港女為左隻狗係的士入面大吵大鬧,阻住人地搵食,司機慘被欺凌!

引用:
原帖由 箭豬Z 於 2010-8-27 10:54 AM 發表

睇睇呢此圖的頭段…

垃圾港女,垃圾狗主
又唔守規則,阻住人地做生意
落車咪算lor,成條街大把的士
小事化大,正忍樣

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
雖然這狗並不在大型狗隻條例規範,但不能凌架法例:

((運載任何動物或鳥類所根據的條款及條件,完全由有關車輛的持 證人酌情決定,或如屬的士時,則由該車輛的司機酌情決定。))

即係在車廂上,司機可以訂下一個合理既運載條款及條件 - ((為狗隻帶口罩))

就算這狗並不在大型狗隻條例規範,但根據條例,司機絕對有權要求狗主為狗隻帶口罩。

乘客就應該守返司機所要求既野,港女唔能夠聽從司機既要求為狗隻帶口罩,司機亦係絕對有權要求佢落車。

告上法庭相信港女會在理虧一方.

回覆 引用 TOP

條港女真係好唔岩

以為自己係女人就講乜都岩, 係度扮喊屈司機

港女死磨爛磨扮可憐, 仲學人講法律, 我gf 就係法官, 有乜同佢講啦

回覆 引用 TOP

鬧人的士佬之前,諗下呢條港女咩心態,睇個勢係上車之後,支旗係短旗,乘機屈想趕人落車,Corgi係狗,點會冇口罩?講到咁撚委屈,又打俾條仔扮喊扮可憐乜乜柒柒,係人都知D港女最鐘意扮受害人架啦,港女講屈錢叻過晒你班的士大哥呀,既然人地唔載,阿港女最錯就係唔落車轉第二架,的士佬放人個樣上 youtube,又話乜鳩騎劫的士,妨礙司法公正,的士佬有無睇呢段留言,建議你平機會投訴呢條港女,段片已backup,有需要搵我!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 暖笠笠小露筍 於 2010-8-27 02:01 PM 發表

為咗呢單嘢個的士司機同個女仔磨咗成粒鐘等警察
真係貪錢就渣渣淋搞掂支旗再揾過第支啦!
同意啦
係人都知道港女最鍾意老屈啦
港女真係全世間界最麻煩既生物人地講道理講事實,
就話人地蝦女人,
哦!女人先係人,男人唔係人呀?
女人唔蝦得,男人就可以被人蝦?
我就覺得條港女蝦緊個司機!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 avthebest 於 2010-8-27 02:30 PM 發表

司機拍片係岩ge
萬一條女發惡起來屈司機點點點
司機都可以以片為證
香港地重女輕男(重狗輕人)
身為男人好應該保護自己,
唔使怕俾港女老屈!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jason1988 於 2010-8-27 02:33 PM 發表

冇證冇據就話個司機想屈錢
有證有據果d就當冇見過
可能數字人係港女\無品既寵物主人,
呢d人最叻為反而反,專用歪理對人。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ngreg 於 2010-8-27 02:40 PM 發表

你有病就睇醫生啦,怕狗點解羞家?你bf係律師,問下佢有無醫生朋友啦...
男人就唔可以怕狗,
咩道理?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 winnie9284 於 2010-8-27 02:42 PM 發表

我feel隻狗好有善喎, 歌姬都唔係大類狗, 而且主人一直有攬住佢, 我feel係司機本身對狗無好感
隻狗個樣有善,歌姬都唔係大類狗, 而且主人一直有攬住佢
咁又點?咁就代表可以無視司機既合理要求?
司機可以訂下一個合理既運載條款及條件 有法例寫明架!

回覆 引用 TOP

同雞巴男、趙燕萍等一樣
放上youtube俾人睇到幾咁無理取鬧,幾咁可恥,
大家應該引以為鑑,
做個有品香港人…

回覆 引用 TOP

司機慘被港女欺凌!慘慘慘…

回覆 引用 TOP

無品狗主同港女已經恐怖,仲要係無品狗主+港女合二為一

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 馬到功成 於 2010-8-27 03:10 PM 發表

呢位電車先生
你邊度見到轉移左視線呢
你諗清楚自己想講咩未
咩叫....段片影唔清楚隻狗身型,
係,我錯,果隻唔係Big dog。
我只係想話你知
根據香港法例
隻狗係毋須帶口罩
就算個女仔落唔落車都唔到你評 ...
我又想講

隻狗係法例黎講毋須帶口罩
但根據香港法例 - 第374D章第42條
司機係車上亦有權訂下接載動物既規則
即係話司機有權要求主人為其狗隻戴口罩
主人唔肯接受既話 司機亦有權拒絕接載

你咁鐘意玩條例
你讀熟d先上黎

50步笑人50步

樓主又係衰既
睇清楚諗清楚先好講啦下次

我就覺得個司機既要求一d都唔過份

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 馬到功成 於 2010-8-27 03:52 PM 發表

我知道的士係有權唔載佢
我冇講過司機有問題
我只係話隻狗可以唔需要帶口罩
樓主係話隻狗咁大隻
應該帶口罩
我一直都係講緊佢呢個問題
我覺得閣下現在既態度好好多

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。