• 瀏覽: 9,687
  • 回覆: 104
嘩嘩嘩....洗唔洗話黎就黎....
路經果陣見到好多人去望到張紙實一實,
搞到我都好八掛行埋去望一望,
點知就睇到張紙寫住...
249X將於本月26日通車...........
另外的是,旁邊都有一張路線圖,但唔係九巴既~~~
路線走法同原有提議出黎既應該冇乜大分別吧..
只係係安湄樓加多個站

唔知249X會派D咩車行呢...

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
堅! 26號一定開

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 箭豬Z 於 2010-7-14 02:38 AM 發表

成功爭取
一陣如果真係延期既話仲唔....

回覆 引用 TOP

好消息
不過要快d加班, 咁疏, d優勢無晒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 箭豬Z 於 2010-7-14 02:51 AM 發表

希望唔會啦,一條咁好既路線。
不過佢個標淮用語真係睇到眼冤
希望準時開出頭班車啦............
而家望下係出咩車...

回覆 引用 TOP

我諗都係出 AV 居多

綠島的熱狗巴士服務已成為歷史…最後熱狗為 GA1252 @43M-01…老友…再見了﹗
永遠懷念最後一天服役綠島的 ES3833。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hk2009milk 於 2010-7-14 02:52 發表

好消息
不過要快d加班, 咁疏, d優勢無晒
起碼有劃一開出時間, 服務時間內每小時00/30一定有車~~ 咁就算要就時間去坐佢都無咁難呀, 所以應該仲有一定既優勢既~~
不過如果講到加班, 到時除時又走去搵49X開刀既話咁真係唔知係好係唔好啦~~ 新線亦唔行城隧可能無咁方便, 吸客無咁易~~

回覆 引用 TOP

自從 44s cut 線之後,249x 的開辦應該係綠島最重要的巴士事件

綠島的熱狗巴士服務已成為歷史…最後熱狗為 GA1252 @43M-01…老友…再見了﹗
永遠懷念最後一天服役綠島的 ES3833。

回覆 引用 TOP

唔該我想問問,249X係青衣邊到開?想過日去影下~

回覆 引用 TOP

唔知249X會唔會行青沙公路??

回覆 引用 TOP

乜唔係沙田果邊爭取到既咩

NTTdocomo Xperia Z1 f SO-02F
NTTdocomo Xperia A SO-04E

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 FD9808 於 2010-7-14 11:54 AM 發表

唔該我想問問,249X係青衣邊到開?想過日去影下~
青衣鐵路站
引用:
原帖由 Alex01 於 2010-7-14 12:01 PM 發表

唔知249X會唔會行青沙公路??
係行青沙公路,呢條真係第一條九巴線行青沙公路
路線走法係
青衣鐵路站→長安邨安湄樓→青衣西路→長亨邨→長康邨→青盛苑→長青邨(巴士總站)→長青邨青槐樓→長青邨青桃樓→八號幹線→大圍鐵路站→車公廟→秦石邨→乙明邨→沙田市中心
冇錯就係咁~

回覆 引用 TOP

會唔會係52X翻版ga,臨開線果陣先話要延期呀???

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]