• 瀏覽: 51,901
  • 回覆: 1,041
引用:
原帖由 hunghungar12 於 2009-11-24 01:23 PM 發表

尋晚金鈴去睇3好
3好冷冷淡淡,好似好有規矩,實質係廢事理金鈴
之後賢妃個妹仔黎,3好就對佢欣欣勤勤
金鈴吃醋先指示飛燕講d負氣說話
3好就責備佢=.=

3好其實嬲金鈴d咩阿,要嬲咁奈???
只係單單為左整爛條錬令賢妃"線親"

金鈴話3好有咩事就怪佢,佢講得無錯wor
3好有無反省架??
哥仔, 呢個位冇乜問題喎, 只係想表現出兩個人自從上次三好發現楊怡陷害賢妃令佢被太后禁足半年之後兩人感情已有裂痕, 相處都有左隔膜姐. 楊怡敿視三好係從今天開始囉.

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
D人話三好個角色差, 其實皇帝個角色都吾好得去邊啦, 成日好似想做個明君咁, 但原來係個昏君啦, 既然咁有情有義邊得離對賢妃咁狠心, 連人地求情都一D吾動容就暫人老母.

回覆 引用 TOP

DTT是我們的朋友
水房是我們的煩惱
K仔是我們的怨恨
衣歪是我們的惡夢
引用:
原帖由 tvjuice 於 2009-11-24 02:32 PM 發表

之前喺「御花園」所擺「荔枝宴」中嘅正月荔枝何處來?
突然諗到個爛gag版答案:來自「荔枝角公園也!」

又荔枝、又羅漢松......毫無疑問,宮心計編劇已經將千幾年前嘅唐朝首都長安& ...
haa haa...此乃不是最[奇特]之處!!!
最最奇特之處為:[為何正月(農曆一月)能有"荔枝宴]??

雖曾有唐玄宗為楊貴妃八百里快騎送荔枝....但那時设有[温室]吧!
農曆一月荔枝那裏來???
這真是千古謎團......

回覆 引用 TOP

都話爛gag咯,唔係要考究何來正月荔枝喎,未get到呀?
引用:
原帖由 Rosielqueen 於 2009-11-24 03:05 PM 發表

haa haa...此乃不是最[奇特]之處!!!
最最奇特之處為:[為何正月(農曆一月)能有"荔枝宴]??

雖曾有唐玄宗為楊貴妃八百里快騎送荔枝....但那時设有[温室]吧!
農曆一月荔枝那裏來???
這 ...

回覆 引用 TOP

睇完last night個集&今晚個集的預告真係火都黎
3好呢個人根本就係雙重標準

3好&高大人覺得林公公殺左佢地阿爹
但係無證據指證佢
於是放包毒藥係林公公身上

金鈴覺得萬夫人落降殺左佢個仔
但係又係無證據指證佢
於是放個布公仔係萬夫人府中

兩件事根本就無分別
3好個高大人插贓俾林公公就得
金鈴插贓俾萬夫人就係十惡不赦

睇黎3好都係睇男人大過姊妹好多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tvjuice 於 2009-11-24 03:10 PM 發表

都話爛gag咯,唔係要考究何來正月荔枝喎,未get到呀?
haa haa I know I know.. I'm kidding too jia...

回覆 引用 TOP

DTT是我們的朋友
水房是我們的煩惱
K仔是我們的怨恨
衣歪是我們的惡夢
引用:
原帖由 蒼海飛絮 於 2009-11-24 02:34 PM 發表

再者, 何謂欲加之罪? 閣下不彷逐點擊破
1. 夙夜不返?? 你又知既 .

2. 金鈴入暴室幾耐ar , 要探?? 你都識話佢係暴室幫金鈴口反駁程la , 我唔記得三好點解會出現 , 就算係公事 ,
即係話佢會係暴室出入 , 會同金鈴交談下 , 而三好又係唔係咁得閒成日去探人先 , 經過傾下仲唔夠ar .

3. 不聞不問係冇拍出黎 , 你點知佢有冇 , 唔通要一日24小時拍晒 .

4. 反而間接協助救助兇手 ? 依點我真係唔記得佢點救助 , 請明言 .

5. 同3

6. 一笑置之?? 佢仲可以做咩 , 唔喊就不仁 ??

7. 報警話唔見左仔都要48小時啦 , 三好一路都有擔心 , 到真係唔知金鈴會點就搵皇上 , 又係佢錯ar ,
    出奇地冷靜 , 冷靜等於唔關心 , 處事手法姐 .

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 confuseconfuse 於 2009-11-24 03:11 PM 發表

但係無證據指證佢

但係又係無證據指 ...
haa haa 呢位施主真係[慧眼]....
終於發現三好其實係[表裡不一],[有口話人,無口話自己]既偽君子......

回覆 引用 TOP

點解金鈴會突然間轉左e家嗰look嘅, 其實我覺得金鈴淡裝靚過e家
TBB嘅劇好挍野, 奸人要有奸嘅裝, 同以前D大戲一樣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蒼海飛絮 於 2009-11-24 03:15 PM 發表

高大人件事, 三好是不知情的。否則三好可能要疏遠高大人~~哈哈哈
哈哈~3好點會唔知嫁!!無野逃得出佢法眼嫁喎!!
如果唔係點會一有親d咩衰野
3好咩證據都無
但係一眼就睇得出係金鈴做既
然之後又走去話金鈴一大餐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Rosielqueen 於 2009-11-24 03:20 PM 發表

haa haa 呢位施主真係[慧眼]....
終於發現三好其實係[表裡不一],[有口話人,無口話自己]既偽君子......  
http://programme.>>><<<.com/drama/beyondrealmofconscience/episode/25/#page-1

兇手落網 元贄滅口
元贄大讚林公公不留痕跡地殺掉松柏和耀安,答應他日獨攬大權後,賜他神策大將軍的銜頭和把內侍監交予他打理。
顯揚把懷疑林公公的事告知李怡,他決定向元贄和林公公問罪,顯揚在林公公身上找出一包劇毒,元贄大驚,欲當場將他正法。
李怡向三好道歉,為了將林公公入罪,竟答允讓顯揚利用戲法將劇毒放在林公公身上,可惜未有估計元贄為了明哲保身,竟敢在李怡面前動殺機。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 confuseconfuse 於 2009-11-24 03:11 PM 發表

但係無證據指證佢

講得好

回覆 引用 TOP

引用:

但係無證據指證佢

首先要插贓林公公係皇上lo , 三好可以做d咩 ,
仲有林公公係所有證據都指向佢 , 唔係冇証冇據 ,
只係唔想小順得罪萬將軍 , 但好明顯做個個係林公公 .

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]