• 瀏覽: 56,373
  • 回覆: 812
引用:
原帖由 doraemon000 於 2010-9-1 10:01 PM 發表

講番特見,小弟今日外出坐705時,133竟然有2拖2(原行172,172轉做1102+1092),之 ...
其實咁樣都冇壞,只要行慢些少唔會令到連接器受傷的話,停站唔停咁耐咪得囉!如果下下都要用三四期拖卡的話,有幾多部車俾佢用?又妨礙車務調動!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fm948 於 2010-9-2 01:13 發表

其實咁樣都冇壞,只要行慢些少唔會令到連接器受傷的話,停站唔停咁耐咪得囉!如果下下都要用三四期拖卡的話,有幾多部車俾佢用?又妨礙車務調動!
搵日去睇下點扭法先...
扭到連接器會受傷 ... 咁勁 ~

鐵路討論 - 輕鐵車務討論 帖主

回覆 引用 TOP

想了解我愛恨車嗎,按我了解

3AV1@276A巴士或地鐵車務資料室即將分拆  總網域名用3AV1
剛剛

1126+1123
Testing

回覆 引用 TOP

嚴禁任何買賣宣傳, 再犯禁訪.
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/226904_211304108900460_100000626164497_711474_7507773_n.jpg
引用:
原帖由 loyinwai 於 2010-9-2 21:44 發表

係邊個站見到?
21:30 左右
屯門碼頭 > 美樂...

唔知返Depot定繼續行 ~
車速快又黑...睇唔到序...

回覆 引用 TOP

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/226904_211304108900460_100000626164497_711474_7507773_n.jpg
03/09/2010
1126+1123
Testing
"不載客"
14:27 美樂 > 屯門碼頭
屯門碼頭 月台6
14:32 屯門碼頭 > 兆禧

17:55
615P(206)

回覆 引用 TOP

想了解我愛恨車嗎,按我了解

3AV1@276A巴士或地鐵車務資料室即將分拆  總網域名用3AV1
引用:
原帖由 doraemon000 於 2010-9-3 17:46 發表

1115--751(應該係172來的)
1118--706(145)
1112--705(133)
1113+1120--761P(099)
1115下午有返過屯門碼頭...唔知係咪跑507 ~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 loyinwai 於 2010-9-3 08:45 PM 發表

1118 751P(190)
1118 751(190)2010坑尾村站
1116+1119 751(178)
1114+1121 507(021)1700
1115 507(029)1710

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 loyinwai 於 2010-9-3 08:45 PM 發表

1118 751P(190)
1117+1122 751(183)

回覆 引用 TOP

1115 614p (225)順時針2115

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]