標題: (轉貼自蘋果)Apple發佈會 | 新iPad Air 5大賣點平玩iPad Pro功能 透露iPhone 12玄機 [打印本頁]

作者: 七個進擊的妹頭    時間: 2020-9-16 09:37 AM     標題: (轉貼自蘋果)Apple發佈會 | 新iPad Air 5大賣點平玩iPad Pro功能 透露iPhone 12玄機

https://hk.appledaily.com/lifestyle/20200915/M5MOYLB6QJAKDJJNLNFQM5G35E/

雖然早有傳言,但今次最大驚喜相信依然是未有如期在9月發佈iPhone 12,不過粉絲又無需失望,因為今次發佈會仍真的有驚喜帶給大家。網上發佈會中,Tim Cook先講講肺炎疫情,之後便逐一介紹3款新產品,包括Apple Watch series 6 新iPad,並以最吸引,有漂亮顏色又有大革新,兼有新Touch ID的新iPad Air壓軸。

賣點一:靚色

iPad系列近年都只有黑、銀、玫瑰金三色,少有新色加入,但今次新iPad Air就一次過加入了綠藍兩色,加上是淡色tone調,看相片就非常吸引,相信實物都相差無幾,令人期待。

賣點二:首設A14核心

iPhone 12未現身,新iPad Air就竟搶先用上Apple最新兼業界首見的5nm技術A14核心,基本6核CPU加4核GPU外,更內設16核的神經網絡引擎,聲稱比上代iPad Air快40%,在遊戲性能和機器學習上會特別明顯。

賣點三:機頂Touch ID

不少果粉都愛TouchID,今次iPad Air就刪去正面圓形Touch ID,並把它移到機頂開關掣上。雖然未有同時加入Face ID,但這全新的Touch ID設計,亦能在維持機身大小同時加大屏幕,提高機屏比,當然更重要是適合現時戴口罩也能解鎖。

賣點四:10.9吋靚芒

由上代10.5吋加大至10.9吋的Liquid Retina屏幕,只比iPad Pro 11吋小0.1吋,加上有True Tone顯示、有P3寬廣色域、有防反光塗層,其實已跟iPad Pro非常相近,唯一是沒有ProMotion自調更新頻率,顯示高速畫面時也許有點輸蝕,另外最光度高亦稍稍低一點。(iPad Air 500nit;iPad Pro 600nit)

賣點五:近iPad Pro靚格

外形上新iPad Air放棄四邊弧形設計,用上跟iPad Pro相同的平面設計,同時換上擴充性能更大,充電更快的20W USB-C插口。加上支援無線連接充電的第二代Apple Pencil,及跟iPad Pro 11吋共通的懸浮設計Magic Keybroad和1,200萬像素鏡頭,整體功能都跟iPad Pro極相近。

不過有得當然有失,新機價錢亦跟功能同時提升,64GB Wi-Fi版的入門價,就由上代$3,999提升至$4,799,256GB就由$5,999起。售價跟11吋iPad Pro 256GB只差$1,200,不算太多,但在A14加持及各大更新下,個人感覺新iPad Air絕對是誠意之作,值得舊iPad用家(未有iPad Pro)升級的好選擇。

同場加影:第8代iPad

相對來說新的第8代iPad就沒太大新意,在主攻平價市場下,入門價維持在2千多元,基本上只換上A12核心,其他功能都沒大變動,如用10.2吋屏幕,支援第一代Apple Pencil及鍵盤,800萬像素鏡頭等,入門用家都可以考慮。

新產品透露iPhone 12玄機 藍色+Touch ID回歸?

雖然新iPhone 12沒出現,但新iPad Air或已透露少許玄機。除了必備的A14核心,或有機會如iPad Air般,變回iPhone 4和5般的四邊平面設計,更重要是移到機邊位Touch ID,代表Apple已有相關設計,大有機會在iPhone 12上出現與Face ID並行,相當乎合如今常戴口罩所需。另外, 新Apple Watch的深藍色亦亦跟傳了兩年有多的藍色iPhone相近,今次可能真的有機會同時登陸iPhone 12,值得期待。

圖片附件: C44ARIIIMRCVFKCD643BR6NO7I.jpg (2020-9-16 09:38 AM, 39.38 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: 七個進擊的妹頭    時間: 2020-9-16 09:38 AM

原來APPLE EVENT張圖隻藍色係講梗IPAD AIR

圖片附件: 20200908_25955aa316957981c404Ud7KARAQuPBU.jpg (2020-9-16 09:38 AM, 12.36 KB) / 該附件被下載次數 2

作者: thunderpig    時間: 2020-9-16 10:21 AM

ipad / iPad Air 一般都唔拎出街,好少戴住口罩用,我覺得用face ID仲好。
作者: 樓下怕湯圓    時間: 2020-9-16 11:03 AM

聽說蘋果今年冇新手機
作者: 21.0975K    時間: 2020-9-16 11:24 AM

引用:
原帖由 樓下怕湯圓 於 2020-9-16 11:03 AM 發表

聽說蘋果今年冇新手機
你D青山院友話你知
作者: 樓下怕湯圓    時間: 2020-9-16 11:31 AM

引用:
原帖由 21.0975K 於 2020-9-16 11:24 AM 發表

你D青山院友話你知
我好似喺一個咩公眾號睇到嘅
作者: 七個進擊的妹頭    時間: 2020-9-16 11:43 AM

提提大家,新IPAD係由中国比亚迪电子生產
作者: briancccc    時間: 2020-9-16 12:21 PM

唔怪得之得iphone之前要拿走個touch ID啦。原來過幾代加返個touch ID就可以當做最大賣點.....
作者: decision123    時間: 2020-9-16 12:28 PM

引用:
原帖由 七個進擊的妹頭 於 2020-9-16 11:43 AM 發表

所以?我提醒你唔好搞埋啲政治嘢
作者: 股場小呻仙    時間: 2020-9-16 12:43 PM

引用:
原帖由 樓下怕湯圓 於 2020-9-16 11:31 AM 發表

我好似喺一個咩公眾號睇到嘅
你得罪了果粉
作者: aaa030    時間: 2020-9-16 01:24 PM

冇乜新意
作者: 月之民    時間: 2020-9-16 01:26 PM

引用:
原帖由 七個進擊的妹頭 於 2020-9-16 11:43 AM 發表

所以?
作者: 隔離博學的傅達    時間: 2020-9-16 02:09 PM

中国比亚迪  好似美国3M  乜都造
作者: 七個進擊的妹頭    時間: 2020-9-16 03:03 PM

引用:
原帖由 briancccc 於 2020-9-16 12:21 PM 發表

唔怪得之得iphone之前要拿走個touch ID啦。原來過幾代加返個touch ID就可以當做最大賣點.....
仲要抄索尼,不過唔緊要,我睇唔到我唔知
作者: ono119394    時間: 2020-9-16 03:11 PM

引用:
原帖由 七個進擊的妹頭 於 2020-9-16 09:37 AM 發表

https://hk.appledaily.com/lifest ... QJAKDJJNLNFQM5G35E/

雖然早有傳言,但今次最大驚喜相信依然是未有如期在9月發佈iPhone 12,不過粉絲又無需失望,因為今次發佈會仍真的有驚喜帶給大家。網上發佈會中,Tim Cook先講講肺炎疫情,之後便逐一介紹3款新產品,包括Apple Watch series 6 新iPad,並以最吸引,有 ...
有叫平果嘅执笠先算驚喜
作者: sleepingforest    時間: 2020-9-16 03:17 PM

返祖當新意,
好失望囉。
作者: crypt    時間: 2020-9-16 03:56 PM

哎丫,我仲等緊佢出12 時話se 會減價
作者: kisshing    時間: 2020-9-16 05:08 PM

正係睇youtude 買平版係幾好既選擇
作者: Missingday    時間: 2020-9-16 05:16 PM

股價跌到好勁喎
作者: 七個進擊的妹頭    時間: 2020-9-16 05:17 PM

引用:
原帖由 Missingday 於 2020-9-16 05:16 PM 發表

股價跌到好勁喎
尋晚網上仲有人叫最後入貨時機,唔入就笨
作者: Missingday    時間: 2020-9-16 05:22 PM

引用:
原帖由 七個進擊的妹頭 於 2020-9-16 05:17 PM 發表

尋晚網上仲有人叫最後入貨時機,唔入就笨
搞唔掂5G, 真係唔知仲可以有咩新搞作
作者: mrredred    時間: 2020-9-16 05:25 PM

引用:

Haha BYD, for ems assmbling only..
Audio parts such as speaker, receiver etc.supplied by AAC and GORETEK many years already ok haha
作者: dzdz    時間: 2020-9-16 05:25 PM

👍🏻✨❤️
作者: 城裡的月亮    時間: 2020-9-16 05:39 PM

每年都要教主彈番起身一次
好心蘋果生性啦
作者: damonbird    時間: 2020-9-16 06:05 PM

有道理。
作者: japan2064    時間: 2020-9-16 06:38 PM

得4.5豬點買得落手。等5豬pro
作者: 黃昏貴重的美人    時間: 2020-9-16 07:02 PM

講到再多都買唔起!
作者: 冬眠大大魚蛋    時間: 2020-9-16 07:12 PM

iPad Air 正喎
作者: 望見來了樓主    時間: 2020-9-16 07:20 PM

iPad Air 正喎 A14 勁過 iPad Pro A12
作者: 玉面飛龍麥基華    時間: 2020-9-16 09:15 PM

只等下先
作者: 侵侵侵    時間: 2020-9-16 09:16 PM

冇point , 點買呀
作者: Harmonyfriend    時間: 2020-9-16 09:36 PM

但上年design個下,都無諗到今年個疫情,大家都帶哂罩。
引用:
原帖由 thunderpig 於 2020-9-16 10:21 AM 發表

ipad / iPad Air 一般都唔拎出街,好少戴住口罩用,我覺得用face ID仲好。

作者: 七個進擊的妹頭    時間: 2020-9-16 09:58 PM

引用:
原帖由 Harmonyfriend 於 2020-9-16 09:36 PM 發表

但上年design個下,都無諗到今年個疫情,大家都帶哂罩。
APPLE唔會將TOUCH ID用係IPAD到咁蝕水既,IPHONE 12好大機會有返TOUCH ID
作者: fredhui466    時間: 2020-9-17 12:59 AM

能唔買蘋果就唔買,特咪系手機,可惜pad好像冇更好選擇
作者: 紅色利是    時間: 2020-9-17 04:05 AM

引用:
原帖由 decision123 於 2020-9-16 12:28 PM 發表

所以?我提醒你唔好搞埋啲政治嘢
唔係政治嘢,而係事實,中國生產咁好,卻得到咁多個不讚,
所以我先為這個帖子加個讚來支持。

如果給馬來亞、泰國、越南、美國、日本、韓國等,

都生產不出,有中國如此這般好的產品,
以及達不到,中國如此高質素的產品標準。

中國的工藝造工的精細度以及機械的精密度,係其他地方
無法達到。

中國咁好,大家趕快為#7加多更多讚啦!

作者: decision123    時間: 2020-9-17 07:29 AM

引用:
原帖由 紅色利是 於 2020-9-17 04:05 AM 發表

無法達到。

中國咁好,大家趕快為#7加多更多讚啦! ...
唔俾讚係因為你,唔係因為中國生產
作者: goodgoodmanman    時間: 2020-9-17 07:46 AM

係時候換機
作者: 生果轉貼員    時間: 2020-9-17 07:52 AM

5nm對手點追?
作者: 金錢與女人    時間: 2020-9-17 08:45 AM

引用:

你都係國產
作者: 七個進擊的妹頭    時間: 2020-9-17 09:39 AM

引用:
原帖由 金錢與女人 於 2020-9-17 08:45 AM 發表

你都係國產
你又知?
作者: 七個進擊的妹頭    時間: 2020-9-17 09:41 AM

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-9-17 07:52 AM 發表

5nm對手點追?
在中国,中芯国际是唯一量产14纳米的晶圆制造商

領先台積電5NM好幾代技術,只係礙於美國佬搞事所以蘋果無可奈何只可以搵台積電代工,利害了我的國
作者: pie7    時間: 2020-9-17 10:06 AM

我部ipad 用咗3年幾, 都係時候要換, 我用wifi版有冇5G根本冇所謂
作者: 馬尾噶麻花辮🌸    時間: 2020-9-17 10:25 AM

唔系有12出來乜?
作者: 真.錦馬超    時間: 2020-9-17 10:32 AM

引用:
原帖由 七個進擊的妹頭 於 2020-9-17 09:39 AM 發表

你又知?
因為毒果日報個黎智英都係一個born in china的大陸仔
作者: 井底遠方的貓奴    時間: 2020-9-17 10:47 AM

冇看點,冇心意,一啲創新都冇,繼喬布斯以後蘋果已經冇咩競爭力嘞。
作者: 七個進擊的妹頭    時間: 2020-9-17 10:47 AM

引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2020-9-17 10:32 AM 發表

因為毒果日報個黎智英都係一個born in china的大陸仔
只講蘋果不講政治
作者: 真.錦馬超    時間: 2020-9-17 10:51 AM

引用:
原帖由 七個進擊的妹頭 於 2020-9-17 10:47 AM 發表

只講蘋果不講政治
apple手機呢啲先進野, 唔會係你呢啲黎自china的內地$0.5會識架嘞
作者: 七個進擊的妹頭    時間: 2020-9-17 10:52 AM

引用:
原帖由 紅色利是 於 2020-9-17 04:05 AM 發表

無法達到。

中國咁好,大家趕快為#7加多更多讚啦! ...
中國砌機佬啫,你有說明書有人教埋你係人都做到,唔係咩高技術行業.
以前放係中國生產係因為睇中佢市場,而家中國經濟下行,好多人飯都冇得食,蘋果自然唔需要再俾共產黨要脅住
作者: 七個進擊的妹頭    時間: 2020-9-17 10:52 AM

引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2020-9-17 10:51 AM 發表

apple手機呢啲先進野, 唔會係你呢啲黎自china的內地$0.5會識架嘞
已檢舉多謝回覆
作者: ABCPerson    時間: 2020-9-17 11:16 AM

新iPad air 有d興趣
作者: 真.錦馬超    時間: 2020-9-17 11:32 AM

引用:
原帖由 七個進擊的妹頭 於 2020-9-17 10:52 AM 發表

已檢舉多謝回覆
我冇講錯喎,呢到係apple版,apple手機的科技,點會係你呢啲$0.5一個post的傳貼專員所認識的呢?

你月薪$5000都唔知有冇,唔識apple電話唔出奇㗎

作者: 七個進擊的妹頭    時間: 2020-9-17 11:43 AM

引用:
原帖由 ABCPerson 於 2020-9-17 11:16 AM 發表

新iPad air 有d興趣
AIR定8?
作者: 黃綠小鸚的守護    時間: 2020-9-17 11:47 AM

謝分享
作者: Ruylive    時間: 2020-9-17 12:20 PM

冇乜特別,又貴咗,睬佢都傻。
作者: 樓下小遊艇    時間: 2020-9-17 12:39 PM

我覺得平板電腦都係看影片多,IPAD8 已經好足夠,價錢又比較便宜
作者: cusooninhk    時間: 2020-9-17 12:45 PM

引用:
原帖由 briancccc 於 2020-9-16 12:21 PM 發表

蘋果已經技窮!
作者: yariscross    時間: 2020-9-17 01:24 PM

引用:
原帖由 七個進擊的妹頭 於 2020-9-16 09:37 發表

https://hk.appledaily.com/lifest ... QJAKDJJNLNFQM5G35E/

雖然早有傳言,但今次最大驚喜相信依然是未有如期在9月發佈iPhone 12,不過粉絲又無需失望,因為今次發佈會仍真的有驚喜帶給大家。網上發佈會中,Tim Cook先講講肺炎疫情,之後便逐一介紹3款新產品,包括Apple Watch series 6 新iPad,並以最吸引,有 ...
毒果淫GAY?

完全冇料垃圾!

只有毒果淫報,先當佢係寶!

係時候離棄毒果淫GAY,毒果淫報,轉用android機,睇建制好媒,重過新生!
作者: yariscross    時間: 2020-9-17 01:32 PM

引用:
原帖由 cusooninhk 於 2020-9-17 12:45 發表

蘋果已經技窮!
絕對同意!

連指紋都冇!完全倒退!

仲要翻炒當新!

十足毒果淫報一樣!

東方日報 / on.cc都唔講個發佈會有乜!冇料!
作者: cusooninhk    時間: 2020-9-17 02:07 PM

引用:
原帖由 yariscross 於 2020-9-17 01:32 PM 發表

絕對同意!

連指紋都冇!完全倒退!

仲要翻炒當新!

十足毒果淫報一樣!

東方日報 / on.cc都唔講個發佈會有乜!冇料!
註:蘋果連5G都未有!軟件,硬件都輸哂!🤣🤣
作者: 冬寒富有隊長    時間: 2020-9-17 02:50 PM

唔多鍾意用iphone
作者: 樓下怕湯圓    時間: 2020-9-17 04:50 PM

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2020-9-16 12:43 PM 發表

你得罪了果粉

作者: winglaw99    時間: 2020-9-17 05:07 PM

引用:
原帖由 七個進擊的妹頭 於 2020-9-17 09:41 AM 發表

在中国,中芯国际是唯一量产14纳米的晶圆制造商

領先台積電5NM好幾代技術,只係礙於美國佬搞事所以蘋果無可奈何只可以搵台積電代工,利害了我的國 ...
香港利害啲,0納米
作者: friendchanli    時間: 2020-9-17 06:08 PM

引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2020-9-17 10:51 AM 發表

新個部同上一代ipad先進左D乜,蘋果唔洗同人比,同佢自己比一比先啦。
作者: 七個進擊的妹頭    時間: 2020-9-17 06:11 PM

引用:
原帖由 friendchanli 於 2020-9-17 06:08 PM 發表

新個部同上一代ipad先進左D乜,蘋果唔洗同人比,同佢自己比一比先啦。
D人講黎講去咪粒U囉,唔知以為AND年年用舊U
作者: yariscross    時間: 2020-9-17 06:31 PM

引用:
原帖由 cusooninhk 於 2020-9-17 14:07 發表

註:蘋果連5G都未有!軟件,硬件都輸哂!🤣🤣
冇錯!

甚至早自2016里約奧運年,Samsung已遙遙領先毒果!

何況而家2020!

就睇毒果要2021年十月,先發佈5G機!

到時,連非洲人都個個用tecno / 盧旺達製造的mara 5G android手機!

冇人理毒果!
作者: 沙漠緊慎的P圖    時間: 2020-9-17 08:24 PM

冇咩新鮮嘅嘢,發布嘅產品都冇好大嘅創意,而且價格都唔平
作者: 股場小呻仙    時間: 2020-9-17 08:51 PM

引用:
原帖由 Missingday 於 2020-9-16 05:22 PM 發表

搞唔掂5G, 真係唔知仲可以有咩新搞作
使乜蘋果搞作,由侵侵搞對手一樣啫。
作者: 股場小呻仙    時間: 2020-9-17 08:53 PM

引用:
原帖由 沙漠緊慎的P圖 於 2020-9-17 08:24 PM 發表

冇咩新鮮嘅嘢,發布嘅產品都冇好大嘅創意,而且價格都唔平
根本哩個發佈會可以唔使開。
作者: 面交player    時間: 2020-9-17 10:01 PM

USB C 當珍品

$5000-6000, 買部野插埋sim card都唔可以直打電話....
作者: yariscross    時間: 2020-9-17 10:14 PM

引用:
原帖由 面交player 於 2020-9-17 22:01 發表

USB C 當珍品

$5000-6000, 買部野插埋sim card都唔可以直打電話....
完全呃錢!

microsoft surface go平咁多,又強勁。

雖然係windows 10 S mode。但只需小改,唔駛錢,即可變真正windows 10!

https://www.wired.com/review/microsoft-surface-go-2/

ipad點比!
作者: 一個中國人!    時間: 2020-9-18 12:22 AM

引用:
原帖由 七個進擊的妹頭 於 2020-9-16 09:37 AM 發表

日日一蘋果,智商遠離我。
蘋果?不了
作者: 地獄硬硬的貓奴    時間: 2020-9-18 02:00 AM

乜鬼都要登入,到時到候部機又停止軟件更生,烦L 到死話過以後都唔用Apple。
作者: 揸波龍爪手    時間: 2020-9-18 02:53 AM

睇佢呢排股價跌到四腳朝天就知Apple已經係夕陽品牌了
作者: briancccc    時間: 2020-9-18 03:02 AM

引用:
原帖由 揸波龍爪手 於 2020-9-18 02:53 AM 發表

最搞笑係美國一直打壓華為,但華為部新既旗艦機都能順利生產同出貨,反而iphone就一拖再拖,連而家一些底價機都有既5G都整唔出。我仲以為被打壓嗰個係iPhone 添。
作者: 面交player    時間: 2020-9-18 04:50 AM

連最簡單睇相同片既容量都要攪一大輪,用人地既捷徑先睇到幅相/片幾大, 我知佢想等人快d用爆容量谷人買新機/Icloud, 但佢地忘記左全世界有其他公司有競爭者
作者: 侵侵侵    時間: 2020-9-18 06:39 AM

冇賣點,慳返
作者: yariscross    時間: 2020-9-18 07:50 AM

引用:
原帖由 地獄硬硬的貓奴 於 2020-9-18 02:00 發表

乜鬼都要登入,到時到候部機又停止軟件更生,烦L 到死話過以後都唔用Apple。
絕對同意!

android機,只需買機後入一個gmail,之後完全自動更新

可任意下載免費app

買app先要再password

毒果機,完全唔體貼!

而且,毒果可說是強制三年換機。因連app都唔俾用!

android?

Samsung 最少2年更新OS。每次換OS,亦有兩年更新

即可用4-5年!
作者: 生果轉貼員    時間: 2020-9-18 07:53 AM

正呀
作者: hk_fletcher    時間: 2020-9-18 08:32 AM

果粉今年可以慳錢了
作者: marcominnie    時間: 2020-9-18 08:56 AM

引用:
原帖由 樓下怕湯圓 於 2020-9-16 11:03 AM 發表

聽說蘋果今年冇新手機
支持2021年先出
作者: marcominnie    時間: 2020-9-18 08:56 AM

引用:
原帖由 briancccc 於 2020-9-18 03:02 AM 發表

最搞笑係美國一直打壓華為,但華為部新既旗艦機都能順利生產同出貨,反而iphone就一拖再拖,連而家一些底價機都有既5G都整唔出。我仲以為被打壓嗰個係iPhone 添。 ...
呢句真,可能慢功出細貨
作者: yariscross    時間: 2020-9-18 08:57 AM

引用:
原帖由 揸波龍爪手 於 2020-9-18 02:53 發表

冇錯!

毒果淫腦公司,已經沒落!

沽爆AAPL!

準備國慶後,聖誕前,狂入MSFT,過肥肥聖誕!
作者: yariscross    時間: 2020-9-18 08:58 AM

引用:
原帖由 面交player 於 2020-9-18 04:50 發表

連最簡單睇相同片既容量都要攪一大輪,用人地既捷徑先睇到幅相/片幾大, 我知佢想等人快d用爆容量谷人買新機/Icloud, 但佢地忘記左全世界有其他公司有競爭者 ...
冇錯!

毒田淫腦公司,仲當正而家係2007
windows vista唔掂,令毒果淫腦乘勢而起
毒果淫機初開,絕大多數人仲係用nokxx智障手機
果時!

而家係2020原定東京奧運年!
windows 10完美歸一5周年。絕對係9"或以上設備最好的OS!幾乎無所不能!
samsung galaxy敢就十年+1!5G超智能年代!AI強勢!

仲咁蠢用毒果淫腦淫機淫pad?

一於轉用microsoft surface go 2!
作者: wongtailung    時間: 2020-9-18 09:00 AM

引用:
原帖由 briancccc 於 2020-9-18 03:02 AM 發表

最搞笑係美國一直打壓華為,但華為部新既旗艦機都能順利生產同出貨,反而iphone就一拖再拖,連而家一些底價機都有既5G都整唔出。我仲以為被打壓嗰個係iPhone 添。 ...
美國玩華為5G,其實受影響最大係 apple, 條生產線和發展方向都唔知點做好。

今年已冇講創新,只講快
作者: yariscross    時間: 2020-9-18 09:01 AM

引用:
原帖由 侵侵侵 於 2020-9-18 06:39 發表

冇賣點,慳返
就算用緊毒果淫機淫pad,都係時候轉去microsoft surface go 2!

樣樣好過淫pad,又平又快!
作者: siuchungyu    時間: 2020-9-18 09:24 AM

出得都尾水啦
作者: ABCPerson    時間: 2020-9-18 09:29 AM

iPad air 唔錯,幾抵玩
作者: 大龜祈願    時間: 2020-9-18 09:39 AM

引用:
原帖由 七個進擊的妹頭 於 2020-9-17 10:52 AM 發表

中國砌機佬啫,你有說明書有人教埋你係人都做到,唔係咩高技術行業.
以前放係中國生產係因為睇中佢市場,而家中國經濟下行,好多人飯都冇得食,蘋果自然唔需要再俾共產黨要脅住 ...
飯都冇得開
作者: 亂來的攻擊    時間: 2020-9-18 10:33 AM

引用:
原帖由 侵侵侵 於 2020-9-16 09:16 PM 發表

冇point , 點買呀
好似冇乜新意吸引哣我buy
作者: nelsonbb520    時間: 2020-9-18 11:13 AM

引用:

以前放係中國生產係因為睇中佢市場,而家中國經濟下行,好多人飯都冇得食,蘋果自然唔需要再俾共產黨要脅住 ...
又一個未番個大陸既係到胡說八道
作者: 面交player    時間: 2020-9-18 11:30 AM

引用:
原帖由 yariscross 於 2020-9-18 08:58 AM 發表

冇錯!

毒田淫腦公司,仲當正而家係2007
windows vista唔掂,令毒果淫腦乘勢而起
毒果淫機初開,絕大多數人仲係用nokxx智障手機
果時!

而家係2020原定東京奧運年!
windows 10完美歸一5周年。絕對係9"或以上設備最好的OS!幾乎無所不能!
samsung galaxy敢就十年+1!5G超智能年代!AI強勢!

仲咁蠢用毒果淫腦淫機淫pad ...
我用翻Laptop,依家又快又輕又360反摺touch screen,  ssd又平想加就加唔肉赤, 開機又快, 我諗唔到理由用平板 , HP elite book 360, 有人面又有指紋解鎖
作者: az222    時間: 2020-9-18 11:42 AM

仲有無無他新賣點
作者: laws168168    時間: 2020-9-18 12:27 PM

但是爛果機不支援5G。。。
作者: 丁常唔多旺    時間: 2020-9-18 12:49 PM

引用:

雖然早有傳言,但今次最大驚喜相信依然是未有如期在9月發佈iPhone 12,不過粉絲又無需失望,因為今次發佈會仍真的有驚喜帶給大家。網上發佈會中,Tim Cook先講講肺炎疫情,之後便逐一介紹3款新產品,包括Apple Watch series ...
而家疫情橫行,Apple應該加個負離子空氣靜化功能落ipad,肯定轟動全球。
作者: yariscross    時間: 2020-9-18 01:08 PM

引用:
原帖由 面交player 於 2020-9-18 11:30 發表

我用翻Laptop,依家又快又輕又360反摺touch screen,  ssd又平想加就加唔肉赤, 開機又快, 我諗唔到理由用平板 , HP elite book 360, 有人面又有指紋解鎖
HP elitebook 360!絕對佳選!

elitebook強硬可靠耐用!更有touchscreen + 真正windows 10!

毒果淫腦,邊度做得到!

(諷刺的係,以前system年代,只有毒果淫腦先支援touch screen。PC直至Win 98先支援!)

毒果淫腦,越做越退!
作者: SimonJZL    時間: 2020-9-18 02:15 PM

我部iPhone11都未過warranty
作者: 股場小呻仙    時間: 2020-9-18 02:31 PM

引用:
原帖由 七個進擊的妹頭 於 2020-9-17 06:11 PM 發表

D人講黎講去咪粒U囉,唔知以為AND年年用舊U
粒U有乜好講呢,A12, A13, A14......唉! 哂氣,講粒L咪仲興奮。

作者: 股場小呻仙    時間: 2020-9-18 02:43 PM

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2020-9-18 12:49 PM 發表

而家疫情橫行,Apple應該加個負離子空氣靜化功能落ipad,肯定轟動全球。
部iPad 用到個個小朋友手腕有事,加乜都無用。
作者: 面交player    時間: 2020-9-18 03:32 PM

引用:
原帖由 yariscross 於 2020-9-18 01:08 PM 發表

HP elitebook 360!絕對佳選!

elitebook強硬可靠耐用!更有touchscreen + 真正windows 10!

毒果淫腦,邊度做得到!

(諷刺的係,以前system年代,只有毒果淫腦先支援touch screen。PC直至Win 98先支援!)

毒果淫腦,越做越退! ...
HP 830 840 850 還好, 我部1040學死人蘋果, 焊死Ram ,死ram要換主板=換機
作者: stunt790    時間: 2020-9-18 03:46 PM

美國玩微信而微信又牽制ip出貨量,七傷拳兩敗俱傷