• 瀏覽: 51,968
  • 回覆: 74
金鈴真係好姊妹 , 最衰三好啦 , 引皇上幫口 ,
原來古時興叫自己"所謂好姊妹"做賤人 ,
佢咁做 , 之前做咩都顯得好假 .

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
三好根本咩都冇做 , 就只係皇上幫一幫口就妒忌成咁 ,
之前個d咩"人不犯我, 我不犯人"去晒邊ar , 而家又係度扮野 , 正賤人 .

回覆 引用 TOP

三好好傻ar , 仲當人係好姊妹 , 人地當你傻仔咋 .

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cyruschicken 於 2009-11-26 09:02 PM 發表

三好送俾賢妃既飾物靚咁多既
物輕情義重 , 比金鈴個件好有意思 ,
不過比而家既金鈴 , 送咩都冇用 .

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蒼海飛絮 於 2009-11-26 09:13 PM 發表

金鈴方才鬧三好那一幕, 出於一個善妒而開始胡思亂想, 捕風捉影的女人。不過編劇是不是趕收工呢? 突然一句「賤人」,恐怕真係快過頭, 應該加多一些情節, 令金玲感覺到三好的一步步威脅, 然後來叫一聲「賤人」, 會更加 ...
從另一個角度睇, 之前我一早話三好質問金鈴係唔係屈萬夫人之後 ,
佢同飛燕提及三好既時候 , 係好狠咁叫三好做"劉三好" ,
我個陣就話佢地一早感情不再 , 因為好地地唔會好認真咁叫個fd全名 , 仲有當個fd係傻仔咁昆 ,
今集佢因為咁少事而妒忌叫三好做賤人 , 就令佢之前係扮野只係想三好唔告發佢更加合理 .

回覆 引用 TOP

萬將軍真係好耿直 ,
我初頭仲以為佢唔使死 , 同皇上一齊搞掂馬 ,
之後做大忠臣 , 萬家家破人亡都幾慘 .

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 翠絲青空 於 2009-11-26 10:03 PM 發表

佢無死~ 但慘過死~
下 , 冇死架 , 我睇預告以為佢血流披面死左tim ,
可唔可以話我知點慘 , 唔想爆劇情 ,
請用白字or短消息話我知 , 唔該 .

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 aryuk 於 2009-11-26 09:59 PM 發表

哈哈~~ 笑左~~
其實腳色係通個wo , 不過好似內地用得多d ,
而且應該唔係潮語 , 用左都好耐下 ,
我唔知佢係特登定打錯 .

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jesseka 於 2009-11-26 10:10 PM 發表

你諗下tbb一貫做法就知
即係點ar , 殘廢ar , 定再慘d , 古代個d冇手冇腳得個身同頭係個缸個d ar ,
定係孤獨終老ar .

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 翠絲青空 於 2009-11-26 10:17 PM 發表

佢被人廢左啦~ 剩係對眼識郁~
慘成咁 , 一向威武既佢 , 對佢真係慘過死 ,
唔該晒透露比我聽既網友先 .

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 翠絲青空 於 2009-11-26 10:22 PM 發表

不過~阮會陪住佢~ 都算再續前緣啦~
總算有d安慰 .

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 翠絲青空 於 2009-11-26 10:27 PM 發表

無錯~~~~~ 仲一齊搵仔添~
但我有個疑問 , 阮點解可以照顧萬將軍 ,
阮出到宮?? 出左又點搵仔 , 唔通個仔出宮辦事?

回覆 引用 TOP

其實金鈴殺左皇上阿ma , 佢最後係咪知架 ,
知都唔殺金鈴 ,  殺太后超大罪個wo ,
皇上都真係好仁慈 , 定係又有d咩理由ar ,
如果唔係唔多合理 .

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 翠絲青空 於 2009-11-26 10:48 PM 發表

皇上恩准吧~
小順唔係佢個仔黎~
下 , 咁峰迴路轉 .

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 翠絲青空 於 2009-11-26 10:54 PM 發表

都幾~ 起碼唔係平時咁土~
咁結局都幾多看點wo , 真係好想快d睇 .

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]