• 瀏覽: 110,865
  • 回覆: 1,809
  • 追帖: 3
+75
本區宗旨:
認真討論,據理力爭
對事對人,不會亂轟
有大 problem,鬧爆高層
少做少錯,信者就傻
資料豐富,時常更新
監察有線,絕不手緊
敷衍觀眾,你就死梗
歡迎留言,we are open

The opinions posted on this site are my own and do not represent i-Cable's positions, strategies or opinions. Unless I decide to be bad or call out an idiot...

Long-term fight for Video-On-Demand(playback&premiere content) of i-Cable PayTV network
自由身 $298
得閒 搵下D 街霸睇下有冇得JOIN PLAN 先..

引用:
原帖由 ~o_my_god~ 於 2010-9-22 08:13 AM 發表
晨早溜溜見上一個post lock 左,焗住開個新的
原來呢個post講咗咁耐了
~o_my_god~ 有個小提議,呢度有時講下cable,有時講下now,好唔好改名為[有線/NOW與官方無關係觀眾留言區2]之類

小弟會不時修改 title ,所以要留位打 headlines
不過見有線都係比較多觀眾(因為有第一台),所以都係有線行先

nowTV 用家其實都可以自己開,因為我見100台D節目都有人睇,但討論得好散

好,入下正題
歐聯 MATCHDAY2,有兩場俄國早場
另外,真係會播埋籃球的季軍賽
p.s. 東亞運之中, Cable 就係負責藍球production 的,可以send 封 mail 問下係Cable 抑或籃總搞製作

歐霸MATCHDAY2

值得留意,Cable 繼年頭ATP250 Qatar Open 之後,又有ATP250 直播(按:ATP500, ATP1000 係 nowSPORTS Exclusive)
番查ATP網站,原來同一個時段係有兩個公開賽打緊
一個係泰國公開賽、一個係馬來西亞公開賽
前者有拿度、迪普祖,後者有蘇達寧、迪維丹高等
唔知佢地播邊一邊了

倒不如索性將此主題改為有線及nowtv留言區, 集中討論.
引用:
值得留意,Cable 繼年頭ATP250 Qatar Open 之後,又有ATP250 直播(按:ATP500, ATP1000 係 nowSPORTS Exclusive)
番查ATP網站,原來同一個時段係有兩個公開賽打緊
一個係泰國公開賽、一個係馬來西亞公開賽
前者有拿度、迪普祖,後者有蘇達寧、迪維丹高等
唔知佢地播邊一邊了
應該係泰國公開賽,因為馬來西亞公開賽係IMG今年ATP 250 package10項比賽入面其中1項,而package其中8項已舉行的比賽, now636都有錄播.
況且,近2年泰國公開賽亞洲地區由espnstar播放, 中港除外,而上年有直播的nowsports今年無消息.
另外,上年nowsports有直播的澳門威尼斯人爭霸戰,今年只得錄播.
引用:
唔止
直頭靜雞雞將很多goaltv播的比賽
都cut走廣東話慳錢添
goal tv 播荷甲,蘇超,英冠回復舊觀,意甲,法甲縮皮,唔知pccw係咪慳錢同espnstar續約?

荷甲早兩晚係體育王見到4:3 片
個scoreboard 都做到4:3 CRT safe,其實 Goal TV 都唔駛再行 LB 了,壓上壓真係好傷

我覺得意甲件事唔係咁簡單
而家大陸個邊講緊地方+CCTV share 10場波直+錄播版權
無奶由香港的搞到咁
法甲個邊原先好地地四場,突然變了兩場,怪

引用:
原帖由 ~o_my_god~ 於 2010-9-22 10:05 PM 發表
荷甲早兩晚係體育王見到4:3 片
個scoreboard 都做到4:3 CRT safe,其實 Goal TV 都唔駛再行 LB 了,壓上壓真係好傷

而家大陸個邊講緊地方+CCTV share 10場波直+錄播版權
無奶由香港的 ...
我都唔明 hk and 大陸 意甲場次咁大出入

而且代理都係 MP & Silva
真係夠晒趣...

有無人有做意甲個 list?
咁到年尾可以篤番條數出來
趁Vol.1 post 未鏟,有興趣的話,快快入去 back-up 番D資料 (now 個 fb好似都仲有留底的)

good idea , arm arm 開季 back-up 番

西甲、法甲個d如果有興趣的話都可以做 (法甲無講幾多的)
不過呢個就方便得多,可以上番nowTV 個fb page 度,或者開一開 VOD 就睇到
西甲 turnout 應該比預期的多,有機會做 380 的 80%+

引用:
原帖由 ~o_my_god~ 於 2010-9-22 10:15 PM 發表
而且代理都係 MP & Silva
真係夠晒趣...

有無人有做意甲個 list?
咁到年尾可以篤番條數出來
趁Vol.1 post 未鏟,有興趣的話,快快入去 back-up 番D資料 (now 個 fb好似都仲有留底的)

無奶由香港的搞到咁
法甲個邊原先好地地四場,突然變了兩場,怪
據我所知,播意甲的地方台包括廣東台(體頻,重慶及歐足)同江蘇體育.
其實內地就算有得播10場都唔會播晒. 內地電視台播意甲同cable播歐聯一樣奉行無位直播就唔播,唔使旨意有錄播.睇下週中意甲,央視1場,cntv多2場,廣東體育1場.
值得一提,cntv直播意甲的部分場次同廣體相同.
希望意甲好像英超甘有內地影片網直播.

最慘係有D地方台係寧願做西甲都唔做意甲
但係人地起碼有得播D強戲碼
香港個 case 就係越有睇頭越無得播,呢點係解唔通

引用:
原帖由 ~o_my_god~ 於 2010-9-22 10:29 PM 發表
西甲 turnout 應該比預期的多,有機會做 380 的 80%+
主要原因係西甲賽會加開週六早場及週一夜場. 而家週末賽一週7場.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]