註冊 登入

廸士尼情景火柴盒

廸士尼情景火柴盒 E-mail 此主題給朋友

這是當年扭蛋機的玩具;
廸士尼人物故事的個別經曲場景是以立體浮雕形式, 縮影在一個小小火柴盒中.

可惜, 我只扭了兩盒.

附件

matchbox_alice_4.jpg(34.28 KB)

2010-3-10 01:15 PM

Alice in Wonderland

matchbox_pooh_3.jpg(43.13 KB)

2010-3-10 01:15 PM

Winnie the Pooh

回覆 引用 TOP

很精緻
多小年前
我還未見過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 資原回收筒 於 2010-3-10 07:35 PM 發表

很精緻
多小年前
我還未見過
唔記得!  
應該係幾年前.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Siu_Ka_Ka 於 2010-3-10 07:55 PM 發表

唔記得!  
應該係幾年前.
我有點興趣
不知有否機會找到呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 資原回收筒 於 2010-3-10 09:34 PM 發表

我有點興趣
不知有否機會找到呢
我無呢方面既經驗.
或者你問下賣扭蛋玩具既店舖.
可能會有收埋d陳年舊貨都未定.

你梗係想買pooh吧!  
我都唔記得有無你至愛既跳跳虎.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Siu_Ka_Ka 於 2010-3-10 09:54 PM 發表

我無呢方面既經驗.
或者你問下賣扭蛋玩具既店舖.
可能會有收埋d陳年舊貨都未定.

你梗係想買pooh吧!  
我都唔記得有無你至愛既跳跳虎.
你真知我心意
還記得一套有多小款嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 資原回收筒 於 2010-3-10 10:08 PM 發表

你真知我心意
還記得一套有多小款嗎?
好似仲有 chip and dale, donald duck等.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Siu_Ka_Ka 於 2010-3-10 10:16 PM 發表

好似仲有 chip and dale, donald duck等.
多謝解答
越睇越靚

回覆 引用 TOP

哈哈, 原來記憶係唔可靠咖!!!  

第一個 collection應該有 winnie the pooh, 白雪公主與七個小矮人,
小飛象, 斑點狗, 愛麗斯, 和 mikey mouse.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Siu_Ka_Ka 於 2010-3-10 01:15 PM 發表
這是當年扭蛋機的玩具; ?士尼人物故事的個別經曲場景是以立體浮雕形式, 縮影在一個小小火柴盒中. 可惜, 我只扭了兩盒.
幾靚喎~
好貴架?~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 happy1973 於 2010-3-12 12:16 AM 發表

幾靚喎~
好貴架?~
唔記得幾錢.
扭蛋多數都係$10蚊.  

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Siu_Ka_Ka 於 2010-3-12 01:01 AM 發表
唔記得幾錢. 扭蛋多數都係$10蚊.
又唔貴喎~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Siu_Ka_Ka 於 2010-3-10 10:34 PM 發表

哈哈, 原來記憶係唔可靠咖!!!  

第一個 collection應該有 winnie the pooh, 白雪公主與七個小矮人,
小飛象, 斑點狗, 愛麗斯, 和 mikey mouse.
但你也找到正確答案

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 資原回收筒 於 2010-3-12 11:18 PM 發表

但你也找到正確答案
咁啱 search到張相啫.  

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Siu_Ka_Ka 於 2010-3-13 01:19 PM 發表

咁啱 search到張相啫.  
我明天嘗試去尋找下先

回覆 引用 TOP

20 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。