註冊 登入

[車型及車務] [未證實]NLB 消息

[未證實]NLB 消息 E-mail 此主題給朋友

剛岩今朝坐38,司機同人傾開計話B2個邊想接條依家係綠頂小巴做緊既小巴線做,話綠頂唔做
司機形容條線係假日先多人,閒日就冇;多人既時候就唔夠車,平時就謂唔到皮;仲俾人投訴冇長者優惠投訴到暈
有冇人知依單料係咪堅?thx

回覆 引用 TOP

精選樓盤
流流地......
不過618既客源足夠班班頂閘
唯一不足就係要車海先頂到客量
+綠巴無長者優惠都唔係第一日既事........

回覆 引用 TOP

但係618收檔/嶼巴接手既話班司機食得x啦喎......
唔通回歸紅巴咩........
618之所以仲企得住係因為行木人巷至少無左10分鐘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alex615 於 2011-7-16 11:12 AM 發表

剛岩今朝坐38,司機同人傾開計話B2個邊想接條依家係綠頂小巴做緊既小巴線做,話綠頂唔做
司機形容條線係假日先多人,閒日就冇;多人既時候就唔夠車,平時就謂唔到皮;仲俾人投訴冇長者優惠投訴到暈
有冇人知依單料 ...
75小巴成日見到打蛇餅
618深圳灣間中見吉車

回覆 引用 TOP

B2P 延長路線又唔得
因為要行屏夏路 ...

就咁開新線起碼半個鐘一班

回覆 引用 TOP

典型廢青 如圖所示:
行木人巷,一到月中月尾船期啲拖架排隊攞櫃,排隊排到去廈村迴旋處,到時就真係唔慌唔快喇...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lai21981 於 2011-7-16 05:30 PM 發表

行木人巷,一到月中月尾船期啲拖架排隊攞櫃,排隊排到去廈村迴旋處,到時就真係唔慌唔快喇...

木人巷都係偷雞
文件寫係行元公

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NW9459 於 2011-7-16 05:40 PM 發表

木人巷都係偷雞
文件寫係行屯公
行屯公定係行元公呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lai21981 於 2011-7-16 05:30 PM 發表

以前 618 開線時 唔比行 木人巷 .... 但呢半年有多 又比行番 可能運吉批左 唔駛佢兜大圈慳成本....
但就真係成日塞車係真

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NW9459 於 2011-7-16 05:40 PM 發表

木人巷都係偷雞
文件寫係行屯公
唔係批左佢咩 ??
而家架架 都係行 廈村路(木人巷) ....
呢半年未見過 618 行 港深西部公路 出元公
之前見深圳灣站頭 就寫明 唔淮司機行木人巷 違者扣人工 同後果自負

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kiwai517 於 2011-7-16 11:01 PM 發表

行屯公定係行呀
元公.......
引用:
原帖由 58X 於 2011-7-16 11:05 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=296031383&ptid=14800285]
[/url]

唔係批左佢咩 ??
而家架架 都係行 廈村路(木人巷) ....
呢半年未見過 618 行 港深西部公路 出元公

之前見深圳灣站頭 就寫明 唔淮司機行木人巷 違者扣人工 同後果自負
文件從來無變過,都係洪天路 ----> 天水圍西交匯處 ----> 元朗公路 ----> 十號幹線 ----> SZB

回覆 引用 TOP

原來條綠小線講緊618,樓主唔該講明啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NW9459 於 2011-7-16 11:06 PM 發表

元公.......

文件從來無變過,都係洪天路 ----> 天水圍西交匯處 ----> 元朗公路 ----> 十號幹線 ----> SZB
專線小巴 私自改道 運吉唔理咩
唔通要出事死左人 先會理

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。