• 瀏覽: 21,490
  • 回覆: 96
  • 追帖: 1

好懷念

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
尼度系而加ge邊度?

愛線: N691, 219X

回覆 引用 TOP

藍田... 圖中15座有條龍右邊地下的位置,有一個好似月亮的彎位,就係當年15c 藍田(南)總站 (即現在平田巴士總站後面的小巴總站)

15c ... last day ... 8 April 1994...

[attach]137566[/attach]

[attach]137567[/attach]

回覆 引用 TOP

各位有冇當年青衣剛剛開發既相相 好想搵到呀

回覆 引用 TOP

張相幾多年前影GA?無我果間SECONDARY SCHOOL GE?

1.期待hn 2157 行15,215x,603
2.asu 行所有藍田用12m ge 路線

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 4s02 於 2009-8-13 12:33 PM 發表

E家 藍田南巴士總站 即係 平田巴士總站
緊係唔係LA,藍田南還藍田南,平田還平田,係唔同地方泥GA!如果你GUM 講,姐係藍田北=平田LA!

回覆 引用 TOP

而家平田總站後面小巴站=15c呢個總站.
兩個名係一個地方.
我住喺相中米色座16座.呢度即係而家平田邨.

見到15c真係又開心又失落.
陪住我長大嘅15c,而家已經再見唔到.

回覆 引用 TOP

即係而家平田巴士總站啦

回覆 引用 TOP

時間真係過得好快, 改變面貌了

回覆 引用 TOP

將相左下角,有一間鐵皮屋,某日嗰間屋發生大火燒咗,之後改為現在嗰間中學嘅公園仔.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 豬肥屋潤 於 2009-8-13 05:27 PM 發表

而家平田總站後面小巴站=15c呢個總站.
兩個名係一個地方.
我住喺相中米色座16座.呢度即係而家平田邨.

見到15c真係又開心又失落.
陪住我長大嘅15c,而家已經再見唔到.
15C 都係陪住我大.. 我細o個時(5歲前) 住o係20座.. 細個成日睇住15c d 鴨車~
有時同 mother 坐15 c 落觀塘買野.~ 真係好懷念~ 咁就十幾年.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Suit社長 於 2009-8-12 08:25 PM 發表

好懷念
離題一問, 15座後面o個2 座淺綠色的樓係第幾座?
另外, 15座隔離o個間係 x 強小學.  遠d 有間好似小學的物體, 又係邊間?
對舊藍田已經冇咩印象 la... o個時得幾歲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SHSS 於 13/8/2009 12:39 發表

緊係唔係LA,藍田南還藍田南,平田還平田,係唔同地方泥GA!如果你GUM 講,姐係藍田北=平田LA!
平田係最近新的屋邨黎架

回帖前請先留意版規啊!~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 新丁某人 於 2009-8-14 12:34 AM 發表

將相左下角,有一間鐵皮屋,某日嗰間屋發生大火燒咗,之後改為現在嗰間中學嘅公園仔.
我間中學隔離果個公園仔AR?記時燒GA?或者我阿SIR 會知GA WO!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]