• 瀏覽: 51,927
  • 回覆: 6
又再一次3好話乜就乜
佢地要成親就成親
之後有左又有皇上保仲可以生仔唔駛死
講真我真係感覺唔到3好有幾好
呢套野叫宮心計, 做到而家除左金鈴同馬將軍2個真係奸外
係後宮我都睇唔到其他人點樣攻心法
呀皇上咁鐘意3好, 如果皇宮個個人都學哂3好咁咁好, 係咪個個都可以自己鐘意成親就成親生仔就生仔想點就點先

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 confuseconfuse 於 2009-11-24 03:56 PM 發表

唉!!!!!
所以3好之所以可以聲大大咁講咩3好精神
可以聲大大咁話金鈴呢樣唔岩個樣唔著
只係因為佢一直都順風順水
所有衰野都無發生過係佢身上
如果發生係金鈴身上既衰野3好都受過

我絕對有理由相信3好會比 ...
完全同意, 3好係聖女真係節省少少, 係人地唔夠佢好命

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 TMac01 於 2009-11-25 01:09 PM 發表

三好做好事, 說好話, 全好心係好, 但令我反感既係佢認為自己做既每件事都係好事, 太個自我.  每個人都有自己既價值觀, 一件事情沒有絕對的對與錯, 只有主觀的看法.  亦因為價值觀唔同, 大家生活上會有好多磨擦, 但一 ...
其實都係架, 係3好眼中只有黑同白冇灰色地帶
人地對佢唔好佢會加倍對人地好
同金鈴既想法完全唔一樣
不過琴晚個集3好最後都有幫金鈴, 自金鈴滑胎後到今集先見返d姊妹情
只係3好唔知既係金鈴已經越陷越深
之後劇情應該再冇咩姊妹情可言

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 富豪雪糕車 於 2009-11-25 01:55 PM 發表

呢點叫姊妹情
劉司珍心軟無鬼用
鄭太后面前篤爆佢嗎
有證據喺手唔識把握時機
好彩你唔係個編劇, 唔係既話個劇本仲衰過而家呢個

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pigskin1121hk 於 2009-11-25 03:31 PM 發表

尋晚睇到3好拎住張黃紙去搵金鈴,再話金鈴唔應該用計害人,我腦入面就即刻諗起,上2集鄭生都係用計去害林公公,之後林公公都係比人一劍殺死,但之後3好只擔心佢愛人比人發現,咁金鈴呢?點解佢又唔係用同一種方法去對金鈴呀 ...
我覺得3好同金鈴既姊妹情好似得把口講出黎咁
開口埋口都"我地係好姊妹黎架嘛"
其實真係好朋友既話會成日掛住嘴邊既咩
3好對高大人同對佢"好姊妹"態度真係好唔同
所以我一直都話我睇唔到3好究竟真係有幾好呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蒼海飛絮 於 2009-11-26 12:19 PM 發表

既然金玲送蝴蝶飾物都可以被佢有位入既, 咁高大人呢一句「可能生既係公主呢」, 真係應該拔劍喇喎!
咪就係, 馬將軍要搵位入, 應該係高大人講生公主個度嘈啦, 有乜理由係麗妃送釵先嘈
仲有個鏡頭成日有意無意影住麗妃d樣超奇怪囉, 非常刻意而且冇意義
今集又多一條友鐘意3好喇, 搞到好似得3好一個女人咁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cooldeath 於 2009-11-27 04:13 PM 發表

其實宮心計係主要交代劉三好點樣用計成為皇上的妃子
一開始遇見李怡就mark實佢,段估唔到佢忽然痴左
之後一心在尚宮局揚名,
遇見棋王又覺得佢英明神武,
後得知李怡扮痴便一心要幫助他成皇,
更迷惑棋王放下兒女 ...
你都幾有創意, 3好先係最攻心計個個

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]