• 瀏覽: 149,780
  • 回覆: 1,969
  • 追帖: 1
上回︰http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=14864887

致各位會員︰

鑑於每次開新區均出現會員違規灌水或文不對題等主題,而本劇集亦曾多次發現離題、罵戰、討論會員等問題

故作出呼籲︰若發現此情況,將每帖扣10分處理,屢犯者雙倍扣分。希望會員遵守版規,不得吹水離題,否則版主將關閉討論區

多次扣分仍屢勸不聽者,將不予扣分而
直接禁言處理

另外,此帖是劇情討論帖,請勿離題討論此劇以外的話題,情況嚴重將關閉此帖

版主示

回覆 引用 TOP

今晚就大結局了
好唔捨得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gn02257676 於 2011-7-29 09:37 AM 發表

但我覺得個劇本咁寫真係傻左D

重有 ALEX唔識CHECK下抽屜重有無野? 鎖住既日記又唔理 唔通想捐比救世軍?_?

USB果度 其實實BACKUP左啦 如果要毀滅證據 一把火燒哂成個CHAMBER就得 洗乜咁麻煩爆格WO:smile_39 ...
個個應該係Rex?
樓上D人話如果個File過左落電腦就會冇左係Alex電腦抄去大C手指既紀錄
所以唔可以back up落電腦
但我反而覺得點解宜家仲寫日記
唔係用blog既咩哈哈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tinz08 於 2011-7-29 10:04 AM 發表

個個應該係Rex?
樓上D人話如果個File過左落電腦就會冇左係Alex電腦抄去大C手指既紀錄
所以唔可以back up落電腦
但我反而覺得點解宜家仲寫日記
唔係用blog既咩哈哈
琴日有d ching 講佢自己仲會用手寫日記....

~仁顯皇后的男人~

回覆 引用 TOP

唉...今晚就大結局了..呢個唔知會唔會係真相最後一個討論區呢~?
今晚之後就見唔到展鵬了~

回覆 引用 TOP

轉自百度tvb真相吧

Keith&Mavis MV 假如讓你吻下去

http://www.tudou.com/programs/view/6t9sW9o7YA8/

回覆 引用 TOP

將d file抄去Mavis個隻USB, 跟住俾mavis個隻alex(話係大C), 咁可以keep 大C個隻繼續查law

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kenji1234 於 2011-7-29 10:18 AM 發表

將d file抄去Mavis個隻USB, 跟住俾mavis個隻alex(話係大C), 咁可以keep 大C個隻繼續查law
哈哈 我同你一樣咁諗呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kenji1234 於 2011-7-29 10:18 AM 發表

琴日有人解釋左..
'個FILE得一埋代號
你證明唔到係係馬明部野COPY出來既話
COPY N次都無用
如果 馬明打爛大C隻USB 根本證明唔到 D back up 係源自馬明部野->大C隻USB->back up'

所以點都唔可以比返隻usb alex..

~仁顯皇后的男人~

回覆 引用 TOP

今晚大結局,希望劇情唔好好似趕收工咁。

回覆 引用 TOP

岩岩睇番d ng 片,真係幾搞野,今晚千萬唔好爛尾

今日東方有問展鵬對雜誌既回應

陳展鵬近日因劇集《真相》人氣急升,有指他聲稱沒拍拖,但其實與亞姐姚佳雯同居,記者昨日致電給展鵬,他大方坦承之前的確跟姚佳雯拍過拖,但事情已過去,現在二人仍是好朋友不時聯絡,對於有指他刻意隱瞞保前途,他說:「我冇刻意唔講,之前拍拖亦唔係乜嘢秘密,好多人都知道。」

~仁顯皇后的男人~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lucky2011 於 2011-7-29 10:16 AM 發表

轉自百度tvb真相吧

Keith&Mavis MV 假如讓你吻下去

http://www.tudou.com/programs/view/6t9sW9o7YA8/
呢個比之前既mv 有 feel d

~仁顯皇后的男人~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 姊妹 於 2011-7-29 10:31 AM 發表

呢個比之前既mv 有 feel d
呢個MV拍得好有MOOD。唉~~我覺得KEITH係愛情方面太青澀同君子,佢真係唔識入位,譬如係LIFT果度,應該錫咗先算,唔好理個保安。

回覆 引用 TOP

難得的一出好劇

回覆 引用 TOP

時裝劇平時好少睇 真相係近幾年唯一一套我會追ge時裝劇

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]