• 瀏覽: 4,784
  • 回覆: 24
事緣三年前,學校訓練營逼去行澗,自此開始行山
日期:九月十一日(六)
地點:西貢
大網仔
路線圖:

大網仔士多起步,行一段路再行入溯大網仔坑,溯至鐵鉗坑附近橋位向右離澗

行山路(~2.2公里)至北潭涌(龍坑下源/小亞馬遜)澗口,
上溯龍坑下源至麥理浩夫人度假村,乘小巴離開
歡迎中出(半日遊),龍坑下源澗口等

難度:約兩星
*路途崎嶇,淺易澗道,或有少量簡單攀爬*

集合:上午十時十五分大網仔士多
預計完成時間:下午五時前

出席人士:
我,楊

備註:

1. 全程自顧, 自備乾糧大休
2. 難度兩星, 請自行衡量風險
3. 行程必然濕水, 請做足防水措施
4. 天氣變幻莫測,因應情況自備晴雨用具
5. 部分路線未經探遊,要有穿林準備
6. 可視乎情況中途加入,退出或加遊
7. 行進速度視乎路線和時間決定
8. 遇到危險,應鎮定和聽從指示
9. 如有任何問題,請盡早揚聲

我的網誌: http://hk.myblog.yahoo.com/hungfai999
堅持:
沒有暗團, 同甘共苦
汁垃圾, 以行動影響生命
引用:
原帖由 hungfai999 於 2010-9-5 02:52 PM 發表
事緣三年前,學校訓練營逼去行澗,自此開始行山
日期:九月十一日(六)
地點:西貢大網仔
路線:(路線圖後補)
大網仔士多起步,行一段一路再行入溯大網仔坑,溯至鐵鉗坑附近橋位向右離澗

行山路(~2.2公 ...
上星期仲諗緊, 呢條澗有水玩, 竟然無人開團0既

精神上支持

引用:
原帖由 saisaicorrey 於 2010-9-5 03:33 PM 發表

.....

精神上支持

仲諗住有得睇西瓜漂流添

引用:
原帖由 hungfai999 於 2010-9-5 07:16 PM 發表

仲諗住有得睇西瓜漂流添
西瓜0係正常狀態下唔可以隨便落水架

引用:
原帖由 saisaicorrey 於 2010-9-5 20:39 發表
西瓜0係正常狀態下唔可以隨便落水架
從來冇人覺得呢個西瓜係正常 ...

引用:
原帖由 Wesly 於 2010-9-6 11:27 AM 發表

從來冇人覺得呢個西瓜係正常 ...
咁就要快d 0左佢, 免得感染埋其他西瓜

要搭3程車先到西貢.....

引用:
原帖由 游金魚^^ 於 2010-9-6 17:40 發表

未計西貢市再入 ...

引用:
原帖由 Wesly 於 2010-9-6 05:44 PM 發表

未計西貢市再入 ...
個程可以慳番, 因為係麥邊行入去四個字

輝輝 星期6我同你無緣

引用:
原帖由 游金魚^^ 於 2010-9-6 05:40 PM 發表

同我一樣.....紅磡←→西貢鯽魚湖 來回大約$40

引用:
原帖由 kameidde 於 2010-9-6 07:51 PM 發表
輝輝 星期6我同你無緣
咁又5一定, 星期六天氣可能唔好, 有機會延期

引用:
原帖由 kiddiken 於 2010-9-6 20:11 發表
同我一樣.....紅磡←→西貢鯽魚湖 來回大約$40
打虎頭, 最平 $23.6 來回 ...

引用:
原帖由 Wesly 於 2010-9-7 11:17 AM 發表

打虎頭, 最平 $23.6 來回 ...
頭, 紅磡←→烏溪沙學生最平 $4.1 *2  來回 = $8.2  , 烏溪沙←→西貢來回 $0

引用:
原帖由 kwma 於 2010-9-7 12:04 PM 發表

打苦頭, 紅磡←→烏溪沙學生最平 $4.1 *2  來回 = $8.2  , 烏溪沙←→西貢來回 $0  
我都係學生,為什麼無你們的優惠,每次都要比突...
我如畢業,都有正苦承認的證書架...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]