• 瀏覽: 13,172
  • 回覆: 383
有無人可以話我知?

你現在只要大叫「孔子愛我 我愛孔子」, 孔子就會幫你贖盡罪, 之後你只要繼續每個月俾人工的十份一我, 孟子就會控制著你的靈魂, 你做的一切都會符合《論語》, 唔駛再死守咩「士不可不弘毅,任重而道遠」呀,「見賢思齊焉,見不賢而內自省也」等八股戒條, 過著無憂無慮的生活
熱賣及精選
佢係導演....
我地只係''K呢啡''...佢想點就點

引用:
原帖由 2tea 於 2009-9-27 05:38 PM 發表

佢係導演....
我地只係''K呢啡''...佢想點就點
如果這就是愛.....

引用:
原帖由 udbkam 於 2009-9-27 05:27 PM 發表

有無人可以話我知?
這是試探這是試探
這是試探這是試探
這是試探這是試探
這是試探這是試探
這是試探這是試探
這是試探這是試探
這是試探這是試探
這是試探這是試探
這是試探這是試探
這是試探這是試探
這是試探這是試探

這大概說明了他們家的主子有多無能了吧!
而且所謂惡,就是智慧...
這分明是鼓勵不思考嗎?

Re: 因為想人在自己的選擇下獲得提昇, 昇華至真正的愛的境界.

這個解釋並不合理!  明顯在自圓其說!

引用:
原帖由 James_Chem 於 2009-9-27 09:22 PM 發表

講左好多次.... 又冷飯重炒.....
唔明咪問lor, 問下都有罪? 你咁唔願意答可以唔好答呀, 我又唔係指定問你

引用:
原帖由 Baku2008 於 2009-9-27 09:46 PM 發表

Re: 因為想人在自己的選擇下獲得提昇, 昇華至真正的愛的境界.

這個解釋並不合理!  明顯在自圓其說!
即係我好愛陳法拉, 但是我就安排葉繼歡係她身邊, 成日引誘佢打劫, 如果陳法拉一打劫, 我就搵火燒死佢,
佢抗拒到葉的引誘呢,
就係好

引用:
原帖由 James_Chem 於 2009-9-27 09:51 PM 發表

點解唔合理?
請看11#, 樓主已經試答了!  唔該有人唔好扮傻!

引用:
原帖由 James_Chem 於 2009-9-27 10:00 PM 發表

....
不過下次人地答左, 唔該你都用心記下.
你當我有柏金遜啦下, 仲有, 你地咁巴閉, 又點解要日日大叫耶穌愛你呀, 講左一次咪得lor,
我聽到好煩呀, 行街又見到, 睇電視又見到, 昨晚邪惡行動2009都見到呀,
你地自己唔好炒冷飯, 舊事重提先要求人地啦, 係耶穌的教導黎ga, 最識愛人如己的教徒注意下啦

引用:
原帖由 James_Chem 於 2009-9-27 09:43 PM 發表

你又係將舊錯重提.
都話左好多次, 智慧並非惡.
知善惡樹並非重點, 換左成一棵梨樹, 成件事都成立.
從根本上,你家主子只說叫人盲目服從,
而蘋果給了他們思考的智慧,可以反對你家主子,
所以你家主子三申五令的叫人不要吃.
結果,由惡魔去為人啟智.
這說明了智慧是惡的嗎?
(當然,在耶教的哲學中,不思考才是善,才是智慧...)

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]