• 瀏覽: 51,932
  • 回覆: 1,041
引用:
原帖由 草莓雪葩 於 2009-11-24 06:56 PM 發表

我唔明白 點解三好同高顯揚死阻老豆都仲成親
因為要完成佢地老豆嘅遺願,呢樣好正常,莫講話古代,就算現代都係,香港之前有單悲劇,個仔幾日後結婚,但呢日連佢阿媽在內有三位屋企人因為車禍死左,佢幾日後都照結婚,因為要完成阿媽遺願,呢D係人之常情,大家唔好又借題發揮插三好。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 rosi0v0 於 2009-11-24 05:52 PM 發表

係一個正常人心目中
紙同墨係會遇水化開既....
只不過係依張紙特別防水 相信金鈴都冇諗過 =  =

依套野實在唔make sense到我根本唔想再睇佢...
但係仲有幾集...我fast forward睇佢算啦
金鈴應該好攻心計,但劇本成日講佢做埋晒D白痴野,1. 佢捏造滑胎日子,係欺君死罪,如果佢要寫D乜野悼念個BB,冇可能唔MAKE SURE張紙已經徹底毀滅就行開;2. 佢同史太醫講數,唔叫太醫去自己寢宮而特登走去出面講,講嘅地方幾偏僻都唔夠自己間房安全啦!3. 比布公公聽到秘密,佢第一時間竟然諗到殺人滅口,殺人滅口通常係最後嘅辦法,唔係第一個辦法,尤其布公公由細睇到佢大,佢同布公公訴苦,布公公幾乎實幫佢隱瞞,使乜殺人?4. 琴晚佢去裝香比三好老豆,撞啱賢妃侍婢嚟到,佢示意飛燕單單打打,佢嚟上香其中一個目的就係同三好修好,但唔通佢諗唔到三好喺宮中多年,份人又咁細心,點會唔知一個如飛燕咁嘅女侍冇可能未得主子同意下就亂開聲?

金鈴點解做乜都充滿破綻?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 費特 於 2009-11-24 06:11 PM 發表

係ar, 不過張紙又係個蓮花座上面, 可能濕好少水呢,
不過都冇咩所謂咩, 聽故唔好駁故, 我不嬲注重睇劇情多.
劇情咪就係充滿破綻囉, 咁又有乜好睇呀? 好多矛盾位

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andywk 於 2009-11-24 07:45 PM 發表

金鈴應該好攻心計,但劇本成日講佢做埋晒D白痴野,1. 佢捏造滑胎日子,係欺君死罪,如果佢要寫D乜野悼念個BB,冇可能唔MAKE SURE張紙已經徹底毀滅就行開;2. 佢同史太醫講數,唔叫太醫去自己寢宮而特登走去出面

講, ...
定係套劇想SHOW 金鈴開頭只係一個唔稱職的奸人~ 佢唔係咁深思熟慮 ~只係為勢所迫~
后黎~ 壞事做多左先係咁呢?
但出黎效果欠奉呢???

回覆 引用 TOP

DTT是我們的朋友
水房是我們的煩惱
K仔是我們的怨恨
衣歪是我們的惡夢
又發老皮

回覆 引用 TOP

三好又來了...=0=

回覆 引用 TOP

呢排三好次次去搵金鈴都係去插佢...

回覆 引用 TOP

三好好笑

回覆 引用 TOP

三好話仲當金鈴係好姊妹

回覆 引用 TOP

ai....3好真係好煩lor

回覆 引用 TOP

其實明明係金鈴唔岩 ..
點解搞到好似佢岩哂三好錯哂咁

人要學識長大, 要變得聰明, 但並不表示要變得好現實.

回覆 引用 TOP

睇o黎3好都抵受唔住佢d 淚功ga la

回覆 引用 TOP

哈哈吐血li條橋都出埋

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]