• 瀏覽: 62,912
  • 回覆: 480
  • 追帖: 2
頂。 呢齣戲真係好正。好耐都冇追劇既感覺。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 NOWEL 於 2011-12-15 09:51 PM 發表

民宇對美珠
好好

又浪漫又sweet^^
鍾意睇呢pair多d~

回覆 引用 TOP

正 , 一轉眼變了4年後 , 各人有不同發展 , 夠新鮮 , 追看下去也不至於會悶

回覆 引用 TOP

好耐無追電視劇, 呢套劇值得推薦, 無論編劇, 制作認真度, 選角都好好!

呢度5成訪客來自大陸, 4成香港人咋, 唔怪得只有膠POST, 串人留言, 五毛戰士. 寧願IG FB 落廣告

回覆 引用 TOP

係law
不過美珠靚左
引用:
原帖由 newsss 於 2011-12-20 01:15 AM 發表

但"穿"左後面好多劇情

回覆 引用 TOP

嘩......剪左好多,剪到有D唔知點咁,各位朋友如果有時間可以去睇下未剪果個版本,個故事會完整好多.

回覆 引用 TOP

我都覺佢剪左好多

回覆 引用 TOP

原來巨人唔淨係指李江慕, 都係黃靜妍.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 newsss 於 2011-12-24 02:44 AM 發表

嘩......剪左好多,剪到有D唔知點咁,各位朋友如果有時間可以去睇下未剪果個版本,個故事會完整好多.
響唔劇透既情況下, 可否講下到目前已播出集數為止, 亞視cut左D咩重要劇情?

回覆 引用 TOP

睇睇下靜妍似小S , 那個要借錢的新角色似向左

而那個跟靜妍工作的財務公司職員是不是 <你是我的命運>的有莉 ??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 batman2006 於 2011-12-24 01:09 PM 發表

響唔劇透既情況下, 可否講下到目前已播出集數為止, 亞視cut左D咩重要劇情?
真係強烈推介上網睇完整、原音版! 我再睇番ATV,真係好破碎! 如果後面江摹2單重要既project同民宇鬥,ATV都cut到支離破碎,一定會錯失哂個種緊湊!

沈晚睇到美朱代唱,影後台再突然影美珠載歌載舞,嚇一跳,無左美珠開頭怯場,企係台度呆左,唔敢唱,擰轉背,經理想換人時,美珠再衝破心理障礙,越唱越自信個個情節 >.<

回覆 引用 TOP

仲有ATV好似cut左正植聽到阿媽講電話,去安排整死自己老豆個幕,正植唔想自己老豆死,喊哂去質問阿媽,正植未喪盡天良。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Gauloises 於 2011-12-24 03:57 PM 發表

睇睇下靜妍似小S , 那個要借錢的新角色似向左

而那個跟靜妍工作的財務公司職員是不是 的有莉 ??
不是呀,有莉醜好多。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 minamikakashi 於 2011-12-24 04:14 PM 發表

仲有ATV好似cut左正植聽到阿媽講電話,去安排整死自己老豆個幕,正植唔想自己老豆死,喊哂去質問阿媽,正植未喪盡天良。
這個atv 有播,無cut

回覆 引用 TOP

佢唔係cut 走D乜野重要劇情, 而係將套劇夾硬cut 短. 因為夾硬cut短會好影響你對套戲嘅投入感.例如一D"喊"嘅戲,作為觀眾,你可能要睇2分鐘先"煲"起果種情緒,但佢將2分鐘cut 到變30秒,就會令套劇變左無果個作用.正如minamikakashi所講,美珠唱歌果段D真係cut到好亂,睇到人一頭霧水,cut 到咁支離破碎.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]