[車型及車務] 搭59x好多車手

搭59x好多車手 E-mail 此主題給朋友

我有幾次搭59x,上左車都見個司機開得好快
雖然係部豬,但係佢上斜都一路係咁過哂其他車
全程屯公有8成時間都係中線度行
所以的人話豬的性能唔好,其實都唔可以咁講
定係本身條線出名多車手,總之真係坐得好爽
又唔多司機碌車,班次又頻密

=HKDiz= s20051536/=HKDiz= ngtinghin
雖然係準將一名,不過有好多野都要請教下高手閣下

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
HT 873都唔遜色,
上年搭過HT 873行59X,
夜晚8點幾可以35分鐘旺角地鐵站去屯門,
好耐都無試過搭咁爽既巴士

回覆 引用 TOP

其實係咪本身做開呢條線的司機多數唔會碌車?

=HKDiz= s20051536/=HKDiz= ngtinghin

回覆 引用 TOP

應該係,不過有時有啲carlo係某段屯門公路會少過30km/h

回覆 引用 TOP

我次次搭呢條線
的司機都係逢車必過
大部份時間屯公都係行中線
最快個次用左25分鐘已經由龍門居去到太子(旺角警暑)
個陣係非繁,所以落左屯公飛左好多站
但係以其他2條三味線比較,已經係最短時間

回覆 引用 TOP

59x批豬全部tune過
梗係正啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿峰~ 於 2011-8-16 05:28 PM 發表

梗係正啦
"tune"即係點解
唔係好明

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 s20051536 於 2011-8-16 11:12 PM 發表

"tune"即係點解
唔係好明
Tune=調教/調整

回覆 引用 TOP

即係點? 調整到批車的輸出高左?
如果係咁,260x果的又有沒咁做?
事關呢2條線的主要用車都係批歐3豬
但係都會有少少分別ma?

回覆 引用 TOP

66我都覺得幾多車手..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fuNG1954 於 2011-8-16 04:33 PM 發表

HT 873都唔遜色,
上年搭過HT 873行59X,
夜晚8點幾可以35分鐘旺角地鐵站去屯門,
好耐都無試過搭咁爽既巴士
上年的事還上年的事...而家873唔係好掂.....S車勁的...得..HT3789...HT4259同埋HR2493

偶爾失敗一次沒關係
因為人生總有再來一次的機會,第二人生。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿峰~ 於 2011-8-16 05:28 PM 發表

梗係正啦
以我所知...59x批豬係冇tune過的...只係班carlo識玩波制姐

偶爾失敗一次沒關係
因為人生總有再來一次的機會,第二人生。

回覆 引用 TOP

試過架59x連追四架前車,長沙灣道入屯門時只停過元洲村站,其他站都有其他車上客,爽爆。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 micho~@ 於 2011-8-16 11:28 PM 發表

66我都覺得幾多車手..
沒落喇
兩架熱狗比人鎖65, 落斜先識快
冷馬又唔係特別肯去, D金雞仲死, 屯公可以慢過AVW
以前坦克年代, EH9097果D真係冇車能及

回正題: 59X車手係多, 但係唔好開車牌同名喇,

廢事呢到某個版主無啦啦走入黎扣你20分就唔好啦

呢條線, 邊架超豪都唔會差到過份, 除左KF字頭某架囉, 搭開就知
唔講邊架喇, 唔係又比人BAM都唔知咩事

回覆 引用 TOP

碼頭區幾條線都車手雲集

回覆 引用 TOP

60 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。