列印

台慶劇《宮心計》討論區 12

DTT是我們的朋友
水房是我們的煩惱
K仔是我們的怨恨
衣歪是我們的惡夢
熱賣及精選
引用:
原帖由 翠絲青空 於 2009-11-24 03:23 PM 發表

http://programme.>>>
你想表達d咩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蒼海飛絮 於 2009-11-24 03:15 PM 發表

高大人件事, 三好是不知情的。否則三好可能要疏遠高大人~~哈哈哈
no no no...三好知wor...佢同皇上同棋王咪係花園飲茶時講咗lor....
唔記係皇上定棋王仲大大聽話好彩有[呢招]先可以入佢罪...(其實佢班友無真正查過.... )
三好之后仲好似好[佩服]咁望住棋王wor..

回覆 引用 TOP

DTT是我們的朋友
水房是我們的煩惱
K仔是我們的怨恨
衣歪是我們的惡夢
引用:
原帖由 俅大俠 於 2009-11-24 12:41 PM 發表
阿佘做戲有d飄忽, 一時時啦, 三水妺似乎好過宮心計, 但當然又未好似她的粉絲煲得禁掂!
三水妺發揮機會大啊,三好的發揮機會很少,來來去去也是那些啦.......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蒼海飛絮 於 2009-11-24 03:00 PM 發表

1. 三好甚少會幫金玲口的, 而以三好性格, 佢唔會將一件佢應該錯的事當成岩既事去反駁別人

2. 佢對於金玲時, 她說唔理解金玲點解咁做。到之後佢同程穎芳說話時, 佢就唔理自己理唔理解, 駁贏左先算? 以三好「說 ...
因為程個次 , 三好真係體諒左 , 原諒左金鈴架la , 而且程自己都有錯 , 三好都知 , 但程仲講到自己冇錯 ,
三好先幫金鈴口 , 但唔等於佢接受 , 有好多人做錯野都有苦衷 , 你體諒佢既原因唔等於認為件事岩 .

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 費特 於 2009-11-24 03:25 PM 發表

首先要插贓林公公係皇上lo , 三好可以做d咩 ,
仲有林公公係所有證據都指向佢 , 唔係冇証冇據 ,
只係唔想小順得罪萬將軍 , 但好明顯做個個係林公公 .
你都幾好笑嫁喎
3好事前可能唔知插贓林公公呢件事
但係事後佢都知道呀
如果佢真係咁正義既
應該要對高大人好失望,要疏遠佢先岩
但係佢無喎,佢只係話驚高大人萬一俾馬大將軍識破左會有危險
因為3好對金鈴既立場係無論個事實係點都好
都唔應該用計害人
同樣無論個事實係點都好
高大人都唔應該用計害林公公

回覆 引用 TOP

米雪( 鍾雪霞)次次也誤會關菊英( 阮翠雲),攪到菊姐超無奈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蒼海飛絮 於 2009-11-24 03:30 PM 發表

呀...呀...呀...

嫁雞隨雞, 夫唱婦隨...呢個理由收唔收貨?!
收貨!!!!!!!!!!
所以結論係同一樣既事
只要3好話係岩就唔會錯(高大人事件)
只要3好話係錯就唔會岩(金鈴事件)

另一結論係
3好其實都唔係一個好人

回覆 引用 TOP

DTT是我們的朋友
水房是我們的煩惱
K仔是我們的怨恨
衣歪是我們的惡夢
DTT是我們的朋友
水房是我們的煩惱
K仔是我們的怨恨
衣歪是我們的惡夢
引用:
原帖由 蒼海飛絮 於 2009-11-24 03:40 PM 發表

三好觀音說的話, 不要問, 只要信
如果不信就係十惡不赦!!!!!!!!!!

回覆 引用 TOP

DTT是我們的朋友
水房是我們的煩惱
K仔是我們的怨恨
衣歪是我們的惡夢
引用:
原帖由 蒼海飛絮 於 2009-11-24 03:30 PM 發表

呀...呀...呀...

嫁雞隨雞, 夫唱婦隨...呢個理由收唔收貨?!
.................................
三好:[三好自知學識不多,但如何是對,如何是錯,三好還明白!三好不是偏幫,只是三好做人從來黑白分明!!
如此不義之行為,請皇上明言!!!]
hee hee hee

回覆 引用 TOP

DTT是我們的朋友
水房是我們的煩惱
K仔是我們的怨恨
衣歪是我們的惡夢
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]