見到班年青學生企出來反高鐵,好感動

見到班年青學生企出來反高鐵,好感動 E-mail 此主題給朋友

D人成日話年青人政治冷感,

今次佢地都了解到高鐵產生的同化,
大陸壓逼問題的嚴重性及政府不合理的撥款,
連政治冷感的年青人都高呼反對
我相當感動

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
係度講呢句野你真係唔知死
須知呢度好多撐高鐵粉絲

回覆 引用 TOP

一針見血, 根本菜園村同大角咀都係借口唔係重點

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 054D 於 2009-11-30 12:58 PM 發表

一針見血, 根本菜園村同大角咀都係借口唔係重點
呢d先係反高鐵的理由

是咁的
我唔係咩大先輩,只係有做過功課嘅Nano-Potato

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1356 於 2009-11-30 13:05 發表

呢d先係反高鐵的理由
要反政府反共產黨都唔好咁無恥用高鐵黎抽水

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 a_drew 於 2009-11-30 01:07 PM 發表

要反政府反共產黨都唔好咁無恥用高鐵黎抽水
無限上綱到咁,證明樓主真係......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mandami 於 2009-11-30 13:09 發表

無限上綱到咁,證明樓主真係......
你自己睇下佢地D BANNER寫 反對共匪高鐵入侵香港
唔知邊個無限上綱 ?

回覆 引用 TOP

感激流涕ing

回覆 引用 TOP

政棍亂港

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1356 於 30/11/2009 13:05 發表

呢d先係反高鐵的理由
不過呢D根本唔係一個重點..

唔好唔記得當年起MTR個陣都穿過唔少大廈...

政府而家擺西九雖不是一個好的總站,
不過起碼一樣野,
起碼佢會好過擺錦上路...

平又點??
帶來經濟效益先至最重要,
新界西北的人做乜野要無故要去多次錦上路再轉高鐵??
去福田轉唔得嗎??

再講,
新界西北的人去深圳唔係唔方便......

回帖前請先留意版規啊!~

回覆 引用 TOP

政府文件說...
西九站會有4條通道駁圓方...
2-3個駁柯士甸...

FB_AM&Mogul-T23
Canon EOS 60D@Sigma 17-70mm  F2.8-4.5, EF-35-80mm F4-5.6, Sigma 70-300mm F4-5.6 DG APO Macro

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 a_drew 於 2009-11-30 13:17 發表

你自己睇下佢地D BANNER寫 反對共匪高鐵入侵香港
唔知邊個無限上綱 ?
班政客乜到搞到政治化
好地地一個基建都搞成咁
我d內地同學同我講:而家各個主要大城市都有高鐵連接
香港再唔起高鐵,被邊緣化只是遲早的事
加強珠三角優勢,互惠互利有咩唔好

小處宜謹慎,
大處宜認真;
抓緊時機,
勇往直前。

夜深聽得三更故,
醒來不覺五更鐘;
善惡喜惡皆執著,
到頭南坷一夢中。

回覆 引用 TOP

以高鐵入侵香港?
咁東鐵,北環,西部快速,落馬洲,深圳灣,文錦渡,沙頭角,機場,中環駐港解放軍總部,石崗軍營,昂船洲軍營,東九龍軍營...依D冇人話共匪入侵..

...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 勝肉強 於 2009-11-30 02:23 PM 發表
政棍亂港

年青學生係
政棍

佢地都係關心時事嗟

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 victorwong888 於 2009-11-30 16:31 發表

年青學生係政棍

佢地都係關心時事嗟
關心時事係好事,不過有冇比班政棍利用就見人見智

小處宜謹慎,
大處宜認真;
抓緊時機,
勇往直前。

夜深聽得三更故,
醒來不覺五更鐘;
善惡喜惡皆執著,
到頭南坷一夢中。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。