標題: [政府部門] 香港警務處 警察通訊員 [打印本頁]

作者: wonghy215    時間: 2020-5-15 12:06 AM

職位編號:  43069
部門:                                        香港警務處                                          
職位名稱:                                        警察通訊員                                         
薪酬:                                        總薪級表第 6 點(每月18,795元)至總薪級表第 17 點(每月35,040元)                                         
入職條件:                                        申請人必須(a)(i)在香港中學文憑考試五科考獲第2級或同等[請參閱註(1)]或以上成績[請參閱註(2)],或具同等學歷;或(ii)在香港中學會考五科考獲第2級[請參閱註(3)]/E級或以上成績[請參閱註(2)],或具同等學歷;(b)通過打字測試,速度達每分鐘30字或以上;以及(c)語文能力程度達香港中學文憑考試或香港中學會考中國語文科及英國語文科第2級或以上成績,或具同等成績[請參閱註(3)]。                                         
註:                                        (1) 政府在聘任公務員時,香港中學文憑考試應用學習科目(最多計算兩科)「達標」成績,以及其他語言科目E級成績,會被視為相等於高中科目第2級成績。
(2) 有關科目可包括中國語文科及英國語文科。
(3) 政府在聘任公務員時,2007年前的香港中學會考中國語文科和英國語文科(課程乙)E級成績,在行政上會被視為等同2007年或之後香港中學會考中國語文科和英國語文科第2級成績。
(4) 為提高大眾對《基本法》的認知和在社區推廣學習《基本法》的風氣,政府會測試應徵公務員職位人士的《基本法》知識。申請人在基本法測試的表現會佔其整體表現的一個適當比重。                                         
職責:                                         警察通訊員主要負責(a)在指揮及控制中心內與警務人員緊密合作,操作警察控制台;(b)處理999緊急電話及操作999控制台;以及(c)處理查詢及行動報告。

(註:須穿著工作制服和輪班工作,包括夜班。)                                         
聘用條款:                                        獲取錄的申請人通常會按公務員試用條款受聘三年。通過試用關限後,或可獲考慮按當時適用的長期聘用條款聘用。                                         
附註:                                        (a) 除另有指明外,申請人於獲聘時必須已成為香港特別行政區永久性居民。
(b) 作為提供平等就業機會的僱主,政府致力消除在就業方面的歧視。所有符合基本入職條件的人士,不論其殘疾、性別、婚姻狀況、懷孕、年齡、家庭崗位、性傾向和種族,均可申請本欄內的職位。
(c) 公務員職位是公務員編制內的職位。應徵者如獲聘用,將按公務員聘用條款和服務條件聘用,並成為公務員。
(d) 入職薪酬、聘用條款及服務條件,應以獲聘時之規定為準。
(e) 頂薪點的資料只供參考,該項資料日後或會作出更改。
(f) 附帶福利包括有薪假期、醫療及牙科診療。在適當情況下,公務員更可獲得房屋資助。
(g) 如果符合訂明入職條件的應徵者人數眾多,招聘部門可以訂立篩選準則,甄選條件較佳的應徵者,以便進一步處理。在此情況下,只有獲篩選的應徵者會獲邀參加招聘考試╱面試。
(h) 政府的政策,是盡可能安排殘疾人士擔任適合的職位。殘疾人士申請職位,如其符合入職條件,毋須再經篩選,便會獲邀參加面試╱筆試。在適合受聘而有申報為殘疾的申請人和適合受聘程度相若的其他申請人當中,招聘當局可給予前者適度的優先錄用機會。有關政府聘用殘疾人士的政策及其他相關措施載列於《用人唯才:殘疾人士申請政府職位》的資料冊內。申請人可於公務員事務局互聯網站參閱該資料冊,網址如下:http://www.csb.gov.hk內的“公務員隊伍的管理-聘任”。
(i) 持有本港以外學府╱非香港考試及評核局頒授的學歷人士亦可申請,惟其學歷必須經過評審以確定是否與職位所要求的本地學歷水平相若。有關申請人須郵寄修業成績副本及證書副本到下述聯絡地址。
(j) 在臨近截止申請日期,接受網上申請的伺服器可能因為需要處理大量申請而非常繁忙。申請人應盡早遞交申請,以確保在限期前成功於網上完成申請程序。                                         
申請手續:                                        申請表格[G.F.340 (3/2013修訂版)]可向民政事務總署各區民政事務處民政諮詢中心或勞工處就業科各就業中心索取。該表格也可從公務員事務局互聯網站(http://www.csb.gov.hk)下載。

申請人須在申請表格上詳細列明其學歷、技能及工作經驗。已填妥的申請表格,連同(一)學歷資格(包括中國語文及英國語文科成績)的證書和修業成績表副本;及(二)工作經驗的證明文件副本,須於2020年5月28日或之前送達或郵寄至下述聯絡地址。信封面須註明申請的職位名稱。

為避免郵件過期或未能成功派遞,在投寄前請確保信封面已清楚寫上正確地址及已貼上足夠郵資。所有郵資不足的郵件將不會派遞至本處,並會由香港郵政按情況退還寄件人或銷毀。申請人須自行承擔因未有支付足夠郵資而引致的任何後果。信封上的香港郵戳日期將被視作申請日期及/或遞交證明文件的日期。

申請人亦可透過公務員事務局互聯網站(http://www.csb.gov.hk)作網上申請。在網上遞交申請的人士,須在2020年6月4日或之前把所需的證明文件副本郵寄至下述聯絡地址,並在信封及各證明文件副本上註明網上申請編號。

申請表格如逾期遞交、或資料不全、或並非使用指定表格,或以傳真或電郵方式遞交,或没有提交相關證明文件副本,或相關證明文件副本在上述日期之後才收到,或所遞交的證明文件不足,有關申請將不獲受理。

申請人如獲選參加面試,通常會在截止申請日期後約12至14個星期內接到通知。如遇到申請眾多等情況,可能需時稍長。如申請人未獲邀參加面試,則可視作經已落選。                                         
查詢地址:                                        香港灣仔軍器廠街1號警察總部警政大樓35樓文職聘用組                                         
查詢電話:                                        2860 3281                                         
截止申請日期(日/月/年) :                                        28/05/2020 23:59:00                                         
刊登職位報章及日期:                                        明報(2020年5月15日)及求職廣場(2020年5月15日)                                         
部門網址:                                                                                                                                                 https://www.police.gov.hk
經互聯網遞交申請:                                                                                        GF340在線申請                                        
發布日期15/05/2020

作者: chriskeitiffy    時間: 2020-5-15 12:51 PM

咁快又請人,可能流失率太高
作者: twinkle大頭妹    時間: 2020-5-15 01:00 PM

輪班仲要通頂唔係個個頂得順
作者: 威利旺旺    時間: 2020-5-15 05:47 PM

想問下呢份 vetting洗唔洗check TU同睇銀行既record?
作者: 海邊的獅子    時間: 2020-5-15 06:58 PM

請問有冇現職嘅可以簡單分享下工作,多唔多機會接聽英文電話?因為我想申請但怕d英文電話聽唔明白時應付唔到。
作者: 亂9咁ban人    時間: 2020-5-15 07:26 PM

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: fade_away    時間: 2020-5-15 08:31 PM

作者: 如果。。愛    時間: 2020-5-15 09:00 PM

作者: 亂9咁ban人    時間: 2020-5-16 11:56 AM

作者: 荃西人    時間: 2020-5-19 04:09 AM

作者: hulkie_rc    時間: 2020-5-19 01:44 PM

有冇人都報咗
作者: Philip16    時間: 2020-5-19 02:18 PM

引用:
原帖由 hulkie_rc 於 2020-5-19 01:44 PM 發表

有冇人都報咗
是不是都好多人報?,好像要過幾關考試?,唔知有沒有師兄姐指點下?,謝謝,利申已報
作者: hulkie_rc    時間: 2020-5-19 03:16 PM

引用:
原帖由 Philip16 於 2020-5-19 02:18 PM 發表

是不是都好多人報?,好像要過幾關考試?,唔知有沒有師兄姐指點下?,謝謝,利申已報
我見之前呢個位都好多人討論,今次反而冇乜人討論
作者: szekwantai    時間: 2020-5-19 06:12 PM

要ON DUTY 聽CALL 會好辛苦.
作者: hulkie_rc    時間: 2020-5-19 11:09 PM

引用:
原帖由 Philip16 於 2020-5-19 02:18 PM 發表

ching 你之前係咪都有interview過?
作者: jimmyho2006    時間: 2020-5-20 12:10 AM

呢份工,即係聽999。

要輪班,壓力大。其實,比好多紀律部隊人員辛苦。
作者: hulkie_rc    時間: 2020-5-23 04:21 PM

宜家呢個政治環境,呢個post會唔會相對少人投考
作者: KFV    時間: 2020-5-23 05:01 PM

引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2020-5-20 12:10 AM 發表

呢份工,即係聽999。

要輪班,壓力大。其實,比好多紀律部隊人員辛苦。
邊份工無壓力?呢份工勝在無OT,返8小時,收工就收工,收工無工作既野要帶走,返工收工又唔駛迫車,我就覺得相當唔錯啦。
作者: QQ發發    時間: 2020-5-23 07:29 PM

作者: KFV    時間: 2020-5-23 08:51 PM

引用:
原帖由 QQ發發 於 2020-5-23 07:29 PM 發表

返工地點係邊區?
點解返工收工唔使迫車?

香港九龍新界都有,三更制
0700-1500
1500-2300
2300-0700

非繁忙時間搭車,唔會迫車
作者: hulkie_rc    時間: 2020-5-23 09:28 PM

我見之前平均每兩年先請一次,今次只係相隔左一年多少少就請,唔知係咪流失率好高?唔知今次請幾多人?
作者: QQ發發    時間: 2020-5-23 10:07 PM

作者: KFV    時間: 2020-5-24 12:15 AM

引用:
原帖由 hulkie_rc 於 2020-5-23 09:28 PM 發表

我見之前平均每兩年先請一次,今次只係相隔左一年多少少就請,唔知係咪流失率好高?唔知今次請幾多人?
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1724391/即時-港聞-公僕-加位-警佔四成-羅智光-有實際需要

公僕「加位」警佔四成 羅智光:有實際需要

作者: KFV    時間: 2020-5-24 12:19 AM

引用:
原帖由 QQ發發 於 2020-5-23 10:07 PM 發表

通宵更就傷身
呢啲自己衡量啦,我以前份工話就話收6點,試過10點先收,咁我寧願返通宵啦。
作者: hulkie_rc    時間: 2020-5-24 12:23 AM

成個招聘過程好似都幾耐下
作者: hulkie_rc    時間: 2020-5-24 12:23 AM

引用:
原帖由 KFV 於 2020-5-24 12:19 AM 發表

呢啲自己衡量啦,我以前份工話就話收6點,試過10點先收,咁我寧願返通宵啦。
認同
作者: plcp    時間: 2020-5-24 02:46 AM

呢份好似都係做過客服同call center有優勢
人工有幾個pt係比長期輪通頂
同相對短嘅輪更週期
真係唔係好多人頂得順
作者: Kevin輝    時間: 2020-5-24 10:50 AM

引用:
原帖由 威利旺旺 於 2020-5-15 05:47 PM 發表

想問下呢份 vetting洗唔洗check TU同睇銀行既record?
肯定要
作者: IMAK1986    時間: 2020-5-28 10:15 PM

呢份工係有機會過唔到試用期
有做唔黎既,有受唔住壓力,有非自願離職
知道好幾個焗住裸辭
做幾星期又有,幾個月又有,年幾都有
作者: 海邊的獅子    時間: 2020-5-28 10:22 PM

聽到你咁講,我有d擔心。
如果而家做緊aco一年左右,第日做唔掂通訊員呢個位,可唔可以做番aco?
作者: hulkie_rc    時間: 2020-5-28 10:25 PM

引用:
原帖由 海邊的獅子 於 2020-5-28 10:22 PM 發表

如果而家做緊aco一年左右,第日做唔掂通訊員呢個位,可唔可以做番aco?
咁ACO好似好啲喎,Max人工差少少
作者: hulkie_rc    時間: 2020-5-29 12:17 PM

唔知今年多唔多人報
作者: Philip16    時間: 2020-5-29 12:31 PM

引用:
原帖由 IMAK1986 於 2020-5-28 10:15 PM 發表

呢份工係有機會過唔到試用期
有做唔黎既,有受唔住壓力,有非自願離職
知道好幾個焗住裸辭
做幾星期又有,幾個月又有,年幾都有
人事,定係工作性質?,不過PCO 高過 ACO 我估這些事應會有吧 有沒有現職師兄姐,說吓狀況?,謝謝,好想做公務員的小弟上
作者: 忌廉泡芙    時間: 2020-5-29 01:58 PM

引用:
原帖由 海邊的獅子 於 2020-5-28 10:22 PM 發表

身在福中不知福,大把人想做aco。轉左你會後悔的
作者: hulkie_rc    時間: 2020-5-29 02:01 PM

唔知會唔會有警務人員轉過去呢個位?
作者: IMAK1986    時間: 2020-5-30 01:49 PM

ACO 可以考慮唔轉
緊密既輪班節奏
對身體既影響係錢買唔到既

升職就預冇得升
有得升當 bonus

想搵份工有挑戰性
又可以面對工作壓力
唔介意輪班
唔需要體能
歡迎有志入force 的加入
作者: hulkie_rc    時間: 2020-5-30 01:51 PM

引用:
原帖由 IMAK1986 於 2020-5-30 01:49 PM 發表

ACO 可以考慮唔轉
緊密既輪班節奏
對身體既影響係錢買唔到既

升職就預冇得升
有得升當 bonus

想搵份工有挑戰性
又可以面對工作壓力
唔介意輪班
唔需要體能
歡迎有志入force 的加入 ...
一出招聘就報咗😆👍🏾之前一直都好想做
作者: 忌廉泡芙    時間: 2020-5-31 02:11 AM

引用:
原帖由 hulkie_rc 於 2020-5-30 01:51 PM 發表

一出招聘就報咗😆👍🏾之前一直都好想做
放心啦~你一定有offer~呢個時勢考入去根本無難度
作者: TDG    時間: 2020-5-31 10:31 AM

For your reference 

https://www.police.gov.hk/offbeat/868/chi/f02.htm
作者: hulkie_rc    時間: 2020-6-1 10:42 PM

係咪起碼等兩/三個月先有得interview ?😔
作者: 木雲    時間: 2020-6-14 12:18 AM

引用:
原帖由 Philip16 於 2020-5-29 12:31 PM 發表

人事,定係工作性質?,不過PCO 高過 ACO 我估這些事應會有吧 有沒有現職師兄姐,說吓狀況?,謝謝,好想做公務員的小弟上
I believed if you do more preparation on translat exercise.  Such as Chinese newspapers accident or crime case and then translate it to english version. Reviewing the police Facebook  incident would also an advantage on the interview.
作者: hulkie_rc    時間: 2020-6-14 12:27 AM

引用:
原帖由 木雲 於 2020-6-14 12:18 AM 發表

I believed if you do more preparation on translat exercise.  Such as Chinese newspapers accident or crime case and then translate it to english version. Reviewing the police Facebook  incident woul ...
I can’t wait !

i hope i will have the opportunity for interview
作者: 木雲    時間: 2020-6-14 01:29 AM

引用:
原帖由 hulkie_rc 於 2020-6-14 12:27 AM 發表

I can’t wait !

i hope i will have the opportunity for interview
good luck 😆
作者: hulkie_rc    時間: 2020-6-17 11:35 PM

有冇人報咗?有冇消息😂
作者: Philip16    時間: 2020-6-17 11:39 PM

有沒有現職說吓狀況?
作者: IMAK1986    時間: 2020-6-19 01:50 PM

引用:
原帖由 Philip16 於 2020-6-17 11:39 PM 發表

有沒有現職說吓狀況?
想知道啲咩
作者: IMAK1986    時間: 2020-6-19 01:53 PM

引用:
原帖由 忌廉泡芙 於 2020-5-31 02:11 AM 發表

放心啦~你一定有offer~呢個時勢考入去根本無難度
如果請50個,得40個見就可能冇難度
但如果請50個,就算比平時申請少啲
得幾千個申請都唔會易左
始終對手係其他申請人
作者: hulkie_rc    時間: 2020-6-19 01:58 PM

引用:
原帖由 IMAK1986 於 2020-6-19 01:53 PM 發表

如果請50個,得40個見就可能冇難度
但如果請50個,就算比平時申請少啲
得幾千個申請都唔會易左
始終對手係其他申請人
今轉唔知請幾多人😅

其實我對考核內容都好有信心,最驚係太多申請,連面試嘅機會都冇🤷🏾‍♂️😂
作者: IMAK1986    時間: 2020-6-19 02:01 PM

引用:
原帖由 hulkie_rc 於 2020-6-19 01:58 PM 發表

今轉唔知請幾多人😅

其實我對考核內容都好有信心,最驚係太多申請,連面試嘅機會都冇🤷🏾‍♂️😂
每次都係幾十個
約十個左右一班
開幾班
作者: hulkie_rc    時間: 2020-6-22 06:11 PM

如果申請咗,有消息嘅話,可以喺度喺度講聲,互相交流下😀

而家冇咩地方可以睇到呢個職位嘅資訊

作者: 忌廉泡芙    時間: 2020-7-13 09:41 PM

引用:
原帖由 hulkie_rc 於 2020-6-22 06:11 PM 發表

如果申請咗,有消息嘅話,可以喺度喺度講聲,互相交流下😀

而家冇咩地方可以睇到呢個職位嘅資訊
其實依家3個區都唔缺人,岩岩有好多新人入左黎,所以未見工既唔洗咁大期望。除非呢班新人辭職,如果唔係已經無位再加人。
作者: hulkie_rc    時間: 2020-7-13 09:43 PM

引用:
原帖由 忌廉泡芙 於 2020-7-13 09:41 PM 發表

其實依家3個區都唔缺人,岩岩有好多新人入左黎,所以未見工既唔洗咁大期望。除非呢班新人辭職,如果唔係已經無位再加人。
但係點解出招聘😢
作者: andyterry    時間: 2020-7-14 10:21 AM

引用:
原帖由 hulkie_rc 於 2020-7-13 09:43 PM 發表

但係點解出招聘😢
有備無患,政府可以將面試合格的全部放入waiting list,當有人辭職(一定有人辭職的)就逐少逐少加返落去。
作者: hulkie_rc    時間: 2020-7-14 10:56 AM

引用:
原帖由 andyterry 於 2020-7-14 10:21 AM 發表

有備無患,政府可以將面試合格的全部放入waiting list,當有人辭職(一定有人辭職的)就逐少逐少加返落去。
😔
作者: hulkie_rc    時間: 2020-7-14 11:05 AM

引用:
原帖由 andyterry 於 2020-7-14 10:21 AM 發表

有得interview 好過冇
作者: GGGG    時間: 2020-7-14 11:32 AM

收到interview信?
作者: hulkie_rc    時間: 2020-7-14 11:32 AM

引用:
原帖由 GGGG 於 2020-7-14 11:32 AM 發表

收到interview信?
未,只係想講有得interview已經好好
作者: 今天靚師姐    時間: 2020-7-15 12:49 PM

作者: KFV    時間: 2020-7-18 11:42 AM

引用:
原帖由 忌廉泡芙 於 2020-7-13 09:41 PM 發表

你係現職? 你唔知而家要加人嗎??? PCO 都一樣受惠

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1724391/即時-港聞-公僕-加位-警佔四成-羅智光-有實際需要

公僕「加位」警佔四成 羅智光:有實際需要
作者: KFV    時間: 2020-7-18 11:59 AM

引用:
原帖由 hulkie_rc 於 2020-7-13 09:43 PM 發表

但係點解出招聘😢
請得人一定缺人,流料唔駛理
作者: hulkie_rc    時間: 2020-7-18 12:10 PM

引用:
原帖由 KFV 於 2020-7-18 11:59 AM 發表

請得人一定缺人,流料唔駛理
希望下個月可以知道有冇得interview🥶🙏🏾
我第一日已經即刻申請&寄文件
作者: KFV    時間: 2020-7-18 02:04 PM

引用:
原帖由 hulkie_rc 於 2020-7-18 12:10 PM 發表

希望下個月可以知道有冇得interview🥶🙏🏾
我第一日已經即刻申請&寄文件
呢樣真係未知,不過自己做下準備先
知道下PCO係做咩既,同埋留意下警隊既新聞,對面試好有幫助
呢段係上年介紹PCO既片
https://www.youtube.com/watch?v=sWkjdABawoA
作者: hulkie_rc    時間: 2020-7-18 02:29 PM

引用:
原帖由 KFV 於 2020-7-18 02:04 PM 發表

呢樣真係未知,不過自己做下準備先
知道下PCO係做咩既,同埋留意下警隊既新聞,對面試好有幫助
呢段係上年介紹PCO既片
https://www.youtube.com/watch?v=sWkjdABawoA ...
睇咗好多次啦🤤👍🏾
Thanks for sharing, highly appreciated😀
作者: smalhoi    時間: 2020-7-20 01:51 AM

幾時先有
作者: mini_p_p    時間: 2020-7-25 04:15 AM

今日路經此地先知原來要寄文件過去 即係我唔使期待了😭
作者: andyterry    時間: 2020-7-25 10:50 AM

引用:
原帖由 mini_p_p 於 2020-7-25 04:15 AM 發表

今日路經此地先知原來要寄文件過去 即係我唔使期待了😭
又唔駛咁快絕望嘅,確實你唔寄文件過去係有權將你申請作廢,不過都有可能會(如果你有面試機會)叫你再補交,記得以後睇招聘廣告要細心D
作者: hulkie_rc    時間: 2020-8-14 05:58 PM

有冇人收到通知?
作者: 20minstolanding    時間: 2020-8-20 04:51 PM

作者: hulkie_rc    時間: 2020-8-20 04:54 PM

引用:
原帖由 20minstolanding 於 2020-8-20 04:51 PM 發表

無任何通知。希望快D知道有無interview。
計返時候應該差唔多
作者: hulkie_rc    時間: 2020-8-31 09:42 PM

有冇人收到通知?😢
作者: 雨中灰達人    時間: 2020-10-11 03:38 PM

想問下有冇人收到技能測試通知,謝謝。
作者: hulkie_rc    時間: 2020-10-11 03:38 PM

引用:
原帖由 雨中灰達人 於 2020-10-11 03:38 PM 發表

想問下有冇人收到技能測試通知,謝謝。
未有
作者: hulkie_rc    時間: 2020-10-16 08:45 PM

收到invitation了
作者: Philip16    時間: 2020-10-16 08:46 PM

請問是否收到信?
作者: hulkie_rc    時間: 2020-10-16 08:46 PM

引用:
原帖由 Philip16 於 2020-10-16 08:46 PM 發表

請問是否收到信?
yup
作者: kellylky20    時間: 2020-10-17 07:25 AM

16/10收到信,6/11in
作者: 高達古代樹根    時間: 2020-10-17 09:21 AM

引用:
原帖由 kellylky20 於 2020-10-17 07:25 AM 發表

是否收電郵?
作者: ballsici    時間: 2020-10-17 11:09 AM

引用:
原帖由 高達古代樹根 於 2020-10-17 09:21 AM 發表

是否收電郵?
我收嘅係實體信,11月4日見。
作者: hulkie_rc    時間: 2020-10-17 11:10 AM

引用:
原帖由 ballsici 於 2020-10-17 11:09 AM 發表

我3號
有冇人早過3號?
作者: Azobenzene    時間: 2020-10-17 11:10 AM

仍然係咩都冇
作者: 廚房浪漫的塵柒    時間: 2020-10-17 11:12 AM

引用:
原帖由 ballsici 於 2020-10-17 11:09 AM 發表

跟你一樣,4/11
作者: hulkie_rc    時間: 2020-10-17 11:13 AM

係咪得早上?有冇人下午
作者: ballsici    時間: 2020-10-17 11:13 AM

引用:
原帖由 廚房浪漫的塵柒 於 2020-10-17 11:12 AM 發表

跟你一樣,4/11
打字速度淨係考英文?
作者: Philip16    時間: 2020-10-17 11:14 AM

引用:
原帖由 kellylky20 於 2020-10-17 07:25 AM 發表

我收到信 都係6/Nov in
作者: kellylky20    時間: 2020-10-17 11:14 AM

引用:
原帖由 高達古代樹根 於 2020-10-17 09:21 AM 發表

是否收電郵?
實體信,個chop係15/10
作者: ballsici    時間: 2020-10-17 11:15 AM

引用:
原帖由 hulkie_rc 於 2020-10-17 11:13 AM 發表

係咪得早上?有冇人下午
我考下午喎
作者: hulkie_rc    時間: 2020-10-17 11:15 AM

即係暫時係3-6號interview
作者: kellylky20    時間: 2020-10-17 11:15 AM

引用:
原帖由 Philip16 於 2020-10-17 11:14 AM 發表

我9:30, 睇下到時撞唔撞到😉
作者: hulkie_rc    時間: 2020-10-17 11:16 AM

一日應該有好多輪
作者: kellylky20    時間: 2020-10-17 11:38 AM

引用:
原帖由 Philip16 於 2020-10-17 11:14 AM 發表

我9:30, 睇下到時撞唔撞到😉
作者: carm:)n    時間: 2020-10-17 08:15 PM

引用:
原帖由 hulkie_rc 於 2020-10-17 11:10 AM 發表

我3號
有冇人早過3號?
同你同一日!!
作者: 甲子先生    時間: 2020-10-17 08:27 PM

有冇師兄10月in阿?
作者: hulkie_rc    時間: 2020-10-17 08:34 PM

引用:
原帖由 甲子先生 於 2020-10-17 08:27 PM 發表

有冇師兄10月in阿?
你係?暫時聽過最早3號
作者: 甲子先生    時間: 2020-10-17 08:54 PM

引用:
原帖由 hulkie_rc 於 2020-10-17 08:34 PM 發表

你係?暫時聽過最早3號
2/11
作者: hulkie_rc    時間: 2020-10-17 08:57 PM

引用:
原帖由 carmn 於 2020-10-17 08:15 PM 發表

同你同一日!!
我早上
作者: hulkie_rc    時間: 2020-10-17 09:02 PM

即係而家係2-6號
作者: queenismcheung    時間: 2020-10-17 09:13 PM

interview 係打字一齊?
作者: ballsici    時間: 2020-10-17 10:28 PM

引用:
原帖由 queenismcheung 於 2020-10-17 09:13 PM 發表

interview 係打字一齊?
打字測試後基本法測試最後面試
作者: carm:)n    時間: 2020-10-17 10:38 PM

引用:
原帖由 ballsici 於 2020-10-17 10:28 PM 發表

打字測試後基本法測試最後面試
同一日做晒都幾chur
作者: carm:)n    時間: 2020-10-17 10:38 PM

引用:
原帖由 hulkie_rc 於 2020-10-17 08:57 PM 發表

我早上
我係晏晝