• 瀏覽: 7,212
  • 回覆: 83
[隱藏]
商台竟然賣節目時段俾禮義廉黨,我要求商台即時停止節目,大家可以抗議,向廣管局投訴。民建聯有錢大晒?可以買大氣電波做軟性宣傳?商台自甘做土共喉舌,對得住林彬?


熱賣及精選
民建聯,有本事咪買起"18樓C座","左右大局","晴朗的一天出發"囉
到時一定商台乾淨哂又有錢袋,唔駛驚無Sponsor要摺埋



引用:
原帖由 pornjulie 於 2010-4-28 05:25 AM 發表

民建聯,有本事咪買起"18樓C座","左右大局","晴朗的一天出發"囉
到時一定商台乾淨哂又有錢袋,唔駛驚無Sponsor要摺埋
其實你所講既18樓c坐都已經冇左以前既風格好耐咯, 或者你係近年先聽冇乜留意, 冇錯都係果班人做, 但講既野好多都已經好平衡下, 好識去收斂(長期聽眾一定知道呢個改變), 至於另外2個節目, 你有留意都會見到forum好多人其實甚為討厭什麼李x玲, 水準之底表達能力做左咁多年都仲可以咁多懶音已經可見一班啦, 可以講係留於8婆水平, 至於王永, 哈哈, 以為鬧下扮下大班就可以, 你聽下881廣告走左幾多就知, 而佢地既收聽率亦都比較以前跌左好多亦係事實, 其實商台自從04年炒晒d受歡迎既主持人向政治壓力屈服之後, 對佢地個敢言既形象打擊之大, 相信係佢地都諗唔到, 好多商台既聽眾其實都係因為呢件事而好討厭呢個電台, 加埋今次, 或者佢地電台可以藉口, 美其名話都係做生意, 但以商台既歷史背景你咁做, 亦都話比人知佢地個台已經冇晒什麼形象可言!

[ 本帖最後由 Carrielg 於 2010-4-28 01:42 PM 編輯 ]



唔叉好聽佢地時分段係最好


[隱藏]
x2

民建聯



一個商營的廣播機構做一啲聽眾唔接受的節目,咪由得其他廣告商唾棄CR囉
等CR攪住個特約贊助吧,阿爺咁有錢,rate card加價可能仲好搵
睇下市場力量大定阿爺條水喉大囉



提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
Fxcking 滾女異型----魚真, 汪永 and 羊震妖,  這群妖人斷送了商台的公信性, 厚顏無恥, 汪永今午還在自由風狗 up......  林彬 先生在九泉下也為這群妖人感痛惜!


[ 本帖最後由 Orion113 於 2010-4-28 06:00 PM 編輯 ]



商台自二零零四年將大班同毓民掃地出門之後已經河蟹哂喇
都唔知大家甘大反應做咩
呢個甘既台已經無聽好耐



[隱藏]
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
咁劉慧卿係商台買報時廣告又如何? 如果個落區節目唔係用民建聯名義係咪冇事? (平機會呀市建局都係商台做左好多特約節目, 點解平機會得而民建聯唔得?)


商台同民賤聯蛇鼠一窩,一於罷聽






都係忍唔住要寫。
與昨天黃永拿卿姐買報時廣告做擋箭牌一樣,同樣是偷換概念。你都識講,卿姐的是買廣告時間。如果禮義廉同樣買廣告時間來宣傳自己,不論是15秒、30秒,不論一小時播多少次,我也不介意。但現在禮義廉是買下整個節目時段。平機會、市建局是公營機構,有責任向公眾推廣自己機構所肩負的使命,所以在電台做特約節目也不足為奇!那禮義廉要向市民推廣甚麼使命呢?難道是推廣禮義廉的概念嗎?
愚憎,妳是否記得妳的前輩、當年「大丈夫日記」的主持人林斌先生是因何身故嗎?妳是否記得為何針砭時弊的廣播劇會命名為「十八樓C座」嗎?
在商台曾流傳一個傳聞,話說以往每年商台大老闆何佐芝都會親自率領商台高層拜祭林斌先生。若真有其事,今年當妳拜祭妳的先輩時,瑜琤,妳會汗顏嗎?



不如擺聽


[隱藏]
比錢洗腦, 共產黨強項


提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]