• 瀏覽: 15,358
  • 回覆: 125
  • 追帖: 1
話說我大半年前同朋友去佐敦一間餐廳食早餐
一入到去我朋友同我講:E!王宛之系我地隔離台WO,我無理到,之後電話響我出門口接電話,同阿王小姐講吾該借一借,點之比人啤,
之後出左去講電話,過左2個字王小姐出埋黎等埋單,我見有人系門口米讓位比人出,點知王小姐以為我望佢又啤多我一眼加一聲"吱"
真系好無奈,
最近又因工作上,又遇到王小姐......一樣無禮貌
用D勁睇吾起人GE眼光上下打量,之後語氣靜差問我地系邊個部門,點解要比我地影?之後我地話吾系記者,而系佢公司老闆請黎做野,先無出聲,但就不停好多不友善眼光,老細到左後完全變左另一個人

回覆 引用 TOP

「渡輪、街渡的班次是 fix 的,只要較岩開船時間,過海一定比 bus 及 mtr 快,而且坐得舒服。」
「我懇請居住於任何載客碼頭旁的朋友,如要過海返工,請考慮使用渡輪。」
「搭完渡輪,再轉乘當區的內陸巴士(港島區乘新巴、城巴 / 九龍區乘九巴),我敢講唔會比乘隧巴慢。」
完全認同樓主, 我做過一個音樂function, 見到一位幕後人同佢講野, 對方好有禮貌,
王小姐又係好不屑既表情, 答人果陣又唔望人, 人地行開後又係斜眼啤人,
我係仔, 我覺得乜佢份人咁架, 望多佢一眼,又以為我(目及)佢, 真係唔該啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 港人治港 於 2010-6-7 02:08 PM 發表

冇明星唔串的!

除左周潤發!
周潤髮真系好NICE 系九龍城見過幾次同老婆買送,連賣送個阿婆都可以吹好耐水

回覆 引用 TOP

所以周潤發呢d咪難得囉, 我都親身經歷過; 同其他偽人簡直天與地!!

回覆 引用 TOP

聽到佢把雞仔聲已經頂佢唔順

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mm98 於 7/6/2010 16:15 發表

所以周潤發呢d咪難得囉, 我都親身經歷過; 同其他偽人簡直天與地!!
同意,發哥很親切.各藝人要學習

回覆 引用 TOP

華仔呢?  我覺得劉華都唔串 !

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tvvlover 於 2010-6-7 02:50 PM 發表

完全認同樓主, 我做過一個音樂function, 見到一位幕後人同佢講野, 對方好有禮貌,
王小姐又係好不屑既表情, 答人果陣又唔望人, 人地行開後又係斜眼啤人,
我係仔, 我覺得乜佢份人咁架, 望多佢一眼,又以為我(目及)佢 ...
啤都算啦,仲要"吱"聲,真系好討厭!如果我真系望佢就話抵比人啤JE,但我又吾系望,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 幪面超人 於 2010-6-7 04:22 PM 發表

聽到佢把雞仔聲已經頂佢唔順
就系聽聲都以為系好溫柔好NICE...點知假象黎

回覆 引用 TOP

佢個樣都似有 D大小姐脾氣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 drew828 於 2010-6-7 04:31 PM 發表

偽人係咁串ga la

其實我見過有D都真系吾寸
周潤發,鄭秀文,李彩華,郭富城 ,,,呢D都好NICE

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ^路過蜻蜓^ 於 2010-6-7 05:02 PM 發表

佢個樣都似有 D大小姐脾氣
我又吾識睇樣....我見電台訪問都CC文文初初都以為己好人甘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mimi.chan 於 2010-6-7 04:24 PM 發表

同意,發哥很親切.各藝人要學習
所以發哥 ........可以紅咁耐囉 .......

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]