標題: 數馬桶劏iphone客500訂金,而加仲要跪地? [打印本頁]

作者: lankusa     時間: 2022-9-18 03:53

本身又要收人500訂金仲要限2日出機否則殺訂, 落到門市又要等比你早黎排前面既出機客幾十張飛先到你, 加加埋埋成個幾2個鐘, 終於等到飛到你出機SALES同你講要升級指定月貴PLAN先有機, 埋門昆D客升貴價PLAN否則又殺你訂, 呢D係咪叫貼錢買難受?

有冇師兄中招?
歡迎討論
https://www.youtube.com/watch?v=cAmduEzSCGA
作者: grace1ooo     時間: 2022-9-18 06:38

冇係呢間出
係3台出左機,聽日去拎
作者: homing1977

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: 買大開小的蝦蟆     時間: 2022-9-18 10:46

仲未執?
作者: Kwoktinkui     時間: 2022-9-18 10:54

Plan,太貴。朋友訂2部,佢話訂時無話要做plan。但去到先話要,甘算啦,因為訂兩部,一部續約,一部要再開新號碼。最後只要在一部,無左500

作者: ChiNa使用支付寶     時間: 2022-9-18 11:14

咁賤
作者: 2268     時間: 2022-9-18 11:52

真心話自用冇問題,如果即刻走去放機,一心想賺錢,咁就低九死哈哈
作者: Mr旺     時間: 2022-9-18 14:19

引用:
原帖由 2268 於 2022-9-18 11:52 發表
真心話自用冇問題,如果即刻走去放機,一心想賺錢,咁就低九死哈哈
睇你完全唔了解件事, 錯重點
個問題係SMARTONE劏客迫人超短時間拎機, 唔係就殺訂, 仲要迫人升級食貴PLAN
就算自用, 比人硬食貴PLAN都一頸血
你睇埋人地成件事先講
https://www.facebook.com/channel ... ndpK1pct8o5ijed3H5l
作者: lankusa     時間: 2022-9-18 15:16

引用:
原帖由 grace1ooo 於 2022-9-18 06:38 發表
冇係呢間出
係3台出左機,聽日去拎
係3台出好過,起馬唔洗等幾個鐘貼錢買難受
作者: lankusa     時間: 2022-9-18 15:17

引用:
原帖由 Kwoktinkui 於 2022-9-18 10:54 發表
Plan,太貴。朋友訂2部,佢話訂時無話要做plan。但去到先話要,甘算啦,因為訂兩部,一部續約,一部要再開新號碼。最後只要在一部,無左500
oh奶左野,咁仲續約?
作者: yinss

作者: lankusa     時間: 2022-9-18 15:50

引用:
大把人第一水根本係炒
作者: lankusa     時間: 2022-9-18 15:50

引用:
原帖由 homing1977 於 2022-9-18 08:06 發表
呢間搵笨柒 員工又臭寸
係咪落門市受過氣
作者: lankusa

作者: 炭屎郎     時間: 2022-9-18 16:51

幾年前已經中過佢招估唔到咁多年後仲有人中。

當年畀左錢訂,本身冇諗住用iphone, 只係合約到期諗住簽新plan套部新機去放諗住幫補月費,點知佢收完訂之後遲遲都唔發貨,到回收價跌到差唔多walkin 價就話有貨,結果平手走蝕埋iphone plan.

呢間黑店有現貨一定拎去哄新客簽約,落左搭既等吓先!
作者: lankusa     時間: 2022-9-18 18:10

引用:
原帖由 炭屎郎 於 2022-9-18 16:51 發表

當年畀左錢訂,本身冇諗住用iphone, 只係合約到期諗住簽新plan套部新機去放諗住幫補月費,點知佢收完訂之後遲遲都唔發貨,到回收價跌到差唔多walkin 價就話有貨,結果平手走蝕埋iphone plan.

其實係, 再過多排公開發售果時佢地番大貨, 但始終唔會太多貨到
如果有現有客戶入黎問一定話冇貨要訂機, 但如果你話入黎上台買機即卡問你要咩色要幾GB

呢間野係好能狗, iphone 12果時我個朋友入去問有冇現貨, 店員即卡話冇。
到自己我自己入去問上台PLAN出機有冇平, 立即死狗咁死SELL 5G PLAN又問幾多個號碼轉過黎又問想要咩色有現貨賣
只要你話上台乜都得, 狗能到呢

作者: qweasd8686     時間: 2022-9-18 20:54

以前都聽過有人用RED PASS 出事, 估唔到今次仲衰到咁
作者: lankusa     時間: 2022-9-18 21:06

引用:
原帖由 qweasd8686 於 2022-9-18 20:54 發表
以前都聽過有人用RED PASS 出事, 估唔到今次仲衰到咁
比人吊下就跪啦而加, 乜FACE都冇晒
數記又要扮高檔又話自己幾勁幾勁, 而加咪又係一舖清袋
作者: siusiu010ming     時間: 2022-9-18 23:12

一向都知SMARTONE 客服差, 收費貴
估唔到係貴到天價....
額外比多200, 去到比6百幾蚊月費先出到IPHONE, 雖然有$1300折扣, 但2年每個月比多$200, 講緊$4800! 去其他台買好過啦
最大獲係事前乜都唔講, 比完訂拎機先提,唔比就殺訂...
作者: kkw64     時間: 2022-9-19 00:03

好彩3台即時幫手補鑊,
岩岩出左免訂金出iphone plan,平1500蚊,月費最平先228
作者: lankusa     時間: 2022-9-19 00:17

引用:
原帖由 kkw64 於 2022-9-19 00:03 發表
好彩3台即時幫手補鑊,
岩岩出左免訂金出iphone plan,平1500蚊,月費最平先228
最緊要唔洗訂呀

作者: lankusa     時間: 2022-9-19 00:20

引用:
原帖由 siusiu010ming 於 2022-9-18 23:12 發表
額外比多200, 去到比6百幾蚊月費先出到IPHONE, 雖然有$1300折扣, 但2年每個月比多$200, 講緊$4800! 去其他台買好過啦
我有同事已經奶左野, 7月簽左個5G PLAN 300蚊, 個plan講埋有張手機coupon幾千蚊用黎買機
點知琴日去門市問出iphone 14已經話唔比出機, 要升600蚊果個PLAN先得

咁你會問幾千蚊手機COUPON可以用黎買咩機?答案係IPHONE 13
當你想買13唔要14時, SALES已經答你13已經冇晒貨嫁啦
作者: francowai     時間: 2022-9-19 00:30

n年前比佢劏過1次已經轉走左好耐,新客就勁快有機,舊客等到潛水先有機,果陣已經通街有得買,使比500蚊等你食貴llan?
作者: lankusa     時間: 2022-9-19 00:41

引用:
原帖由 francowai 於 2022-9-19 00:30 發表
n年前比佢劏過1次已經轉走左好耐,新客就勁快有機,舊客等到潛水先有機,果陣已經通街有得買,使比500蚊等你食貴llan?
舊客買機SALES冇錢分更係冇機, 新客上台喎...
幾能現實
作者: 我係Miss大佬     時間: 2022-9-19 00:44

佢係假5G網絡
作者: lankusa     時間: 2022-9-19 00:50

引用:
原帖由 我係Miss大佬 於 2022-9-19 00:44 發表
佢係假5G網絡
假5G已中伏

圖片附件: SMT5G.jpg (2022-9-19 00:50, 15.83 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: 浩能大條

作者: Kwoktinkui     時間: 2022-9-19 09:18

引用:
原帖由 lankusa 於 2022-9-18 15:17 發表

oh奶左野,咁仲續約?
佢想要兩部,一部俾條女,可能要一部俾條女交差
作者: noeru0315     時間: 2022-9-19 10:44

引用:
原帖由 lankusa 於 2022-9-19 00:20 發表

我有同事已經奶左野, 7月簽左個5G PLAN 300蚊, 個plan講埋有張手機coupon幾千蚊用黎買機
點知琴日去門市問出iphone 14已經話唔比出機, 要升600蚊果個PLAN先得

咁你會問幾千蚊手機COUPON可以用黎買咩機?答案係IPHONE 13
當你想買13唔要14時, SALES已經答你13已經冇晒貨嫁啦
我都有張咁嘅coupon, 我記得佢俾我嗰陣我問過佢可唔可以用嚟出iphone14, 佢話得,
而家原來又唔得? 咁我都係出去其他地方買淨機算喇,
反正我又唔係急住出機, 部12pro max都仲好地地,
其實唔換都得
作者: marlborobblove     時間: 2022-9-19 13:27

呢間野已經開始入邪道
作者: walterpong     時間: 2022-9-19 15:32

引用:
原帖由 noeru0315 於 2022-9-19 10:44 發表

我都有張咁嘅coupon, 我記得佢俾我嗰陣我問過佢可唔可以用嚟出iphone14, 佢話得,
而家原來又唔得? 咁我都係出去其他地方買淨機算喇,
反正我又唔係急住出機, 部12pro max都仲好地地,
其實唔換都得
唔好忘記當時你係簽smartone個貴月費先有呢張coupon!同一數據量其他台平好多!
講就點著數, 用就好多限制
之前朋友都聽過佢地sell coupon plan,講到點著數, 問多兩問先知好多限制, 我最記得佢仲提過咩新機唔用得, 要等2-3個月。。。
作者: ccat13308     時間: 2022-9-19 17:22

引用:
原帖由 kkw64 於 2022-9-19 00:03 發表
好彩3台即時幫手補鑊,
宜家仲要免埋500蚊咁好?
作者: noeru0315     時間: 2022-9-19 17:34

引用:
原帖由 walterpong 於 2022-9-19 15:32 發表

唔好忘記當時你係簽smartone個貴月費先有呢張coupon!同一數據量其他台平好多!
講就點著數, 用就好多限制
之前朋友都聽過佢地sell coupon plan,講到點著數, 問多兩問先知好多限制, 我最記得佢仲提過咩新機唔用得, 要等2-3個月。。。
咁路過再去問吓, 如果而家可以出就出, 要等2-3個月就等, 我唔急買, 諗住買咗都用兩年, 或者睇吓屋企人有冇人想換其他機就用咗佢囉, 到時睇吓點再算
作者: yifeifei2     時間: 2022-9-19 19:47

Smt 年年都有啲pk 嘢。
之前就扣住客嘅訂。到出晒貨俾 walk in 客之後有剩機先俾之前落訂嘅客。

真係當啲客乞衣咁。
作者: yifeifei2     時間: 2022-9-19 19:48

引用:
要你出個$6舊幾水嘅 plan 喎。
咁都無問題?
作者: lankusa     時間: 2022-9-19 20:12

引用:
原帖由 marlborobblove 於 2022-9-19 13:27 發表
呢間野已經開始入邪道
唔係開始入,係不嬲都係
作者: MuTeKi

作者: lankusa

作者: lankusa     時間: 2022-9-20 01:10

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2022-9-19 21:00 發表
羊毛永遠都係出自羊身上, 跟plan 出機, 根本戇鳩
冇錯, 不嬲買淨機都出去買!
ANDROID機上PRICE買, APPLE機去APPLE STORE買
作者: lankusa     時間: 2022-9-20 01:12

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2022-9-19 19:47 發表
Smt 年年都有啲pk 嘢。
之前就扣住客嘅訂。到出晒貨俾 walk in 客之後有剩機先俾之前落訂嘅客。

真係當啲客乞衣咁。
你係現有客已經冇任何利用價值!
更係新上台客大能晒啦!!新上台客SALES有佣金公司又搵到錢, 就算JOIN個平PLAN SALES都會放機比佢地因為想佢地轉台或開新號碼, 至於你班舊客啦喎, 慢慢等啦
作者: 古默默的魚蛋

作者: 超級扁扁的妹頭     時間: 2022-9-20 06:43

香港人真好呃
作者: vr-hos     時間: 2022-9-20 08:47

引用:
原帖由 炭屎郎 於 2022-9-18 16:51 發表

人係善忘架
作者: vr-hos     時間: 2022-9-20 08:49

引用:
原帖由 siusiu010ming 於 2022-9-18 23:12 發表
講真,佢上得加200,我去人地台俾多幾十新上台,可能仲好
作者: vr-hos     時間: 2022-9-20 08:51

引用:
原帖由 lankusa 於 2022-9-20 01:12 發表

你係現有客已經冇任何利用價值!
更係新上台客大能晒啦!!新上台客SALES有佣金公司又搵到錢, 就算JOIN個平PLAN SALES都會放機比佢地因為想佢地轉台或開新號碼, 至於你班舊客啦喎, 慢慢等啦
所以完約就走👍🏻
作者: 明唔明我咩     時間: 2022-9-20 08:53

引用:
原帖由 lankusa 於 2022-9-20 01:09 發表

呢間野係搵笨7, 我個鄰居而加話未出機想出14都比數馬桶彈佢鐘, 想買番13又話冇貨....
真係慘過狗, 仲要涯25個月
Smartone既cs一直都出名差
作者: 那些年     時間: 2022-9-20 10:47

Smartone 真係當客係狗,要客乞討被玩一輪後先退訂

如果之前被誤導簽約轉貴plan 既又點處理?
作者: SamoyedLover     時間: 2022-9-20 15:09

引用:
原帖由 那些年 於 2022-9-20 10:47 發表

好多時都不了了之
救到一班都未必救到其他食左貴PLAN 既
仲慘係SMARTONE 開始滅聲

圖片附件: SMT_HIDE.jpg (2022-9-20 15:09, 39.99 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: lankusa     時間: 2022-9-20 15:15

引用:
原帖由 SamoyedLover 於 2022-9-20 15:09 發表

好多時都不了了之
救到一班都未必救到其他食左貴PLAN 既
仲慘係SMARTONE 開始滅聲
數馬桶真係好Q狗, PLAN又貴網速又慢又昆水
呢間公司真係可一不可再
作者: lankusa     時間: 2022-9-20 15:16

引用:
原帖由 那些年 於 2022-9-20 10:47 發表

轉左貴PLAN咪多謝你合作囉
係轉果班岸久姐
作者: lankusa     時間: 2022-9-20 15:17

引用:
原帖由 vr-hos 於 2022-9-20 08:51 發表

所以完約就走👍🏻
你係苦主?
作者: james@zeta     時間: 2022-9-20 15:24

Priority Plus✨️✨️ 客戶 報到😎🤟🏻
作者: james@zeta     時間: 2022-9-20 15:26

引用:
原帖由 noeru0315 於 2022-9-19 17:34 發表

咁路過再去問吓, 如果而家可以出就出, 要等2-3個月就等, 我唔急買, 諗住買咗都用兩年, 或者睇吓屋企人有冇人想換其他機就用咗佢囉, 到時睇吓點再算
如果唔急用,唔好經電訊商買。現兜兜幫連鎖店買就得。當然apple store最好
作者: lankusa     時間: 2022-9-20 16:34

引用:
原帖由 james@zeta 於 2022-9-20 15:24 發表
有冇比佢地水500蚊
作者: vr-hos     時間: 2022-9-20 16:53

引用:
原帖由 lankusa 於 2022-9-20 15:17 發表

你係苦主?
我唔係,但我見佢報價都唔吸引,而且一路都想完約走,我都喺度講左幾次,自從上次走左返黎發現收得好差,所以用埋又跳走
作者: vr-hos     時間: 2022-9-20 16:55

引用:
原帖由 james@zeta 於 2022-9-20 15:24 發表
其實我都係,但都係生日拎個禮物仔,係咁大把
作者: james@zeta     時間: 2022-9-20 16:59

引用:
原帖由 lankusa 於 2022-9-20 16:34 發表

有冇比佢地水500蚊
我遲啲先考慮買嚟送畀人。有red pass都唔用
作者: lankusa     時間: 2022-9-20 17:06

引用:
原帖由 vr-hos 於 2022-9-20 16:53 發表

我唔係,但我見佢報價都唔吸引,而且一路都想完約走,我都喺度講左幾次,自從上次走左返黎發現收得好差,所以用埋又跳走
收得差呢, 枉呢到仲有一班假支持者話收得好好
所以我先睇唔過眼開帖
作者: lankusa     時間: 2022-9-20 17:07

引用:
原帖由 james@zeta 於 2022-9-20 16:59 發表

我遲啲先考慮買嚟送畀人。有red pass都唔用
過多1個月都有大貨啦, 都唔知急乜
作者: vr-hos     時間: 2022-9-20 17:37

引用:
原帖由 lankusa 於 2022-9-20 17:06 發表

收得差呢, 枉呢到仲有一班假支持者話收得好好
所以我先睇唔過眼開帖
我有兩部機兩個台,同一位置有人收倒,有人收唔倒。iphone夾smartone,去到商場室內收唔倒,公司行入少少又收唔倒
作者: lankusa     時間: 2022-9-20 20:07

引用:
原帖由 vr-hos 於 2022-9-20 17:37 發表

我有兩部機兩個台,同一位置有人收倒,有人收唔倒。iphone夾smartone,去到商場室內收唔倒,公司行入少少又收唔倒
廢到咁?商埸都收唔到真係垃圾左d, 我自己用3HK,so far冇乜問題

邊個場收唔到?佢地仲自稱覆蓋最廣

作者: vivianma14     時間: 2022-9-21 08:57

引用:
原帖由 vr-hos 於 2022-9-20 17:37 發表

室內smartone係四台之中最弱個間
作者: 超級扁扁的妹頭     時間: 2022-9-21 09:11

遲少少周街都有貨,點解要俾人劏
作者: vr-hos     時間: 2022-9-21 11:47

引用:
原帖由 超級扁扁的妹頭 於 2022-9-21 09:11 發表
不過好多人想即刻有。不過而家都係要買貴貨
作者: vr-hos     時間: 2022-9-21 11:51

引用:
原帖由 lankusa 於 2022-9-20 20:07 發表

廢到咁?商埸都收唔到真係垃圾左d, 我自己用3HK,so far冇乜問題

邊個場收唔到?佢地仲自稱覆蓋最廣
荷廣麥當勞行入收銀嗰邊已經唔得,然後元州商場又係,石門返工要企近窗邊先收倒下。然後另一部機另一個台又無事
作者: lankusa     時間: 2022-9-21 15:25

引用:
原帖由 超級扁扁的妹頭 於 2022-9-21 09:11 發表
收到SMS有優惠就9沖, 人係貪心嫁啦
作者: lankusa     時間: 2022-9-21 15:26

引用:
原帖由 vr-hos 於 2022-9-21 11:47 發表

都唔想知即有黎做乜, 呢部明顯係一部公廁機
遲D人人都會有, 根本唔需要去搶!
作者: lankusa     時間: 2022-9-21 15:27

引用:
原帖由 vr-hos 於 2022-9-21 11:51 發表

荷廣麥當勞行入收銀嗰邊已經唔得,然後元州商場又係,石門返工要企近窗邊先收倒下。然後另一部機另一個台又無事
證明佢地發射站少, 就會出現呢D問題!
作者: vr-hos     時間: 2022-9-21 16:19

引用:
原帖由 lankusa 於 2022-9-21 15:27 發表

證明佢地發射站少, 就會出現呢D問題!
我覺得係佢地家用5G拖冧左,本身bandwidth唔夠,refarm3G 4G bandwidth俾5G,家用以heavy download為主,影響到手機用戶,連帶4G都差左
作者: BIBIJI     時間: 2022-9-21 18:28

引用:
原帖由 lankusa 於 2022-9-18 03:53 發表
本身又要收人500訂金仲要限2日出機否則殺訂, 落到門市又要等比你早黎排前面既出機客幾十張飛先到你, 加加埋埋成個幾2個鐘, 終於等到飛到你出機SALES同你講要升級指定月貴PLAN先有機, 埋門昆D客升貴價PLAN否則又殺你訂, 呢D係咪叫貼錢買難受?

有冇師兄中招?
歡迎討論
https://www.youtube.com/watch?v=cAmduEzSCGA
俾我即刻報警,告佢不正當手段消售産品,再要求賠十萬元精神損失。
作者: lankusa     時間: 2022-9-21 19:37

引用:
原帖由 vr-hos 於 2022-9-21 16:19 發表

我覺得係佢地家用5G拖冧左,本身bandwidth唔夠,refarm3G 4G bandwidth俾5G,家用以heavy download為主,影響到手機用戶,連帶4G都差左
正常,其實佢地隻所謂Home5G好濫,係客都會叫簽單唔理果邊3721收唔收到,我隔離屋就係咁樣比佢地昆左,話手機home5g一齊簽會再平少少,於是試下隻home啦,嘩番到屋企一試得3mb,最大穫係手機果邊比佢地綁足28個月而加真係喊都冇用開單前仲扮好快幫你check有冇家用覆蓋,真係為左開單乜都做得出
作者: ep905     時間: 2022-9-21 20:22

洗馬桶系手足台,幾貴都無所謂啦
作者: LOLLOK     時間: 2022-9-21 21:21

引用:
原帖由 ep905 於 2022-9-21 20:22 發表
當年沙田有事你就出賣人
宜加老屈唔認就黎扮手足? 你fact check左未?

圖片附件: 141547291_214714850317049_7325553099138270678_n.jpg (2022-9-21 21:21, 53.08 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: lankusa     時間: 2022-9-21 22:59

引用:
原帖由 ep905 於 2022-9-21 20:22 發表
手足係用3HK誠哥台,誠哥先係真香港人!
作者: Nov111     時間: 2022-9-22 10:53

引用:
原帖由 vr-hos 於 2022-9-21 11:47 發表

但smartone plan真係貴到離地, 片中人>$600月費都只係$1300回贈
見有台$228月費 已經有$1500回贈, 一個賺多$372一個月, 兩年賺多接近9千蚊!
作者: Nov111     時間: 2022-9-22 10:54

引用:
原帖由 lankusa 於 2022-9-21 22:59 發表

手足係用3HK誠哥台,誠哥先係真香港人!
誠哥真係出心出力為香港做好多野
作者: vr-hos     時間: 2022-9-22 10:55

引用:
原帖由 Nov111 於 2022-9-22 10:53 發表

但smartone plan真係貴到離地, 片中人>$600月費都只係$1300回贈
見有台$228月費 已經有$1500回贈, 一個賺多$372一個月, 兩年賺多接近9千蚊!
因為大家以為上一級,點知多100唔係俾舊客,覺得佢有心呃人。其實拎redpass應該講明,升級係點樣,咁人地有得預算
作者: lankusa     時間: 2022-9-22 16:08

引用:
原帖由 Nov111 於 2022-9-22 10:53 發表

如果唔係點不斷開分店請人?唔係點每年送乜野紅酒蛋糕比d客?佢地d錢就係咁搵番黎
作者: lankusa     時間: 2022-9-22 16:09

引用:
原帖由 Nov111 於 2022-9-22 10:54 發表

其實生活上好多野都係靠誠哥
冇誠哥真係好唔方便
作者: 絕對清零     時間: 2022-9-23 07:25

引用:
原帖由 Nov111 於 2022-9-22 10:54 發表

俾人吸血仲要讚人,你呢啲就真係奴隸性格。
作者: pline52     時間: 2022-9-23 12:08

引用:
原帖由 絕對清零 於 2022-9-23 07:25 發表

真呀,誠哥出名賺盡香港人血汗錢
你估誠哥3台唔賺錢就出到部機比你咩
咪又係想借上台出機屈舊客upgrade貴plan

作者: lankusa     時間: 2022-9-23 15:59

引用:
原帖由 pline52 於 2022-9-23 12:08 發表

真呀,誠哥出名賺盡香港人血汗錢
你估誠哥3台唔賺錢就出到部機比你咩
咪又係想借上台出機屈舊客upgrade貴plan
咁你覺得貴咪唔好轉囉, 冇人逼你轉喎
呢d野一買一賣, 唔鐘意咪唔好用囉
作者: lankusa     時間: 2022-9-23 16:00

引用:
原帖由 絕對清零 於 2022-9-23 07:25 發表

冇誠哥好多人訓緊街啦
作者: walterpong     時間: 2022-9-25 00:00

引用:
原帖由 vr-hos 於 2022-9-22 10:55 發表

因為大家以為上一級,點知多100唔係俾舊客,覺得佢有心呃人。其實拎redpass應該講明,升級係點樣,咁人地有得預算
SMARTONE 偷偷改野係有錯, 不過佢地從來無認, 只係話個別職員...
見其中一個投訴好慘, SMARTONE客服仲衰過黑社會
https://m.facebook.com/login/?next=https://m.facebook.com/groups/802547134275143/permalink/802988087564381/&refsrc=deprecated&_rdr
16-09-2022登記red pass smartone,預訂Iphone14Pro話要指定5G月費先可以買,又唔講明合約價錢,收左我500蚊訂,16-09-2022,去出機先話月費最平要500幾蚊,簽28個月,同一樣既服務收多差不多二百蚊一個月,堅取巧,打熱線又冇人聽,想點?
18-09-2022,9:25時,一名叫Dicky Lau既人士致電回覆我,表示本人與其數碼通公司雙方有誤會,話會退錢俾我,我重申冇誤會,我已回覆數碼通之不良銷售手法,顯示之月費與實際門市最低要求之月費有出入,及對上合約期內之回贈會取消,不會退回等問題亦沒有於網頁上反映,亦導致本人16-09-2022未能出Iphone手機,Dicky Lau完全不承認錯誤,不斷偷換概念,表示轉交投訴部跟進。總之若冇合理解決方法,我係會不斷投訴,任何政府或傳媒。目的係要阻止其他人被欺騙。
19-09-2022,18:18時,本人與數碼通霍先生(職員號碼:17242),報稱為數碼通客戶服務部關注組最大個位,冇人大過佢,除左佢冇人覆到我,與早前數碼通門市及另一職員Dicky Lau講野又唔同,表示舊客戶之回贈不會取消,即使用新會約仍會保持,但最大既霍先生解釋唔到(一)舊合約回贈內容及新合約同時回贈之收費,(二)舊合約十八個月後回贈完結之收費,新手機預繳費用兩者之別,只表示月費不變,我理解為與取消舊機回贈冇分別。最後表示該五個計劃只適用於新客戶而沒有於計劃內加上新/舊客戶之分,因為霍先生表示只適用於新客戶。最後,數碼通霍先生(自稱我最大)向本人表示投訴至通訊管理局都冇用,因為都係會Pass番俾佢跟。我會向通訊管理局投訴!另外最大嗰位霍先生代表數碼通表示不會再有人回覆我!我應該再搵其他部門幫手,得到我應有權益。
作者: lankusa     時間: 2022-9-25 01:18

引用:
原帖由 walterpong 於 2022-9-25 00:00 發表

SMARTONE 偷偷改野係有錯, 不過佢地從來無認, 只係話個別職員...
https://m.facebook.com/login/?next=https://m.facebook.com/groups/802547134275143/permalink/802988087564381/&refsrc=deprecated&_rdr ...
不嬲都差嫁啦, 呢間野乜都唔掂!
作者: 韓風粗俗的主題     時間: 2022-9-25 10:27

引用:
原帖由 lankusa 於 2022-9-18 15:50 發表

大把人第一水根本係炒
其實用貴/經濟Plan 越早用越好
即同一個台嘅plan 有啲會平啲
有啲要比多少少
原因當用超過了指定數據用量
就算限速 個優先次序
比多少少嗰個會較優先 變相網速快咗
所以舊客永遠係着數過新客
呢家洗馬捅就係冇乜人知呢樣嘢
所以先有咁多誤會
作者: georgewongaa     時間: 2022-9-25 18:54

引用:
原帖由 韓風粗俗的主題 於 2022-9-25 10:27 發表

其實用貴/經濟Plan 越早用越好
即同一個台嘅plan 有啲會平啲
有啲要比多少少
原因當用超過了指定數據用量
就算限速 個優先次序
比多少少嗰個會較優先 變相網速快咗
所以舊客永遠係着數過新客
呢家洗馬捅就係冇乜人知呢樣嘢
所以先有咁多誤會
舊客會快過新客,呢樣野真係第一次聽
作者: mook111     時間: 2022-9-25 23:21

引用:
原帖由 walterpong 於 2022-9-25 00:00 發表

https://m.facebook.com/login/?next=https://m.facebook.com/groups/802547134275143/permalink/802988087564381/&refsrc=deprecated&_rdr ...
SMT 既服務真係做得好差, 勁惡