標題: [國際] 中國國足完美演繹咩叫小人得志 雞犬升天 [打印本頁]

作者: fbfd3a2fa83f0e     時間: 2021-7-20 03:31 PM

首先要表明 我係真心支持中國隊 但一隊驕兵 未贏先飄而且狂妄自大既隊 真係撐唔落 有時做人可唔可以低調D 謙虛少少 保持警戒心?唔好一有少少成績就鋪天蓋地宣傳 講就天下無敵 
李鐵帶隊後四連勝?贏既係關島 馬爾代夫?敍利亞本身一個足球水平一般的國家 在國足身上都偷到3分 本身就唔合格 對D種魚腩 贏左好值得高興?

依家就連弱過中國敍利亞都可以同國足55開 我就真係笑唔出 入左12強 仲話要吊打 教訓越南仔 做人做到甘串真係好事?我背後再諗 中國贏唔贏到越南真係唔敢講 真心 係人都知中國勁D 但越南近年發展好快 球員速度高 打法粗野 食就應該要食到 但一個唔覺意比人偷到1分就好傷

總結:中國想入世界盃?本身我都抱有希望既 但當我睇到中國媒體吹奏 球盲 網民吹捧 我就知道今屆世界盃中國又可以88
作者: fbfd3a2fa83f0e     時間: 2021-7-20 03:36 PM

2026年世界盃有8個亞洲名額 我唔清楚賽制有冇變 但如果冇變 中國係咪100%入硬世界盃?
除左日本 韓國 伊朗 澳洲 
仲有敍利亞 伊拉克 越南 烏茲別克 卡塔爾 阿聯酋 沙特阿拉伯 約旦D堆我都唔肯定中國可以食硬佢哋
作者: 笑到最後3號     時間: 2021-7-20 03:54 PM

足球發展需要一個全国性的良好體系,以日本為例,人地有宣傳發展推廣,有全国性分级制學生聯賽,與職業足球聯赛聯系,日本這方面做得好出色,球員一代代進步,估計今次奥運及明年世界盃會好勁。
作者: 笑到最後3號     時間: 2021-7-20 03:57 PM

反觀大陸的全国性體育是舉國制,所有有潛質的小孩子都被揀晒去乒乓球羽毛球篮球田径游泳體操跳水舉重…………就係無足球,所以,大陸的足球運動員是很少的,一代不如一代了。
大陸註册職業足球員得8千,越南5萬,日本50萬。(網上資料) 咁L樣,大陸足球想有成绩都難啦。

作者: 正美     時間: 2021-7-20 04:01 PM

It's coming home
作者: wongjean     時間: 2021-7-20 04:02 PM

國足就是這樣,當年世界盃又話好簽,打算負巴西,和土耳其,贏哥斯達黎加4分出線,我就話你入到一球話你叻,結果三零部隊出局
作者: 笑到最後3號     時間: 2021-7-20 04:07 PM

引用:
原帖由 wongjean 於 2021-7-20 04:02 PM 發表

國足就是這樣,當年世界盃又話好簽,打算負巴西,和土耳其,贏哥斯達黎加4分出線,我就話你入到一球話你叻,結果三零部隊出局
人地日本比心機搞足球大有進步,女足赢埋世界盃添,男足遲早有成绩出來。反觀大陸完全無心去搞,點會有成绩呢。人人進步佢退步
作者: wongjean     時間: 2021-7-20 04:08 PM

引用:
原帖由 笑到最後3號 於 2021-7-20 04:07 PM 發表

人地日本比心機搞足球大有進步,女足赢埋世界盃添,男足遲早有成绩出來。反觀大陸完全無心去搞,點會有成绩呢。人人進步佢退步
冇心搞就認低威啦,但又要認屎認屁
作者: 笑到最後3號     時間: 2021-7-20 04:15 PM

引用:
原帖由 wongjean 於 2021-7-20 04:08 PM 發表

冇心搞就認低威啦,但又要認屎認屁
最近仲要急功近利玩(龜化),我diu,不如退出球壇啦。 點解唔大改革重新起步呢。恨铁不成鋼
作者: ericlkyuen     時間: 2021-7-20 04:18 PM

支持國足點都好過一班唔識波既偽球迷為政治入場支持香港隊......
作者: sl400     時間: 2021-7-20 04:26 PM

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-7-20 04:18 PM 發表

支持國足點都好過一班唔識波既偽球迷為政治入場支持香港隊......
中國足球最大成成就就係比香港好成績, 都幾有大志😂🤣
作者: 笑到最後3號

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: team1234567

作者: fbfd3a2fa83f0e     時間: 2021-7-20 05:12 PM

引用:
原帖由 笑到最後3號 於 2021-7-20 04:15 PM 發表

最近仲要急功近利玩(龜化),我diu,不如退出球壇啦。 點解唔大改革重新起步呢。恨铁不成鋼
歸化真心失敗 証明變強都要靠外國人 我心諗不如歸化11個巴西仔當中國隊踢囉@@
作者: fbfd3a2fa83f0e     時間: 2021-7-20 05:20 PM

務實一點 打好比賽 甘反而多人支持
估計結果
日本
主 和 2:2
客 輸 0:2

澳洲
主 輸0:1
客 輸 0:2

沙特
主 贏1:0
客 和1:1

越南
主 贏3:0
客 贏2:1

阿曼
主 贏 2:1
客 和 1:1
作者: Alex921     時間: 2021-7-20 05:21 PM

引用:
原帖由 wongjean 於 2021-7-20 04:02 PM 發表

仲選叫入過決賽周🤠
叻過香港澳門聖馬力諾好多啦
作者: ngaishiuwasam     時間: 2021-7-20 05:23 PM

又係02年世界杯翻版!咁洗唔洗做定銅像紀念佢哋?當年醜出世界
作者: simonlam1987     時間: 2021-7-20 05:23 PM

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-7-20 04:18 PM 發表

講真 ,支持香港足球好過國足wo
兩便都唔係踢得好

但球品 港足好好多

香港發展得唔好 係本身生態同埋冇咩人支持
作者: ericlkyuen     時間: 2021-7-20 05:26 PM

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2021-7-20 05:23 PM 發表

講真 ,支持香港足球好過國足wo
兩便都唔係踢得好

但球品 港足好好多

香港發展得唔好 係本身生態同埋冇咩人支持
但香港政治球迷黑人憎呢.....

國足係態度有問題, 呢個我同意, 一日唔改善呢樣野一日都唔使旨意追到日韓兩隊.....
作者: joeho173     時間: 2021-7-20 05:27 PM

引用:
原帖由 笑到最後3號 於 2021-7-20 04:15 PM 發表

岸鳩仔,全球大部份足球強國都有歸化球員啦。符合國際足協歸化條件就無問題啦。當年法國奪冠都有好多歸化球員啦,吊!

作者: simonlam1987     時間: 2021-7-20 05:32 PM

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-7-20 05:26 PM 發表

但香港政治球迷黑人憎呢.....

國足係態度有問題, 呢個我同意, 一日唔改善呢樣野一日都唔使旨意追到日韓兩隊.....
唔  
政治原因支持本土足球 ,某程度上 大部份國家都係,如果唔係做咩要支持本土足球呢
大把國家的足球 未夠實存又唔好睇
所以唔覺得E個係大問題
當然,各人睇法有D唔同

我個人就更加重視足球員本身的態度了
作者: 場上靠隊友     時間: 2021-7-20 05:35 PM

引用:
原帖由 fbfd3a2fa83f0e 於 2021-7-20 03:31 PM 發表

首先要表明 我係真心支持中國隊 但一隊驕兵 未贏先飄而且狂妄自大既隊 真係撐唔落 有時做人可唔可以低調D 謙虛少少 保持警戒心?唔好一有少少成績就鋪天蓋地宣傳 講就天下無敵 
李鐵帶隊後四連勝?贏既係關島 馬爾代夫?敍利亞本身一個足球水平一般的國家 在國足身上都偷到3分 本身就唔合格 對D種魚腩 贏左好值得高興?

依家就連弱過中國敍利亞都可以同國足55開 我就真係笑唔出 入左12強 仲 ...
敍利亞近呢兩年確係有大躍進係無可否認
作者: easywin     時間: 2021-7-20 05:44 PM

中國班球員,波踢得好一般,但個個都當正自己係明星
作者: 笑到最後3號     時間: 2021-7-20 05:46 PM

引用:
原帖由 fbfd3a2fa83f0e 於 2021-7-20 05:12 PM 發表

歸化真心失敗 証明變強都要靠外國人 我心諗不如歸化11個巴西仔當中國隊踢囉@@
不如龜化晒d南美球員,到時有下一代的美斯又天使又尼马又蘇9又卡雲尼……赫L死人。
作者: easywin     時間: 2021-7-20 05:48 PM

早二,三十年,中國係亞洲都算得上一線球隊,只有日,韓,沙特,伊朗可以算比中田國強。但近十年,中國已經輪落到亞洲二線,連對住越南,泰國呢D球隊,都唔可以穩勝
作者: 隔夜水龍頭     時間: 2021-7-20 06:04 PM

港足咪一樣
作者: gig1234     時間: 2021-7-20 06:06 PM

國女足成績好過男足好多,
應該研究下問題係邊,
都希望國足可以再次打入決賽周
作者: lkwkenneth     時間: 2021-7-20 06:08 PM

引用:
原帖由 笑到最後3號 於 2021-7-20 16:32 發表

果班人壞腦的,無國何來有家呢。
無民主自由何來有國?
作者: gig1234

作者: 笑到最後3號     時間: 2021-7-20 06:13 PM

引用:
原帖由 lkwkenneth 於 2021-7-20 06:08 PM 發表

無民主自由何來有國?
民主自由都有分中外式的,無可能以西方世界為唯一標準 ,更何况西方世界有双重標準添。
作者: Raymond2021     時間: 2021-7-20 06:13 PM

加油啊
作者: 奇異果博士     時間: 2021-7-20 06:30 PM

引用:
原帖由 笑到最後3號 於 2021-7-20 03:54 PM 發表

足球發展需要一個全国性的良好體系,以日本為例,人地有宣傳發展推廣,有全国性分级制學生聯賽,與職業足球聯赛聯系,日本這方面做得好出色,球員一代代進步,估計今次奥運及明年世界盃會好勁。
同埋日本真係肯由低做起,好後生就去德乙、意乙、法乙、葡乙、荷甲、比甲呢啲次一、兩级嘅聯賽踢起,一早接受有系統、啲高強度訓練。而中國有幾多年靑球員行呢條路?其實普遍球員成長速度最快大約係廿歲前後,人哋把握到個時機進步,你唔去把握就變落後。
作者: 梳化上的玉腿     時間: 2021-7-20 06:35 PM

引用:

師兄講漏咗最好笑果部份
有大陸國足管理層及球迷話  :

按以上計劃,已經打入16強
在16強賽事,如果中國隊打出水準,又抽到較弱對手,可以小勝對手,進入8強

在8強賽事,祗要中國全隊球員努力死守,拖延0比0至完場,進入射12碼階段,加上一些好運,憑射12碼勝出賽事,可進入4強!

真係夠晒娛樂性!

作者: king-man     時間: 2021-7-20 06:39 PM

师兄,算把啦!呢班白斩鸡都未知错响边!
作者: Wai7412002

作者: 奇異果博士     時間: 2021-7-20 06:43 PM

引用:
原帖由 lkwkenneth 於 2021-7-20 06:08 PM 發表

無民主自由何來有國?
唔知沙地阿拉伯、阿聯酋、約旦呢啲國家有幾多民主呢?
作者: henry_hc     時間: 2021-7-20 06:53 PM

引用:
原帖由 joeho173 於 2021-7-20 05:27 PM 發表

岸鳩仔,全球大部份足球強國都有歸化球員啦。符合國際足協歸化條件就無問題啦。當年法國奪冠都有好多歸化球員啦,吊!
明白什麼叫歸化嗎?
作者: 另一個天堂     時間: 2021-7-20 07:19 PM

算把啦
作者: 大腳傳中     時間: 2021-7-20 07:44 PM

中媒同英媒一樣鐘意吹捧,其實習大想搞好中國足球,應該先處理呢個文化
作者: 生果轉貼員     時間: 2021-7-20 07:51 PM

引用:

仲要等巴西對攻
作者: wongjean     時間: 2021-7-20 07:53 PM

引用:
原帖由 Alex921 於 2021-7-20 05:21 PM 發表

仲選叫入過決賽周🤠
叻過香港澳門聖馬力諾好多啦
嗰屆冇咗日韓踢外圍賽呢,機會大增
作者: a9983451

作者: wongjean     時間: 2021-7-20 07:56 PM

引用:
原帖由 梳化上的玉腿 於 2021-7-20 06:35 PM 發表

師兄講漏咗最好笑果部份
有大陸國足管理層及球迷話  :

按以上計劃,已經打入16強
在16強賽事,如果中國隊打出水準,又抽到較弱對手,可以小勝對手,進入8強

在8強賽事,祗要中國全隊球員努力死守,拖延0比0至完場,進入射12碼階段,加上一些好運,憑射12碼勝出賽事,可進入4強!

真係夠晒娛樂性!

第一次入決賽週已想入4強……發夢冇咁早啦!日韓都要多屆後至叫做有d表現
作者: wongjean     時間: 2021-7-20 07:59 PM

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-7-20 07:51 PM 發表

仲要等巴西對攻
又無可厚非喎,反正輸硬,攞個入球都好吖,事實又真係差d入波
作者: 辣雞16朗     時間: 2021-7-20 08:00 PM

其實阿朗同朗迷都一樣,對法羅群島,立陶宛,拉脫維亞呢啲魚腩狂數糊,追到個唔知乜戴伊記錄就舖天蓋地吹奏到乜春史一, 乜春球王咁。

作者: 笑到最後3號     時間: 2021-7-20 08:11 PM

引用:
原帖由 a9983451 於 2021-7-20 08:11 PM 發表

中國鍾意計咩就計咩,唔計咩就唔計咩,所以中國永遠係最自由民主嘅。

係中式民主自由標準之下,有邊個國家係好過中國?
離题了,完
作者: borofans     時間: 2021-7-20 08:19 PM

引用:
原帖由 隔夜水龍頭 於 2021-7-20 06:04 PM 發表

港足咪一樣
國足幾十年嚟都只可以用港足打飛機,有志氣🤣🤣
作者: 十二月田猛臣     時間: 2021-7-20 08:27 PM

引用:

當時吹到.......
16強對比利時,應該無問題
8強對法國或阿根廷,如果范志毅可以mark得住亨利或者巴迪斯圖達,如果整隊有超水準發揮,四強不是夢
作者: 急焦藍色甩頭     時間: 2021-7-20 08:28 PM

中國隊不是夢!
作者: wongjean     時間: 2021-7-20 08:36 PM

引用:
原帖由 十二月田猛臣 於 2021-7-20 08:27 PM 發表

當時吹到.......
16強對比利時,應該無問題
8強對法國或阿根廷,如果范志毅可以mark得住亨利或者巴迪斯圖達,如果整隊有超水準發揮,四強不是夢
不是夢,是痴人說夢
作者: hfceddie     時間: 2021-7-20 08:38 PM

引用:

此言差矣!中國隊係勁到爆!

1.    在長達91年21屆世界盃的歷史上,僅有三支國家隊戰勝過中國國家隊,分別是巴西、土耳其、哥斯大黎加,

2.    即使是巴西這樣的世界強隊也僅戰勝過中國隊一次。

3.    而中國隊從未在世界盃互射12碼中失利過,亦從來沒有一支球隊能夠在世界盃上擊敗過中國隊兩次。

4.    而且,中國隊在世界盃上失球數遠少於巴西和以防守見長的義大利,在過去91年裡,中國隊只失了9個球。

5.    除此之外,世界上除了巴西,中國是另外一支敢在胸前綉上五顆星的國家隊!

作者: HikeAway     時間: 2021-7-20 08:54 PM

唔止足球,中國每一樣野都係偉大同完美,記住要日日講,時時講,話有野唔完美可能危害國家安全,對民族又無自信。
作者: wongjean     時間: 2021-7-20 08:54 PM

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-7-20 08:38 PM 發表

1.    在長達91年21屆世界盃的歷史上,僅有三支國家隊戰勝過中國國家隊,分別是巴西、土耳其、哥斯大黎加,

3.    而中國隊從未在世界盃互射12碼中失利過,亦從來沒有一支球隊能夠在世界盃上擊敗過中國隊兩次。

4.    而且,中國隊在世界盃上失球數遠少於巴西和以防 ...
Ching真係靚抽
作者: 隔夜水龍頭     時間: 2021-7-20 08:58 PM

引用:
原帖由 borofans 於 2021-7-20 08:19 PM 發表

國足幾十年嚟都只可以用港足打飛機,有志氣🤣🤣
港足都係話當年贏中國先比某些小國強而有實力姐  依月家仲話自己係精英運動員啦!
作者: 隔夜水龍頭     時間: 2021-7-20 08:59 PM

香港足球連垃圾都不如  我支持過佢地  但真係近三代都不長進
作者: 隔夜水龍頭     時間: 2021-7-20 09:03 PM

有譚双洋  招金信  車震七  近年見佢地比賽進場  連小學生排隊都精過佢地班人 自己唔尊重自己仲講咩   你做支持姐只支持hea踢  香港仲有職業足球?  去街仲有精神啦!
作者: 隔夜水龍頭     時間: 2021-7-20 09:05 PM

引用:
原帖由 wongjean 於 2021-7-20 08:54 PM 發表

Ching真係靚抽
你真係覺得中國隊勁?咁咪靚秋囉
作者: ivanhohoho2     時間: 2021-7-20 09:26 PM

引用:
原帖由 fbfd3a2fa83f0e 於 2021-7-20 03:31 PM 發表

依家就連弱過中國敍利亞都可以同國足55開 我就真係笑唔出 入左12強 仲 ...
係 D報紙佬先咁黑人憎姐,我唸一衆國腳們或領隊都應知自己既實力如何,不會被吹到飄飄然

作者: kaleung     時間: 2021-7-20 09:50 PM

引用:
原帖由 fbfd3a2fa83f0e 於 2021-7-20 03:36 PM 發表

2026年世界盃有8個亞洲名額 我唔清楚賽制有冇變 但如果冇變 中國係咪100%入硬世界盃?
仲有敍利亞 伊拉克 越南 烏茲別克 卡塔爾 阿聯酋 沙特阿拉伯 約旦D堆我都唔肯定中國可以食硬佢哋
用番12強賽模式, 兩組各四隊直入, 根據上屆成績中國連線都出唔到, 可能有附加賽踢
如果擴軍成16強賽, 4組首次名直入, 中國入到pot 2或有機會抽到兩隊弱隊做送分童子
作者: 隔夜水龍頭     時間: 2021-7-20 10:44 PM

強如「美國」都唔可以贏全部賽事  黃人就係無國籍人仕  請放棄香港身份  一年幾千都唔好攞  去英國看看有幾個奬牌吧!
作者: 隔夜水龍頭     時間: 2021-7-20 10:47 PM

一眾港腳好似堆填區氣味四飄就係另一層次的清高  我真係見住山度士射老舒米  但今日港隊連表演賽都大不配
作者: joeho173

作者: 梳化上的玉腿     時間: 2021-7-20 10:57 PM

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-7-20 08:38 PM 發表

4.    而且,中國隊在世界盃上失球數遠少於巴西和以防 ...
《除此之外,世界上除了巴西,中國是另外一支敢在胸前綉上五顆星的國家隊!》

垃圾文章周圍抄……廢料!

大把國家綉上5粒星
美國有50粒星潻

美國

澳洲 有6粒星

士厙曼

洪都拉斯

所羅門群島

蕯摩亞

圖片附件: 250px-Aus_Flag.jpg (2021-7-20 10:57 PM, 15.92 KB) / 該附件被下載次數 0

圖片附件: pic_1570150715_50014.jpg (2021-7-20 10:57 PM, 13.87 KB) / 該附件被下載次數 0

圖片附件: pic_1570150717_65678.jpg (2021-7-20 10:57 PM, 10.96 KB) / 該附件被下載次數 0

圖片附件: pic_1570150716_25436.jpg (2021-7-20 10:57 PM, 21.67 KB) / 該附件被下載次數 0

圖片附件: pic_1570150718_54882.jpg (2021-7-20 10:57 PM, 5.85 KB) / 該附件被下載次數 0

圖片附件: 2021-07-20-22-49-38--1664979505.jpg (2021-7-20 10:57 PM, 10.95 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: cyberduct     時間: 2021-7-20 11:17 PM

引用:

無民主自由何來有國?
亞洲民主大國印度足球係咪好L勁😂
作者: 宿花間@@

作者: Alex921     時間: 2021-7-21 12:38 AM

引用:
原帖由 wongjean 於 2021-7-20 07:53 PM 發表

嗰屆冇咗日韓踢外圍賽呢,機會大增
2026 多左名額 機會大增
作者: Alex921     時間: 2021-7-21 12:39 AM

其實今屆有冇機會啫

作者: borofans     時間: 2021-7-21 01:21 AM

引用:
原帖由 Alex921 於 2021-7-21 12:39 AM 發表

其實今屆有冇機會啫
冇‼️

作者: 英國短毛     時間: 2021-7-21 02:56 AM

中國國足唔睇好,想好似日本仔同韓國仔咁真係有難度

作者: 大家落     時間: 2021-7-21 09:18 AM

引用:

中國隊當年係成功做到零的突破
一張

作者: cosisi     時間: 2021-7-21 09:55 AM

引用:

贏硬越南,只要真踢就贏硬.

作者: sexkiller3     時間: 2021-7-21 09:59 AM

引用:
原帖由 fbfd3a2fa83f0e 於 2021-7-20 03:36 PM 發表

你有無看中國足球? 名單上只有約旦和大陸55開, 靠運氣打敗敍利亞, 和越南比中國弱外, 其他國家實力都遠在中國之上.

作者: 8862     時間: 2021-7-21 10:01 AM

中國足球水平,確實比香港高d,但與亞洲最高水準相比,仍有一段差距。
作者: 笑忘輸     時間: 2021-7-21 10:02 AM

一講中國,大把政治上身既人就說3道4 。抽政治水。

作者: 時光五缺     時間: 2021-7-21 10:13 AM

引用:

敍利亞點會係差?
上屆2018年踢到附加賽
對Australia都係兩回合打和,再加時先小敗一球

作者: 石詩仕     時間: 2021-7-21 10:26 AM

引用:
原帖由 笑到最後3號 於 20-7-2021 15:57 發表

反觀大陸的全国性體育是舉國制,所有有潛質的小孩子都被揀晒去乒乓球羽毛球篮球田径游泳體操跳水舉重…………就係無足球,所以,大陸的足球運動員是很少的,一代不如一代了。
C hing吾清楚就咪亂嗡,
每年花在足球運動的錢近千億,
全國有薪酬的足球員有2-3萬人,
有1-2千名清少年在國外培訓,

作者: Versailles     時間: 2021-7-21 10:27 AM

引用:
原帖由 wongjean 於 2021-7-20 16:02 發表

最肉酸係 當年有報導話 :

國足一眾"球星" 對巴西 全場捱打毫無反擊之力 及後巴西收油之下被血洗0-4完場後

全部國足即刻追住班巴西天王巨星去交換球衣 但係班巴西天王睬你都傻 一野全部走返去更衣室

場面尷尬萬分

未完 國足球職員上下感到被侮辱 國足派職員去巴西更衣室搵巴西職員"理論"
巴西天王們為左息事寧人 派職員攞左幾件爛臭球衣畀中囯隊 囯足球星們如獲至寶
作者: 藍西     時間: 2021-7-21 10:30 AM

引用:
原帖由 笑到最後3號 於 20-7-2021 03:54 PM 發表

真唔係唔支持大陸足球, 睇到以下呢D新聞, 真係支持唔落, 班主比錢搞足球, 就做番班主既職責啦, 自己落場只為左一己私利, 都唔係真心想搞好足球

https://www.hk01.com/即時體育/621097/足球熱話-中甲隊老闆頂肚腩後備登場-內地網民-中國足球笑話
作者: 笑到最後3號     時間: 2021-7-21 10:31 AM

引用:
原帖由 石詩仕 於 2021-7-21 10:26 AM 發表

C hing吾清楚就咪亂嗡,
每年花在足球運動的錢近千億,
全國有薪酬的足球員有2-3萬人,
有1-2千名清少年在國外培訓,
大陸註册職業足球員得8千,越南5萬,日本50萬,法国146萬。綱上資料

作者: Alex921     時間: 2021-7-21 11:02 AM

引用:
原帖由 大家落 於 2021-7-21 09:18 AM 發表

中國隊當年係成功做到零的突破
一張
紀錄
作者: hingfai709a     時間: 2021-7-21 11:21 AM

同意樓主的意見. 愛之深, 責之切.
可是, 上面而家越嚟越玻璃心, 小粉紅橫行, 稍有不順耳的, 就洗版式攻擊, 沒有批評, 那裡知道甚麼地方還須改善?

作者: 笑到最後3號     時間: 2021-7-21 11:40 AM

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-7-21 11:21 AM 發表

同意樓主的意見. 愛之深, 責之切.
可是, 上面而家越嚟越玻璃心, 小粉紅橫行, 稍有不順耳的, 就洗版式攻擊, 沒有批評, 那裡知道甚麼地方還須改善?
唔係喎,大陸球迷日日鬧国足,有好多仲鬧得好鬼好笑添。