標題: 原來香港都有人養鬼😱 [打印本頁]

作者: jimsonweed     時間: 2023-8-28 17:42

話說某假期係香港某酒樓飲茶,坐我隔離枱的三個人(兩女一男),他們還要求一張bb櫈,原來張bb櫈係放兩個“蒙奇”公仔,一大一細,起初我沒為意,我老婆仲話個兩個公仔幾得意,因手機無乜電就睇下電視啦!呢個時侯就發現有啲奇怪,兩個公仔前放了一個碗,碗上放了一個分開兩半嘅义燒包,我即時打個突...唔係咁邪呀!咁我下意識𥄫𥄫面向我條女啦!面色瘀啡帶灰,有異於一股人。我老婆見我唔知睇電視定𥄫人,就話:你又想買返個公仔返屋企擺呀!咁大個人仲玩公仔唔丑咩!我即時叫我老婆唔好講同打眼色叫收聲,隔離枱兩條女即刻望過黎。為全安起見即時結個金剛拳印保護屋企同自己先啦!跟住當若無其事咁繼續睇電視啦。過左一陣有點心送到隔離枱,個兩個公仔好似好開心咁睇住個點心姐姐放點心係枱度,情況就好似啲細路仔見到啲糖好想食咁樣。個心點姐姐一走,面對我個條女即時夾左兩粒燒賣放落碗度,條女仲𥄫一𥄫我,當然我更係裝飾到睇緊電視咁啦!此時已經肯定呢兩個不是普通公仔。為免隔離枱起疑心,唯有充住電都照開手機睇下網頁,再同老婆吹下日本核廢水又睇下電視咁啦!其實當時我真係好唔自然....我起身埋單時,見佢地食返放係公仔前隻碗啲食物(都幾有衣食),不過心諗都放到凍哂啦!如果真係食點心嘅,點會放到凍冰冰先食呢?出左酒樓門口,我就同老婆講,話隔離枱可能係養鬼,叫佢以後見到咁情況唔好多言!不過我老婆唔信😭無辦法!唯有希望真係我疑神疑鬼啦!

圖片附件: 895c49dae17fb3764f8f2cdb60cd8902.jpg (2023-8-28 17:42, 31.03 KB) / 該附件被下載次數 6

作者: 波濤可愛的小腸     時間: 2023-8-28 18:00

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2023-8-28 17:42 發表

話說某假期係香港某酒樓飲茶,坐我隔離枱的三個人(兩女一男),他們還要求一張bb櫈,原來張bb櫈係放兩個“蒙奇”公仔,一大一細,起初我沒為意,我老婆仲話個兩個公仔幾得意,因手機無乜電就睇下電視啦!呢個時侯就發現有啲奇怪,兩個公仔前放了一個碗,碗上放了一個分開兩半嘅义燒包,我即時打個突...唔係咁邪呀!咁我下意識𥄫𥄫面向我條女啦!面色瘀啡帶灰,有異於一股人。我老婆見我唔知睇電視定𥄫人,就話:你又想買返 ...
唔出奇,養小鬼又得,養大鬼又得,如果修行者有僮身的也會咁做
作者: jimsonweed     時間: 2023-8-28 18:21

引用:
原帖由 波濤可愛的小腸 於 2023-8-28 18:00 發表

唔出奇,養小鬼又得,養大鬼又得,如果修行者有僮身的也會咁做
得罪講句僮身都係鬼嘅一種.....
作者: 波濤可愛的小腸     時間: 2023-8-28 18:26

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2023-8-28 18:21 發表

得罪講句僮身都係鬼嘅一種.....
係有修法的鬼,不過要視乎僮身的品性是好是壞
作者: 阿箍啦媽他他     時間: 2023-8-28 18:26

係咪泰國果種古曼童,好多人話好邪
作者: 波濤可愛的小腸     時間: 2023-8-28 18:27

引用:
原帖由 阿箍啦媽他他 於 2023-8-28 18:26 發表

古曼童也有好壞
作者: 招積積     時間: 2023-8-28 18:32

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2023-8-28 17:42 發表

話說某假期係香港某酒樓飲茶,坐我隔離枱的三個人(兩女一男),他們還要求一張bb櫈,原來張bb櫈係放兩個“蒙奇”公仔,一大一細,起初我沒為意,我老婆仲話個兩個公仔幾得意,因手機無乜電就睇下電視啦!呢個時侯就發現有啲奇怪,兩個公仔前放了一個碗,碗上放了一個分開兩半嘅义燒包,我即時打個突...唔係咁邪呀!咁我下意識𥄫𥄫面向我條女啦!面色瘀啡帶灰,有異於一股人。我老婆見我唔知睇電視定𥄫人,就話:你又想買返 ...
真都唔出奇
樓主下次連望都唔好望了 唔好太多事
作者: jimsonweed     時間: 2023-8-28 18:32

引用:
原帖由 阿箍啦媽他他 於 2023-8-28 18:26 發表

唔知...公仔就係相個種。不過真係有啲驚...尤其有人放點心個下,兩個公仔個樣突然變得更cute 左,個下心都離一離。
作者: jimsonweed     時間: 2023-8-28 18:34

引用:
原帖由 招積積 於 2023-8-28 18:32 發表

真都唔出奇
樓主下次連望都唔好望了 唔好太多事
之前無為意架...知道會即時換枱啦...
作者: jimsonweed     時間: 2023-8-28 18:35

引用:
原帖由 波濤可愛的小腸 於 2023-8-28 18:27 發表

古曼童也有好壞
師兄呢個我明,但弊在唔知佢好壞呢!
作者: jimsonweed     時間: 2023-8-28 18:38

引用:
原帖由 波濤可愛的小腸 於 2023-8-28 18:26 發表

好!當然無問題啦!只怕係壞啫....
作者: 波濤可愛的小腸     時間: 2023-8-28 18:46

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2023-8-28 18:38 發表

好!當然無問題啦!只怕係壞啫....
壞的僮身要請師傅幫你趕走
作者: newdis02     時間: 2023-8-28 19:15

佢可唔可以推人出馬路俾車撞死?🤔
作者: jimsonweed     時間: 2023-8-28 19:43

引用:
原帖由 波濤可愛的小腸 於 2023-8-28 18:46 發表

壞的僮身要請師傅幫你趕走
有啲級數高嘅唔係一般師傅搞得掂架!
作者: 波濤可愛的小腸     時間: 2023-8-28 19:47

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2023-8-28 19:43 發表

有啲級數高嘅唔係一般師傅搞得掂架!
始終鬼敵唔過天兵天神,一個天兵天神打落黎,什麼鬼妖也要走
作者: jimsonweed     時間: 2023-8-28 20:00

引用:
原帖由 波濤可愛的小腸 於 2023-8-28 19:47 發表

始終鬼敵唔過天兵天神,一個天兵天神打落黎,什麼鬼妖也要走
曾經見過有個一師傅要出五成功力先搞得掂!連佢都驚訝要出咁高道術先收得到隻鬼!其實可能係妖黎!你見過有唔怕五雷號令嘅鬼嗎?
佢唔係神功門,佢用劍指同符咒。
作者: 凌亂最後的冬瓜     時間: 2023-8-28 20:30

引用:

金剛拳印咩黎?
利申,無信仰,路過,純粹好奇一問。
😅😅😅
作者: 完美涼爽的海洋

作者: 阿火~~     時間: 2023-8-28 22:51

引用:
原帖由 凌亂最後的冬瓜 於 2023-8-28 20:30 發表

金剛拳印咩黎?
😅😅😅
同問

會唔會係太極拳,八段錦嗰類
作者: toylet     時間: 2023-8-28 23:45

引用:
原帖由 波濤可愛的小腸 於 2023-8-28 18:26 發表

照計 主人 就是 想 有 法力 才 請 佛牌 幫 自己! BUT....
如果 僮身 的 法力 高 過 主人, 會不會 出事?
會不會 奪(主人)舍? 即是 歷史 嗰啲 篡奪皇位....

作者: s336990_1     時間: 2023-8-28 23:50

以我對小黃人毛教主嘅認知
養鬼唔係咁
毛教主識法術,用術直接殺死嘅生命先可以收取靈魂做成鬼仔(鬼力人死後形神俱滅,殺鬼力人做唔到鬼仔)
仲要死後15日嘅屍身脂肪
過咗,個靈魂只係負擔(放又怕佢去告狀/返嚟報仇,唔放就要困起嚟,但又消滅唔到)

而呢啲鬼仔,毛教主係隨時虐打嘅
根本唔洗供奉
所以鬼仔一但學識佛經一句一偈,打破束縛住佢嘅術,就會即走
毛教主都無曬符

至於鬼仔作用,我認為文學作品誇大咗
我所知毛教主最常用鬼仔嚟扮鬼嚇人,完成騙局(其他人就呃法事做)
用嚟做偵察兵
基本都係呢啲
乜嘢鬼仔攞命殺人,一係毛教主太弱,一係文學作品太誇張

作者: s336990_1     時間: 2023-8-29 00:11

引用:
原帖由 toylet 於 28-8-2023 23:45 發表

照計 主人 就是 想 有 法力 才 請 佛牌 幫 自己! BUT....
如果 僮身 的 法力 高 過 主人, 會不會 出事?
會不會 奪(主人)舍? 即是 歷史 嗰啲 篡奪皇位....
以我所知
力同術係兩樣嘢
力,有靈力,鬼力。
靈力係呢個世界嘅,完全靠天生,後天無法修得。
鬼力係非此世嘅,可通過儀式獲取。但此後被全世界追住打,生前貧窮下賤死後形神俱滅。

而術係上古文明留落嚟,基本只餘下音節被繼續傳承
即世上無人識術。因不知文字、語言、邏輯思維、知識,睇唔明術嘅內容。

所以後天獲得,基本只有鬼力
而鬼力換返嚟嘅基本相差無幾,無乜力
只有極少量嘅會較強
我唔知僮身係乜
但僮身法力高過主人我估難度繫數會好低
但奪舍喎
普通眾生唔到你奪
鬼力人嘅舍,相信無人有興趣奪

所以應該唔會發生
作者: toylet     時間: 2023-8-29 00:17

引用:
原帖由 s336990_1 於 2023-8-29 00:11 發表

以我所知
力同術係兩樣嘢
力,有靈力,鬼力。
靈力係呢個世界嘅,完全靠天生,後天無法修得。
鬼力係非此世嘅,可通過儀式獲取。但此後被全世界追住打,生前貧窮下賤死後形神俱滅。

而術係上古文明留落嚟,基本只餘下音節被繼續傳承
即世上無人識術。因不知文字、語言、邏輯思維、知識,睇唔明術嘅內容。

所以後天獲得,基本只有鬼力
而鬼力換返嚟嘅基本相差無幾,無乜力
只有極少量嘅會較強
我唔知僮身係乜
但僮 ...
有無 保證 隻 鬼僕(僮身) 不會 玩 主人?
會不會 離家出走 變成 遊魂夜鬼 周圍 生事害人?
僮身 會不會 變成 間諜?

作者: s336990_1     時間: 2023-8-29 00:45

引用:
原帖由 toylet 於 29-8-2023 00:17 發表

有無 保證 隻 鬼僕(僮身) 不會 玩 主人?
會不會 離家出走 變成 遊魂夜鬼 周圍 生事害人?
僮身 會不會 變成 間諜?
鬼僕?主人?
如果要你做人僕人,要認人做主人,你會咩心態?
我打L鳩柒條pk再活剝佢層皮都有之
將心比己
你話喇

真係人地要認你做主人都咪製
唔係走投無路、五勞七傷、大把手尾贖金要人幫佢善後,邊個會肯賣身?
買件咁嘅人,蝕死未天光呀
就算賣咗身,隨時想反水搶奪你所有嘢取而代之嘅大有人在

分享一下,我被小黃人嘅毛教主話係神有大神力,可以賺大錢
呢個大話嚟,佢話向我施咗術,控制我係時間問題,要小黃人供養佢
呢個毛教主喺我細個時向我施術,佢原本以為係成為我老母嘅術(毛教主係男)
點知原來係託孤嘅術,仲要係上位者向下位者(奴隸)託孤,即創作術嘅人早已對奴隸lock死曬,要佢對小主人絕對忠誠服從,一有撍越就要死,就算奴隸可以向小主人施術/體罰都受限,亦不能讓小主人至死、至傷、至殘
即我原來一直係毛教主嘅主人
毛教主施術後知道已太遲
於是心態崩了
除咗到處宣傳係我主人,仲不停呃小黃人嚟挑機個術,期望佢地可以衝破紅線成功殺到我
咁當然無用,個術每次都搵毛教主索命(撍越就要死嘛)
毛教主每次都用鬼力人替死
此事原來持續咗40年,替死人數,粗略估計幾十萬
毛教主仲諗緊點甩呢個術

所以你話鬼僕玩主人?
係一定絕對會搞死個主人
無其他可能
咁先符合人性
文學作品唔現實架

作者: 工廠男     時間: 2023-8-29 01:05

引用:

你都修法啦。
正邪,陰陽,鬼神都本是一體。
唔害人就可以。
作者: 工廠男     時間: 2023-8-29 01:11

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2023-8-28 22:51 發表

同問

會唔會係太極拳,八段錦嗰類
火兄好。
金剛,拳,印。
專號,武功,符咒法印。
作者: 阿火~~     時間: 2023-8-29 03:17

引用:
原帖由 工廠男 於 2023-8-29 01:11 發表

火兄好。
金剛,拳,印。
專號,武功,符咒法印。
hi 師兄原來法科人士
作者: jimsonweed     時間: 2023-8-29 06:17

引用:
原帖由 凌亂最後的冬瓜 於 2023-8-28 20:30 發表

金剛拳印咩黎?
😅😅😅
一個護身手印,你可以上網查一下。
作者: jimsonweed     時間: 2023-8-29 06:20

引用:
原帖由 完美涼爽的海洋 於 2023-8-28 21:17 發表

人地玩公仔
樓主條7頭
神神化化
呢d人好容易仆街
難聽啲講...你識條鐵咩!
你咪試下拎住個大公仔去餐廳食野,跟住叫兩個餐兩杯野飲,一份餐同野飲擺公仔面前,然後叫食野啦!睇下人哋點睇你囉!

作者: jimsonweed     時間: 2023-8-29 06:22

引用:
原帖由 工廠男 於 2023-8-29 01:05 發表

你都修法啦。
正邪,陰陽,鬼神都本是一體。
唔害人就可以。
我個啲好屎架咋....
唔害人嘅鬼精妖都無問題啦!
作者: 工廠男     時間: 2023-8-29 08:41

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2023-8-29 03:17 發表

hi 師兄原來法科人士
見笑。
只是道聽途說。

作者: ggggkin

作者: 藍軍     時間: 2023-8-29 13:40

嗰兩女一男係咪大約30歲左右?
作者: delaynomay     時間: 2023-8-29 17:10

梗係有啦,養最多嘅係內鬼。
作者: smarthoKEUNG     時間: 2023-8-29 17:40

梁思浩
作者: jaccjacc     時間: 2023-8-29 17:47

1係精神有問題, 1係智障!
作者: pure3000     時間: 2023-8-29 18:32

養鬼好出奇咩,大驚小怪,有人鍾意當飾物,隨身攜帶
作者: pure3000     時間: 2023-8-29 18:35

引用:
原帖由 pure3000 於 2023-8-29 18:32 發表

養鬼好出奇咩,大驚小怪,有人鍾意當飾物,隨身攜帶
細路鬼都有好多種,話唔定人哋係祖先細路鬼, 即太公生平3兄弟,一個細路時遇戰亂早死,變家鬼,總之唔好多事
作者: jimsonweed     時間: 2023-8-29 18:40

引用:
原帖由 完美涼爽的海洋 於 2023-8-29 10:47 發表

咁L驚人地點睇你
唔L好做人啦
你唔信黎鬼故區托咩!你唔介意係你嘅事!唔好硬裝在唔人身上!仲有你唔介意嘅咪淨係著條底褲出街囉!介意嘅就用返你個句:“咪L做人啦!”
原來你真係識條鐵!🤣

作者: jimsonweed     時間: 2023-8-29 18:43

引用:
原帖由 藍軍 於 2023-8-29 13:40 發表

應該四十頭啦!
作者: nobody2014     時間: 2023-8-29 18:44

識金剛拳印
作者: jimsonweed     時間: 2023-8-29 19:00

引用:
原帖由 ggggkin 於 2023-8-29 11:44 發表

搞笑
兩個FIGURE控去食飯都俾神棍衝入嚟吹牛

仲天兵天將都出埋, 細個俾亞婆亞公呃到SHORT SHORT地
你唔信又入係唔信又黎鬼故區?奇怪!
作者: jimsonweed     時間: 2023-8-29 19:01

引用:
原帖由 藍軍 於 2023-8-29 13:40 發表

仲有師兄何出此言?
作者: jimsonweed     時間: 2023-8-29 19:02

引用:
原帖由 nobody2014 於 2023-8-29 18:44 發表

識金剛拳印
Utube都有教😊

作者: jimsonweed     時間: 2023-8-29 19:08

引用:
原帖由 完美涼爽的海洋 於 2023-8-29 19:05 發表

你介意係你嘅事 
唔好屈人養鬼仔 
你呢啲行為正仆街 
你點知唔係?你係當事人?唔好扮代表喎!
作者: 藍軍     時間: 2023-8-29 19:43

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2023-8-29 19:01 發表

仲有師兄何出此言?
因為我認識嘅有個女人3x歲好鐘意呢隻公仔
作者: jimsonweed     時間: 2023-8-29 20:18

引用:
原帖由 藍軍 於 2023-8-29 19:43 發表

因為我認識嘅有個女人3x歲好鐘意呢隻公仔
哦原來如此。喜歡元朗區飲茶嗎?

作者: toylet     時間: 2023-8-29 21:32

Mistake ... sorry!
作者: 國家安全的兔子     時間: 2023-8-29 21:42

那是一回事
但永遠不是你想的那一回事
科學同靈異,本質是一樣的,只要你有一顆求真的心,你會明白那些全是人們對現象錯誤的理解
因為理論必然是錯誤的,是方便說
不是方便不能言說
作者: jimsonweed     時間: 2023-8-29 23:00

引用:
原帖由 完美涼爽的海洋 於 2023-8-29 21:25 發表

大L把女鐘意
將Monchhichi當成仔女
係你on99
乜7都唔知
剩係識神神化化
成個鄉下佬咁
你呢類人好容易仆街
我見個兩條女都一個四十頭多,一個五十有多啦!乜原來你五十都仲玩Monchhichi 架!你有戀物唔代表人家有架!
仲有你把口咁毒,成日咒人pk,小心你自己受返!
還有已經檢舉你咒罵會員!唔好返黎啦!🤣🤣🤣
作者: toylet     時間: 2023-8-29 23:43

引用:
原帖由 s336990_1 於 2023-8-29 00:45 發表

鬼僕?主人?
如果要你做人僕人,要認人做主人,你會咩心態?
我打L鳩柒條pk再活剝佢層皮都有之
將心比己
你話喇

真係人地要認你做主人都咪製
唔係走投無路、五勞七傷、大把手尾贖金要人幫佢善後,邊個會肯賣身?
買件咁嘅人,蝕死未天光呀
就算賣咗身,隨時想反水搶奪你所有嘢取而代之嘅大有人在

分享一下,我被小黃人嘅毛教主話係神有大神力,可以賺大錢
呢個大話嚟,佢話向我施咗術 ...
大大講得太複雜了!
有 啲 魔王政府 會 利用 法師 收集和控制 大量 的 鬼 來 害人 甚至 殺人!
總之 不分人鬼, 小心被插一刀!! 眼前鬼卒皆為妖!

作者: toylet     時間: 2023-8-29 23:49

引用:
原帖由 國家安全的兔子 於 2023-8-29 21:42 發表

那是一回事
但永遠不是你想的那一回事
科學同靈異,本質是一樣的,只要你有一顆求真的心,你會明白那些全是人們對現象錯誤的理解
因為理論必然是錯誤的,是方便說
不是方便不能言說
美國 的 科技醫療 最後 都是 變成 殺人劏人 的 武器 和 方法!!
其它 國家 會 有 分別?? 全部 都是 同一 美國 模式?  
有無想過:
科學 其實 是 控制 妖魔鬼怪 的 道具?
法師 如何 隔空 控制 妖魔鬼怪? 手機 和 互聯網??
眼前鬼卒皆為妖!

作者: s336990_1     時間: 2023-8-29 23:59

引用:
原帖由 toylet 於 29-8-2023 23:43 發表

大大講得太複雜了!
有 啲 魔王政府 會 利用 法師 收集和控制 大量 的 鬼 來 害人 甚至 殺人!
總之 不分人鬼, 小心被插一刀!! 眼前鬼卒皆為妖!
總之無靈魂會願意成為奴隸

而利用宗教,即鬼力邪術去控制人,形成一個網絡、層級,一直都有(日本韓國邪教橫行,香港小黃人基本都係鬼力人)
但用術/鬼殺人係好難好難
因為換返嚟嘅鬼力弱,而且係消耗品
能直接死於邪術嘅靈強得去邊?
要佢殺人?
都係用嚟嚇人,呃一兩場法事做實際啲
作者: toylet     時間: 2023-8-30 00:02

引用:
原帖由 s336990_1 於 2023-8-29 23:59 發表

總之無靈魂會願意成為奴隸

而利用宗教,即鬼力邪術去控制人,形成一個網絡、層級,一直都有(日本韓國邪教橫行,香港小黃人基本都係鬼力人)
但用術/鬼殺人係好難好難
因為換返嚟嘅鬼力弱,而且係消耗品
能直接死於邪術嘅靈強得去邊?
要佢殺人?
都係用嚟嚇人,呃一兩場法事做實際啲
Technical detail 小人 就 無 data.... 可能 是 國家機密!?
小人 亦 不想 間接 觸碰 妖魔鬼怪 和 邪術!! 聽故事 睇動漫 還 可以... 

作者: 國家安全的兔子     時間: 2023-8-30 00:13

引用:
原帖由 toylet 於 2023-8-29 23:49 發表

美國 的 科技醫療 最後 都是 變成 殺人劏人 的 武器 和 方法!!
其它 國家 會 有 分別?? 全部 都是 同一 美國 模式?  
有無想過:
科學 其實 是 控制 妖魔鬼怪 的 道具?
法師 如何 隔空 控制 妖魔鬼怪? 手機 和 互聯網??
眼前鬼卒皆為妖!
進步是對錯誤的糾正
所以當一門學問可以一直進步
代表它離完善仍然很遙遠

妖魔鬼怪不在眼前,在你的心裡
作者: s336990_1     時間: 2023-8-30 00:15

引用:
原帖由 toylet 於 30-8-2023 00:02 發表

Technical detail 小人 就 無 data.... 可能 是 國家機密!?
小人 亦 不想 間接 觸碰 妖魔鬼怪 和 邪術!! 聽故事 睇動漫 還 可以... 
呢樣真
邪術、鬼力可以唔掂就唔好掂

如果唔係我個蠢大妹睇咗神棍毛教主用邪術表演
聽信佢講大話,話我屋企有大神力繼承,俾咗我繼承唔俾佢,心生妒忌,同毛教主合作,偷屋企錢供養之餘仲幫毛教主向全家施術
邊有今日咁多嘢
我屋企完本算小康,有間舖仔架
結果被毛教主糾纏,家運一直衰敗
依家毛教主總算短期內會完全施唔到術,跟手好快會死
終於自由喇
簡直惡夢套餐
如果可以時光倒流,一定要避開呢個劫
鬼力人呢啲垃圾、人渣、爛貨,永遠唔好被佢地沾上
作者: sinova.eddy     時間: 2023-8-30 00:26

我地人人都養香港啲高官,千人食飯,攪唱歌,又要唱好香港,食多舊魚啦!
作者: 國家安全的兔子     時間: 2023-8-30 00:32

引用:
原帖由 s336990_1 於 2023-8-30 00:15 發表

呢樣真
邪術、鬼力可以唔掂就唔好掂

如果唔係我個蠢大妹睇咗神棍毛教主用邪術表演
聽信佢講大話,話我屋企有大神力繼承,俾咗我繼承唔俾佢,心生妒忌,同毛教主合作,偷屋企錢供養之餘仲幫毛教主向全家施術
邊有今日咁多嘢
我屋企完本算小康,有間舖仔架
結果被毛教主糾纏,家運一直衰敗
依家毛教主總算短期內會完全施唔到術,跟手好快會死
終於自由喇
簡直惡夢套餐
如果可以時光倒流,一定要避開呢個劫
鬼力人呢啲 ...
我係...鬼王別西卜...唔好得罪我
我搵鬼佬攪你哋..
作者: s336990_1     時間: 2023-8-30 00:40

引用:
原帖由 國家安全的兔子 於 30-8-2023 00:32 發表

我係...鬼王別西卜...唔好得罪我
我搵鬼佬攪你哋..

術同鬼力都有根據架
以我被毛教主帶頭襲擊咗咁耐
我得出術係沿自上古文明,現世無人知其文字、語言、邏輯思維、知識,無人睇得明術,即無人識術,傳承嘅只有音節
而力(靈力、鬼力)係推動術嘅能量

人會中術,基本係自己大腦接收咗術嘅指令去令自己各種不適
可惜係我搵唔到點阻擋接收
但好在鬼力唔係呢個世界嘅嘢,仲被全世界體繫追住打
所以有好多物料都可擋、抗、消去鬼力
而且鬼力多數極弱,又係消耗品
如果唔係,根本無得打
作者: toylet     時間: 2023-8-30 13:45

引用:
原帖由 國家安全的兔子 於 2023-8-30 00:13 發表

進步是對錯誤的糾正
所以當一門學問可以一直進步
代表它離完善仍然很遙遠

妖魔鬼怪不在眼前,在你的心裡
究竟有 人 先 還是 有 鬼 先?
作者: jimsonweed     時間: 2023-8-30 14:43

引用:
原帖由 toylet 於 2023-8-30 13:45 發表

究竟有 人 先 還是 有 鬼 先?
如果唔係單人死後嘅鬼,就一定係鬼先。
作者: skm1209     時間: 2023-8-30 15:40

幾十年前已經有啦

作者: jimsonweed     時間: 2023-8-30 17:25

引用:
原帖由 ggggkin 於 2023-8-30 17:19 發表

我係唔信呢D假故事
又唔信神棍神婆亂噏

你知道個分別嗎
我見到係咁,你話假嘅...我無辦法。至於佢地係咪養鬼,我確定唔到!但我感覺係!
仲有咁你以後唔駛黎睇開嘅帖啦!....
我有名叫街頭神棍架!
仲有位江湖術士潛左水好多年...佢啲帖應該唔岩你架啦!

作者: jimsonweed

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

作者: toylet     時間: 2023-8-30 18:42

引用:
原帖由 ggggkin 於 2023-8-30 17:19 發表

我係唔信呢D假故事
又唔信神棍神婆亂噏

你知道個分別嗎
不如話: 大大 不是 受害人, 所以 受害人(事主) 一定 要 食藥?

更重要是:
無 法師 想 被 人 發現 是 法師?
特別是 如果 這 位 法師 是 秘密 和 外國 法師 合作聯動?
如果 邪術害人 被 公開 確認和承認, 就會 變成 國際 反邪術 事件!?
所有 法師(包括 警察和軍人) 會 被針對?? 利用 邪術 的 政府 就 .....
簡單啲: 就是 國安 和 政權 問題!!

作者: jimsonweed     時間: 2023-8-30 18:59

引用:
原帖由 toylet 於 2023-8-30 18:42 發表

不如話: 大大 不是 受害人, 所以 受害人(事主) 一定 要 食藥?

更重要是:
無 法師 想 被 人 發現 是 法師?
特別是 如果 這 位 法師 是 秘密 和 外國 法師 合作聯動?
如果 邪術害人 被 公開 確認和承認, 就會 變成 國際 反邪術 事件!?
所有 法師(包括 警察和軍人) 會 被針對?? 利用 邪術 的 ...
算啦!師兄,可能我描述事情無電影情節咁高潮疊起,所以佢認為假囉!尤得佢啦!正所謂:藥醫不死病,佛渡有緣人嘛!
作者: toylet     時間: 2023-8-30 19:01

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2023-8-30 18:59 發表

算啦!師兄,可能我描述事情無電影情節咁高潮疊起,所以佢認為假囉!尤得佢啦!正所謂:藥醫不死病,佛渡有緣人嘛!
總之 邪術 和 神鬼 古已有之! 皆 傳說 也....
作者: toylet     時間: 2023-8-30 19:08

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2023-8-30 14:43 發表

如果唔係單人死後嘅鬼,就一定係鬼先。
將這 個 解釋 推 到 神 開天闢地 都 適用?
作者: jimsonweed     時間: 2023-8-30 19:08

引用:
原帖由 toylet 於 2023-8-30 19:01 發表

總之 邪術 和 神鬼 古已有之! 皆 傳說 也....
的確有好多人見過先信,正宗個句:見過鬼仲唔怕黑咩!
作者: toylet     時間: 2023-8-30 19:10

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2023-8-30 19:08 發表

的確有好多人見過先信,正宗個句:見過鬼仲唔怕黑咩!
不 覺得 精神科醫學 和 藥廠 相信 鬼神! 所以 一定 講 "食藥"?
想想 如果 精神科醫學 承認 鬼神, 有 乜 後果?? 又是 國安 問題??
生產 精神科藥物 的 藥廠 的 利益 就是 錢 的 問題!

作者: jimsonweed     時間: 2023-8-30 19:15

引用:
原帖由 toylet 於 2023-8-30 19:10 發表

不 覺得 精神科醫學 和 藥廠 相信 鬼神! 所以 一定 講 "食藥"?
的確多重人格,思覺失調同鬼上身好相似,但前者要靠藥物,後者要驅魔。
作者: JKamy     時間: 2023-8-30 21:40

这样只能请师傅帮你了
作者: Hatac007     時間: 2023-8-30 22:19

可以問我,我供了十多年古曼,睇下那師父,有正有陰,做公德
作者: jimsonweed     時間: 2023-8-31 00:14

引用:
原帖由 toylet 於 2023-8-30 19:08 發表

將這 個 解釋 推 到 神 開天闢地 都 適用?
我信盤古初開咋。😊
作者: toylet     時間: 2023-8-31 09:52

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2023-8-31 00:14 發表

我信盤古初開咋。😊
根本 無 人 知 世界 如何 出現!?

作者: jimsonweed     時間: 2023-8-31 15:16

引用:
原帖由 toylet 於 2023-8-31 09:52 發表

根本 無 人 知 世界 如何 出現!?
聖徒話,聖神創造天地🤣
作者: toylet     時間: 2023-8-31 15:21

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2023-8-31 15:16 發表

聖徒話,聖神創造天地🤣
小人 不能 代答.... 大家 有 興趣 就 研究一下!
作者: jimsonweed     時間: 2023-8-31 22:13

引用:
原帖由 toylet 於 2023-8-31 15:21 發表

小人 不能 代答.... 大家 有 興趣 就 研究一下!
師兄唔駛代答喎!聖經創世記係咁寫架!
作者: toylet     時間: 2023-8-31 23:01

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2023-8-31 22:13 發表

師兄唔駛代答喎!聖經創世記係咁寫架!
聖經/可蘭經/佛經/.... 不可以 代答, 要 自己 覺得 合理 才成!
死背書 是 代答, 被槍指照講 亦是 代答!

不過, 這些 題目 都 不知 有乜 確答案!
點解 咁多 離奇問題 要 人 照講? 真是 幾奇怪....
教育 是否 出 問題?

作者: jimsonweed     時間: 2023-8-31 23:10

引用:
原帖由 toylet 於 2023-8-31 23:01 發表

聖經/可蘭經/佛經/.... 不可以 代答, 要 自己 覺得 合理 才成!
死背書 是 代答, 被槍指照講 亦是 代答!

不過, 這些 題目 都 不知 有乜 政確答案!
點解 咁多 離奇問題 要 人 照講? 真是 幾奇怪....
教育 是否 出 問題?
自己感覺良好就得!這個我從耶徒中學返黎。
申利:小學時代我都係一個耶徒🤣
作者: toylet     時間: 2023-8-31 23:11

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2023-8-31 23:10 發表

自己感覺良好就得!這個我從耶徒中學返黎。
申利:小學時代我都係一個耶徒🤣
將來 要 讀 可蘭經 的 詩?  
還有 佛經 和 道德經?
作者: sinova.eddy     時間: 2023-9-1 03:38

我地香港人咪養咗個八字超囉!
作者: eggxia     時間: 2023-11-5 03:38

好多人喜欢随身带着公仔挂件,有的甚至拍照都要给公仔单独拍照的,并放到网上说公仔去了某某地方,其实就是养小鬼的行为,只不过自己不知道。
作者: Urgentme     時間: 2023-11-25 21:07

養都唔出奇
作者: Urgentme     時間: 2023-11-25 21:10

不過供鬼野食正常就唔會食返