• 瀏覽: 20,223
  • 回覆: 13
信貸評級得H級,申請過DBS,恒生,中銀,連大新都申請咪,都係唔批
我依家已經無借錢了
我可以點做好呢

http://lh4.ggpht.com/_F25gE7uAH_8/S42-AHbO4_I/AAAAAAAAABY/jfa_A0a7DfM/s720/IMG_0012.JPG
熱賣及精選
點解會咁低呢??
以前做到衰哂??

申請吉之島個阿媽的卡lor

just go it!!
引用:
原帖由 raymondchow123 於 2010-5-27 08:42 AM 發表

信貸評級得H級,申請過DBS,恒生,中銀,連大新都申請咪,都係唔批
我依家已經無借錢了
我可以點做好呢
我也想知, 因為銀行這幾個月不停寄信用卡申請表給我,
而吾的TU 又不是很好. 申請後拒絕, 隔一段日子又寄申請
表來, 但總是很失望, 銀行不是已清楚本人TU至寄申請表來嗎?

what messed up your tu, you can request them to delete you credit history if u already paid in full or no payment delay longer than 60 days...

唔係依家有無借,而係你過去紀錄唔好在先...
引用:
原帖由 raymondchow123 於 2010-5-27 08:42 AM 發表

我依家已經無借錢了
我可以點做好呢

原因有二

銀行有機會同其他公司用人家嘅base嚟寄,而大部份公司亦唔會比自己客戶資料對家,所你不幸地收到...

另外,信貸報告定期會有update...而無你嘅同意,事前又唔可以check咗先...
引用:
原帖由 mia58 於 2010-5-27 04:28 PM 發表

我也想知, 因為銀行這幾個月不停寄信用卡申請表給我,
而吾的TU 又不是很好. 申請後拒絕, 隔一段日子又寄申請
表來, 但總是很失望, 銀行不是已清楚本人TU至寄申請表來嗎?

東亞信用咭遲了一次交卡數,就不會再比你第二次機會,上個月遲咗一日,點都不給我再WAIVE,扣我錢,仲理值氣壯,話卡主必需負責自己找卡數日期. 其他信用卡都冇咁吋.
上次話我無用到的支票戶口,已扣晒我的餘數,需然有通知,而只係$90+,但係咁大個女都未試過現在這種銀行服務.  很搶錢!!!!!!!!!!

Waive唔waive係一件事,卡主必需負責自己找卡數日期的確係事實...(呢點唔關邊間銀行事)...銀行發信用卡做乜要比免息期,就係過咗期要罰息/手續費...有其他bank肯waive唔等於道理响你度...亦好明顯,你响其他bank waive過兩次(or more)都吸收唔到用信用卡應該準時還款呢個基本原則!!!!!!!!!!
引用:
原帖由 blossomg 於 2010-5-29 12:49 AM 發表

東亞信用咭遲了一次交卡數,就不會再比你第二次機會,上個月遲咗一日,點都不給我再WAIVE,扣我錢,仲理值氣壯,話卡主必需負責自己找卡數日期. 其他信用卡都冇咁吋.
上次話我無用到的支票戶口,已扣晒我的餘數,需然 ...

咁我有咩可以做到先申請到呢
因為出來做野連一張信用卡都無.超唔方便
我曾經申請過CITI ,匯豐,恒生,中銀.等等
但我想刪除果D記錄,佢地話如果因為申請而拒絕的話.無得刪除記錄
咁我依家得H級.我要等到幾時先申請到呢

http://lh4.ggpht.com/_F25gE7uAH_8/S42-AHbO4_I/AAAAAAAAABY/jfa_A0a7DfM/s720/IMG_0012.JPG
自己攞份TU睇過未?
引用:
原帖由 raymondchow123 於 2010-5-29 08:52 AM 發表

但我想刪除果D記錄,佢地話如果因為申請而拒絕的話.無得刪除記錄
咁我依家得H級.我要等到幾時先申請到 ...

引用:
原帖由 raymondchow123 於 2010-5-29 08:52 AM 發表

咁我依家得H級.我要等到幾時先申請到 ...
TU 係跟據你前 90日的所有還款或信貸申請來作評估 !!

如果你申請信用卡申請得太密, TU 會跌得好甘 !!

以你的情況, 你話你冇借錢了....

係咪有過之前有做過IVA or 做緊 DRP ???

剛剛出來讀完書做野 ??

TU 白版有D情況都會比較難批 ......

如果tu係白版的話
係由H開始唔係由A開始嫁

如果tu係白版的話,咪應該無rating囉...
引用:
原帖由 siutal 於 2010-5-30 03:20 AM 發表

如果tu係白版的話
係由H開始唔係由A開始嫁

有之前有借過安信,邦民,UA.AEON.
但於大半年前已一筆過還晒所有
但呢半年前我都申請過好多張信用卡,但全部都唔批
但係我依家可以點做呢.TU得H級
我攞咗份報告.所有貸款過的已列為『已結束貸款』.但仲係有好多申請信用卡拒絕的記錄
我依家又無欠款.得H級.咁我係咪成世都申請唔到信用卡呢....
我已做咗野五六年...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]