• 瀏覽: 51,720
  • 回覆: 1,041
舊的

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=11008992

致各位會員︰

鑑於每次開新區均出現會員違規灌水或文不對題等主題

故作出呼籲︰若發現此情況,將每帖扣5分處理,希望會員遵守版規,不得吹水離題,否則版主將關閉討論區

版主示

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
DTT是我們的朋友
水房是我們的煩惱
K仔是我們的怨恨
衣歪是我們的惡夢
引用:
one more...先唔埋觀音又[如有神助]地上拾到宝,同一睇就知咩事有如天眼通,
嗰張唔係紙咩?仲要係[薄]紙,点解係條河咁奈都可以唔[溶]????
(唔好同我講話比隻花燈"dou"住,拈唔到水!!!觀音攞住張紙時係濕既!!!)
好!!當埋佢係[牛皮紙]唔溶,上面D字係墨黎㗎wor....一拈水就化到pk啦!!!
点解可以過咗咁奈D字都仲係度?????
預告話 三好話金鈐張紙吾能夠得到神明接受, 你話係咪好好笑呢

回覆 引用 TOP

點解棋王屋企會係皇宮入面,

點解萬將軍又會成家入左宮住.

皇宮後苑咁多妃璸宮女, 成日有男人出出入入咁好危險, 古代後宮除皇帝係吾比其它成年男人住架, 就算皇子都要滿一定年紀就要出宮自立門戶啦, 如果後宮可以比咁多男人住又邊使要有太監呢樣野..............

成部戲可笑又謊唐, 都吾知邊個寫既劇本.

回覆 引用 TOP

喊得好假=.="好似笑咁....如果係第2個可能會喊得好過佢...人地李詩韻喊得幾七情上面,真係感覺到佢媽媽真係比人行絞刑個種慘況
ah佘?完全唔覺得佢死老豆lor~

回覆 引用 TOP

DTT是我們的朋友
水房是我們的煩惱
K仔是我們的怨恨
衣歪是我們的惡夢
套戲真係睇到人都痴線,劇情不合理之處唔係一兩處,而係日日都有,而且越黎越多。
皇宮又點會有野獸?仲要太監響皇宮放捕獸器?真係千古奇聞,皇宮,係皇城,入面禁衛森嚴,又會有兔仔?咁就唔係皇城啦。
成間皇宮,好似酒店咁,除左太監,點會有人響皇宮可以走黎走去?後宮咁多女人,得了既?最奇怪既係高耀安原來又住皇宮,萬將軍又住皇宮,連三好個老豆都可以響皇宮自出自入。
三好老豆,見到皇帝唔使跪,打個揖就算,作為皇帝,一D威嚴都冇,講句免禮或平身已係好俾面,仲要話不必多禮,又要稱三好老豆做尊翁,三好老豆同皇帝講完野走時,連告退都唔講一聲,只講:都唔阻兩位嘞,挽住個包轉頭就走。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」

回覆 引用 TOP

DTT是我們的朋友
水房是我們的煩惱
K仔是我們的怨恨
衣歪是我們的惡夢
引用:
原帖由 CATDOGEVIL 於 2009-11-24 12:21 PM 發表
點解棋王屋企會係皇宮入面,

點解萬將軍又會成家入左宮住.

皇宮後苑咁多妃璸宮女, 成日有男人出出入入咁好危險, 古代後宮除皇帝係吾比其它成年男人住架, 就算皇子都要滿一定年紀就要出宮自立門戶啦, 如果後宮 ...
全部男人,除大太監外,根本不可以住皇宮,皇帝既兄弟王子,係王爺都要住出面D王府既。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」

回覆 引用 TOP

DTT是我們的朋友
水房是我們的煩惱
K仔是我們的怨恨
衣歪是我們的惡夢
引用:
原帖由 東方紅 於 2009-11-24 12:25 PM 發表
套戲真係睇到人都痴線,劇情不合理之處唔係一兩處,而係日日都有,而且越黎越多。
皇宮又點會有野獸?仲要太監響皇宮放捕獸器?真係千古奇聞,皇宮,係皇城,入面禁衛森嚴,又會有兔仔?咁就唔係皇城啦。
成間皇宮 ...
宮心計我都係睇D唔睇D,所以唔敢亂發言
不過尋晚電腦SHORT左,睇足成集,岩岩想講出你的感覺
呢個皇宮,成個無掩雞籠咁,D臣下可以自出自入
皇上又親民到無人有

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蒼海飛絮 於 2009-11-24 12:27 PM 發表

仲有, 劉老伯, 同埋其他人都係, 成日講講下野可以背住皇帝來講都得既~!!
真係睇到人都就黎癲。

回覆 引用 TOP

越睇越唔想睇,雖然套野係虛構出來姐,都好心編劇做好D啦,咁多劇情咁唔合理,當D觀眾係白痴定傻嫁!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蒼海飛絮 於 2009-11-24 12:30 PM 發表
究竟點解當初鐘時制同阮司設出宮咁難既呢?!
連蔡尚宮出宮好慘架,影住度城門,仲要”棚”一聲咁關埋。但佢地就真係嘆。
最奇怪係三好死老豆,都仲著錦鍛刺繡噃。頭七都未過,仲要戴埋頭飾,呢個女真係....

附件

m1.jpg(84.67 KB)

2009-11-24 12:40 PM

回覆 引用 TOP

阿佘做戲有d飄忽, 一時時啦, 三水妺似乎好過宮心計, 但當然又未好似她的粉絲煲得禁掂!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右