• 瀏覽: 32,019
  • 回覆: 81
  • 追帖: 1
吠左好耐啦, 而家先睇, 又唔比個like我, 咪甘小氣啦

設計第一,品牌第二,內涵第三

反同性戀,反福利主義
精選汽車
引用:
原帖由 abs0 於 2011-4-14 02:21 PM 發表

我不是樓主, 對Dievas這牌子也不熟 (只是剛剛從你的回覆上得知)

但小弟的愚見如下:

- 它有註冊公司, 地址等
- 大部份的錶都看似是自己的設計, 除了“vintage"系列以外。  "vintage"系列有幾隻款是很像 ...
師兄,其實我最初是想買STEINHART的,因為缺貨,而好遲都沒有貨,所以才買Dievas,在於我來講,我考慮這2個品牌,是因為它用的錶芯及鋼材,我選的都是潛水款,不是抄勞那些款,以一個合理價錢,買一隻可以潛1000米的錶,我覺得可以接受,雖然最後都是買了Dievas,若Steinhart最初如果有貨,我都可能買了它,而且,若只是抄款,而沒有內涵的錶(不知明的錶芯或鋼材),我就不會深究下去。

引用:
原帖由 jackychung 於 2011-4-14 08:49 PM 發表

高人:想問幾時會評一評SANDOZ...拜託
我都等緊山度士個篇。。

引用:
原帖由 bobmarley 於 2011-4-15 02:43 PM 發表

我都等緊山度士個篇。。

Pic borrowed (設計對白)

點解你地甘肯定有山度士篇既?

反同性戀,反福利主義
引用:
原帖由 Perfect 於 2011-4-16 10:48 PM 發表

抄款仲唔係老翻,你記住出添呀。

引用:
原帖由 [尊貴會員] 於 2011-4-17 00:02 發表

抄款仲唔係老翻,你記住出添呀。
實唔會令你失望既, 到時記得睇.

比多幾日時間啦

反同性戀,反福利主義
引用:
原帖由 Perfect 於 2011-4-17 12:10 AM 發表

實唔會令你失望既, 到時記得睇.

比多幾日時間啦
實等你..............

引用:
原帖由 Perfect 於 2011-4-16 10:48 PM 發表

山度士應該系與steinhart, parnis 出現得最多較廉價品牌。
相信吾會逃過你既評論,
無論山度山系你心目中是否”老翻”。吾系既可以寫一篇與其他兩品牌作對比,若你心目中都系”老翻”更應該出現。

Sandoz... Hrmmm... Complicated.  

You guys are really giving him a hard-time.  If I were perfect hing, I would need to go check which Patents roles still owns... Something that could be quite time-consuming for an individual such as perfect hing.

引用:
原帖由 abs0 於 2011-4-17 07:28 發表

Sandoz... Hrmmm... Complicated.  

You guys are really giving him a hard-time.  If I were perfect hing, I would need to go check which Patents roles still owns... Something that could be ...
放心師兄,我已查緊這牌子的一大問題,希望盡快出post

你知佢有咩問題都唔好講出黎住好嗎?留返我出post先

反同性戀,反福利主義
引用:
原帖由 Perfect 於 2011-4-17 02:39 PM 發表

放心師兄,我已查緊這牌子的一大問題,希望盡快出post

你知佢有咩問題都唔好講出黎住好嗎?留返我出post先
OK, c-hing.  無問題。  等你!

引用:
原帖由 abs0 於 2011-4-17 07:28 AM 發表

You guys are really giving him a hard-time.  If I were perfect hing, I would need to go check which Patents roles still owns... Something that could be ...
好易姐,求其搵D "問題" 味就當係 "証據" 囉!

係呀, 好多問題架, 訓練下一d唔用腦, 只懂接收, 不懂分析的人, 下一篇重多問題呀

反同性戀,反福利主義
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]