• 瀏覽: 14,938
  • 回覆: 120
【商台互動體育組】英超勁旅阿仙奴領隊雲格證實,將羅致年僅17歲的日本新秀宮市亮(Ryo Miyaichi,目前只是等待英國勞工部發出工作證。兵工廠引入日本小子宮市亮,主帥雲格坦言是為了考慮亞洲市場的商業發展,「對己隊而言,亞洲市場非常重要,因而也要有亞洲球員。」年僅17歲的宮市亮,生於12月14日,身高1米80,司職前鋒。只要宮市亮獲得工作證,便會正式成為兵工廠成員。「問題是在在英格蘭,球隊很難引入非歐盟球員,尤其是在他們成為國腳之前,而現在我們正在嘗試把日本小子帶到英超。」據英超聯賽規定,非歐盟球員在過去兩年必須為國家隊服役75%以上,才能獲得工作證,兵工廠需要以「特殊優才條例」引入這名日本人。
http://www.881903.com/Page/ZH-TW ... 7&csid=504_1706

熱賣及精選
仲以為係Honda

怕唔怕好易變"玻璃人"

坦言是為了考慮亞洲市場的商業發展,「對己隊而言,亞洲市場非常重要,因而也要有亞洲球員。」

多麼憎我太慢才識妳..多麼憎我試著迷戀妳..

Just Shawn Yue & Nozomi Sasaki(=^ェ^=)
美斯 : 基斯坦奴朗拿度你永遠都只是追在我身後的所謂神射手而已

Uploaded with ImageShack.us
引用:
原帖由 CWY7 於 2010-11-20 04:23 PM 發表

坦言是為了考慮亞洲市場的商業發展,「對己隊而言,亞洲市場非常重要,因而也要有亞洲球員。」
就算係為市場都要有實力架, 唔通雲格會簽中國球員咩?

引用:
原帖由 唔知~ 於 2010-11-20 04:28 PM 發表

仲以為係佢.........

有無哂成輯相分享下

唔係一早講左...................

引用:
原帖由 ckingman 於 2010-11-20 04:31 PM 發表

就算係為市場都要有實力架, 唔通雲格會簽中國球員咩?
佢講到明要開亞洲市場

唔通你又覺得佢簽日本球員, 阿仙奴係中國會多左好多球迷 / 市場咩?

係中國加大唔到市場, 咁叫做開拓亞洲市場 ??? 我覺得最多都只係開拓日本市場

簽個日本球員就話開亞洲市場....未免太誇

悵寥廓,問蒼茫大地,誰主沉浮?
稻本潤一the second

引用:
原帖由 天涯客 於 2010-11-20 04:42 PM 發表

係咪入左世紀金球個位女球員?但好似無咁索架WO
呢個女仔係日本女演員黎~

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]