• 瀏覽: 56,372
  • 回覆: 812
日期:2010年6月14日 星期一

路線:706
車次:143
車號:1112+1116

回覆 引用 TOP

嚴禁任何買賣宣傳, 再犯禁訪.
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/226904_211304108900460_100000626164497_711474_7507773_n.jpg
引用:
原帖由 loyinwai 於 2010-6-14 10:22 AM 發表

你預知未來架?
如果根據近呢個月的記錄,星期一至五143都會係四期車,但係邊部拖邊部就唔敢講喇!

回覆 引用 TOP

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/226904_211304108900460_100000626164497_711474_7507773_n.jpg
想了解我愛恨車嗎,按我了解

3AV1@276A巴士或地鐵車務資料室即將分拆  總網域名用3AV1
引用:
原帖由 doraemon000 於 2010-6-14 11:40 AM 發表

加價後(135)(平日)改用三期拖卡,港鐵算有良心
Non peak hour 都係?

回覆 引用 TOP

日期:2010年6月15日 星期一

路線:705
(今日冇四期車)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 billi_ham 於 2010-6-15 10:44 AM 發表

日期:2010年6月15日 星期一

(今日冇四期車)

今日係星期二囉

回覆 引用 TOP

3AV1@276A巴士或地鐵車務資料室即將分拆  總網域名用3AV1
引用:
原帖由 doraemon000 於 14/6/2010 11:40 發表

加價後(135)(平日)改用三期拖卡,港鐵算有良心
135係拖卡?你係唔係講緊上繁時呀?我近兩日係非繁時見既135係1072同1024喎,2日都係單卡喎?

135係拖卡只係1115投入服務之後至有既事,
1115投入服務之前,705上繁只有3拖(132,133,134)2單(131,135)+1班918
1115投入服務之後,705上繁多左班拖(就係135),去到4拖(132-135)1單(131)+918
不過平日一過上繁之後,就同751一樣:冇加過車,全單...

至於706近排就好景好多,
1116投入服務之前,706非繁只有1拖(143)3單(141,142,145)
1116投入服務之後,141係非繁有拖只因CE/AL
但係近2星期,我發現706係平日非繁固定地多左2班拖(141,142),依家706連非繁都有3拖(141,142,143)1單(145)
依家706繁時前後(上繁前除外)唔駛用751/751P換車,只需加車(146)/收車(143)就得

P.S.145做左706裡面,平日唯一既單卡全日車序(仲要係「永恆的單卡」)  

我之前既ac(T-LRT迷)比「黑客」用來發違規言論,係我都唔知發生咩事既情況下被禁言......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 doraemon000 於 16/6/2010 09:03 發表

6月14日見到的,昨日轉番1024(單卡)
我係6月14日見到既135係1072(單卡)

我之前既ac(T-LRT迷)比「黑客」用來發違規言論,係我都唔知發生咩事既情況下被禁言......

回覆 引用 TOP

日期:2010年6月16日 星期三

車次:133

(今日冇四期車行走)

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]