• 瀏覽: 51,904
  • 回覆: 43
引用:
原帖由 kingwo 於 2009-11-26 04:29 PM 發表

睇預告話賢妃提出要三好做妃子以阻止三好去吐蕃
但是三好不是和高大人成親咩
賢妃冇理由唔知
只要皇上能賜婚咪得
無人知bor...皇上都只係"默認"俾佢2個私下成親..
(呢吓皇上就醒啦,唔出聲...唔公開佢2個關係,第日仲有機會搶三好.... )
而家唔可以賜婚,too late啦,王子出咗聲要三好,如果皇上唔俾,仲即刻賜三好
俾個四品侍衛,咁係"超級"唔俾面,兩国開戰都有份

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 蒼海飛絮 於 2009-11-26 04:35 PM 發表

其實當日金鈴講左一句幾到位的:「公道?恐怕係呢個宮中, 只得你劉三好你一個人信公道呢兩個字咋」

在宮中, 從來沒有分好人壞人, 只有分活人和死人 (有點極端), 三好精神是要建基於「死好命」條件才能work (「 ...
當然!!!
睇吓武則天仲係做妃子時,雖然已有一子,但為咗上位同避過皇后迫害(當時皇后正想盡辦法整佢),連自已個女都殺埋,
就知后宮係個咩地方.... 根本係戰場,公道/正義只存在勝利者身上!!!鬥敗既,唔止可能要係冷宮渡過,可能死,分
分鐘賠上全部家族生命........

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蒼海飛絮 於 2009-11-26 05:46 PM 發表

應該講, 好彩呢一套係「童話故事」,若果呢一套係2b級既話呢......嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿
[童話]..... 但死咁多人......會唔會叫[恐怖童話] or [殘酷童話]....咁呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jesseka 於 2009-11-26 09:33 PM 發表

今集三好同棋王我睇到眼火爆
yeah.. me too...!!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蒼海飛絮 於 2009-11-26 09:34 PM 發表

破左處真係唔同D, 風騷左好多...
haahaahaahaahaa

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 J.Timberlake 於 2009-11-27 02:01 PM 發表

走佬走到好似係後花園散步咁 都係第一次見
走佬仲買化妝品  真係要寫個服字
着草? 我覺得佢2條友似去Honeymoon多D!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蒼海飛絮 於 2009-11-27 02:38 PM 發表

只要你做好事, 說好話, 存好心, 咁你就可以走佬都走得瀟過人!
車!關乜X好事,好心!!
佢2條友似住有個[傻仔]皇上係后面幫佢哋'頂'jia...
如果唔係,边有人可以好似佢兩個咁,可以一路着草,一路shopping,仲"洞房" 咁happy@!!!

好心?好事? 留返去"昆"D 三歲細路啦......

回覆 引用 TOP

講到底,三好都只係有"私心"既凡人一個!!!!
如果真係好似劇中形容佢咁"好心,善良,處處為人着想!",
咁佢根本應該連皇上叫佢走都唔走!!!
應該[自我犧牲],避免兩国戰事同皇上為難!!!
遠嫁吐蕃,以發揮我大唐美德!!!!
咁就真係[功德無量]喇!!!!
到時同佢起番十間八間[三好觀音寺]又点話

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kingwo 於 2009-11-27 03:18 PM 發表

因為監製技窮
若果三好遠走吐蕃便冇得做落去
因為三好走左高顥楊又跟住去吐蕃
皇上就會比馬將軍和金鈴害死
只好犧牲一下三好的善心
技咩窮呀~~根本就'無料到'!!!
佢根本就應該寫三好為国家堅持遠嫁!!(表明佢真係好[偉大])
跟住就係皇上同棋王唔想,計而諗咗'爛面'同'紋身'橋俾佢!
到要解釋佢有咗要皇上[硬食]嗰幕仲easy,
咪直頭講佢同棋王其實一早暗渡陳倉,攪大咗lor!!!
(佢哋之前已經拜咗堂,又成日去棋王屋企hea!!大條理由啦!!,
仲有,菊姐十月生埋都得,話佢兩條友之前已經"攪過",完全無難度)

結論係呢幕[着草honeymoon]完全係'non-sence'!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蒼海飛絮 於 2009-11-27 03:45 PM 發表

米寸我啦, 好明顯我係度曲線緊啦~~

都叫做同你傾左幾日啦, 我咩立場你仲唔知咩?!
咁你都應該知道[我呢番說話]唔係講俾"你"聽啦!!! hee hee

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kingwo 於 2009-11-27 03:57 PM 發表

嘩!你咁寫
咁寫就會觸怒觀音架啦
計我話就是要三好出家做師姑
既然都係神明般咪一於做真
百年之後可能會是另一個觀音
觸怒[監制觀音]!?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蒼海飛絮 於 2009-11-27 04:06 PM 發表

不如最後crossover 封神榜, 話三好真係升左「三好聖母」, 寫出三好真經, 內裡只是不斷重複三好精神, 為世人帶來100% 回報同極短回報週期

金鈴做左「地獄魔鈴」, 為世人帶來地獄黑仔王既遭遇
跟住每次[地獄魔鈴]出黎為禍人間,我地就要用[三好真經]反擊......... .....然后就可以得到200%既回報

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kingwo 於 2009-11-27 04:19 PM 發表

咁每本三好真經幾錢
好貴我唔買架
嘩~ 極短回報期+ 200%Up既回報率wor...(easy過中smart six!!)
真係貴貴都要'搶'呀~~~~!!!

回覆 引用 TOP

[quote]原帖由 kingwo 於 2009-11-27 04:18 PM 發表

心照啦
三好精神是梅xx聽人講便擺入套劇 → 聽到'上腦'...
其實憎三好即是憎監製
難為左阿佘  →我好分明既,唔關阿佘事

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]