標題: [其他] 曾志偉上台之後, 點解TVB好似無哂國際甚至國內知名品牌廣告?? [打印本頁]

作者: sandy1211     時間: 2021-10-27 01:03 AM

吾止NIKE , ADIDAS, SAMSUNG , APPLE , HK BANK, 麥當奴的廣告無哂,
連國內著名品牌例如李寧, 安踏, 小米, 大疆, 內銀都無在TVB落廣告,
TVB現在廣告有1/3係自已節目, 否則就係吾出名品牌, 又或政府宣傳,
點解曾志偉咁失敗
作者: sandy1211     時間: 2021-10-27 01:21 AM

吾通真係一個姜濤就令TVB末路
作者: lpj88     時間: 2021-10-27 01:32 AM

根本行內行外都好多人唔Like曾生.
作者: 阿柒回歸     時間: 2021-10-27 01:36 AM

引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-10-27 01:03 AM 發表
吾止NIKE , ADIDAS, SAMSUNG , APPLE , HK BANK, 麥當奴的廣告無哂,
連國內著名品牌例如李寧, 安踏, 小米, 大疆, 內銀都無在TVB落廣告,
TVB現在廣告有1/3係自已節目, 否則就係吾出名品牌, 又或政府宣傳,
點解曾志偉咁失敗
由黃子華、鄭中基、Lokman, Tiger聯合拍攝既HSBC CREDIT CARD廣告, 有無嚮TVB播出??
作者: 戰鬥吧     時間: 2021-10-27 01:55 AM

有人比錢黃金時段落廣告就得啦
還有部份國際品牌轉喺MyTvSuper落啫

廣播時間係規定咗,自已節目、政府宣傳viutv一樣要播
相反我見viutv賣自己寬頻節目一樣咁多
樓主無為替viutv打鑼打鼓喇
作者: 鐘覺霧     時間: 2021-10-27 02:40 AM

又吾好怪晒矮佬,黑暴事件及美國號召,不少廣告都去晒姜濤,Mirror喥,特別國際品,再加埋跟鄧sir大合照,當然如此。純粹網絡欺凌所致廣告冇晒?!又吾覺得喎,BCI什麼背景相信心照(新疆棉事件),一群國際品牌屬其會員就郁阿爺內地公司,覺得可能國際品牌有所感召,就吾落tvb,專投對家(viutv)。更難得有間citibank施捨贊助...胡XX演唱會,這種號召一野就要退返出來。
作者: lpj88     時間: 2021-10-27 03:32 AM

讀過市場學都應該識, 大品牌再花大錢系TVB賣廣告, 效果不會及花少D錢系ViuTV做同一樣野.
作者: 一名業餘足球員

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: boyboy168168     時間: 2021-10-27 09:12 AM

引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-10-27 01:21 AM 發表
No, 是youtube搶晒TVB D 廣告

TVB最岸鳩是當年連免費直播既網頁都取消過一排,  以前好方便可開到睇下新聞和其他節目~
作者: 香港雞蟲     時間: 2021-10-27 09:17 AM

李寧, 安踏, 大疆,幾時係香港落過廣告??
作者: samsampigpig     時間: 2021-10-27 09:32 AM

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-10-27 09:17 AM 發表
小丑幻想世界中, 呢幾間公司都有係CCTVB落廣告.

至於國際品牌...咳...唔少既亞洲區代理, 都係中資背景...咳...
群小妖孽都係跪人仔...咳...

作者: boyboy168168     時間: 2021-10-27 09:41 AM

趕客有功,  又升職,  勁呀
作者: Heha_ChRis     時間: 2021-10-27 10:44 AM

引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-10-27 01:03 發表
點解曾志偉咁失敗
因為怕咗你地班網民搞事囉, 仲要問點解?
點知會唔會又係FB到派嬲?
作者: 陳知英     時間: 2021-10-27 11:48 AM

廣告商用錢去說話,邊一個台的觀眾消費能力高就落廣告。
大台嘅形像只能落啲百歲山礦泉水,莊紫祥教授,愛心獎呢類廣告另加d 壯陽藥,衛蘭陰道潤滑劑, 癌症藥,美魔女染髮劑之類。
作者: hermanherman     時間: 2021-10-27 11:49 AM

近期,李慢三整肠丸, 咁好賺 ?廣告費唔少,鋪天蓋地
作者: 阿柒回歸     時間: 2021-10-27 11:54 AM

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2021-10-27 02:40 AM 發表
又吾好怪晒矮佬,黑暴事件及美國號召,不少廣告都去晒姜濤,Mirror喥,特別國際品,再加埋跟鄧sir大合照,當然如此。純粹網絡欺凌所致廣告冇晒?!又吾覺得喎,BCI什麼背景相信心照(新疆棉事件),一群國際品牌屬其會員就郁阿爺內地公司,覺得可能國際品牌有所感召,就吾落tvb,專投對家(viutv)。更難得有間citibank施捨贊助...胡XX演唱會,這種號召一野就要退返出來。: ...
TVB品牌衰老沒落, 廣告商知點揀~
作者: 阿柒回歸     時間: 2021-10-27 11:55 AM

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2021-10-27 09:12 AM 發表

No, 是youtube搶晒TVB D 廣告

TVB最岸鳩是當年連免費直播既網頁都取消過一排,  以前好方便可開到睇下新聞和其他節目~
乜免費直播?手機睇電視?
作者: boyboy168168     時間: 2021-10-27 11:57 AM

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-10-27 11:55 AM 發表

乜免費直播?手機睇電視?
以前用網頁好方便可以睇到無記D台, 呢家乜都要mytv
作者: 阿柒回歸     時間: 2021-10-27 11:58 AM

引用:
原帖由 陳知英 於 2021-10-27 11:48 AM 發表
大台嘅形像只能落啲百歲山礦泉水,莊紫祥教授,愛心獎呢類廣告另加d 壯陽藥,衛蘭陰道潤滑劑, 癌症藥,美魔女染髮劑之類。
老人市場唔細架;TVB定位, 專接老人產品廣告, 都係一條血路~
作者: 阿柒回歸     時間: 2021-10-27 12:17 PM

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2021-10-27 11:57 AM 發表

以前用網頁好方便可以睇到無記D台, 呢家乜都要mytv
方便TVB篤views數~
作者: 後天紅色的羊     時間: 2021-10-27 12:25 PM

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-10-27 03:32 AM 發表
讀過市場學都應該識, 大品牌再花大錢系TVB賣廣告, 效果不會及花少D錢系ViuTV做同一樣野.
國際大品牌呢兩年在香港賺唔到錢, 舖頭日日拍晒烏蠅, 惟有去平8成既 viutv 賣廣告, 反正而家大陸人唔來香港旅遊, 賣TVB廣告原意係將宣傳入埋廣東省, 現在根本冇左意義

viutv 接晒咁多國際大品牌既廣告, 不但沒有賺到錢, 反而年年蝕, 客觀數字睇到,  viutv 得幾個平價藝人同主持, 接左咁多廣告, 都仲要蝕錢, 其實真係好唔合理, 會唔會係有高層自肥?

作者: 肺炎明熹     時間: 2021-10-27 12:31 PM

引用:
原帖由 後天紅色的羊 於 2021-10-27 12:25 PM 發表

國際大品牌呢兩年在香港賺唔到錢, 舖頭日日拍晒烏蠅, 惟有去平8成既 viutv 賣廣告, 反正而家大陸人唔來香港旅遊, 賣TVB廣告原意係將宣傳入埋廣東省, 現在根本冇左意義

viutv 接晒咁多國際大品牌既廣告, 不但沒有賺到錢, 反而年年蝕, 客觀數字睇到,  viutv 得幾個平價藝人同主持, 接左咁多廣告, 都仲要蝕錢, 其實真係好唔合理, 會唔會係有高層自肥?
On9仔,大陸睇TVB係cut晒廣告
作者: christ201430     時間: 2021-10-27 12:34 PM

樓主是余大媽粉絲
日日唱衰tvb 
作者: 後天紅色的羊     時間: 2021-10-27 12:34 PM

引用:
原帖由 肺炎明熹 於 2021-10-27 12:31 PM 發表

你都好了解喎, 又偷睇TVB? 仲要上大陸睇添? 叫雞的時候唔覺意睇到?
作者: 阿柒回歸     時間: 2021-10-27 12:35 PM

引用:
原帖由 肺炎明熹 於 2021-10-27 12:31 PM 發表

飛機折翼~
作者: 肺炎明熹     時間: 2021-10-27 12:36 PM

@後天紅色的羊 我有話唔睇TVB咩,正On9, 我乜都睇
作者: ATA0075     時間: 2021-10-27 12:42 PM

D廣告去曬邊?
真係冇係電視落廣告?

作者: tesrofder     時間: 2021-10-27 12:46 PM

正常既, 你睇MOOV下架玻璃心, 反而QQ既JOOX仲有得聽.

咁聽話, 點可能唔畀廣告畀你呀~~
作者: 傻仔一名     時間: 2021-10-27 12:49 PM

因為大家都唔鍾意強姦犯
作者: 摩鬼     時間: 2021-10-27 12:53 PM

引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-10-27 01:21 AM 發表
佢演唱會得4.2%,幾多觀眾?
作者: 大貓主     時間: 2021-10-27 12:54 PM

又係妖打手
作者: 神之手raymond     時間: 2021-10-27 01:01 PM

因為而家D所謂國際品牌孤鳩寒
作者: deadlymetal

作者: cho008     時間: 2021-10-27 01:04 PM

其實早十年廿年開始已經有唔少香港人嘲笑TVB的節目,甚至以睇TVB為恥架啦,都唔係咩新鮮事,尤其d高學歷人士呀中產呀之類,如果同人講自己睇TVB,會好無面架wor,討論劇集都係講下美劇英劇,頂多講埋日劇,唔通話自己晚晚追皆大歡喜咩? 只不過而家對TVB反感的人慢慢擴及其他階層同年齡層。冰封三尺非一日之寒,TVB形象底落由來已久,都唔好只怪單一事件,係管理層多年來無所作為食老本跟唔上時代步伐所至。
作者: copypaper     時間: 2021-10-27 01:06 PM

2019年年中開始都逐漸淡出晒tvb啦,係唔係志偉上台都冇分別
作者: 彼德c     時間: 2021-10-27 01:08 PM

引用:
原帖由 摩鬼 於 2021-10-27 12:53 PM 發表

佢演唱會得4.2%,幾多觀眾?
30夢觀眾就可以令TVB末路,呢個老妖怪迷殭屠迷到傻9咗
作者: 人品大爆發     時間: 2021-10-27 01:11 PM

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-10-27 01:32 AM 發表
強姦犯一名
作者: 減肥唔准減對波     時間: 2021-10-27 01:11 PM

無論你點樣唱衰tvb,都唔會令我轉去睇妖邪viutv嘅!😋
作者: bdove     時間: 2021-10-27 01:17 PM

引用:
吾通真係殭逃就令殮房妖台末路,每日只見在大台比打手做文宣,妖台執左未呀💀
作者: kingsemen     時間: 2021-10-27 01:20 PM

引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-10-27 01:03 AM 發表
點解曾志偉咁失敗
有D人人生意義就是鑽窿踩人,含血亂噴,
點解做人咁失敗😔
作者: freelance22     時間: 2021-10-27 01:21 PM

TBB矮仔有邊個睇?只有廢老睇,響入面賣廣告?浪費金錢!
作者: kingsemen     時間: 2021-10-27 01:26 PM

引用:
原帖由 大貓主 於 2021-10-27 12:54 PM 發表
又係妖打手
+含血亂噴怪,
不嬲果幾個牌子都唔多或持續出廣告
冇嘢搵野up
我話太興丶永安丶康泰、馬會....冇響viu 落廣告
咁失敗,主理人切腹,節目監制自刎......
講得通咩~妖
垃圾
垃圾言論
作者: 前往雀躍的核心     時間: 2021-10-27 01:26 PM

引用:
點解曾志偉咁失敗
講得好 , 樓主呢個帖開得好
作者: 前往雀躍的核心     時間: 2021-10-27 01:27 PM

引用:
原帖由 一名業餘足球員 於 2021-10-27 08:32 AM 發表
等緊啲癈柴出嚟返駁
講得好
作者: 前往雀躍的核心     時間: 2021-10-27 01:28 PM

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-10-27 11:54 AM 發表

TVB品牌衰老沒落, 廣告商知點揀~
講得好
作者: edbe     時間: 2021-10-27 01:29 PM

又係妖TV 打手post 
好悶
作者: kingsemen     時間: 2021-10-27 01:33 PM

引用:
原帖由 cho008 於 2021-10-27 01:04 PM 發表
其實早十年廿年開始已經有唔少香港人嘲笑TVB的節目,甚至以睇TVB為恥架啦,都唔係咩新鮮事,尤其d高學歷人士呀中產呀之類,如果同人講自己睇TVB,會好無面架wor,討論劇集都係講下美劇英劇,頂多講埋日劇,唔通話自己晚晚追皆大歡喜咩? 只不過而家對TVB反感的人慢慢擴及其他階層同年齡層。冰封三尺非一日之寒,TVB形象底落由來已久,都唔好只怪單一事件,係管理層多年來無所作為食老本跟唔上時代步伐所至。
挑,你講之麻!
根本而家對Viu反感的人,事實上早已擴及其他階層同年齡層。冰封三尺非一日之寒,Viu形象底落由開台伊始,都唔好只怪基丶黃事件,是管理層以為專制作這類節目就是跟上時代步伐所至。
作者: tom167169     時間: 2021-10-27 01:34 PM

無咗汽車
無咗飲品
無咗崗本
作者: 風雲001     時間: 2021-10-27 01:39 PM

引用:
原帖由 人品大爆發 於 2021-10-27 01:11 PM 發表

強姦犯一名
真正強姦犯係冇人夠膽得罪有背景嘅影壇大哥 (身材係高大)
記者知道都唔夠膽報導, 娛樂圈人知道姓曾嘅被人屈, 大家都唔夠膽出聲
真正訪問錄音, 藍小姐有講咗真人名, 但被記者消咗音 (唔夠膽出街)
之後係網民自己估姓曾嘅, 跟住傳開晒...
作者: THZX     時間: 2021-10-27 01:42 PM

無線的問題是由於它的政治取態, 外國品牌不願下廣告, 本地黃絲客戶固然不下, 本地藍絲客戶怕被搞, 又不敢下廣告; 加上Netflex, Youtube, ViuTV 的強大競爭, 還有年輕人普遍杯葛罷看, 令觀眾大量流失 (現在只剩下一批低購買力的中老); 最嚴重是無線還要養著一大班高成本的演員 (過往是優勢, 反觀ViuTV 的成本就低很多), 單靠北水如何經營?  現金流(cash flow)在未來將會是一大問題, 那時北水會否繼續支持?  平心而論, 曾志X其實已很拚命"力挽狂瀾於既倒", 但時勢比人強, 在投資角度, 我不會碰511.hk
作者: forgetmenot2013     時間: 2021-10-27 01:43 PM

Tvb 請佢完全倒米,d節目收視大跌只係識懷舊懷緬過去,佢知唔知香港大部分做marketing 公關都係女人多,點會仲比$強姦犯賺
作者: 唔岩就要鬧     時間: 2021-10-27 01:45 PM

引用:
原帖由 hermanherman 於 2021-10-27 11:49 AM 發表
近期,李慢三整肠丸, 咁好賺 ?廣告費唔少,鋪天蓋地
小妹妹: 疴嘔肚痛果隻呀~~~~
作者: ac_cml     時間: 2021-10-27 01:45 PM

引用:
點解曾志偉咁失敗
因為根本無人睇, 咪無廣告囉
作者: pulpman     時間: 2021-10-27 01:50 PM

連廣告都撈埋做埋統計,你都幾得閒幾落力喎。。。。
作者: alvinip     時間: 2021-10-27 01:51 PM

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2021-10-27 10:44 發表

因為怕咗你地班網民搞事囉, 仲要問點解?
點知會唔會又係FB到派嬲?
佢地唔提呢個原因就當無做過!佢地最鍾意就係去洗人版!
作者: lai-ken     時間: 2021-10-27 01:53 PM

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-10-27 01:36 AM 發表

由黃子華、鄭中基、Lokman, Tiger聯合拍攝既HSBC CREDIT CARD廣告, 有無嚮TVB播出??
之前HSBC已經搵姜濤拍廣告,個廣告viu有播但tvb冇份播
作者: alvinip     時間: 2021-10-27 01:53 PM

引用:
原帖由 陳知英 於 2021-10-27 11:48 發表
Viu得果幾點收線,原來全部睇既都係有錢名流!明白了
作者: kgoal     時間: 2021-10-27 01:54 PM

落唔落廣告關你乜事?乜你睇電視淨係睇廣告唔睇內容?
作者: lai-ken     時間: 2021-10-27 01:54 PM

引用:
點解曾志偉咁失敗
M記自從換走咗Eason搵咗Mirror,咁就冇再喺tvb出廣告。
作者: Powermate     時間: 2021-10-27 01:55 PM

引用:

冇L有錯,9X年已經係咁,果陣我細細個返大陸玩,已發現佢地會CUT哂TVB/ATV原先既廣告,插自己本地19廣告落去,成日插唔正,將D節目CUT頭CUT尾,播新聞果陣中間CUT得仲勁,不過呢樣唔多講嘞...

TVB/ATV 果D19膠層一係白痴,一係就有心欺騙廣告商,講到咩珠三角,而家興叫大灣區,成億人睇到佢D廣告,睇佢LM咩...
作者: lai-ken     時間: 2021-10-27 01:55 PM

引用:
點解曾志偉咁失敗
我睇明珠台都仲見Miss Dior個廣告嘅
作者: supperdisk     時間: 2021-10-27 01:57 PM

井底之蛙!
作者: alvinip     時間: 2021-10-27 01:57 PM

引用:
原帖由 神之手raymond 於 2021-10-27 13:01 發表
因為而家D所謂國際品牌孤鳩寒
都無錢賺可以點!?
作者: SB600     時間: 2021-10-27 01:57 PM

甘L留意TVB有咩廣告
作者: 天天大婆仔     時間: 2021-10-27 01:58 PM

引用:
笑咗
你不如話唔通一個姜濤令tbb摺埋,or令香港黑暴成功?
作者: 得閒看看     時間: 2021-10-27 01:59 PM

遲啲要接埋141廣告!
作者: 前進可愛的波菜     時間: 2021-10-27 01:59 PM

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-10-27 01:54 PM 發表

M記自從換走咗Eason搵咗Mirror,咁就冇再喺tvb出廣告。
🤔事實證明陳生唱功都不敵Mirror…

今期流行Mirror唱法😂!

吧吧吧吧吧~
作者: alvinip     時間: 2021-10-27 02:01 PM

引用:
原帖由 前往雀躍的核心 於 2021-10-27 13:26 發表

講得好 , 樓主呢個帖開得好
又黎自己讚自己?
作者: lai-ken     時間: 2021-10-27 02:03 PM

引用:
原帖由 得閒看看 於 2021-10-27 01:59 PM 發表
遲啲要接埋141廣告!
搵返tvb啲女藝人拍,例如FYY、美琪bb、啤啤同莉莉、等等
作者: siuchungyu     時間: 2021-10-27 02:03 PM

依家唔落廣告係因為賣唔賣廣告都係咁多生意
作者: 前往原始的鞋抽     時間: 2021-10-27 02:04 PM

引用:
原帖由 肺炎明熹 於 2021-10-27 12:36 PM 發表
@後天紅色的羊 我有話唔睇TVB咩,正On9, 我乜都睇
睇你老母同維園阿伯真人show
作者: 阿兜     時間: 2021-10-27 02:12 PM

無apple?前排出新機前咪播左,機都出埋仲要落廣告咩
作者: LukKwok     時間: 2021-10-27 02:14 PM

又係這個妖打手,真係幾好搵,日日打幾篇垃圾文
作者: pkowen     時間: 2021-10-27 02:15 PM

引用:
點解曾志偉咁失敗
一沉百搓
作者: 黄老邪     時間: 2021-10-27 02:16 PM

引用:
點解曾志偉咁失敗
只得3點收視的「廣告從業台」剎那光輝當永恆!
始終都係冇乜人睇,
在香港毫無認受性。
作者: 暴龍隊員     時間: 2021-10-27 02:23 PM

引用:
我就唔認同啦……
我10幾歲時,睇美女廚房,
而家40幾歲,睇美男廚房。
一條套路玩足廿幾年,TVB 創意無極限。
唔睇TVB,只是觀眾的損失……
作者: 暴龍隊員     時間: 2021-10-27 02:25 PM

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-10-27 09:17 AM 發表
.

其實可以call 恒馳再落廣告……

.
作者: 前進可愛的波菜     時間: 2021-10-27 02:25 PM

引用:
原帖由 暴龍隊員 於 2021-10-27 02:23 PM 發表

我就唔認同啦……
🤔即30年來都無人搞美男廁房…

最後都係TVB自己搞返…

只有今天的我才有能人打倒昨天的我?
作者: ARTHUR53     時間: 2021-10-27 02:26 PM

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-10-27 01:32 AM 發表
帶住對黑超就話自已係盲的,
睇唔到真實的一面。
作者: 肥仔0138     時間: 2021-10-27 02:27 PM

引用:
點解曾志偉咁失敗
因為黃B一句罷, 嚇怕廣告商嘛
作者: 香港雞蟲     時間: 2021-10-27 02:28 PM

引用:
原帖由 暴龍隊員 於 2021-10-27 02:25 PM 發表

.

其實可以call 恒馳再落廣告……

.
恒馳仲落錢賣廣告??
作者: 前往原始的鞋抽     時間: 2021-10-27 02:29 PM

引用:
原帖由 ac_cml 於 2021-10-27 01:45 PM 發表

因為根本無人睇, 咪無廣告囉
咁唔知d收視率點計出嚟呢?
作者: 3848     時間: 2021-10-27 02:29 PM

妖台同佢嘅打手真係好驚曾生喎
作者: alvinip     時間: 2021-10-27 02:33 PM

引用:
原帖由 kgoal 於 2021-10-27 13:54 發表
落唔落廣告關你乜事?乜你睇電視淨係睇廣告唔睇內容?
而家真係掉返轉!以前睇電視就最好佢唔好播廣告阻住睇劇睇節目!而家d人反而留意佢播多唔多廣告,D人真係咁鍾意睇廣告?
作者: stormy10     時間: 2021-10-27 02:33 PM

上網多過睇電視,睇一陣都係無線,最近見得最多最深刻廣告係(Dior)。
作者: alvinip     時間: 2021-10-27 02:35 PM

引用:
原帖由 Powermate 於 2021-10-27 13:55 發表

冇L有錯,9X年已經係咁,果陣我細細個返大陸玩,已發現佢地會CUT哂TVB/ATV原先既廣告,插自己本地19廣告落去,成日插唔正,將D節目CUT頭CUT尾,播新聞果陣中間CUT得仲勁,不過呢樣唔多講嘞...

TVB/ATV 果D19膠層一係白痴,一係就有心欺騙廣告商,講到咩珠三角,而家興叫大灣區,成億人睇到佢D廣告,睇佢LM咩...
而家好多係殖入式廣告點cut?
作者: 暴龍隊員     時間: 2021-10-27 02:38 PM

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-10-27 02:25 PM 發表

🤔即30年來都無人搞美男廁房…

最後都係TVB自己搞返…

只有今天的我才有能人打倒昨天的我?
再等30年,又可以玩 男女廚房,女女廚房,男男廚房......

一條套路,可以玩足成百年,宇宙最強 TVB…….
作者: wingaman     時間: 2021-10-27 02:39 PM

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-10-27 01:36 AM 發表

自孟小姐事件,呢間垃圾銀行已被盯上,遲啲發鈔銀行地位都可能不保,顧掂自己先啦
作者: 暴龍隊員     時間: 2021-10-27 02:40 PM

引用:
原帖由 前往原始的鞋抽 於 2021-10-27 02:29 PM 發表

咁唔知d收視率點計出嚟呢?
突然諗起一套膠劇對白 :

呢度唔喺法庭,我對眼就係證據.......

.
作者: 風雲001     時間: 2021-10-27 02:43 PM

妖人日夜出貼踩TVB, 但都改變唔到佢哋口中最紅嗰個姜逃嘅收視得4
廣告多, 但冇出色嘅歌及作品, 越來越唔似藝人, 似廣告從業員
或者佢適合開廣告大集會表演show, 應該唔會走音及夠氣完埸嘅
作者: 前往原始的鞋抽     時間: 2021-10-27 02:43 PM

引用:
原帖由 3848 於 2021-10-27 02:29 PM 發表
妖台同佢嘅打手真係好驚曾生喎
@sandy1211 @阿柒回歸  所以咪要咁肉緊囉?話時話,妖視po有冇呢邊咁熱鬧?
作者: stormy10     時間: 2021-10-27 02:43 PM

引用:
原帖由 alvinip 於 2021-10-27 02:35 PM 發表

而家好多係殖入式廣告點cut?
見有d現場訪問都會膠紙黐logo拍,只見到有關廣告商標。
作者: 蝗C唔係人     時間: 2021-10-27 02:46 PM

引用:
點解曾志偉咁失敗
不如問 ViuTV 班垃圾打手成日用 TVB 同曾志偉班人去 sell 垃圾廢膠疆逃同班冇人格嘅畜生錯誤團隊仲好啦!
作者: 前往原始的鞋抽     時間: 2021-10-27 02:46 PM

引用:
原帖由 暴龍隊員 於 2021-10-27 02:40 PM 發表

突然諗起一套膠劇對白 :

呢度唔喺法庭,我對眼就係證據.......

.
咁唔通收視率係作出嚟㗎?邊邊收視高呀?用吓你個裝屎生癌腦啦!屌你個閪
作者: jksoswow     時間: 2021-10-27 02:47 PM

引用:
諗下妖視平均收視達5點先啦,衝出黎柒
作者: 前往原始的鞋抽     時間: 2021-10-27 02:49 PM

引用:
原帖由 暴龍隊員 於 2021-10-27 02:23 PM 發表

我就唔認同啦……
連你條粉皮都keep住幫襯tvb,妖台想有人睇都幾難啦。你一出世就用腳行路,你又唔掉返轉用手或者扮狗行路,冇d創意
作者: stormy10     時間: 2021-10-27 02:51 PM

ViuTV 都係嘥子彈,多多呢冤枉去。
作者: 大貓主     時間: 2021-10-27 02:52 PM

認住呢個妖打手名,她出親post都係抬妖TV的。以為見到都唔駛答佢post就會沉底。
作者: 海邊笨拙的榴槤     時間: 2021-10-27 02:53 PM

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-10-27 03:32 AM 發表
其實黃屍好多洗腳唔沬腳,賺佢地的錢較容易
作者: 暴龍隊員     時間: 2021-10-27 02:53 PM

引用:
原帖由 前往原始的鞋抽 於 2021-10-27 02:46 PM 發表

咁唔通收視率係作出嚟㗎?邊邊收視高呀?用吓你個裝屎生癌腦啦!屌你個閪
.

師兄冷靜啲......積番啲口德……

鹹魚清菜各有所愛,唔睇 TVB,唔通又要報警話欺凌咩??

我最愛TVB,每日朝7晚12,都開 TVB (靜音),幫手刷收視率。