• 瀏覽: 126,472
  • 回覆: 1,557
  • 追帖: 2
+62
本區宗旨:
認真討論,據理力爭
對事對人,不會亂轟
有大 problem,鬧爆高層
少做少錯,信者就傻
資料豐富,時常更新
監察有線,絕不手緊
敷衍觀眾,你就死梗
歡迎留言,we are open你

The opinions posted on this site are my own and do not represent i-Cable's positions, strategies or opinions. Unless I decide to be bad or call out an idiot...

Long-term fight for Video-On-Demand(playback&premiere content) of i-Cable PayTV network
請勿吹水離題

否則扣分處理

只係想講句,唔該唔好再將關於無線收費服務(包括和記IP傳送及衛星傳送)查詢的post ,因為轉介過去寬頻的話如何入左個沙漠,根本就幫唔到有需要 o既朋友。

呢點值得同各版主再商討一下。由於過往所見查詢服務詳情的並不多,所以其實可以寄身係無線區之內,我唔覺得會造成問題。

頭先打去now買台,本來淨係想買Discovery HD & National Geography
HD(208 & 218),最後佢屈我買埋HISTORY HD(225),三個台格埋$105,畫質唔錯,但無中文,字幕又時有時無,另外我順面問埋now香港無左高清既問題,佢竟然話系統正常,奇怪.......

小弟好支持呢區的板!!!真的學唔少野!!!!支持!!!!!

引用:
原帖由 ryan19970924 於 2011-1-11 07:34 PM 發表
頭先打去now買台,本來淨係想買Discovery HD & National Geography
HD(208 & 218),最後佢屈我買埋HISTORY HD(225),三個台格埋$105,畫質唔錯,但無中文,字幕又時有時無,另外我順面問埋now香港無左高清既問題,佢竟然話系 ...
好奇,綜合D討論區
今次變動既無事先說明
CS個邊更加好似大搖大擺咁話:取消左喇
奇怪。

HKBN new channels
Ch 412
Ch 755

開了個台成個幾月但台名都仲係叫"coming soon"

是不是諗住將HD搬過去新娛樂台

貼返D宣傳capture

附件

0111214414影像端子.jpg(165.67 KB)

0111214417影像端子.jpg(163.8 KB)

引用:
原帖由 ryan19970924 於 2011-1-11 19:34 發表
HD(208 & 218),最後佢屈我買埋HISTORY HD(225),三個台格埋$105,畫質唔錯,但無中文,字幕又時有時無,另外我順面問埋now香港無左高清既問題,佢竟然話系 ...
好多CS只是睇手上的LIST做事,而LIST上now100不是一個高清頻道。

前兩天我問同樣的問題,CS一直話now100從來都不是高清頻道!

如果我叫佢上官網睇睇,佢先恍然大悟,所以對佢地來說,是正常的。

引用:
原帖由 cww8888 於 2011-1-11 10:04 PM 發表

好多CS只是睇手上的LIST做事,而LIST上now100不是一個高清頻道。

前兩天我問同樣的問題,CS一直話now100從來都不是高清頻道!

如果我叫佢上官網睇睇,佢先恍然大悟,所以對佢地來說,是正常的。
佢話now香港一向都係高清,但係事實就係唔係得我一個無,佢係都要死撐,我都費事同佢講 

引用:
原帖由 fitlow 於 2011-1-11 09:58 PM 發表
貼返D宣傳capture
呢張capture夠霸

絕對零度裡頭有個演員叫北大路欣也
佢係 o係華麗一族之中做木村老豆個角色
新一季大河劇《江》,佢都有份演,係做德川家康

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]