• 瀏覽: 21,556
  • 回覆: 23
用左幾年一直都幾好
但係自從上年09開始, 原來佢成年都冇寄中國平安既正本同張保咭比我...(我直至今年續保先發現), 打電話上去, 佢地只fax一張快而保出既保單編號紙比我, 話正式保單寄失....

就黎到期續牌, 佢又吾寄續保信, call佢先至fax份renewal notice 叫我交$777(60%ncd), 但係等左成廿日, 仍末收到正式信件.

你地有冇相同情況? 定係我係單一個案~??? thx

精選汽車
我琴日先岩岩轉用佢地, so far 都好快手 bor ><
如果唔係寄失左, 佢都都 okay 嘛?

引用:
原帖由 上白茶 於 2010-5-11 11:17 AM 發表

我琴日先岩岩轉用佢地, so far 都好快手 bor ><
如果唔係寄失左, 佢都都 okay 嘛?
我之前用左幾年都ok. 係上年開始收吾到佢地d"信".

所以想睇下有冇師兄上年同今年有相同情況

--------------------------------------------------

上年fax過黎既"保單", 我call佢地話收吾到保單, 佢地就fax左呢張比我, 唔知張fax係咪有效保單?

今年call佢地, fax 左renewal notice比我, 但係等左二十日都冇正式renewal notice信

以往年年都有正式保單, 同埋我個屋苑都冇偷信情況...??

push anyone can help

冇野可以 help 樓主喎. 樓主唔 likely kwiksure 咪轉第二間. speedinsure, now insure. 最緊要保費平, 墊底少...

引用:
原帖由 blowoff12345678 於 2010-5-11 11:02 AM 發表

用左幾年一直都幾好
但係自從上年09開始, 原來佢成年都冇寄中國平安既正本同張保咭比我...(我直至今年續保先發現), 打電話上去, 佢地只fax一張快而保出既保單編號紙比我, 話正式保單寄失....

就黎到期 ...
.

直情一模一樣, 最後我要小佢地先肯 "FAX" 及2星期後才收到正本!

引用:
原帖由 benyan 於 2010-5-11 04:20 PM 發表

.

直情一模一樣, 最後我要小佢地先肯 "FAX" 及2星期後才收到正本!
我到而家都未有正本

成年啦...不過仲有幾日就 renew...算啦

我諗緊其實佢地有冇幫我地投保架

引用:
原帖由 blowoff12345678 於 2010-5-11 04:25 PM 發表

我到而家都未有正本

成年啦...不過仲有幾日就 renew...算啦

我諗緊其實佢地有冇幫我地投保架
佢有Copy 架, 我上次renew 前 佢係咁 話 ; 得架 La !Fax 都 受架 (運豬處)......

引用:
原帖由 blowoff12345678 於 2010-5-11 11:02 AM 發表

用左幾年一直都幾好

就黎到期 ...
我續完, 唔駛 2 weeks, 正式保單已寄來, 不過我唔係用平安.

我覺得, 佢地應該本身冇正式上保, 只係自己承保, 因為覺得你出事既機會比較低, 所以自己公司承受佐先, 所以冇正式既保單俾你, 情況有如賭博一樣. ex : 我表姐夫係喺投資銀行做嘢, 其實佢地都冇幫個客正式落場落盤, 只係公司之間同個客對賭而已, win or lose 都係公司既, 連0的咩佣金及印花費都賺埋咁解

佢地D報價仲貴過我用開嗰間

講開又講,我又係呢間,三月續保,到現在未見過份保單,得張cover note copy

我OK喎,追密D囉!

引用:
原帖由 bazbazmaru 於 2010-5-11 04:58 PM 發表

我覺得, 佢地應該本身冇正式上保, 只係自己承保, 因為覺得你出事既機會比較低, 所以自己公司承受佐先, 所以冇正式既保單俾你, 情況有如賭博一樣. ex : 我表姐夫係鰠投資銀行做№, 其實佢地都冇幫個客正式落場落盤, 只 ...
以前響舊屠房就係試過比個"代理"收左我錢, 又冇出正三保, 好彩果年冇驚冇險.

不過快而保咁大間, 希望吾會啦.

不過見幾位 Ching 都同我有相似情況, 咁似係間公司內部亂d啫~~ 唯有set 個alert追下佢地囉~~

主題標籤 #中國
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]