註冊 登入

四大唱片公司自己玩嘢在先~唔怪得人無線喎

四大唱片公司自己玩嘢在先~唔怪得人無線喎 E-mail 此主題給朋友

係四大唱片公司自己玩嘢在先~唔怪得人無線喎~問心依家無線根本唔需要靠歌手幫佢哋谷收視或者吸引廣告客戶~淨係一兩套出色劇集已經吸引大把廣告客戶啦~佢點解要買你四大唱片怕呀~點解要俾面你先~雖然今次個頒獎禮係好冇公信力~不過我覺得係四大唱片公司自己做成~好過有啲電台嘅頒獎禮成日話自己公正~咪又係計DJ 播放率~自己人嘅歌就播多啲等佢可以攞獎~
人哋無線都話歡迎四大嘅歌手出席啦~ 我相信陳奕迅嚟呀~個亞太就點都會比翻EASON~但係你又唔俾佢哋出席~人哋訪問你個謝安琪~你又要拉人走~呢啲咪叫自己攞嚟囉~仲怪人無線~劉華早兩年唔出席都冇咗個亞太男歌手啦~如果唔係劉華仲有排攞啦~

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
哈,我覺得就算無線唔播,實力派歌手d碟銷量都唔會有大分別
洗咩理>>><<<

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 陳亦迅 於 2010-1-17 10:58 PM 發表

洗咩理>>>
當然冇分別!現今樂迷都唔買碟...  個個走去download...

電盈5毛黨出沒注意:

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 陳亦迅 於 2010-1-17 10:58 PM 發表

洗咩理>>>
亮相t.v.b係谷人氣~
我可以話歌手唔亮相t.v.b對香港冇影響,不過對海外係絕對有影響...believe or not, up to you

Titanic Hokkien version:
http://www.youtube.com/watch?v=BPKsF-66JGk

回覆 引用 TOP

咁我覺得tbb唔頒比四大係岩,
無理由被人剃眼眉都照比獎.

自唱歌216首:
黃色大門,Take It,小城大事,鄭秀文18首串燒,活著viva,我就是這樣,雙冠軍,哭泣遊戲,活著為求甚麼,另眼相看,談感情,一面之緣,手掌心,禁色,女皇,四面楚歌,玩家,不可告人,一個都不能少,最好時光,搜神記,笑中有淚,的士司機,桃色冒險,心之科學

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 亞力之比 於 2010-1-17 11:13 PM 發表

人地都唔恨你D獎
四大  都唔駛俾面你姐

根本無人恨TBB D 獎
係祖祖最恨姐
恨到出口 話要重奪   最女

點知  人地俾幾個豬肉獎敷衍下你就算

OH   很可憐   仲要掃完獎俾人插

天后沒落
無左一個最女而已,
但有亞女, 同金曲金,
joey成日都比人插架啦,
講得好又插, 唔好又插,
每個歌手都想攞獎架啦,
況且而家d頒獎禮都係任佢地d搞手點玩,
唔好咩都賴晒joey好嗎?

自唱歌216首:
黃色大門,Take It,小城大事,鄭秀文18首串燒,活著viva,我就是這樣,雙冠軍,哭泣遊戲,活著為求甚麼,另眼相看,談感情,一面之緣,手掌心,禁色,女皇,四面楚歌,玩家,不可告人,一個都不能少,最好時光,搜神記,笑中有淚,的士司機,桃色冒險,心之科學

回覆 引用 TOP

tbb梗係唔需要d歌手囉..
但tbb個頒獎典禮需要歌手..

試下年年都係得今年呢班歌手..佢個頒獎典禮真係隨時要取消

回覆 引用 TOP

最愛麥家瑜/鍾舒漫
愛廠U/L
引用:
原帖由 荔枝角總站@904 於 2010-1-17 11:28 PM 發表

講真TBB 今次真係好賤
TBB又唔係冇$$$ 佢咪畀$$ 買版權
又要平又要霸...
講真環球D歌手好過EGG
EGG 除左sherman 之外大多大多都運吉
咁都玩到呢個地步,
又無乜可能比獎四大...
eeg仲有joey同埋亞sa唔係運吉架.

自唱歌216首:

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 亞力之比 於 2010-1-17 11:13 PM 發表

人地都唔恨你D獎
四大  都唔駛俾面你姐

根本無人恨TBB D 獎
係祖祖最恨姐
恨到出口 話要重奪   最女

點知  人地俾幾個豬肉獎敷衍下你就算

OH   很可憐   仲要掃完獎俾人插

天后沒落
亞女同金曲金都算係豬肉獎。。?。。。
咁舊年謝安琪只得1個金曲金咪即係豬肉都唔豬肉。。。

回覆 引用 TOP

最愛麥家瑜/鍾舒漫
愛廠U/L
引用:
原帖由 fffkkkk 於 2010-1-17 11:33 PM 發表

亞女同金曲金都算係豬肉獎。。?。。。
咁舊年謝安琪只得1個金曲金咪即係豬肉都唔豬肉。。。
勁歌嗰五個大獎成80萬架~

Titanic Hokkien version:
http://www.youtube.com/watch?v=BPKsF-66JGk

回覆 引用 TOP

最愛麥家瑜/鍾舒漫
愛廠U/L
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。