標題: [英超] 點解般奴射?蘇斯克查:賽前已決定 [打印本頁]

作者: leisurema     時間: 2021-9-26 12:30 AM

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20210925/bkn-20210925230630832-0925_00882_001.html

曼聯主場又輸波,同上場英聯盃唔同,今場係英超,曼聯出齊車馬炮之下敗陣,特別係臨完場博到12碼射失,大家都有疑惑,點解係般奴費南迪斯操刀,而唔係畀C朗射?賽後蘇斯克查咁樣答。

蘇帥:「先唔好講嗰球12碼,佢今日有啲唔好彩,其實佢過去嘅12碼命中率都好高,至於操刀人選問題,賽前已經決定咗,佢承受得住,會繼續向前。」

(Getty Images)

有統計顥示,般奴嘅12碼命率高過C朗,加盟曼聯後22個12碼射入21球,命中率95.5%,至於C朗生涯167次主射12碼,有139球命中,命中率83.2%,而且般奴之前對維拉攻入3球,全部都係12碼,所以安排佢主射。

不過有網友認為,當時落後1球,呢個12碼係最後一擊,呢啲時候梗係C朗最穩陣,咩命中率都係嘥氣。亦有網友戲稱,般奴個波射咗上太空,跌咗落佢後花園度。

周六英超部分賽果
車路士 0:1 曼城
曼聯 0:1 阿士東維拉
列斯聯 1:2 韋斯咸
李斯特城 2:2 般尼
愛華頓 2:0 諾域治
屈福特 1:1 紐卡素
作者: ericlkyuen     時間: 2021-9-26 03:55 AM

不過有網友認為,當時落後1球,呢個12碼係最後一擊,呢啲時候梗係C朗最穩陣,咩命中率都係嘥氣。

真係講得好岩,呢啲時候最可靠嘅只得大心臟阿朗
作者: 生果轉貼員     時間: 2021-9-26 07:36 AM

教練級數
作者: 春天懷舊的水管     時間: 2021-9-26 07:52 AM

廿幾球同百幾球命中率去比,所以曼聯就係差緊個教練,
人腳已經夠哂豪華,但係打出黎完全無組織
作者: tobilly     時間: 2021-9-26 08:01 AM

好似未見過般奴咁射法,好似有心射失咁
作者: 意甲老四     時間: 2021-9-26 10:05 AM

36歲人, 要求費蛇收留仲搶人 7號, 依家仲想搶人嘅12碼射
作者: 意甲老四     時間: 2021-9-26 10:06 AM

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-9-26 07:36 AM 發表
教練級數
教練餵唔到門前必入波俾等餵朗, 級數真係差
作者: 投機大王     時間: 2021-9-26 10:10 AM

下台
作者: louie186     時間: 2021-9-26 10:14 AM

大前鋒入唔到波,仲要比你射12碼?
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 10:19 AM

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-9-26 03:55 AM 發表
不過有網友認為,當時落後1球,呢個12碼係最後一擊,呢啲時候梗係C朗最穩陣,咩命中率都係嘥氣。

上場輸波,輿論的壓力,蘇B感受到C朗對他的威脅,想打壓C朗變相主場輸波,主帥位危了。
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 10:21 AM

引用:
原帖由 春天懷舊的水管 於 2021-9-26 07:52 AM 發表
廿幾球同百幾球命中率去比,所以曼聯就係差緊個教練,
人腳已經夠哂豪華,但係打出黎完全無組織
全隊都是名牌球星,各有各踢,無組織又怎會入波呢?
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 10:23 AM

引用:
原帖由 tobilly 於 2021-9-26 08:01 AM 發表
好似未見過般奴咁射法,好似有心射失咁
最後補時的壓力,炒波底就射上太空。
作者: 公主公主     時間: 2021-9-26 10:31 AM

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-9-26 10:21 AM 發表

咪即係教頭問題,點樣張呢班人夾到係教頭要做嘅工作

由出場排陣都係教頭決定
作者: 晴緣心靈     時間: 2021-9-26 10:31 AM

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-9-26 10:21 AM 發表

般奴好難夾 如果佢唔肯做朗尼個角色 咁一定爭做大佬 罰球12碼入波工作都要爭哂黎做
除左罰球 可以比佢射之外  但睇佢都唔會自願肯讓12碼同專心助攻
般奴我覺得佢心理質素同大賽表現都不如朗尼 但個性重大牌過朗尼 難搞
作者: 晴緣心靈     時間: 2021-9-26 10:33 AM

引用:

除左普巴拎過世界盃之外
其他人連歐霸都嬴唔到  叫名牌球星係笑話
佢地係未做到成績就耍大牌
作者: louie186     時間: 2021-9-26 10:47 AM

引用:
原帖由 晴緣心靈 於 2021-9-26 10:31 AM 發表

般奴好難夾 如果佢唔肯做朗尼個角色 咁一定爭做大佬 罰球12碼入波工作都要爭哂黎做
除左罰球 可以比佢射之外  但睇佢都唔會自願肯讓12碼同專心助攻
般奴我覺得佢心理質素同大賽表現都不如朗尼 但個性重大牌過朗尼 難搞
簡直笑話
人地搬爐踢兩季正正常常,第一季仲要係救星,而家搵個38碎老野返黎,要人地當打主力改變踢法就個38碎老野?
你傻就算啦,sob唔係傻㗎,佢只係蠢少少咋
作者: 疑似球皇     時間: 2021-9-26 10:52 AM

到呢d關鍵時候射12碼上天空 又令我諗起某扭波王決賽射失累失杯既情景 又係射天空 心理質素唔係個個有 呢d時候梗係搵個頂得住壓力既c朗射啦
作者: chris968     時間: 2021-9-26 10:52 AM

引用:
原帖由 晴緣心靈 於 2021-9-26 10:33 AM 發表

除左普巴拎過世界盃之外
華拉尼冇世界盃?其他人連歐霸都贏唔到? 華拉尼 C朗呢?
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 10:53 AM

引用:
原帖由 晴緣心靈 於 2021-9-26 10:33 AM 發表

除左普巴拎過世界盃之外
加入曼聯就是星級球員,有能力或無能力已經不重要。
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 10:56 AM

引用:
原帖由 公主公主 於 2021-9-26 10:31 AM 發表

咪即係教頭問題,點樣張呢班人夾到係教頭要做嘅工作

由出場排陣都係教頭決定
兵在外,帥命有所不受

所以上場後各有各踢。
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 10:57 AM

引用:
原帖由 晴緣心靈 於 2021-9-26 10:31 AM 發表

普巴分波,C朗有波入
般奴分波,C朗可休息

作者: 晴緣心靈     時間: 2021-9-26 11:03 AM

引用:
原帖由 louie186 於 2021-9-26 10:47 AM 發表

簡直笑話
人地搬爐踢兩季正正常常,第一季仲要係救星,而家搵個38碎老野返黎,要人地當打主力改變踢法就個38碎老野?
般奴數據上對弱隊比較出色 一對強隊就變弱 (有改善空間)
上季歐霸對維拉利爾 佢都無作為 (26歲)
加上歐國盃對德國佢實在太差 連摩連奴都忍唔住批評出佢係中場打少過
最後對法國 教練直情唔出佢  佢25歲最勁既時刻都係曼聯對弱隊果陣刷數據(未真正証明自己能力)
你好似係利迷 近年利係好番d 雖然一直係英超陪跑左20年 所以我明你做開陪跑者 同井底之蛙
見識少所以 睇表面以為某d球員好勁 但其實只係好無知 係維園阿伯無分別
就好似你呃左幾萬分係香討 表面好似好勁 實際只係浪費網絡資源
作者: louie186     時間: 2021-9-26 11:07 AM

引用:
原帖由 晴緣心靈 於 2021-9-26 11:03 AM 發表

加上歐國盃對德國佢實在太差 連摩連奴都忍唔住批評出佢係中場打少過
最後對法國 教練直情唔出佢  佢25歲最勁既時刻都係曼聯對弱隊果陣刷數據(未真正証明自己能力)
你好似係利迷 近年利係好番d 雖然一直係英超陪跑左20年 所以我明你做開陪跑者 同井底之蛙
見識少所以 睇表面以為某d球 ...
係呀, 對弱隊無表現
咁阿朗朗上季又有乜表現呢?
祖記搞到冠軍變阿四喎, 人地曼聯點都老二

作者: thunderpig     時間: 2021-9-26 11:08 AM

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-9-26 12:30 AM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20210925/photo/bkn-20210925230630832-0925_00882_001_01p.jpg?20210926000044

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20210925/bkn-20210925230630832-0925_00882_001.html

...
一個睇生涯命中率,一個睇加盟後嘅命中率🤔

如果睇關鍵12碼嘅命中率的話,邊個射會更好?
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 11:10 AM

引用:
原帖由 thunderpig 於 2021-9-26 11:08 AM 發表

一個睇生涯命中率,一個睇加盟後嘅命中率🤔

如果睇關鍵12碼嘅命中率的話,邊個射會更好?
正常C朗射,大佬在主場有掌聲更易入。
作者: 晴緣心靈     時間: 2021-9-26 11:12 AM

引用:
原帖由 louie186 於 2021-9-26 11:07 AM 發表

係呀, 對弱隊無表現
所有的官方歐聯數據排名榜19項中,C朗有16項佔據第一,
分別是最多入球、最多助攻、最多歐聯最佳射手、單賽季入球最多、單年度入球最多、單賽季主客場入球最多、入球場次最多、攻破球隊最多、連續入球場次最多、十二碼入球最多、罰球入球最多、獲勝場次最多、淘汰賽入球最多、決賽入球最多、半決賽入球最多、四分之一決賽入球最多;C朗與美斯打平的1項數據是帽子戲法最多;美斯僅有2項獲得領
先,分別是小組賽入球最多和八分之一決賽入球最多

雙冠

C.朗拿度決賽之王紀錄一覽:

2014年西班牙盃決賽(皇家馬德里 勝 巴塞隆拿)
2014年歐聯決賽(皇家馬德里 勝 馬德里體育會)
2014年歐洲超級盃決賽(皇家馬德里 勝 西維爾)
2014年世冠盃決賽(皇家馬德里 勝 聖羅倫素)
2016年歐聯決賽(皇家馬德里 勝 馬德里體育會)
2016年歐國盃決賽(葡萄牙 勝 法國)
2016年世冠盃決賽(皇家馬德里 勝 鹿島鹿角)
2017年歐聯決賽(皇家馬德里 勝 祖雲達斯)
2017年歐洲超級盃決賽(皇家馬德里 勝 曼聯)
2017年西班牙超級盃決賽(皇家馬德里 勝 巴塞隆拿)
2017年世冠盃決賽(皇家馬德里 勝 甘美奧)
2018年歐聯決賽(皇家馬德里 勝 利物浦)
2018年意大利超級盃決賽(祖雲達斯 勝 AC米蘭)
2019年歐國聯決賽(葡萄牙 勝 荷蘭)
2020年意大利超級盃決賽 (祖雲達斯 勝 拿玻里)
2021年意大利盃決賽 (祖雲達斯 勝 亞特蘭大)

圖片附件: thumbnail (1).jpg (2021-9-26 11:12 AM, 65.28 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: leisurema     時間: 2021-9-26 11:12 AM

引用:
原帖由 晴緣心靈 於 2021-9-26 11:03 AM 發表

見識少所以 睇表面以為某d球 ...
般奴勁就不會週薪10萬磅簽五年,準備中新合約也是20萬磅的長約。
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 11:16 AM

引用:
原帖由 louie186 於 2021-9-26 11:07 AM 發表

係呀, 對弱隊無表現
為反朗說三道四有乜野好討論呢?
祖記無朗日已經沉底,這又點計呢?
作者: C皇     時間: 2021-9-26 11:17 AM

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-9-26 12:30 AM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20210925/photo/bkn-20210925230630832-0925_00882_001_01p.jpg?20210926000044

...
琴晚佢射同平時果 d好吾同!
一起步埋去果下就知射吾入
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 11:18 AM

引用:
原帖由 晴緣心靈 於 2021-9-26 11:12 AM 發表

分別是最多入球、最多助攻、最多歐聯最佳射手、單賽季入球最多、單年度入球最多、單賽季主客場入球最多、入球場次最多、攻破球隊最多、連續入球場次最多、十二碼入球最多、罰球入球最多、獲勝場次最多、淘汰賽入球最多、決賽入球最多、半決賽入球最多、四分之一決賽入球最多;C朗與美斯打平的1項數據是帽子戲法最多;美斯僅有2項獲得領
先,分別是小組賽入 ...
反朗迷不看舊數據,只看新數字。
36的C朗,能追能射能入球已經很勁。
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 11:21 AM

引用:
原帖由 C皇 於 2021-9-26 11:17 AM 發表

琴晚佢射同平時果 d好吾同!
一起步埋去果下就知射吾入
叛變葡國大佬後有心理壓力。
作者: 晴緣心靈     時間: 2021-9-26 11:23 AM

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-9-26 11:12 AM 發表

般奴勁就不會週薪10萬磅簽五年,準備中新合約也是20萬磅的長約。
我都不知  頂級中場始終配合到不同戰術
以前史尼達打國米都會不斷來回跑 助攻助守
朗尼就肯做c朗綠葉  奧斯爾就肯專心做助攻幫c朗破記錄

般奴如果想咩都做哂 佢要有施丹咁強先得
但施丹是大賽球員  現今無中場有咁既能力始終
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 11:27 AM

引用:
原帖由 晴緣心靈 於 2021-9-26 11:23 AM 發表

我都不知  頂級中場始終配合到不同戰術
以前史尼達打國米都會不斷來回跑 助攻助守
朗尼就肯做c朗綠葉  奧斯爾就肯專心做助攻幫c朗破記錄

般奴如果想咩都做哂 佢要有施丹咁強先得
但施丹是大賽球員  現今無中場有咁既能力始終
昨天是他分波,所以C朗變了透明。
上次普巴分波, C朗就可以頻繁攻門。
作者: 晴緣心靈     時間: 2021-9-26 11:31 AM

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-9-26 11:27 AM 發表

你說咩?
c朗入波咪就係般奴做助攻
同埋c朗係可以交波比佢後上遠射 佢一樣會有入波機會的
佢是有能力配合 只是佢今場心紅要做大佬爭射做英雄
作者: 意甲老四     時間: 2021-9-26 11:33 AM

引用:

其實係邊個要爭? 你攪清楚未?
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 11:39 AM

引用:
原帖由 晴緣心靈 於 2021-9-26 11:31 AM 發表

你說咩?
c朗入波咪就係般奴做助攻
同埋c朗係可以交波比佢後上遠射 佢一樣會有入波機會的
佢是有能力配合 只是佢今場心紅要做大佬爭射做英雄
睇清楚排陣,不要亂吹。

作者: iamsamuel     時間: 2021-9-26 11:43 AM

賽前已知有12碼?
作者: 晴緣心靈     時間: 2021-9-26 11:45 AM

引用:
原帖由 意甲老四 於 2021-9-26 11:33 AM 發表

其實係邊個要爭? 你攪清楚未?
般奴爭取12碼主射權味爭

c朗自從2008決賽不入12碼之後大賽12碼能力進步驚人
不是可比 費奴未試過真正重壓力下入12碼 數據只是浮雲

反而美斯12年歐聯4強對車路士射失12碼累出局後陰影不散
更在16年決賽射上看台累失冠 從此關鍵12碼面前只是儒夫
所以上場尼馬心知美斯抗壓力低 自己挺身而出
相反c朗明明一早已有準備 只是般奴邀功心切
作者: 晴緣心靈     時間: 2021-9-26 11:47 AM

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-9-26 11:39 AM 發表

睇清楚排陣,不要亂吹。

https://cdn.discuss.com.hk/t/ae8022/f/800x0/https://img.discuss.com.hk/d/attachments/day_210925/20210925_3d3f0a0b6abbf15a2252TEDbArSboRRP.jpg
乜野? 上場對韋斯咸 c朗入波機會咪般奴創造囉
對年青人都係費奴助攻c朗
普巴暫時無一球助攻到比c朗呀 發覺你都有少少思覺失調
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 11:49 AM

引用:
原帖由 晴緣心靈 於 2021-9-26 11:45 AM 發表

般奴爭取12碼主射權味爭

c朗自從2008決賽不入12碼之後大賽12碼能力進步驚人
不是可比 費奴未試過真正重壓力下入12碼 數據只是浮雲

反而美斯12年歐聯4強對車路士射失12碼累出局後陰影不散
更在16年決賽射上看台累失冠 從此關鍵12碼面前只是儒夫
所以上場尼馬心知美斯抗壓力低 自己挺身而出
相反c朗明明一早已有準備 只是般奴邀功心切
蘇B反C朗累街坊
作者: 太子沉睡的巨龍     時間: 2021-9-26 11:55 AM

唉,92分鐘,炒飛機
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 11:56 AM

引用:
原帖由 晴緣心靈 於 2021-9-26 11:47 AM 發表

乜野? 上場對韋斯咸 c朗入波機會咪般奴創造囉
對年青人都係費奴助攻c朗
普巴暫時無一球助攻到比c朗呀 發覺你都有少少思覺失調

今次邊個助攻C朗?
C朗全場無供應。
作者: 晴緣心靈     時間: 2021-9-26 12:02 PM

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-9-26 11:56 AM 發表

https://images-sports.now.com/sport/news/1/131/34702018131/34707130623_600x399.jpg
今次邊個助攻C朗?
C朗全場無供應。
等下場 試多幾場先
今場曼聯有30幾次射門機會 供應ok 係射果個唔入姐
作者: wongjean     時間: 2021-9-26 12:05 PM

引用:

除左普巴拎過世界盃之外
呢句真,唔覺有幾名牌
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 12:08 PM

引用:
原帖由 晴緣心靈 於 2021-9-26 12:02 PM 發表

等下場 試多幾場先
笑死,30幾次射門,供應呀乜呀水去射,叫做OK。

前鋒的作用是什麽?無能力又怎收幾十萬磅週薪。
作者: 晴緣心靈     時間: 2021-9-26 12:12 PM

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-9-26 12:08 PM 發表

有問題? 前鋒引開對手比後上隊友射門都係能力
前鋒要場場入波?   你要求係場場入波?
咁唔好意思 現今你洗10億都唔會買到一隻前鋒保証場場入波
作者: 晴緣心靈     時間: 2021-9-26 12:18 PM

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-9-26 12:08 PM 發表

咁車路士對曼城又輸波 盧卡古0入球姐係無作用前鋒?
咁車路士又係唔係無供應  唔值十幾週薪人工 ???

不如咁 你咁長氣去鬧班盲反啦 佢地為左抽c朗會針對你對曼嫁啦
你同我拗就哂時間
作者: 沉睡白滑的留言     時間: 2021-9-26 12:21 PM

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-9-26 03:55 AM 發表

假設證明唔到嘅嘢,最啱拎出嚟吹奏!👍🏻
作者: samsunlg     時間: 2021-9-26 12:23 PM

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-9-26 11:16 AM 發表

為反朗說三道四有乜野好討論呢?
祖記無朗日已經沉底,這又點計呢?
祖記被朗朗搞到5勞7傷,仲有乜野好討論?
作者: 沉睡白滑的留言     時間: 2021-9-26 12:23 PM

引用:
原帖由 louie186 於 2021-9-26 10:47 AM 發表

簡直笑話
祖記早幾年咪就係咁,事出必有因,有證實多一次!
作者: 乜都唔好理     時間: 2021-9-26 12:37 PM

蘇B係輸波罪人。
作者: kof2002um     時間: 2021-9-26 12:45 PM

引用:
原帖由 晴緣心靈 於 2021-9-26 11:12 AM 發表

先,分別是小組賽入 ...
小朋友都未出世,歐聯三連冠+神射手都唔知唔出奇。 皇馬vs祖記3:3 (兩回合計)最後有球12碼就是c朗射入4:3晉級, 壓力可想而知有幾大!最後贏埋冠軍!
作者: 最強大腦沙維     時間: 2021-9-26 01:17 PM

基斯坦奴連強項12碼都冇得射
要包裝得靚靚真係有難度
作者: paul00852     時間: 2021-9-26 01:31 PM

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2021-9-26 11:43 AM 發表
賽前已知有12碼?
應該已知的
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 01:43 PM

引用:
原帖由 晴緣心靈 於 2021-9-26 12:18 PM 發表

咁車路士對曼城又輸波 盧卡古0入球姐係無作用前鋒?
咁車路士又係唔係無供應  唔值十幾週薪人工 ???

不如咁 你咁長氣去鬧班盲反啦 佢地為左抽c朗會針對你對曼嫁啦
你同我拗就哂時間
https://www.youtube.com/watch?v=S7X9yGtTVCk

事實上,當C朗回歸曼聯後,已有不少球迷及球評家討論何人應該擔任劊子手。
作者: wwwapple     時間: 2021-9-26 01:54 PM

般奴好慘,我非常同情佢
作者: lmc012     時間: 2021-9-26 02:03 PM

引用:
原帖由 paul00852 於 2021-9-26 01:31 PM 發表

應該已知的
有過數
作者: iamsamuel     時間: 2021-9-26 03:18 PM

引用:
原帖由 paul00852 於 26-9-2021 13:31 發表

應該已知的
劇本寫好左
作者: 三亞帝

作者: 20687254     時間: 2021-9-26 03:46 PM

引用:
原帖由 意甲老四 於 2021-9-26 10:05 AM 發表
36歲人, 要求費蛇收留仲搶人 7號, 依家仲想搶人嘅12碼射
人地費蛇收留都要科水俾祖記
34歲嘔吐球王大巴黎有冇放低1000萬歐轉會俾巴菜呢?

作者: bondinhk     時間: 2021-9-26 03:57 PM

後防唔集中,重要傷兩件。普巴成日玩失波,先係輸波關鍵。
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 03:58 PM

引用:
原帖由 三亞帝 於 2021-9-26 03:52 PM 發表

蘇B今埸作出重要指示,曼聯要多點開花,不需重點一個攻堅,結果青木被蘇B御準無限開火,不理隊友企係無人看管靓位,個大腦就係諗住蘇B對佢既叮囑,射啦,射啊射射他吧,結果就交出8射2中籠既完美數據,以7.3分榮登球隊最高分球員,此子屬懦子可教也,未來必成曼聯中流砥柱。
蘇B輸波後微笑幫球迷簽名(43分後)

https://www.youtube.com/watch?v=SD4yRIqzH4I
作者: waterman42hk     時間: 2021-9-26 04:02 PM

黃金右腳
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 04:02 PM

引用:
原帖由 20687254 於 2021-9-26 03:46 PM 發表

人地費蛇收留都要科水俾祖記
34歲嘔吐球王大巴黎有冇放低1000萬歐轉會俾巴菜呢?

榜首巴黎聖日耳門(PSG)繼續缺少養傷嘅球王美斯,但仍然有尼馬、基利安麥巴比等球星在陣,並憑伊祖沙古爾、達斯拿各建一功,以2比0擊敗蒙彼利埃。

作者: siuchungyu     時間: 2021-9-26 04:23 PM

數據害死

作者: 黃狗蘇

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: c7wc2018     時間: 2021-9-26 04:44 PM

引用:
原帖由 三亞帝 於 2021-9-26 04:37 PM 發表

又可能蘇B擺佢上檯,睇佢罰之前都向後望,可能係睇下c朗個反應,不過C朗大度,佢罰失全部隊友冇一個睬佢,得C朗上前安慰佢。
C7同B費講:拿,你甘屎波,下次等我黎啦
作者: LWCW     時間: 2021-9-26 04:51 PM

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2021-9-26 11:43 AM 發表
賽前已知有12碼?
當然知會有。球證見吾對路會自動幫拖
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 04:55 PM

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-9-26 04:44 PM 發表

C7同B費講:拿,你甘屎波,下次等我黎啦
B費同普巴講:拿,等我射上太空,結果普巴推開C朗。

B費射12碼真係可以射上太空。
作者: 波夢傳奇     時間: 2021-9-26 05:02 PM

學到大佬D绝技 射個波上太空
作者: evilutioon     時間: 2021-9-26 05:05 PM

真係咁好死一路贏盤咩 莊家咪破產
作者: pentium9     時間: 2021-9-26 05:41 PM

搬廢渣到死,唔識射搶住食,成隊都根本襯唔起球王,炒埋蘇B,朗球王暫代領隊就啱曬數。
作者: estateman     時間: 2021-9-26 05:56 PM

引用:

...
首席射手VAR
92分鐘刀送球12碼
但刀糸吾入
教VAR情何以堪
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 06:18 PM

引用:
原帖由 estateman 於 2021-9-26 05:56 PM 發表

首席射手VAR
92分鐘刀送球12碼
但刀糸吾入
教VAR情何以堪
蘇B賽後勁開心…為球迷簽名合照。
作者: 蔣生     時間: 2021-9-26 06:44 PM

吊,薊屍你快D走吧啦,換施舟教
作者: 馬路大大科技     時間: 2021-9-26 06:53 PM

之前入嗰啲又疾步又跳一下先射,依家根9射炒粉
作者: allmw     時間: 2021-9-26 07:11 PM

搬費射得好怪,好似一定要打飛機咁,連1分都唔想要
作者: 另一個天堂     時間: 2021-9-26 07:31 PM

聞到魷魚香
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 07:42 PM

引用:
原帖由 馬路大大科技 於 2021-9-26 06:53 PM 發表
之前入嗰啲又疾步又跳一下先射,依家根9射炒粉
蘇B落了命令不能入波,所以一口氣射上太空。
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 07:43 PM

引用:
原帖由 allmw 於 2021-9-26 07:11 PM 發表
以前九步式射12碼,今次大步式射12碼!!!
作者: allmw     時間: 2021-9-26 07:50 PM

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-9-26 07:43 PM 發表

以前九步式射12碼,今次大步式射12碼!!!
冇錯,根本就完全解釋唔到點解唔係C朗射,唯一解釋就係要搵人孭鑊
作者: ngaishiuwasam     時間: 2021-9-26 08:01 PM

就係重要阿朗伯点🌴爭射吖?賴屎都
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 08:11 PM

引用:
原帖由 allmw 於 2021-9-26 07:11 PM 發表
般奴費蘭迪斯十二碼教室

https://www.youtube.com/watch?v=qzif1A1REq8
作者: LifeSky     時間: 2021-9-26 09:14 PM

炒得誇張
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 09:58 PM

引用:
原帖由 LifeSky 於 2021-9-26 09:14 PM 發表
炒得誇張

對阿士東維拉一役射失12碼的曼聯中場般奴費蘭迪斯,賽後在個人社交網絡Instagram發長文表達其失望之情。
作者: 無盡奔放的賤嘴     時間: 2021-9-26 10:35 PM

引用:

一代不如一代,中場來計般奴連蘭尼的級數都未達到
作者: food133     時間: 2021-9-26 10:58 PM

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-9-26 09:58 PM 發表

https://images-sports.now.com/sport/news/6/136/34702018136/34707130639_600x389.jpg

對阿士東維拉一役射失12碼的曼聯中場般奴費蘭迪斯,賽後在個人社交網絡Instagram發長文表達其失望之情。
踢曼聯真係麻鳩煩,射失個十二碼都要寫長篇大論野去解釋
作者: eddoby3     時間: 2021-9-26 10:59 PM

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-9-26 11:27 AM 發表

終於有版友講出我所諗的
其實般奴明顯想長江後浪推前浪
講真,佢係好,但明顯未夠級數
仲要大家都係葡萄牙人,呢個12m絕對應該由cr7 主射
作者: food133     時間: 2021-9-26 11:00 PM

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-9-26 07:42 PM 發表

蘇B落了命令不能入波,所以一口氣射上太空。
唔炒到上九層樓,邊有藉口俾哂阿朗射,幫佢刷個神射手返黎
作者: eddoby3     時間: 2021-9-26 11:02 PM

引用:
賽前已知有12碼?
賽前決定好,出奇咩?
作者: eddoby3     時間: 2021-9-26 11:04 PM

引用:
原帖由 晴緣心靈 於 2021-9-26 12:02 PM 發表

等下場 試多幾場先
嗰30幾射,有好多綠木夾硬射
其實般奴都明顯俾綠木,感覺上少左俾c7
作者: leisurema     時間: 2021-9-26 11:06 PM

引用:
原帖由 eddoby3 於 2021-9-26 11:04 PM 發表

嗰30幾射,有好多綠木夾硬射
其實般奴都明顯俾綠木,感覺上少左俾c7
嗰30幾射,C朗變了透明。
作者: eddoby3     時間: 2021-9-26 11:07 PM

引用:
原帖由 三亞帝 於 2021-9-26 03:52 PM 發表

蘇B今埸作出重要指示,曼聯要多點開花,不需重點一個攻堅,結果青木被蘇B御準無限開火,不理隊友企係無人看管靓位,個大腦就係諗住蘇B對佢既叮囑,射啦,射啊射射他吧,結果就交出8射2中籠既完美數據,以7.3分榮登球隊最高分球員,此子屬懦子可教也,未來必成曼聯中流砥柱。
有幾下無位都夾硬轟埋去,隊友空哂都係甘,睇到慶
作者: eddoby3     時間: 2021-9-26 11:09 PM

引用:
原帖由 bondinhk 於 2021-9-26 03:57 PM 發表
後防唔集中,重要傷兩件。普巴成日玩失波,先係輸波關鍵。
尋晚場波,我覺得普巴問題係有,但不致命
但廢特,真係無乜邊腳好
作者: eric19850214     時間: 2021-9-26 11:42 PM

係咪公開承認拍緊戲?