• 瀏覽: 8,375
  • 回覆: 10
工會指和黃(00013)旗下香港國際貨櫃碼頭擬再裁50多人
1月 18日 星期一 12:15 更新
《經濟通通訊社18日專訊》和黃(00013)旗下香港國際貨櫃碼頭(HIT)於本月初裁減了十多名資訊科技部員工,而最近工會指,公司將可能再有裁員行動,涉及人數多達50人。HIT接受媒體查詢時並沒有否認裁員,並指公司對業務狀況作評估,所作出的相應決策。
有HIT員工指,對有高層承諾向員工加薪,惟仍未接獲加薪,感到失望。(nl)

李嘉誠都話it 冇撚用要炒

郵務員-起薪11,580元-22,985元
高級郵務員24,120元-27,910元
郵務主任29,235元-36,740元
註冊護士起薪1.9萬,救護員起薪1.4萬,差人起薪1.77萬-2.5萬
熱賣及精選
李嘉誠都炒it人,呢度邊個仲敢唱好?

吊你老母, 歸順吧, 只有IT Super Manager - Edmundd Yauu的管理方式, 才能救香港IT界於水深火熱之中

炒50幾個都上報紙? 太少了

長和系加人工之下仲炒人就會上啦!

引用:
原帖由 bapechun 於 2010-1-18 04:14 PM 發表

長和系加人工之下仲炒人就會上啦!
炒50人
可以搵多一億一年嗎?
一人出200萬糧嗎?
有這麼多人工我們要上來嗌窮嗎?
搵多一億可以把利潤提高百份之一嗎?
利潤提高百份之一可以升一蚊嗎?

佢個仔界女既錢,分分鐘夠俾哂個十多名資訊科技部既年薪…

引用:
原帖由 384扮豬 於 2010-1-18 04:44 PM 發表

炒50人
可以搵多一億一年嗎?
一人出200萬糧嗎?
有這麼多人工我們要上來嗌窮嗎?
搵多一億可以把利潤提高百份之一嗎?
利潤提高百份之一可以升一蚊嗎?
少50人同有50人搵既錢都係一樣既時候
咁就賺左佢地既人工, 利潤咪提高左

引用:
原帖由 R9QVR9QV 於 2010-1-18 03:19 PM 發表

吊你老母, 歸順吧, 只有IT Super Manager - Edmundd Yauu的管理方式, 才能救香港IT界於水深火熱之中
教主?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]