註冊 登入

頂閘~上唔到就死la~

頂閘~上唔到就死la~ E-mail 此主題給朋友

講緊係只此一班嘅14D
9月1號出龍仔係啟田商場都上唔到
今日出大康豪啦 照頂

+14D首航影片
http://www.youtube.com/watch?v=F3UfscqmDyg進入香討影片區

回覆 引用 TOP

精選樓盤
睇黎都係要快d 加班喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 poiupoiu 於 2011-9-2 02:27 PM 發表

睇黎都係要快d 加班喇
我個人比較建議開6:50,7:00兩班去應付學生客

回覆 引用 TOP

上層明明有位都唔上,玩假頂閘

(其他位唔清楚,但右邊已經有 2 個空位;第 2 排中間個位亦冇人坐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 raye_1796453 於 2011-9-2 04:18 PM 發表

上層明明有位都唔上,玩假頂閘

(其他位唔清楚,但右邊已經有 2 個空位;第 2 排中間個位亦冇人坐
照今日睇唔少人係順利落,應該早D行落去啫
就算假頂,客量都一定over 120個
你出龍仔都車唔曬la
一班的確唔夠

回覆 引用 TOP

過左暑假硬係要加班啦

初初以為唔會有人坐
估唔到
他們唔坐小巴坐巴士

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 manemmy 於 2011-9-2 04:39 PM 發表

過左暑假硬係要加班啦

初初以為唔會有人坐
估唔到
他們唔坐小巴坐巴士
等小巴過咗7點無四個字都上唔到車
住油塘果D有一程車坐緊搭~(今日係小巴站聽D人講)

回覆 引用 TOP

我覺得多左咁多客應該係聖言中學由藍田搬去佐敦谷(因為聖言有好多學生係住藍田)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tonyckw05 於 2011-9-2 04:48 PM 發表

等小巴過咗7點無四個字都上唔到車
住油塘果D有一程車坐緊搭~(今日係小巴站聽D人講)
但係人地放學無車返呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 p20hin 於 2011-9-2 04:55 PM 發表

我覺得多左咁多客應該係聖言中學由藍田搬去佐敦谷(因為聖言有好多學生係住藍田)
仲有油塘嘅客都唔少

回覆 引用 TOP

學生線經常1人2位,
書包占一位,
搞到好多人上唔到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tonyckw05 於 2011-9-2 04:38 PM 發表

照今日睇唔少人係順利落,應該早D行落去
就算假頂,客量都一定over 120個
你出龍仔都車唔曬la
一班的確唔夠
其實洗唔洗用多幾日試反應先加班?

仿“在晴朗的一天出發”金句
運吉"好波",保鐵cut巴累市民,你係得嘅!
中國政府要保三通:包括宇通,中通同恒通(大陸客车製造廠)!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ASV98@8A 於 2011-9-2 04:59 PM 發表

其實洗唔洗用多幾日試反應先加班?

9月1號之後聖言都有人怕上唔到,走去搭MTR
加班應該食到佢地
油塘果D當然無問題

回覆 引用 TOP

14D好可能走40P條路都未定。由開線得一班,加下加下呢家11班,重要考慮整回程路線

不過建議14D出12米2+2車好D咯!你出2+3車上層實有空位,然後下層又做到假頂閘,上唔到就真系明天請早啦

2+2車就好容易坐滿上層每一個位嘛!呢家你搞到人上唔到車然後遲到,想累死人咩!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 busman173 於 2011-9-2 11:12 PM 發表

14D好可能走40P條路都未定。由開線得一班,加下加下呢家11班,重要考慮整回程路線

不過建議14D出12米2+2車好D咯!你出2+3車上層實有空位,然後下層又做到假頂閘,上唔到就真系明天請早啦

2+2車就好 ...
14D冇可能加班加到好似40P咁快....而且冇咁多班...因為呢條線主打學生,其餘時間都係60小巴,95,同MTR汁架啦~番學黎講方便學生姐~

回覆 引用 TOP

17 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。