• 瀏覽: 15,035
  • 回覆: 65
我隻愛貓昨晚死了.  走出露台跳下跌死了.

請大家注意要看護愛貓, 不要有同類事情再發生.

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
樓主... 折哀吧...
所以說, 裝窗網是必須的...

不過有露台, 在裝方面又真是有點困難
可能要考慮雙閘設計...

回覆 引用 TOP

好高嗎 貓應該係高處跳落下都冇咁易死

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tinlong22 於 2009-8-18 02:09 PM 發表

樓主... 折哀吧...
所以說, 裝窗網是必須的...

不過有露台, 在裝方面又真是有點困難
可能要考慮雙閘設計...
就係裝不到gate... 找了很久也找不到.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傑KIT 於 2009-8-18 02:12 PM 發表

好高嗎 貓應該係高處跳落下都冇咁易死
8層樓高, 剛搬入, ..
現在真係心痛...

回覆 引用 TOP

RIP....有露台又真係煩d....如果露台加窗又話係僭建...
貓貓好走...

옥탑방 왕세자

回覆 引用 TOP

樓主唔好傷心啦,貓貓都唔想樓主你傷心~~
貓貓RIP~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 為食阿細 於 2009-8-18 02:49 PM 發表

RIP....有露台又真係煩d....如果露台加窗又話係僭建...
貓貓好走...
係...
新式的露台擋門, 係裝不到一般的safe gate.

只是一分鐘沒有看顧牠, 就出事了.
好後悔不把露台門關上.

回覆 引用 TOP

我岩岩隻貓都去左..唉
我仲要見住佢由溫暖變冇心跳

回覆 引用 TOP

所以話窗網好重要!
如果係露台設計~可以將露台的閘改裝...咁樣一來可以透氣~
2來唔怕貓貓跳樓..唉~
r.i.p~~

[掉貓掉狗出街D人我祝佢死左落地獄下世投胎做人見人殺既小強!]

回覆 引用 TOP

我隻係英短, 十分可愛, 很有人性, 會回應, 很聽講, 又不咬傢私..同就bb...又很乾淨, 叫牠come便come, no no就不做, jump 便會跳, hand hand, go go 又明..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mimishan 於 2009-8-18 03:01 PM 發表

我岩岩隻貓都去左..唉
我仲要見住佢由溫暖變冇心跳
昨晚我都係見到牠, 叫牠silver, 牠也會回應...
我知牠也不捨得我..

我仲要見住佢由溫暖變便hard.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yan95112 於 2009-8-18 03:01 PM 發表

所以話窗網好重要!
如果係露台設計~可以將露台的閘改裝...咁樣一來可以透氣~
2來唔怕貓貓跳樓..唉~
r.i.p~~
不可以改

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 silver921 於 2009-8-18 03:05 PM 發表

我隻係英短, 十分可愛, 很有人性, 會回應, 很聽講, 又不咬傢私..同就bb...又很乾淨, 叫牠come便come, no no就不做, jump 便會跳, hand hand, go go 又明..

我剛剛收養的貓貓有2/4都是英短呢....係我既4奶,
而家後悔都冇用,好好辦理貓貓既身後事...同埋各養貓人仕,真的盡量考慮家中環境對貓地是否安全

옥탑방 왕세자

回覆 引用 TOP

rip

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]