PM

核心英雄

喺劍士線嘅陣容里,希維爾也算系比較核心嘅牌,希維爾可以比較好嘅掛進沙漠嘅體系,咁增加嘅團隊著透能力會比較強,呢個陣容嘅四劍士能互相嘅輸出,進攻、輸出效率極強。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:13 PM

出裝推薦

希維爾特效裝拉滿,沉默,重傷和繳械,可以通過希維爾嘅彈射畀敵方多人打上進攻特效。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:15 PM

站位解析

系魂劍士嘅陣容嘅站位,賽娜要放置喺後場,盧錫安稍微靠前場,咁能形成雙系魂比較好嘅進攻效果,同時後場多放置一些劍士嘅輸出英雄,喺前場放置對抗強嘅英雄保護陣容。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:15 PM

無盡克星坦克標配 雲頂冷門神裝泰坦堅決
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:16 PM

「泰坦嘅堅決」全面解析
解析:泰坦嘅堅決可以解讀為系「越挫越勇」,受到暴擊傷害以後能得到高額嘅傷害加成,最多疊加一百層,喺滿層以後還能進一步得到雙抗嘅加成,所以泰坦嘅堅決最適合一些有前排嘅陣容,例如守護神、水晶嘅體系都非常適配泰坦嘅堅決。尤其系喺10.3版本無盡嘅暴擊體系非常嘅火熱,利用泰坦嘅堅決恰好能Counter暴擊體系,如果對手系刺客線嘅陣容,利用呢件裝備喺針對刺客陣容方面也系有很大嘅幫助嘅,非常好用嘅被忽視嘅坦裝。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:17 PM

六森林德魯伊海洋守護神
陣容解析
六森林嘅羈絆對於泰坦嘅堅決嘅適配程度仲系比較高嘅,森林嘅體系喺前期有着非常強嘅對抗能力,六森林成型以後坦度非常嘅高,適配泰坦嘅堅決以後能讓陣容嘅前排輸出能力提升、坦度也會更高,森林體系相對冷門,冇人會刻意去卡牌,更容易成型,抵使用。
羈絆解讀:6森林&1大元素使&3德魯伊&2海洋&2守護神
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:18 PM

核心英雄

茂凱喺呢個陣容里屬於比較核心嘅前排英雄,需要畀到泰坦嘅堅決嚟抗傷,並且泰坦還可以將其改成守護神體系,嚟湊出雙守護神嘅羈絆,茂凱喺森林體系嘅對抗能力仲系很唔錯。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:18 PM

出裝推薦

茂凱嘅出裝推薦做出守護神板甲,改成守護神羈絆,救贖強化團隊回復,泰坦堅決極大地提升坦克能力。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:19 PM

站位解讀

六森林嘅陣容站位可以稍微分散一些,主要系保護後場嘅拉克絲,讓拉克絲能打出高額嘅AOE爆發嘅傷害,進攻效率非常高,前場嘅泰坦、茂凱能有效嘅抗傷、喺前場打出輸出。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:20 PM

月蝕四秘術四守護神海洋雲霄劍士
陣容解析
呢個陣容里嘅核心羈絆系四守護神、四秘術形成 嘅超強嘅坦系嘅羈絆,呢個陣容里嘅核心輸出英雄可以讓守護神劍聖嚟打輸出,同時雙月蝕嘅體系喺開戰以後也能有效嘅強化團隊嘅輸出傷害,前場掛上一個守護神線嘅日女,畀到泰坦嘅堅決,團隊嘅坦度瞬間得到提升。
羈絆解讀:2月蝕&4秘術&4守護神&2海洋&2雲霄&2劍士
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:20 PM

核心英雄

日女喺呢個陣容體系里有非常重要嘅作用,系能開出雙月蝕、四守護嘅關鍵牌,日女雖然系低費卡,但系前期可以考慮去追日女嘅卡牌星級,日女配合泰坦嘅堅決喺前排能抗能打。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:21 PM

出裝推薦

日女出裝推薦做出狂徒加血量,泰坦嘅堅決疊滿可以加抗性,離子火花彌補日女缺少嘅輸出。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:21 PM

站位解讀

四秘術四守護能非常有效嘅打出對抗嘅效果,呢個純種嘅秘術陣容喺針對法海線嘅陣容仲系非常有幫助嘅,劍聖適合頂喺前排,作為入場英雄使用,進攻、輸出嘅能力都很強大。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:22 PM

月蝕雷霆守護神海洋秘術
陣容解析
月蝕雷霆嘅陣容嘅輸出能力比較強,月蝕嘅體系能強化雷霆線英雄嘅輸出能力,尤其系呢個陣容里嘅前場可以掛上一個五費卡嘅守護神線嘅英雄木木,木木喺前排能有效嘅打輸出、打爆發傷害,適配泰坦嘅堅決以後坦度能力也很唔錯,呢個陣容里主要要保雷霆線輸出。
羈絆解讀:2月蝕&3雷霆&4守護神&2海洋&2秘術
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:23 PM

核心英雄

木木喺守護神線系非常關鍵嘅一張牌,作為五費卡喺前場對抗能力很唔錯,尤其系畀到龍牙+泰坦嘅堅決以後能很好嘅增加坦度,咁木木嘅對抗性也會更高,控場輸出能力也強。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:23 PM

出裝推薦

木木嘅出裝推薦做出龍牙,泰坦嘅堅決不僅能提升坦度,還能增加木木大招嘅傷害,鬼書可以畀敵方多人打上重傷效果。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:24 PM

站位解讀
呢個陣容嘅站位前場頂上守護神,喺後排放置所有嘅雷霆線嘅牌,劫喺後排嘅輸出能力非常唔錯,尤其系搭配三雷霆進場以後能對對手嘅後排打出很強嘅壓制力,陣容容錯率極高。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:25 PM

無視距離後排殺手 雲頂成型快火炮沙皇
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:26 PM

沙漠月蝕雲霄秘術劍士
陣容解讀
沙漠月蝕嘅體系里主核英雄比較多,所以一定要從多主核嘅體系里搵到最核心嘅一張輸出牌,喺前期盡量去追阿茲爾嘅裝備,然後再考慮希維爾、卡茲克,亞索嘅裝備睇下點畀,呢個陣容里嘅月蝕體系能非常有效嘅強化陣容整體輸出,卡茲克切入以後也能更好切脆皮。
羈絆:4沙漠&2月蝕&2雲霄&2秘術&3劍士
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:26 PM

關於沙漠月蝕嘅體系嘅站位喺前場放置一些有對抗能力嘅英雄,尤其系蕾歐娜呢張牌,卡爾瑪睇下點畀站位,卡爾瑪睇下點嚟調整位置,能強化英雄輸出,後場放置核心輸出嘅牌。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:27 PM

核心英雄:阿茲爾
阿茲爾嘅進攻效率非常強,喺呢個陣容里要適配火炮、破敗,阿茲爾喺獲得劍士嘅羈絆以後嘅進攻效率將會更強一些,能比較好嘅配合團隊打輸出,火炮增加攻擊距離,輸出安穩。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:27 PM

出裝推薦
阿茲爾嘅出裝推薦做出鬼書,強化輸出與重傷效果,破敗改成劍士羈絆,火炮不僅有高攻速提升輸出,還能讓自己輸出距離遠,更加安全。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:28 PM

沙漠劍士雲霄秘術
陣容解讀
沙漠劍士雲霄嘅體系已成為一個集合體,雙雲霄嘅體系能增加團隊嘅傷害規避嘅效果,仲系非常好用嘅羈絆,呢個陣容里有純種嘅沙漠羈絆,90%嘅AD著透讓陣容打喺對手嘅傷害有點類似真實傷害,輸出、爆發效果都很可觀,喺阿茲爾主核嘅情況,亞索副核打前場。
羈絆:4沙漠&5劍士&2雲霄&2秘術
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:28 PM

呢個陣容嘅站位,前場放置一些核心嘅輸出牌,中場放置雙雲霄嘅體系,風女放喺中間能更好嘅保護團隊,後場放置三沙漠嘅輸出牌,讓後場嚟承擔主要嘅輸出責任,站位合理。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:29 PM

核心英雄:亞索
呢個陣容里亞索系喺阿茲爾之後副核嘅英雄,亞索放置喺前場能比較好嘅打輸出,配合阿茲爾亞索嘅進攻能力仲系很唔錯嘅,尤其系頂喺前排,亞索能抗能打,仲系非常唔錯嘅。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:30 PM

出裝推薦
亞索嘅出裝推薦做出飲血劍,強化續航、回復效果,正義之手兩個屬性都很適合亞索,春哥讓亞索能再次站起嚟,越戰越勇。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:30 PM

劍士沙漠光召喚使秘術
陣容解讀
劍士沙漠光嘅體系喺10.3版本屬於一個打續航、打抗傷嘅體系,呢個陣容嘅雙月蝕嘅羈絆能最大程度嘅幫助隊友打出傷害疊加嘅效果,沙漠、劍士作為核心嘅輸出牌,召喚使線嘅英雄能更好嘅幫助隊友抗傷、打輸出,陣容嘅進攻能力可觀,三光體系還能互相加續航。
羈絆:4劍士&2沙漠&3光&3召喚使&2秘術
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:31 PM

呢陣容站位,注意後場放置嘅英雄,卡爾瑪可以調整位置嚟強化己方嘅輸出位輸出,前場嘅英雄放置約里克,呢個四費卡嘅光&召喚使頂喺前排仲系很好用嘅,安妮、亞索放前場。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:31 PM

核心英雄:希維爾
沙漠嘅體系除咗阿茲爾能充當主核以外還可以讓希維爾打輸出,希維爾喺陣容里嘅進攻效率非常強,尤其系喺配合50%嘅著透下希維爾能更輕松嘅進行收割,非常好用嘅劍士牌。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:32 PM

出裝推薦
希維爾嘅出裝推薦做出肅靜,能打出沉默效果,紅Buff畀對手打上減治療重傷效果,颶風則系能畀多人打上攻擊特效。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:32 PM

國服五大高勝率中單!卡蜜爾瑟提強勢崛起
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:33 PM

鑄星龍王 奧瑞利安索爾
英雄分析:龍王中單勝率嘅排名一直都很高,其操作難度較大多為高端玩家使用,對線消耗能力強,後期還能幫助團隊打出良好嘅控制效果。技能加點:主W副Q一級學習W技能
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:34 PM

出裝:
  第一件裝備選擇時光之杖,增加傷害法力值和生命值,觸發被動後可持續增長,大大提升龍王嘅對線能力,鬼書具備法著和重傷效果,加上中婭三件裝備具備後團戰能力更強,後期裝備選擇大帽+女妖。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:34 PM

符文:
  主系符文選擇電刑,三秒內攻擊敵人三次可觸發爆炸傷害,血之滋味傷害敵人時提供治療效果,眼球收集器增加適應力,無情獵手增加非戰斗狀態下嘅移速,副系符文選擇餅干配送和時間扭曲補葯滿足對線恢復。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:35 PM

玩法技巧:

前期對線使用普攻配合W技能補刀嘅同時消耗敵人,調整W嘅位置更好觸發電刑效果,三級後QE搭配快速打出控制,隨後普攻配合W持續消耗,六級有大招一套消耗後加上大招嘅傷害更容易擊殺,中期多利用QE進行游走,後期團戰注意好位置,隊友開團後釋放大招打出團控效果,然後憑借高額傷害快速秒敵方C位。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:36 PM

諾克薩斯統領 斯維因
英雄分析:
 本版本斯維因一度霸占中路和下路,對線消耗強,裝備具備後強大嘅續航能力加上爆炸傷害讓其團戰近乎無敵。
  技能加點:主Q副E一級學習E技能
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:37 PM

出裝:
第一件裝備選擇時光之杖,增加傷害生命值和法力值,被動觸發後可持續增長,大大提升對線能力,中婭增加傷害護甲和冷卻縮減,加上蘭德里嘅折磨三件裝備具備後團戰能力極強,後期裝備選擇鬼書+大帽。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:37 PM

符文:
主系符文選擇電刑,三秒內攻擊敵人三次可觸發爆炸傷害,惡意中傷對郁受損敵人可造成額外傷害,眼球收集器增加適應力,貪欲獵手將技能造成嘅部分傷害轉化為治療效果,副系符文選擇法力流系帶,觸發後增加可提升法力值,焦灼增加技能灼燒傷害。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:38 PM

玩法技巧:

前期對線補刀嘅同時使用E技能干擾敵人,三級後W技能先手造成傷害並減速敵人,後續配合E技能打出控制效果,加上Q和普攻嘅傷害快速觸發電刑打一套消耗後重新拉開距離,六級有大招擊殺能力更強,中後期團戰裝備具備後開R進場,瘋狂消耗造成AOE傷害,隨後配合隊友逐個收割。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:39 PM

冰晶鳳凰 艾尼維亞
英雄分析:
冰鳥因為被動嘅存在前期對線可無限消耗敵人,裝備具備後連招傷害觸發電刑效果更容易秒C位。
技能加點:主E副Q一級學習Q技能
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:39 PM

出裝:
主系符文選擇時光之杖,增加傷害法力值和生命值,被動觸發後可持續增長,滿足冰鳥嘅對線能力,中婭增加傷害護甲和冷卻縮減,加上鬼書三件裝備具備後秒脆皮能力極強,後期裝備選擇大帽+女妖。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:40 PM

符文:
主系符文選擇電刑,三秒內攻擊敵人三次後可觸發保障傷害,惡意中傷對郁受損敵人可造成額外真實傷害,眼球收集器增加適應力,無情獵手提供非戰斗狀態下嘅移速,副系符文選擇氣定神閑,參與擊殺後得到法力值恢復,致命一擊對生命值低嘅敵人可造成額外傷害。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:40 PM

玩法技巧:
  前期對線使用Q技能補刀嘅同時嚟消耗敵人,等級到達三級W先手封敵人走位,後續開Q更容易造成暈眩敵人,觸發QE連招再觸發電刑嘅爆炸傷害打一套消耗,六級有大招消耗能力極強,中期多進行游走,中後期團戰R造成AOE傷害,QE連招配合隊友快速秒敵方C位英雄。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:41 PM

青鋼影 卡蜜爾
英雄分析:
此版本中單刺客居多,而青鋼影嘅存在恰好能克制某些刺客英雄,裝備具備後中後期團戰也能輕松秒C位。
技能加點:主E副Q一級學習E技能
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:42 PM

出裝:
第一件裝備選擇三相之力,增加青鋼影多方面能力,大大提升對線效果,貪欲九頭蛇增加傷害生命偷攞效果和基礎生命恢復,加上血手三件裝備具備後傷害爆炸,團戰更容易發揮,後期裝備選擇復活甲+板甲。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:42 PM

符文:主系符文選擇強攻,用三次連續普攻命中敵人後可觸發額外適應傷害,凱旋參與擊殺得到治療,歡欣提升攻速,致命一擊對生命值低嘅敵人可造成更多傷害,副系符文選擇護盾猛擊,增加護盾效果,骸骨鍍層減少嚟自敵人嘅傷害。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:43 PM

玩法技巧:
  前期對線以補刀為主,三級後W技能先手消耗敵人,隨後開E打控制效果,觸發被動後Q技能銜接普攻打出強攻效果,隨後重新拉開距離,六級有大招注意躲敵人技能更容易造成擊殺,中後期團戰隊友開團後E技能進場,瞄准敵方C位一套將其帶走,後續配合隊友完成收割。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:44 PM

腕豪 瑟提
英雄分析:腕豪中單提升嘅原因和青鋼影類似,而腕豪恰喺一手W技能,線上唔容易被抓反而有更大嘅反打機會。
技能加點:主W副Q一級學習W技能
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:44 PM

出裝:第一件裝備選擇三相之力,增加腕豪多方面能力,大大提升對線效果,巨型九頭蛇增加傷害生命值和基礎生命回復效果,主動釋放可快速打出更高傷害,加上血手三件裝備具備後團戰能力更強,後期裝備選擇振奮+板甲。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:45 PM

符文:主系符文選擇征服者,觸發後每層均可提升適應力,疊加到十層後可將15%嘅傷害轉化為治療效果,凱旋參與擊殺得到治療,傳講增加韌性,堅毅唔倒喺生命值低於60%時可對敵人造成更多傷害,副系符文選擇復蘇增加治療和護盾效果,骸骨鍍層減少嚟自敵人嘅傷害。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:45 PM

玩法技巧:
  前期對線補刀嘅同時注意敵人位置W技能進行消耗,三級後Q技能先手銜接普攻打消耗疊加W技能,後續開E將敵人拉回,配合W更容易打出高額輸出,六級有大招單殺能力更強,後期團戰裝備具備後可以先手開團,W技能盡可能命中多名敵人,後續開R快速秒掉敵方C位。
作者: ls789654    時間: 2020-4-16 04:46 PM

作者: adwcacaswa    時間: 2020-4-16 04:53 PM

😀😀😀
作者: adwcacaswa    時間: 2020-4-16 04:54 PM

唔錯嘅推薦
作者: freelook    時間: 2020-4-17 09:33 AM

作者: lkilkaw959    時間: 2020-4-20 02:55 PM

唔錯
作者: 隔夜自我的救星    時間: 2020-4-22 02:49 PM

謝謝分享