• 瀏覽: 51,897
  • 回覆: 11
睇完last night個集&今晚個集的預告真係火都黎
3好呢個人根本就係雙重標準

3好&高大人覺得林公公殺左佢地阿爹
但係無證據指證佢
於是放包毒藥係林公公身上

金鈴覺得萬夫人落降殺左佢個仔
但係又係無證據指證佢
於是放個布公仔係萬夫人府中

兩件事根本就無分別
3好個高大人插贓俾林公公就得
金鈴插贓俾萬夫人就係十惡不赦

睇黎3好都係睇男人大過姊妹好多

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 蒼海飛絮 於 2009-11-24 03:15 PM 發表

高大人件事, 三好是不知情的。否則三好可能要疏遠高大人~~哈哈哈
哈哈~3好點會唔知嫁!!無野逃得出佢法眼嫁喎!!
如果唔係點會一有親d咩衰野
3好咩證據都無
但係一眼就睇得出係金鈴做既
然之後又走去話金鈴一大餐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 翠絲青空 於 2009-11-24 03:23 PM 發表

http://programme.>>>
你想表達d咩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 費特 於 2009-11-24 03:25 PM 發表

首先要插贓林公公係皇上lo , 三好可以做d咩 ,
仲有林公公係所有證據都指向佢 , 唔係冇証冇據 ,
只係唔想小順得罪萬將軍 , 但好明顯做個個係林公公 .
你都幾好笑嫁喎
3好事前可能唔知插贓林公公呢件事
但係事後佢都知道呀
如果佢真係咁正義既
應該要對高大人好失望,要疏遠佢先岩
但係佢無喎,佢只係話驚高大人萬一俾馬大將軍識破左會有危險
因為3好對金鈴既立場係無論個事實係點都好
都唔應該用計害人
同樣無論個事實係點都好
高大人都唔應該用計害林公公

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蒼海飛絮 於 2009-11-24 03:30 PM 發表

呀...呀...呀...

嫁雞隨雞, 夫唱婦隨...呢個理由收唔收貨?!
收貨!!!!!!!!!!
所以結論係同一樣既事
只要3好話係岩就唔會錯(高大人事件)
只要3好話係錯就唔會岩(金鈴事件)

另一結論係
3好其實都唔係一個好人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蒼海飛絮 於 2009-11-24 03:40 PM 發表

三好觀音說的話, 不要問, 只要信
如果不信就係十惡不赦!!!!!!!!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Rosielqueen 於 2009-11-24 03:51 PM 發表

因為今次死既係三好自已阿爸....金玲個次死自己個B,唔關三好事......
正所謂針唔吉到肉唔知痛....
唉!!!!!
所以3好之所以可以聲大大咁講咩3好精神
可以聲大大咁話金鈴呢樣唔岩個樣唔著
只係因為佢一直都順風順水
所有衰野都無發生過係佢身上
如果發生係金鈴身上既衰野3好都受過

我絕對有理由相信3好會比金鈴更奸
唔好等佢成日以為自己係聖女啦唔該

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 費特 於 2009-11-24 04:28 PM 發表

佢唔係接受 , 金鈴個d係你冇做佢老屈 , 林公公係佢有做但因為唔想小順犯險先另謀他法 ,
仲有要追究林公公個個係皇上 , 唔通三好同皇上講你真係唔岩ar , 唔應該咁做 ,
仲有咩叫屈先 , 冇做話你有做先叫老屈 , 林 ...
睇下你覺得點先算有證有據啦

1.小順見到林公公執起個茶筒=小順見到萬夫人鬼鬼祟祟去飛星觀
2.佢地見到林公公手指發黑=金鈴見到萬夫人燒佢年生8字

兩件事表面證據都差唔多
3好憑咩話林公公有做過係兇手
又憑咩話萬夫人無做過係金鈴老屈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 費特 於 2009-11-24 04:51 PM 發表

一樣野咁岩就話姐 , 而家係所有野都咁岩ar ,
你要逐樣講咩都講得甩架 , 仲有佢殺人動機 ,
佢要幫馬大將軍做野 , 仲有邊個會同兩老都有"愁"ar ,
古時以經可以定罰la , 唔通真係要法證先鋒咁咩 .
你又講得幾岩喎
不過試下將你呢番見解apply落萬夫人個case

一樣野咁岩就話姐 , 而家係所有野都咁岩(金鈴咁岩無左個胎,萬夫人咁岩俾小順見到佢去飛星觀,金鈴咁岩見到萬夫人燒佢個年生8字)ar ,
你要逐樣講咩都講得甩架 , 仲有萬夫人有殺人動機 ,
佢要幫賢妃做野 , 仲有邊個會同金鈴佢個胎都有"愁"ar ,
古時以經可以定罰la , 唔通真係要法證先鋒咁咩 .
你又叫我唔好當現代咁睇 , 古時以上罪證足以定罪 ,
如果你咁講林公公唔使死tim啦 ,
都係咁岩佢身上有包毒藥姐 ,
又冇人見到佢落毒落個茶袋度 , 只係見佢掂過下個茶袋 ,
我夠話林公公其實係毒老鼠啦 .

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 費特 於 2009-11-24 05:09 PM 發表

都話3好唔知lo , 咁岩又係冇得講初一同初八or九 , 見佢去飛星觀係佢金鈴裝佢 ,
咁岩就係你講d野證明係金鈴老屈 .
唔知唔知
就係3好乜都唔知就一口咬定金鈴老屈萬夫人
咁先黑人憎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sushi_takuya 於 2009-11-25 04:24 PM 發表

我都係咁諗, 兩個 case 太相似, 點解三好 double standard??
d 編劇太編得太差喇下化, 搞到三好咁乞人憎~~
agree........我愈睇愈憎3好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 deconef03 於 2009-11-25 05:26 PM 發表

事實上,金鈴 bb 之死與萬夫人無關 (雖然萬夫人該死)

但係個太監,真係凶手 .. 而且件事係得皇上批准

同埋個太監死,只係個將軍下手
唔好咁多餘啦!!!!
你同我係觀眾,坐係電視機前睇到哂個故事發展
當然知道金鈴無左個胎與萬夫人無關
但個問題係3好唔係我地
佢根本唔知成件事個來龍去脈
就連賢妃都無把握肯定佢阿媽有無做過
我唔明點解3好可以一口就咬定萬夫人係無辜係金鈴屈佢

至於個林公公都係一樣

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]